Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:agatia jakiś sposób na kaszel???bo nikt mi nie chce pomóc a sęk w tym, ze jest wczesnie rano i nie ma duzo ludzi czyli bez mycia włosów moge zejsc na dól do apteki
Ja bym chciała pomóc ale nie umiem. U mnie odp na wszelkie choroby jest czosnek a z tego co pamiętam odrzuciłasna FB dziewczyny doradzaja inhalacje z kwiatu rumianku i picie majeranku na różne oddechowe zawirowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:32
Rudzina -
Dzien doberek
Ja dzis na czco 85 ale sredni poziom ketonow. No niestety pora wrocic do rzeczywistosci, skonczyc z zupami, fasolkami po bretonsku a wrocic do naszego ulubionego chleba
Co dziwne ze od 2 dni wychodza mi ketony i przez ten czas przytylam 300g.
Zabuszka ja takie bóle jak przed okresem mialam i do tego skurcze. Pojechalam do szpitala ale jak sie okazalo u mnie to byl poczetek tych skurczy przygotowywujacych. U ciebie to juz 34 tydz wiec dla pewnosci zadzwonilabym do gina.
Ze mna wczoraj nie wiem co sie dzialo. Dobrze ze brat byl w domu i zawiozl mnie do diab bo sama nie dałabym rady. Tak mnie bolalo pochwa w srodku ze myślałam ze mi cos z niej wypada. Dodatkowo dziwnie pobolewal mnie brzuch ale na szczescie przeszło. Podejrzewam ze moj synus urządza sobie imprezki i podczas tanczenia mocno wali mi glowa po narzadach rodnych
Kamcia ty pislaas ze nie wiesz co to walenie główką po pecherzu
Ja dostaje mocne kopy w watrobe lub rzebra i daje rade ale jak mi nacisnie na pecherz to tak jakby mi ktos szpilke tam wbil i nia krecil, a dodatkowo mocny nacisk i zawsze sie boje ze popuscze -
Dorinka, Emilka miała dupkę, tam gdzie pecherz, dupka zgrabna i nie była az tak wpasowana, ale za to jej długie nóżki ciągle napierały na lewe żebra na zmianę z łożyskiem, ale prawe zebra nje odpoczywały-tak głowa naciskała...ale w miednicowym ułozeniu dziecko ma mniej miejsca i nie wiem co rece robiły
-
No to kamcia skoro syropu z cebuli nie, z czarnego bzu nie, z malin pewnie tez nie, czosnek i majeranek nie to zostaje ci chyba jeszcze imbir lub cytryna z oliwa z tego co ja sie leczylam
Ale dzieciom smaruje sie jeszcze klatke spirytuseml ub mentolem i lipa dobrze jeszczce dziala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:39
-
Dorinka wrote:No to kamcia skoro syropu z cebuli nie, z czarnego bzu nie, z malin pewnie tez nie, czosnek i majeranek nie to zostaje ci chyba jeszcze imbir lub cytryna z oliwa z tego co ja sie leczylam
Ale dzieciom smaruje sie jeszcze klatke spirytuseml ub mentolem i lipa dobrze jeszczce dziala
syrop ma cukier i tego sie boje...spytam w aptece o smarowanie...to jest mysl
a czosnek stosowałam na przeziebienie, a teraz tylko mam kaszel...taki, co potrafi długo meczyć po chorobie mimo ze osłuchowo dobrze -
agatia, aż tak na łozysku sie nie znam, ale w tej ciązy juz na pierwszym usg miałam napisane kosmówka na scianie tylnej, wysoko...taki sam zapis na usg w 12 tc. teraz na połówkowym łozysko w dnie...w ciązy z Emilka też od poczatku opisywali, gdzie sie zagniezdziła...spójrz moze u siebie na tych poczatkowych badaniach jak to sie zaczeło
-
nick nieaktualny
-
Kamcia mi bardziej chodzi o to, jak u dziewczyn się skończyło
.
Bo to, że mam na tylnej to wiem po ruchach. Ale tylne ma mniejsze szanse na podniesienie i większe na opadbiecie. Bo całą ciążę migruje łożysko.
No nic zobaczę, co dziewczyny.powiedzą. -
Ja miałam tak zatkane zatoki i kaszel że dostałam duomox. Ja mam normalnie strasznie duszący kaszel i bałam się żeby nie wywołał skurczy. Ale szybciej przeszło. Prenalen podwyższał mi cukier i miód z cytryną też. Tak więc piłam dużo wody z cytryną i kanapki z czosnkiem.
-
agatia wrote:Kamcia mi bardziej chodzi o to, jak u dziewczyn się skończyło
.
Bo to, że mam na tylnej to wiem po ruchach. Ale tylne ma mniejsze szanse na podniesienie i większe na opadbiecie. Bo całą ciążę migruje łożysko.
No nic zobaczę, co dziewczyny.powiedzą.
Po tym drugim potwierdzeniu odstawila mi luteine.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:06
Rudzina -
No kurczak lece na leb na szyje do autka i jade do diablo bo niby 6 jestem pewna bylqm ze od 9 przyjmuje a tu od 8 sie okazalo jeszcze malego do mamy zawiesc bo tesciowa u szwagierki (dalej nie wiedza co jest malemu co chwile ma drgawki)i speedem do osrodka a tu tlum ludzi i jqkis pan jescze mowi ze jest 3. Inny ze to kolejka obowiazuje inna kurna flak
-
marzenka06 wrote:Ja miałam tak zatkane zatoki i kaszel że dostałam duomox. Ja mam normalnie strasznie duszący kaszel i bałam się żeby nie wywołał skurczy. Ale szybciej przeszło. Prenalen podwyższał mi cukier i miód z cytryną też. Tak więc piłam dużo wody z cytryną i kanapki z czosnkiem.
nic słodkiego nie piłam w ramach leczenia a przez 2 dni miałam niemal za kazdym razem przekroczone cukry i to pow 130. zaczynam wierzyć, ze nie syropek podnosi a sama choroba -
agatia wrote:Kamcia mi bardziej chodzi o to, jak u dziewczyn się skończyło
.
No nic zobaczę, co dziewczyny.powiedzą.
ale ja juz po swoich opisach widze ze moje łozysko na tylnej scianie powedrowało wyzej do dna macicy -
agatia wrote:Rudzinko miód na moje serce :-*
Kamcia kosmowka, a łożysko to nie to samoWięc nie.powędrowalo tylko.w dobrym miejscu powstało
.u mnie kosmowka też była w dnie, a łożysko powstało z przodu. Łożysko tworzy się dopiero 16-18 tc
No nic za tydzień znowu usg i zobaczę...
Teraz czekam ba obchód i sram w majty. -
agatia wrote:Rudzinko miodr na moje serce :-*
i jeszcze raz podkreślam mija gin mówi ze po 28tc dopiero można się tym na serio martwić a do tego czasu po prostu się oszczędzać (i w moim wypadku aplikować sobie dowcipnie luteine).
Z tego co kojarze to u ciebie juz się trochę odsunęło od ujścia szyjki? Czyli się przemieszcza w dobrym kierunku.Rudzina -
agatia wrote:Rudzinko miód na moje serce :-*
Kamcia kosmowka, a łożysko to nie to samoWięc nie.powędrowalo tylko.w dobrym miejscu powstało
.u mnie kosmowka też była w dnie, a łożysko powstało z przodu. Łożysko tworzy się dopiero 16-18 tc
No nic za tydzień znowu usg i zobaczę...
Teraz czekam ba obchód i sram w majty.
w 12tc, kosmówka sciana tylna wysoko, 17 tc łożysko ściana tylna wysoko, 19 tc łozysko w dnie...ja miałam troche tego usg. Czyli lożysko powedrowało do góry