X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Nie no plakac mi sie chce :( Po II sniadaniu 131. A zjadlam tylko kanapke 28g. z serkiem smietankowym. Jadlam często i do tej pory mialam po tym do 105 :(

Dorinka, widzisz sama że z biegiem ciąży nam się odmienia, może przedłużył ci się ten czas od rana kiedy nie powinnaś jeść nabiału? I zamiast serka cos innego powinnaś?

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj na sniadania jadlam wedline ale niestety sie skonczyla wiec zjadlam co bylo. Ale posmarowalam ciniutko jak maslem wiec zeby az tak wywalilo :(
    Oczywiscie po wizycie diab wszystko sie pierniczy. Poprzednim razem tez tak bylo. Ja kiedyś na serek smietankowy moglam nawet gotowy sos czosnkowy polac a teraz nawet serek wywalil. Mam upieczona szarlotke ale boje sie jej i juz mi sie jej nawet odechcialo :(

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Zazwyczaj na sniadania jadlam wedline ale niestety sie skonczyla wiec zjadlam co bylo. Ale posmarowalam ciniutko jak maslem wiec zeby az tak wywalilo :(
    Oczywiscie po wizycie diab wszystko sie pierniczy. Poprzednim razem tez tak bylo. Ja kiedyś na serek smietankowy moglam nawet gotowy sos czosnkowy polac a teraz nawet serek wywalil. Mam upieczona szarlotke ale boje sie jej i juz mi sie jej nawet odechcialo :(

A jakaś paróweczka chuda? Pasta rybna? Jajko?

Absolutnie nie wyrzekaj się szarlotki! Zjedz kawałek z dziką przyjamnością i idź na spacer - na pewno będzie dobrze a tobie wróci humor!

Rudzina
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze nerwy bo 5 min przed pomiarem brat mi baaardzo podniósł cisnienie. Ale tak szybko tp by chyba cukru nie podniosło.

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer odpada bo zaraz zaczynam remont. Postanowilam pomóc mężowi i zerwac 4 paski tapety :)

3i49o7esw7obg123.png
  • Rudzina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    No chyba ze nerwy bo 5 min przed pomiarem brat mi baaardzo podniósł cisnienie. Ale tak szybko tp by chyba cukru nie podniosło.

o tego to akurat nie wiadomo!

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka cukrów nie zrozumiesz. Może - skoro szybko ciśnienie skacze - to i cukry tez? ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Spacer odpada bo zaraz zaczynam remont. Postanowilam pomóc mężowi i zerwac 4 paski tapety :)

Zrywanie tapet to tez wysiłek fizyczny, staraj się łazic troche po domu i szarlotka ci krzywdy nie zrobi jak dietetyczna, a na pewno ci poprawi nastrój! Tylko wiesz, z umiarem ;)

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi zrobią to badanie naczyń za tydzień to dam Wam znać. To się robi na oddzielne skierowanie, tak jak echo serca albo prywatnie. I robi się to po 20 tc, najlepiej 21-26tc bo.wcześniej może nie.być.widoczne.wedrowanie naczynia. Strasznie to zamotane. Rutynowo nie. Wlasnier czekam na skierowanie, wypis, kartę ciąży.
    Zaraz się mierze po 3 kanapkach. Ze 150 będę miała , nidgy tyle nie zjadłam 3 kanapki ser topiony, pasztet, wędlina bez warzyw.;) ale przynajmniej się najadlam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 11:26

• Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jak mi zrobią to badanie naczyń za tydzień to dam Wam znać. To się robi na oddzielne skierowanie, tak jak echo serca albo prywatnie. I robi się to po 20 tc, najlepiej 21-26tc bo.wcześniej może nie.być.widoczne.wedrowanie naczynia. Strasznie to zamotane. Rutynowo nie. Wlasnier czekam na skierowanie, wypis, kartę ciąży.
    Zaraz się mierze po 3 kanapkach. Ze 150 będę miała , nidgy tyle nie zjadłam 3 kanapki ser topiony, pasztet, wędlina bez warzyw.;) ale przynajmniej się najadlam :)

Oczywiście czekamy na meldunki z frontu!

jak przewidujesz wysoki cukier to zawsze ci jakiś marny wychodzi hahaha, także zobaczymy te '150' ;)

Rudzina
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest źle 124 po 3 kanapkach :) ale się najadlam :)

• Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:

Zycie jest niesprawiedliwe :( Ja bym miala chyba zw 300 po takim zestawie w takim razie :)

3i49o7esw7obg123.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinko, ale ja jestem we wczesniejszej ciąży :) wszystko przede mną... ;)
    Już nic więcej do 14 nie dostanę, więc musiałam się napchac :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Domi a sprawdzilas sobie skład tego chleba bialego?

Agatia super ze do domu. Zawsze to inaczej :) Ciekawe jak twoje cukry beda w domu wygladac po diecie szpitalnej :)

Dorinka, ten chleb jem od dwóch tygodni, i na drugie śniadanie i na kolacje po dwie kromki z różnymi dodatkami i cukry były ok. Choć widać czasem wywala, więc odpuściłam już na ten tydzień :)
    Żyję chrupkim bo tego grahama jednak nie przełknę ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agtia to juz 21 tydzien :) Ja się mierze gluko od 23 tyg i uwierz mi ze od samego początku nie moglam sobie pozwolic na tyle co wy z kamcia i mieć takich cukrow :)

Chociaz tyle zw po zrywaniu tapety i paseczku szarlotki 95. Nie zrozumiem tej cukrzycy.

Rudzina lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem jak facet w sklepie to zrobił ale dzwonił że wózek do odbioru! Popołudniu po niego jedziemy, to jutro pocykam jakieś zdjęcia :)
    No i dziś dostanę zdjęcia z naszej sesji brzuszkowej :-) Już się nie mogę doczekać :-)

Mogłyby jeszcze przyjść półki to byłby komplet

Rudzina, kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka widzisz!!! :D

Domi czekam na fotki ;)

Mnie też się wydaje że Kamcia i Agatia to jedzą wszystko jak leci hahaha no ale do tego trzeba troche odwagi, może ja też bym mogła ale mnie każde malutkie przekroczenie dołuje jak zła ocena w podstawówce :/

Dorinka lubi tę wiadomość

Rudzina
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie nie ja wszystkiego nie jem :) oficjalnie raz zjadłam biały chleb. Do zup chleba juz nie mogę. U mnie poważone i przemyślane 100 razy :) nawet ciast i balonów jak wy nie jem (wyjątek 20 g babki na święta ). Czekolada gorzka to maks 2 kosteczki. ..

Dorinka bo ta szarlotka to przecież nagroda za udaną wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam nasza mappi?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina ja to się w szpitalu odwazylam na pewne rzeczy i nie żałuję. Choce po 8 dniach zup mlecznych z każdym dniem wynik coraz wyższy. Już chyba w domu nie będę jadła.

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ