X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Domi mi nikt nie pobierał GBSa bo zapomnieli, dostałam przed cc kroplowkę z antybiotykiem.

Jestem po USG lekarzowi się coś u dzidziolinki nie podoba, ale nie wiem co, bo rozmowny nie jest wcale :/ jutro się dowiem na obchodzie i mam dostać dalsze wytyczne :/ kur... mać :/
    Łożysko się podniosło i jest 1,5 cm nad ujściem, jest nisko osadzone, ale już nie przodujące. Do cc już jest na odpowiedniej wysokości.
    Nawet się nie cieszę, bo nie wiem ci z malutką :(

Agatia! Trzeba być dobrej myśli. Fajnie, że łożysko wędruje w dobrym kierunku! A jak lekarz taki niekontaktowy jak mówisz to równie dobrze moze byc nic. Także pamietaj - spokój twoim sprzymierzeńcem a ja namietnie trzymam za was kciuki.

Rudzina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, będzie dobrze

A ja chyba jednak wyłapałam winowajcę bo na drugie śniadanie po białym mi wywaliło... więc chyba raz służy raz nie... No i zostaje napisać mężowi żeby mi kupił ten nieszczęsny graham jak będzie wracać z pracy i tydzień się jeszcze pomęczyć :-)

A co zjadacie na kolację żeby unikać chleba? Jak jem czesto frytki to mam dziwnie wyrzuty sumienia mimo że już raczej po nich dobrze, ale wolę chyba coś zdrowszego maluszkowi serwować.

Zrobię sobię chyba jeszcze gołąbków bo cukier mam super po nich to chyba na kolację też mogą być. A kapusty zostało trochę :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie agatia, aż nie wierzę...gratuluję na pewno łozyska-grzeczne i usłuchane, choć czułam, ze tak bedzie
    o małą tez się nie martw, miałaś robione połówkowe i nic nie widzieli, teraz to jakaś błahostka...na pewno!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Agatia, będzie dobrze

A ja chyba jednak wyłapałam winowajcę bo na drugie śniadanie po białym mi wywaliło... więc chyba raz służy raz nie... No i zostaje napisać mężowi żeby mi kupił ten nieszczęsny graham jak będzie wracać z pracy i tydzień się jeszcze pomęczyć :-)

A co zjadacie na kolację żeby unikać chleba? Jak jem czesto frytki to mam dziwnie wyrzuty sumienia mimo że już raczej po nich dobrze, ale wolę chyba coś zdrowszego maluszkowi serwować.

Zrobię sobię chyba jeszcze gołąbków bo cukier mam super po nich to chyba na kolację też mogą być. A kapusty zostało trochę :-)

dzis usmaze rybkę-fladerke . pod warunkiem, ze gdzies z mężem nie wyjdziemy...może makaron?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to połowkowe w szpitalu to taki pic na.wodę foto montaż. Normalne polowkowe mam za tydzień.
    Staram się być spokojna.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia , makaron chętnie tlyko z czym... ze szpinakiem mi się już przejadł... Dziś dorobię gołąbków to będzie na kolację, Jutro na obiad wypróbuje spaghetti jak będzie dobrze to dojem na kolację a jak nie to nie wiem;p ale jutro kupię kapustę i więcej mielonego i zrobię więcej gołąbków co tylko będe wyciągać i ogdrzewać, teraz to już z górki, byle do poniedziałku i dowiem się co i jak :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wyślij ze 2 gołąbki gołębiem pocztowym ;)

domi05 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u diablo.
    Wszystko ok :-) 5 przekroczeń to nic dla niej.
    A gluko i Dzienniczka zostawiłam u mamy.
    Zerwałam się bo szperala w tych ciuszkach szybko zjadłam i pojechałam:-(
    Mam zrobić mocz,glikowana.
    Wizyta następna 28.04 bo pierwszy tydz mają zamknięte:-(

Idę szperala dalej w tych szmatkach....

Agatia cieszę się że łożysko idzie do góry tak ma być!:-)
    Nie lubię jak ci lekarze mrucza do siebie i nic nie mówią.
    Myślę że wszystko jest ok bądź dobrej myśli i nie daj się w tym szpitalu.
    Ale ci wakacje się trafiły wrrrrr

Do potem muszę szybko to skończyć i chce skorzystać ze słońca na huśtawce u mamy :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia to połowkowe w szpitalu to taki pic na.wodę foto montaż. Normalne polowkowe mam za tydzień.
    Staram się być spokojna.

Mimo wszystko uważam ze i tak by coś wtedy zobaczyli . Nie martw się absolutnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    kamcia , makaron chętnie tlyko z czym... ze szpinakiem mi się już przejadł... Dziś dorobię gołąbków to będzie na kolację, Jutro na obiad wypróbuje spaghetti jak będzie dobrze to dojem na kolację a jak nie to nie wiem;p ale jutro kupię kapustę i więcej mielonego i zrobię więcej gołąbków co tylko będe wyciągać i ogdrzewać, teraz to już z górki, byle do poniedziałku i dowiem się co i jak :)

Ja gołąbki swoje mam jeszcze zamrożone :)

domi05 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia bedzie dobrze :) Najgorsi tacy milczący lelarze. Jakby zbyt duzo wysilku kosztowalo poinformowanie co sie dzieje. Tez raz na takiego buca trafilam. On sie na mnie darl zebym mu usg dala skonczyc a ja zbyt sie balam o dziecko zeby czekac i po swojemu wyklocalam sie caly czas az nie mial wyjscia i zaczal gadac. Oczywiscie wszystko bylo ok choc jak zobaczylam jego mine jak robił usg to łzy naplynely bo myslalam ze już po ciazy.

Ja wam zazdroszczę tych kanapek z pasztetem. Ja nawet jak posmaruje cienko jak maslem to i tak jestem przy granicy.

Na szybko napisze co u diab bo zaraz lece po dziecko kuzynki do przedszkola.
    Co do słodkiego to ma zupelnie inna opinie niz gin. Owoce, domowe ciasta, drozdzowki itd jezeli cukry ok mozna jak najbardziej. Posilek jak kazdy inny. Byleby nie bylo jakis tłustych kremów czy innych dodatkowych tluszczy bo cukier wywalony później lub utrzymujacy sie moze sie nalozyc na nastepny posilek i wtedy nam wybije cukier.
    Bialy chlebek ten ktory jem tak samo. Byleby to nie bylo takie pompowane pieczywo. Moj ma mąkę pszenna, mąkę żytnią, sol, wode, drozdze i dla niej jest ok.
    Nie przytylam conja troche zdziwilo ale pokazalam jej usg ze dzidziuch rosnie wiec ok.
    Moje cukry super. Mialam 9 przekroczen w 3 tyg niej wyższych niz 130 wiec nie widzi problemu.
    Moja hemoglobina glikowana ma 5.3 (na poczatku diety 2 miesiące temu 4.5) co dla niej oznacza ze cukrzyce prowadze prawidlowo i ze nie miałam cukrzycy wczesniej. Powiedziala ze skoro nie bylam na diecie i mialam hemoglobine ponizej normy to oznacza ze skokow nie było. A teraz hemoglobina sie "pogorszyla" bo i cukry wraz z cukrzyca mam inne mimo ze w normie.
    Tarczyca wydolna czyli ok i na diecie......poprawila mi sie morfologia :) Anemia sprzed diety poszla precz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:42

twardan, Rudzina lubią tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka mówiłam ze słodkie można jeśli cukry są dobre. Ten gin to albo chciał cie nastraszyc albo totalnie sie nie zna
    Ha chyba w pon pojadę robić glikowana. ..musze do Gorzowa czyli 30 km. Ciekawe jak teraz moje 4.6

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to musze się pochwalić. Od rana jedzenie mi smakuje. Rano pasztet po 1.5 h 2 kromki z pasztetem i po 1.5 h znów 2 kromki plus ogoreczek (po tym 105 ). Zjadłam to ze smakiem. Ale! Gotuje botwinkę. Boziu jak ona pachnie. Myślałam że buraka zezre zywcem (na surowo :) )
    Będę botwinkę jadła na gorąco i na zimno (jako chłodnik z jogurtem ). Aż nie mogę się doczekać. Trzymajcie kciuki za cukru bo nie zamierzam się ograniczać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Rudzina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka ilez dobrych wieści! I żabka super. Ja wszamałam po poobiednim obiedzie 2 te muffinki i zapiłam mlekiem, zobaczymy za jakieś 15min co glukometr na to ;)

Kocham botwinkę! I na ciepło i na zimno! Ale wole jak mi mama zrobi hahaha, chociaż sama chyba tez daje radę :P czekam na ten pomiar i chyba sie zdrzemne bo jakas taka się zrobiłam senna. Ale dzisiaj troche w domu podziałałam, byłam na poczcie od rana więc mogę sama się rozgrzeszyć z tej chwili słabości.

Tyle gadacie o tych gołąbkach, ze chyba tez w koncu zrobie większa ilość i zamrożę na zapas...

Rudzina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka super wieści.

Moja kazała przy dwóch różnych pomiarach brać gen najmniejszy i do niego dostosować potrzebę insuliny.

Skończyłam szperala w tych szmatkach :-)
    Myślałam że końca nie ma.
    Padam na pysk! Aż brzuch mnie boli:-(
    Już nie wspomnę o krzyżu:-(
    No więc mam 4 wielkie wory takie 15l w rozmiarze od 50-80 same chłopięce nie wspomnę ile odłożyłam dziewczęcych!.
    Skąd to się wzięło?!hahahha
    Do tego kordelka,pusta,poszewka (jedna mama uszyje jeszcze) butki,skarpetki, kombinezony itd.
    Mąż mnie z domu wygoni hihu

Rudzina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ale masz dobrze :) ja to musze kupować. Dziś wygrałam swoją pierwszą licytację małej paki (22 szt ubranek )będą pierwsze jeansy i ogrodniczki :) pokaże jak dojdzie

I zjadłam botwinkę. Tyle ile tylko zdołało wejść (bez nagłego wyjścia )za godzinę mam korepetycje. Oby zupa nie przeczyscila ;) i oby się wysikala do tego czasu bo nie dam rady się nawet ubrać. ..2.5 miseczki zupy chyba wyszło 8 dużych chochli! !i dużo buraczków dałam :) trzymajcie kciuki za cukry

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina Ja wtedy zrobiłam chyba 46 szt golabkow a w zamrażarce tylko 4

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dzis mialam dzien na miescie od rana i w koncu w domu. Bylam w secend hand i matko jedyna ile bylo ludzi a faceci dorosle chlopy kolo 40 wrecz bili sie o buty.... Ale znalazam pare laszkow dla siebie i szybko ucieklam. Obiadowy kebab przyniosl rowne 120 tak ze bez spiny. Kupilam tez ten chleb probody zeby wyprobowac o i wiecej to po budowlanych sklepach sprawy z internetem i telewizja i ucielko pol dnia.

Jutro ja wizytuje ale przez te 3 tyg mam tylko 2 120 to raczej paski przepisze i na tym sie skonczy

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka to ty masz piękne cukry. Mi wyniki zepsuła infekcja (2 razy ponad 130 )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z tego przedszkola :) Jestem wymeczona a tu jeszcze tyle roboty w domu.
    Kurczę tak sobie mysle ze hemoglobine mam w normie ale zastanawia mnie jaki poziom bym miala gdybym miala wiecej przekroczen. I jaki poziom bym osiągnęła gdybym miala cukrzyce bez ciazy i miała miec do 140 po 2h.

Idac za pozwoleniem diab na weekend mam zamiar upiec i wypróbować szrlotke:)
    Na nastepnej wizycie 18.05 ma mi wszystko wytlumaczyc co będzie po porodzie. Czy bede musiala mierzyc jeszcze czy nie itd. Tylko zawalilam bo wypisala mi 200 paskow a ja pozniej zobaczylam ze to ponad miesiac i mierząc sie 6x dziennie mam ich na styk. Wiec bede musiala kombinować z dodatkowymi pomiarami.

Kamcia gratulacje z aukcji :) Ja nie umiem nic wylicytowac :(

kamciaelcia lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ