WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a może smakuje???

Kamcia hahahahhaha
    Czytam i już dwucukry itd mózg mówi że to kosmos hahahhaha
    Ale tempa jestem w tej ciąży boszzzz oby syn był mądry bo masakra:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy cukier jest rozkładany do glukozy bo ta płynie w naszej krwi ale jedne szybko są rozkładane a inne dłużej czyli długo o powoli uwalniania jest energia. Czyli nie ma nagłego skoku i spadku
    Są oczywiście inne produkty ale tę teorie pomijam w skrótach myślowych

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko no może smakuje :) może córcia też będzie chrzanowa, jak mama. Dla mnie parówki tylko z chrzanem, czasem jeszcze ketchup.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rządzi sos czosnkowy i musztarda.
    Ketchup pewnie i też by rządził ale mój ulubiony z tortexu ale mi nie służy :-(

• agatia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    U mnie rządzi sos czosnkowy i musztarda.
    Ketchup pewnie i też by rządził ale mój ulubiony z tortexu ale mi nie służy :-(
    Sos czosnkowy też uwielbiam, ale.w ciąży zgaga po nim, więc unikam. Musztardę średnio lubię, a ketchup tylko Develeya McDonalds :)
    Kurcze moja mała nadal siedzi na dupce, bo nie mogę się schylic i czuję główkę pod żołądkiem. Wygodniej mi było, jak Młody miał główkę na dole.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    twardan wrote:
    Ksanka jeszcze mam nadzieję, że załapię się na pełnię. Jak 2 tygodnie temu miałam przeczucie, że szybko urodzę, tak teraz już nie mam żadnego. Jutro pewnie lekarz mi coś powie konkretnego.
    Młody mnie dziś już 2 razy tak skopał, że aż bolało.
    Jeśli chodzi o głód, to mi się zaczęło już około 30 tygodnia i cały czas trzyma. Rzadko kiedy bywam najedzona.
    Dziewczyny dacie radę, już dużo nie zostało na diecie, ja jestem od 9 miesięcy, a wcześniej od 4 miesięcy byłam na odchudzającej, czyli jeszcze mniej jedzenia i jakoś wytrzymałam :)
    Życzę Ci zatem wizyty jak moja kontrolna: ktg, fotel,porodowka, poród był SN i trwał 2,5 h ;) mąż prawie się spóźnił i dojechał na parte, a Zosia miała jeszcze posiedzieć w brzuszku z tydzien

żabka04, twardan lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • twardan Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka nie dziękuję :)

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    Cierpię na bezsenność :-(
    Nie śpię już przed 5 ale polezalam do 5:30 i wrescie wstałam.
    Junior mnie skopal strasznie:-)

No więc u mnie na czczo 92 zmierzylam druga rękę ludzac się że tam będzie niższy wynik a tam 96.
    Mierzyłam nie bezpośrednio wstając z łóżka tylko poszłam się ogarnąć więc było 6:15 zawsze mierze 6:30.
    Tak więc u mnie chyba będzie trzeba zwiększyć dawkę o 1j :-(
    A po kanapce z serem miałam okropna zgage nie wiem czy ten ser mi nie służy (kupiłam bez cukru) czy już po każdym żółtym serem będzie taka zgaga.
    Dobrze ze jutro wizyta więc posłucham i podejmie diablo decyzję.
    Szkoda a myślalam że jak zjem wcześniej to się uchronie przed zwiększeniem jednostki insuliny.

Ja już po śniadanku.
    Wszyscy śpią:-)
    A ja nie mam co robić.....
    Miłego dnia:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja wczoraj wypilam o 23 kakao, tak mnie naszło i zgaga pół nocy męczyła ;)
    Dzisiaj na czczo 79, ale znowu aceton na + wrrr, więcej jedzenia nie wcisnę, wczoraj jadłam i jadłam, nawet to mleko dodatkowo.
    Ja już też po śniadaniu, Młody śpi smacznie.

• twardan Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, cukier 87. Piotruś- mój mały głód w brzuchu. Ani pół skurcza.

agatia lubi tę wiadomość

twardan
    Piotruś jest już z nami :)
    Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
    zem3sg18rbl77sd8.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardan po prostu synusiowi dobrze w brzuszku :) widać to jeszcze nie jego pora :)

• martta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi mamuśki wczoraj rzeczywiście dzien nie posłużył, na czczo 86, ale po raz pierwszy o poranku te ketony na +, ehhhh
    Zabko dobrze że już jutro wizyta u Ciebie, ja mam w piątek diablo, ciekawe co powie. Ale musze znowu wziąć się w garść, bo pare ostatnich dni tak średnio i takie tego skutki właśnie...

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    No mi mamuśki wczoraj rzeczywiście dzien nie posłużył, na czczo 86, ale po raz pierwszy o poranku te ketony na +, ehhhh
    Zabko dobrze że już jutro wizyta u Ciebie, ja mam w piątek diablo, ciekawe co powie. Ale musze znowu wziąć się w garść, bo pare ostatnich dni tak średnio i takie tego skutki właśnie...
    Martta ja dzisiaj też ketony +, a apetyt słaby przy takiej pogodzie :)

• martta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a to znaczy ze za duże przerwy w posilkach tak i ogranizm głodny, dobrze kiedys zrozumiałam? Ja wczoraj też malo pilam o dziwo może tez dlatego?

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdym badaniu moczu nie mam ketonów,cukrów itp.
    Więc uznaje że ich nie mam i wszystko jest ok.
    Po śniadaniu 125 w żadnym palcu nie płynęła krew z mniejszą ilością cukru hihi
    Ale siedziałam i robiłam nic :-)
    Właśnie wracam z przedszkola idę po ziemniaki i rozważam opcje zakupu kalafiora czy truskawek hahahha
    Ahhhh te zachcianki:-)

Twardan ciotki czekają na wieści:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Agatia a to znaczy ze za duże przerwy w posilkach tak i ogranizm głodny, dobrze kiedys zrozumiałam? Ja wczoraj też malo pilam o dziwo może tez dlatego?
    Może być za mało płynów lub za mało węglowodanów. Może być przerwa nocna za długa albo w ciągu dnia mogą być ketony i stąd są i rano.
    Ja sprawdzam je przez cały dzień. Wczoraj 40 min po zupie miałam aceton ++ i stąd skutkiem są ranne ketony u mnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja
    dopiero kot opuscił moje kolana i moge napisać :)
    dziś cukier 81 i bez ketonów
    ja w sumie od 2 lutego miałam 11 razy ketony w tym aż 40 po chorobie (co mi dieta zaszkodziła), tak to musi byc obfita obiadokolacja i makaron na noc-to moja recepta na nie
    bo apetyt wczoraj nie dopisywał, wiadomo skad stres był u mnie od kilku dni ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po tej zupie dlaczego tak Ci wyrzucilo myślisz?
    Ja badalam do tej pory tylko rano. Wczoraj byl dzień jakis wysokich cukrów ogólnie u mnie może to tez przez to?

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    do końca ketonów nie zrozumiemy, lekarze sami też nam nie odpowiedza
    przeanalizuj czym dokladnie różnił sie wczorajszy dzień od pozostałych
    i sa różnme szkoły mierzenia ketonów-u mnie tylko rano, inne w ogóle nie badaja...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj byl.slaby dzień bo mi wywalalo po wszystkim co zawsze jem wyzsze wyniki i mniej wody pilam, to pewnie przez to. No nic ilość niewielka na szczęście, wiec czas wrócić do dobrych zwyczajów cukrzycowych

o148p07w5riqasy7.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ