Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja się pochwalę. Zjadłam dzisiaj na obiad 37gram brązowego ryżu (żeby było równo 2WW) i do tego dwa wielkie udka kurczaka pieczonego w warzywach mojej mamy! Myślałam że pęknę a cukier... 111 ! Ha:)
Ajwi, Rudzina, goodwill, kamciaelcia lubią tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Ja natomiast chyba za mało zjadłam na obiad bo od tamtej pory co godzine chodze i podjadam i nie wiem czy którąś z tych dojedzonych rzeczy traktowac jako kolejny posiłek czy co... właśnie zapijam koktajlem i w zasadzie to chyba będzie podwieczorek? czyli jeszcze 2 kolacje i kanapka na noc. Może to kino trochę powstrzyma moje zapędy dzisiejsze bo za moment przejem tygodniowe zapasy z lodówki.
Ajwi lubi tę wiadomość
Rudzina -
Dziewczyny a co robicie kiedy przychodzi pora posiłku, cukier przed jest okej ale wam się kompletnie nie chce jest. Wmuszacie na siłę czy darujecie sobie jedzenie do momentu kiedy będzie wam się chciało albo będzie cukier spadał?Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Ja tez nie trzymam się jakoś ściśle godzin ale tak jak Agatia co 2-2,5h jem. Jak wiem ze powinnam a nie czuje głodu to przegryzam cos małego i posiłek jako taki zjadam później. Zmuszam się zawsze do tej kanapki przed snem, nawet jak nie mam ochoty. Ale w obie strony to działa tzn jak zglodnieje szybciej niż miną te umowne 2h to tez podjadam. Generalnie staram się unikać uczucia głodu.Rudzina
-
Kur... dzisiaj dali na kolację biały chleb
zjadłam 2 kromki bo innego nie miałam, ale to chamstwo. Aż się boję pomiaru.
Do tego był mój synuś i ma kolejne zmiany.skórne chorobowełzy mi same ciekły, poszedł. Sorki musiałam się wyzalic.
Co za beznadziejny dzień. -
Agatia nie denerwuj się pomiarem bo stres Ci jeszcze podbije cukier..
A czemu Twój synuś ma zmiany? Alergia?
Kochana postaraj się już może zasnąć. Wyspisz się to Ci humor wróci:)
A swoją drogą to do cholery w szpitalu nie prowadzą diety cukrzycowej? Tym bardziej dla ciężarnych?! Żarty.Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
nick nieaktualnyAgatia dobrze ze juz się kończy ten zakichany pechowy dzień.
Jutro nowy dzień mam nadzieję że zajebisty dla ciebie kochana:-)
Ja padam dziewczyny nie mam siły nawet trzyma tel w ręku:-(
Jutro dentysta o matko aż mnie trzęsie.
Mąż z corka jedzą pizze a ja musiałam kanapkę z sałata i ogórkiem
Ale na sobotę jadę do szwagierka na grilla jutro kupie karkówke i zrobię z przepisuszwagierka zrobi sos czosnkowy mniam.
Miłego wieczoru
Ja idę córkę kąpać i idę spać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny