Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:agatia, śmiech to zdrowie - na szczescie, chociaż tego nam nie zakazuja
Na mnie babcia nakrzyczała bo się starsznie śmiałam u dziadka na imieninachpowiedziała że bardzo się przy tym napinają mięśnie brzucha i dziecku krzywde zrobie hahaha, i raz cieżarna zreszta koleżanka mi powiedziała 'nie boli cię brzuch jak tak głośno śpiewasz? ja bym tak nie mogła' (pieśni patriotyczne na jakiejś domowej imprezie wykrzykiwałyśmy z siostrą)
Ciężarnej można zabronić WSZYSTKIEGO jak widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:47
kamciaelcia, twardan, domi05 lubią tę wiadomość
Rudzina -
nick nieaktualnyDojechałem już do diablo czekam w kolejce i jestem 6 wrrrr emeryci!!!!!
Zdążyłam przekopać trochę strychu u mamy i mam już trzy kupki ciuchów od maleństwa do rozm.80 większe odłożyłam kiedyś zabiorę.
A to jeszcze nie koniec zostało mi trochę do przebrania.
Mam nadzieję że szybko z tad wyjdę diablo jeszcze nie ma:-(
Aaaaaa i z tego wszystkiego zapomniałam Dzienniczka Waaaaaaaaa!!!!! Hahah
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:50
-
żabka04 wrote:Dojechałem już do diablo czekam w kolejce i jestem 6 wrrrr emeryci!!!!!
Zdążyłam przekonać trochę strychu u mamy i mam już trzy kupki ciuchów od maleństwa do rozm.80 większe odłożył kiedyś zabiorę.
A to jeszcze nie koniec zostało mi trochę do przebrania.
Mam nadzieję że szybko z tad wyjdę diablo jeszcze nie ma:-(
Aaaaaa i z tego wszystkiego zapomniałam Dzienniczka Waaaaaaaaa!!!!! Hahah
Też raz zapomniałam, ale ja pamiętam każde swoje przekroczenie wiec wymieniłam z pamięci. Patrzył na mnie jak na wariatkęprzepisał paski i do domu.
Ja dzis ciag dalszy prasowaniaa wieczorem do kina mnie mąz zabiera!
żabka04, twardan lubią tę wiadomość
Rudzina -
Zabka ja tez czekam wlasnie w kolejce. Ciezko sie zarejestrowac bo emeryci nie rozumieja i nie umieja czytac ze w srody do godziny 13 diabetolog przyjmuje tylko kobiety w ciazy i rejestracja do 13 tez jest tylko dla tych kobiet. Wiec nas ciezarnych jest 3 w kolejce a emerytow 10
Szkoda mi tej pielegniarki co rejestruje bo nie może sie robota zajac tylko tłumaczy a ludzie swoje bo nie roumieja.
-
nick nieaktualny
-
Rudzina a do kina można w ciąży?
Ja mam wrażenie, że czasami nas traktują jak niepełnosprawne. Moja kuzynka w ciąży to nawet nie odkurzała, bo to za duży wysiłek ( a nie była wcale w ciąży zagrożonej), a teraz młody boi się dźwięku odkurzacza....
ja robię wszystko, tylko trochę wolniej niż normalnieno i ciężko się schylić, nie dźwigam. Kino ok, tylko trzeba usiąść blisko wyjścia, żeby zdążyć do łazienki na siusiu
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
Żabko, Dorinko powodzenia w kolejce, dobrych wieści
.
Ja leżę od 1,5h z pełnym pęcherzem i zaraz eksplodujea lekarz, ktory ma mi robić usg wsiąkł
nie to, że za nim nie przepadam to jeszcze w koło na niego trafiam
na 30 paru ginow on mi robił cc, on mnie przyjmował i on wytypowany do.usg - jesteśmy na siebie skazani
Leży ze mną dziewczyna, której źle wyszła krzywa, ma robiony profil dobowy i bedzie miała powtarzaną krzywą.
Ja zjadłam na śniadanie zupę mleczną z białym rozgotowanym makaronem i cukier 114. Ona zupę z makaronem, 3 białe kromki chleba z pasztetem i kawę z mlekiem i cukier 117. Zdrowa jak nicAjwi lubi tę wiadomość
-
Rudzina - ofiara losu jeśli chodzi o pieczenie - piecze muffiny
mąka orkiszowa, cynamon, jabłko i zamiast 150gr cukru 50gr ksylitolu. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak bedzie wywalać cukry to poleję czekoladą i wepchne mężowi
POWODZENIA DZIEWCZYNY!!! Meldować się po tych wszystkich badaniach i wizytach!
Mam pytaniee - czy na wyniki badania hemoglobiny glikowanej czekałyście dłużej czy to tak jak morfologia/mocz następnego dnia już jest? Bo do gin idę w środę za tydz i nie wiem czy robić to jeszcze w tym tygodniu czy po weekendzie... musze chyba odkopać nr do lab.Rudzina -
kamciaelcia wrote:domi, a ile masz po tej ostatniej kolacji? ja czasem sie zmierzyłam...nie wiem co myslec o tym nocnym pomiarze, te godziby 2-4 po to sie mierzy, czy cukier nie jest za niski...dzwonilas do lekarza?
-
Agatia, miałamw książeczce wynki między 3 a 4 86-90 i takie 100-105 i diab kazała posprawdzać, choć powiedziała że widzi że te na czczo są dobre... boję się że jak zwiększę dawkę to znów te na czczo będą za niskie, miałam jeden wynik 78, również takie równe 80 i przy takich wynikach moja diab absolutnie nie pozwoli zwiększyć dawki. Choć z drugiej strony przekroczenia też mam nadal, takie w granicach 92-93 i to kilka razy w tygodniu, więc niech coś poradzi
-
domi nie wiem jaka ma być w sumie nocna glikemia...ale moze ty juz po kolacji masz za wysoko i to tak się trzyma? ja kilka tylko razy sie zmierzyłam, ale po makaronie z mlekiem mam maks 102...a w nocy wstaje raz o 1 i dlatego ostatnio sie nie badałam miedzy 2a 4 zbyt dobrze spie aby sie wybudzac
poza tym diab kazała ci w nocy wstawać ?moja nie ale wie, ze czasem to zrobiła, jednak cukier był zawsze ponizej 100 (ale wiecej niz80) -
kamciaelcia wrote:domi nie wiem jaka ma być w sumie nocna glikemia...ale moze ty juz po kolacji masz za wysoko i to tak się trzyma? ja kilka tylko razy sie zmierzyłam, ale po makaronie z mlekiem mam maks 102...a w nocy wstaje raz o 1 i dlatego ostatnio sie nie badałam miedzy 2a 4 zbyt dobrze spie aby sie wybudzac
poza tym diab kazała ci w nocy wstawać ?moja nie ale wie, ze czasem to zrobiła, jednak cukier był zawsze ponizej 100 (ale wiecej niz80)
Przedwczoraj po kolacji było 120 więc może faktycznie nie zdążyło spaść, ale wczoraj było 101 więc nie sądzę... z tym że były frytki więc może później wybiły? Ale ostatnio zmierzyłam po frytkach i po dwóch godzinach było o 10 mniej więc nie sądzę... chyba że ociupinka majonezu później wyszła...
Z kolacjami mam największy problem bo jestem głodna a na nic ochoty... i tak zawsze zjadam coś żeby było że zjadłam i się najadłam a wyniki różnie... Będę kombinować dziś co zjeść... -
Odebrałam dziś wyniki
GBS wyszedł dodatnii ;-/
Dobrze że chociaż przeciwciał nie ma
Coraz bardziej oswajam się z myślą że za tydzień będę miała synka przy sobiebo insulina + gbs gdzie musi mi dać antybiotyk przed porodem to już chyba na pewno w poniedziałek dostanę skierowanie
Ale zobaczymy, mogę się zdziwić
-
na gbs antybiotyk i tyle, nic nie powinien przyspieszać, a że tydzien ci został to tak szczerze nie martw sie tym co w nocy...rano jest dobrze a to juz koncówka, wiec i diabetolog nie zaszaleje z poradami
ja gbs miałam pobierany rano a po południu cc, wiec to nie ma większego znaczenia(ale był ujemny), myslałam ze tego ne pobierali, znalazłam w wypisiedomi05 lubi tę wiadomość
-
Domi mi nikt nie pobierał GBSa bo zapomnieli, dostałam przed cc kroplowkę z antybiotykiem.
Jestem po USG lekarzowi się coś u dzidziolinki nie podoba, ale nie wiem co, bo rozmowny nie jest wcalejutro się dowiem na obchodzie i mam dostać dalsze wytyczne
kur... mać
Łożysko się podniosło i jest 1,5 cm nad ujściem, jest nisko osadzone, ale już nie przodujące. Do cc już jest na odpowiedniej wysokości.
Nawet się nie cieszę, bo nie wiem ci z malutkąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:18