Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorinka wrote:Nie no plakac mi sie chce
Po II sniadaniu 131. A zjadlam tylko kanapke 28g. z serkiem smietankowym. Jadlam często i do tej pory mialam po tym do 105
Dorinka, widzisz sama że z biegiem ciąży nam się odmienia, może przedłużył ci się ten czas od rana kiedy nie powinnaś jeść nabiału? I zamiast serka cos innego powinnaś?Rudzina -
Zazwyczaj na sniadania jadlam wedline ale niestety sie skonczyla wiec zjadlam co bylo. Ale posmarowalam ciniutko jak maslem wiec zeby az tak wywalilo
Oczywiscie po wizycie diab wszystko sie pierniczy. Poprzednim razem tez tak bylo. Ja kiedyś na serek smietankowy moglam nawet gotowy sos czosnkowy polac a teraz nawet serek wywalil. Mam upieczona szarlotke ale boje sie jej i juz mi sie jej nawet odechcialo -
Dorinka wrote:Zazwyczaj na sniadania jadlam wedline ale niestety sie skonczyla wiec zjadlam co bylo. Ale posmarowalam ciniutko jak maslem wiec zeby az tak wywalilo
Oczywiscie po wizycie diab wszystko sie pierniczy. Poprzednim razem tez tak bylo. Ja kiedyś na serek smietankowy moglam nawet gotowy sos czosnkowy polac a teraz nawet serek wywalil. Mam upieczona szarlotke ale boje sie jej i juz mi sie jej nawet odechcialo
A jakaś paróweczka chuda? Pasta rybna? Jajko?
Absolutnie nie wyrzekaj się szarlotki! Zjedz kawałek z dziką przyjamnością i idź na spacer - na pewno będzie dobrze a tobie wróci humor!Rudzina -
Dorinka wrote:Spacer odpada bo zaraz zaczynam remont. Postanowilam pomóc mężowi i zerwac 4 paski tapety
Zrywanie tapet to tez wysiłek fizyczny, staraj się łazic troche po domu i szarlotka ci krzywdy nie zrobi jak dietetyczna, a na pewno ci poprawi nastrój! Tylko wiesz, z umiaremRudzina -
Jak mi zrobią to badanie naczyń za tydzień to dam Wam znać. To się robi na oddzielne skierowanie, tak jak echo serca albo prywatnie. I robi się to po 20 tc, najlepiej 21-26tc bo.wcześniej może nie.być.widoczne.wedrowanie naczynia. Strasznie to zamotane. Rutynowo nie. Wlasnier czekam na skierowanie, wypis, kartę ciąży.
Zaraz się mierze po 3 kanapkach. Ze 150 będę miała , nidgy tyle nie zjadłam 3 kanapki ser topiony, pasztet, wędlina bez warzyw.ale przynajmniej się najadlam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 11:26
-
agatia wrote:Jak mi zrobią to badanie naczyń za tydzień to dam Wam znać. To się robi na oddzielne skierowanie, tak jak echo serca albo prywatnie. I robi się to po 20 tc, najlepiej 21-26tc bo.wcześniej może nie.być.widoczne.wedrowanie naczynia. Strasznie to zamotane. Rutynowo nie. Wlasnier czekam na skierowanie, wypis, kartę ciąży.
Zaraz się mierze po 3 kanapkach. Ze 150 będę miała , nidgy tyle nie zjadłam 3 kanapki ser topiony, pasztet, wędlina bez warzyw.ale przynajmniej się najadlam
Oczywiście czekamy na meldunki z frontu!
jak przewidujesz wysoki cukier to zawsze ci jakiś marny wychodzi hahaha, także zobaczymy te '150'Rudzina -
agatia wrote:Zaraz się mierze po 3 kanapkach. Ze 150 będę miała , nidgy tyle nie zjadłam 3 kanapki ser topiony, pasztet, wędlina bez warzyw.
ale przynajmniej się najadlam
Zycie jest niesprawiedliweJa bym miala chyba zw 300 po takim zestawie w takim razie
-
Dorinka wrote:Domi a sprawdzilas sobie skład tego chleba bialego?
Agatia super ze do domu. Zawsze to inaczejCiekawe jak twoje cukry beda w domu wygladac po diecie szpitalnej
Dorinka, ten chleb jem od dwóch tygodni, i na drugie śniadanie i na kolacje po dwie kromki z różnymi dodatkami i cukry były ok. Choć widać czasem wywala, więc odpuściłam już na ten tydzień
Żyję chrupkim bo tego grahama jednak nie przełknę ;p -
Agtia to juz 21 tydzien
Ja się mierze gluko od 23 tyg i uwierz mi ze od samego początku nie moglam sobie pozwolic na tyle co wy z kamcia i mieć takich cukrow
Chociaz tyle zw po zrywaniu tapety i paseczku szarlotki 95. Nie zrozumiem tej cukrzycy.Rudzina lubi tę wiadomość
-
No i nie wiem jak facet w sklepie to zrobił ale dzwonił że wózek do odbioru! Popołudniu po niego jedziemy, to jutro pocykam jakieś zdjęcia
No i dziś dostanę zdjęcia z naszej sesji brzuszkowejJuż się nie mogę doczekać
Mogłyby jeszcze przyjść półki to byłby kompletRudzina, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Dorinka widzisz!!!
Domi czekam na fotki
Mnie też się wydaje że Kamcia i Agatia to jedzą wszystko jak leci hahaha no ale do tego trzeba troche odwagi, może ja też bym mogła ale mnie każde malutkie przekroczenie dołuje jak zła ocena w podstawówceDorinka lubi tę wiadomość
Rudzina -
Oj nie nie ja wszystkiego nie jem
oficjalnie raz zjadłam biały chleb. Do zup chleba juz nie mogę. U mnie poważone i przemyślane 100 razy
nawet ciast i balonów jak wy nie jem (wyjątek 20 g babki na święta ). Czekolada gorzka to maks 2 kosteczki. ..
Dorinka bo ta szarlotka to przecież nagroda za udaną wizytę