Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgatia to dobrze bo latać i wymieniać
No ja zmierzylam i spadło do 117 więc spoko obeszło się bez insuliny.
Teraz się zastanawiam czy ja przypadkiem nie za szybko daje ta insuline.
Wybija godz po posiłku mierze się i daje insuline jak za wysoko.
A tu już kolejny przypadek że mierze po 1:10 dziś 1:15 i cukry ładnie spadają.
Jobla idzie dostać z tymi cukrami!!!!agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zabkoi
ale tez pamiętaj, ze nie zawsze ci tak spada szybko...
niektórzy biora insuline przed posilkiem
ty reagujesz na aktualne cukry (a tamci musza zakladac ze podskocza)
kwestia tez tego co zjadłaś-pamiętasz bagietkę ? nie spadłożabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabko jeśli chodzi o podawanie insuliny to moja diabetolog mówiła że jeśli po 1h jest wysoko to pić dużo wody i zmierzyć po 30 minutach i jeśli wtedy w ogóle nie spada albo jeszcze rośnie to wtedy dać korektę. Tak na logikę to powinno się liczyć do nas wszystkich czyli was z cukrzycą ciążowa i z moim typem 1... Ale mnie często przy wysokich wynikach po posiłku ratuje butelka wody
i już jak spada to wtedy się uspokajam
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
U mnie aktualnie 15tc. Narazie radzę sobie z cukrami tak, że jem w sumie ciągle to samo prawie (chodzi o węglowodany) o stałych porach a jak wprowadzam coś nowego np ostatnio sałatkę warzywną to małymi porcjami dosłownie na smak. Nie jest najgorzej chociaż nie mam dnia bez przekroczenia.. Ale moja diab mówi że nie jest najgorzej więc spoko
A najbardziej irytujące jest to że ja nie mogę jeść wielu rzeczy zrobionych w domu bo nie dam rady dobrze policzyć w porcji WW np chłodnik ostatnio robiłam mężowi to myślałam że mi język ucieknie wiecie gdzieCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Agusza, ale chłodnik przy cukrzycy normalnie dziewczyny z cukrzycą jedzą. Duza ilość warzyw obniża IG buraka
ja Nie lubię chłodnika, choć jak widzę to bym zjadła bo apetycznie wygląda
Ja dostałam rozpiske z WW, ale kazali mi ich nie liczyćnawet przy insu w pierwszej ciąży nie liczyłam WW. Niby nie jest to trudne, ale czasochłonne na pewno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 12:24
-
Czasami miewam kryzysy jak coś mi nie wychodzi - wiadomo - ale myślę że najgorzej nie jest
ja gdy np chce do obiadu policzyć kalafior czy białą kapustę to korzystam z książki 'liczmy kalorie'
Tam są wszystkie wartości odżywcze w naprawdę wieeeelu produktachpotem dokładnie ważę i szamanie
Właśnie idę do sklepu bo mi smaka kalafiorem narobiłyście:) do obiadu będzie idealny.kamciaelcia lubi tę wiadomość
Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
nick nieaktualnyZjadłam udko z kalafiorem i bułka tarta z maselkiem.
Prosiłam żeby się szybko gotowal bo byłam już tak głodna że........
Pewnie i szybciej bym zrobiła ten obiad ale mąż do sklepu mnie wyciągnął po farbę na ścianę bo brakło.
Najważniejsze że już zjadłam:-)
A na dworze dzisiaj u mnie nie da się wysiedziec tak pracy słońce.
Nie wiem jak ja dzisiaj wyrobię bo sasiadki mnie wyciągają na dwór żeby córki się pobawily.
Więc z chęcią między ludźmi bym powiedziała ludzi się że będzie gdzieś cien:-)
Oby wieczorem lunelo
-
a na dziś znowu zupy nie mam, bo nie mam smaka na jakąkolwiek
ale na 2. sniadanie pozarlam cały krązek camemberta
2 kromeczki z margaryną i pomidorem plus cały camembert i cukier 84?????moze później skoczyć ???
to moja pora na owocki (dzis tylko jabłko)
miałam zjeśc owocka i lecieć na poczte, a teraz nie wiem, co z tym moim cukremWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:40