X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    agatia jakiś sposób na kaszel???bo nikt mi nie chce pomóc a sęk w tym, ze jest wczesnie rano i nie ma duzo ludzi czyli bez mycia włosów moge zejsc na dól do apteki ;)

Ja bym chciała pomóc ale nie umiem. U mnie odp na wszelkie choroby jest czosnek a z tego co pamiętam odrzuciłas ;) na FB dziewczyny doradzaja inhalacje z kwiatu rumianku i picie majeranku na różne oddechowe zawirowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:32

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Ja dzis na czco 85 ale sredni poziom ketonow. No niestety pora wrocic do rzeczywistosci, skonczyc z zupami, fasolkami po bretonsku a wrocic do naszego ulubionego chleba :/
    Co dziwne ze od 2 dni wychodza mi ketony i przez ten czas przytylam 300g.

Zabuszka ja takie bóle jak przed okresem mialam i do tego skurcze. Pojechalam do szpitala ale jak sie okazalo u mnie to byl poczetek tych skurczy przygotowywujacych. U ciebie to juz 34 tydz wiec dla pewnosci zadzwonilabym do gina.
    Ze mna wczoraj nie wiem co sie dzialo. Dobrze ze brat byl w domu i zawiozl mnie do diab bo sama nie dałabym rady. Tak mnie bolalo pochwa w srodku ze myślałam ze mi cos z niej wypada. Dodatkowo dziwnie pobolewal mnie brzuch ale na szczescie przeszło. Podejrzewam ze moj synus urządza sobie imprezki i podczas tanczenia mocno wali mi glowa po narzadach rodnych :)
    Kamcia ty pislaas ze nie wiesz co to walenie główką po pecherzu :)
    Ja dostaje mocne kopy w watrobe lub rzebra i daje rade ale jak mi nacisnie na pecherz to tak jakby mi ktos szpilke tam wbil i nia krecil, a dodatkowo mocny nacisk i zawsze sie boje ze popuscze :)

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudzina, ja chleba nie przełkne, a co dopiero majeranek :( wczesniej ratował mnie syrop z cebuli...ten kaszel jeszcze tak nie meczy, ale ja siebie znam i wszystko się rozkreci i musze wczesniej działać...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, Emilka miała dupkę, tam gdzie pecherz, dupka zgrabna i nie była az tak wpasowana, ale za to jej długie nóżki ciągle napierały na lewe żebra na zmianę z łożyskiem, ale prawe zebra nje odpoczywały-tak głowa naciskała...ale w miednicowym ułozeniu dziecko ma mniej miejsca i nie wiem co rece robiły :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kamcia skoro syropu z cebuli nie, z czarnego bzu nie, z malin pewnie tez nie, czosnek i majeranek nie to zostaje ci chyba jeszcze imbir lub cytryna z oliwa z tego co ja sie leczylam :) Ale dzieciom smaruje sie jeszcze klatke spirytuseml ub mentolem i lipa dobrze jeszczce dziala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:39

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pisalyscie (oczywiście nie pamiętam które ;) chyba Ajwi i...) o łożysku nisko schodzacym i przodującym. Kiedy u Was to odkryto, kiedy się zaczęło podnosic, czy ma ścianie przedniej czy tylnej?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No to kamcia skoro syropu z cebuli nie, z czarnego bzu nie, z malin pewnie tez nie, czosnek i majeranek nie to zostaje ci chyba jeszcze imbir lub cytryna z oliwa z tego co ja sie leczylam :) Ale dzieciom smaruje sie jeszcze klatke spirytuseml ub mentolem i lipa dobrze jeszczce dziala :)

syrop ma cukier i tego sie boje...spytam w aptece o smarowanie...to jest mysl
    a czosnek stosowałam na przeziebienie, a teraz tylko mam kaszel...taki, co potrafi długo meczyć po chorobie mimo ze osłuchowo dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, aż tak na łozysku sie nie znam, ale w tej ciązy juz na pierwszym usg miałam napisane kosmówka na scianie tylnej, wysoko...taki sam zapis na usg w 12 tc. teraz na połówkowym łozysko w dnie...w ciązy z Emilka też od poczatku opisywali, gdzie sie zagniezdziła...spójrz moze u siebie na tych poczatkowych badaniach jak to sie zaczeło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje Kamcia:-(
    Idź do apteki może coś dadzą albo kup to co Agatia pisała.
    Ja za dobrych czasów syrop z cebuli piłam ale tez z czasem nie pomagał więc samo przeszło .
    A teraz kicham jak szalona co chwile .

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mi bardziej chodzi o to, jak u dziewczyn się skończyło ;).
    Bo to, że mam na tylnej to wiem po ruchach. Ale tylne ma mniejsze szanse na podniesienie i większe na opadbiecie. Bo całą ciążę migruje łożysko.
    No nic zobaczę, co dziewczyny.powiedzą.

• marzenka06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak zatkane zatoki i kaszel że dostałam duomox. Ja mam normalnie strasznie duszący kaszel i bałam się żeby nie wywołał skurczy. Ale szybciej przeszło. Prenalen podwyższał mi cukier i miód z cytryną też. Tak więc piłam dużo wody z cytryną i kanapki z czosnkiem.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bo to, że mam na tylnej to wiem po ruchach. Ale tylne ma mniejsze szanse na podniesienie i większe na opadbiecie. Bo całą ciążę migruje łożysko.
    Agatia, u mnie było od początku na tylnej ścianie, nisko osadzone tuz przy szyjce ale gin powiedziała ze o przodujacym możemy rozmawiać dopiero po 28tc jeśli się nie ruszy. Co do tego kiedy wykryte to na pewno wcześniej niż mi powiedziała bo powiedziała mi ok. 16tc 'widzialam juz wcześniej ale nie chcialam pani martwić, bo łożysko wędruje' a powiedziała mi bo jechalam do Hiszpanii i to czy nie zejdzie niżej było warunkiem czy pozwoli jechać czy nie. Nie podnosiło się zbytnio do 22tc ale i nie opadalo tj nie nachodziło na szyjkę; a w 26 na USG mam juz opisane jako: trzon ściana przednia, II st., struktury prawidłowej, wysoko. I 2tyg później inny lekarz potwierdzil ze łożysko wysoko.
    Po tym drugim potwierdzeniu odstawila mi luteine.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:06

Rudzina
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurczak lece na leb na szyje do autka i jade do diablo bo niby 6 jestem pewna bylqm ze od 9 przyjmuje a tu od 8 sie okazalo jeszcze malego do mamy zawiesc bo tesciowa u szwagierki (dalej nie wiedza co jest malemu co chwile ma drgawki)i speedem do osrodka a tu tlum ludzi i jqkis pan jescze mowi ze jest 3. Inny ze to kolejka obowiazuje inna kurna flak

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja miałam tak zatkane zatoki i kaszel że dostałam duomox. Ja mam normalnie strasznie duszący kaszel i bałam się żeby nie wywołał skurczy. Ale szybciej przeszło. Prenalen podwyższał mi cukier i miód z cytryną też. Tak więc piłam dużo wody z cytryną i kanapki z czosnkiem.

nic słodkiego nie piłam w ramach leczenia a przez 2 dni miałam niemal za kazdym razem przekroczone cukry i to pow 130. zaczynam wierzyć, ze nie syropek podnosi a sama choroba

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

ale ja juz po swoich opisach widze ze moje łozysko na tylnej scianie powedrowało wyzej do dna macicy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzinko miód na moje serce :-*
    Kamcia kosmowka, a łożysko to nie to samo :) Więc nie.powędrowalo tylko.w dobrym miejscu powstało :).u mnie kosmowka też była w dnie, a łożysko powstało z przodu. Łożysko tworzy się dopiero 16-18 tc :)
    No nic za tydzień znowu usg i zobaczę...

Teraz czekam ba obchód i sram w majty.

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzinko miodr na moje serce :-*
    Do usług :) i jeszcze raz podkreślam mija gin mówi ze po 28tc dopiero można się tym na serio martwić a do tego czasu po prostu się oszczędzać (i w moim wypadku aplikować sobie dowcipnie luteine).
    Z tego co kojarze to u ciebie juz się trochę odsunęło od ujścia szyjki? Czyli się przemieszcza w dobrym kierunku.

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Rudzinko miód na moje serce :-*
    Kamcia kosmowka, a łożysko to nie to samo :) Więc nie.powędrowalo tylko.w dobrym miejscu powstało :).u mnie kosmowka też była w dnie, a łożysko powstało z przodu. Łożysko tworzy się dopiero 16-18 tc :)
    No nic za tydzień znowu usg i zobaczę...

Teraz czekam ba obchód i sram w majty.

w 12tc, kosmówka sciana tylna wysoko, 17 tc łożysko ściana tylna wysoko, 19 tc łozysko w dnie...ja miałam troche tego usg. Czyli lożysko powedrowało do góry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już cytuję sama siebie ;) coś mi się w kom powciskalo ja pierdziu

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia stres, trzymam mocno kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ