Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Każdy cukier jest rozkładany do glukozy bo ta płynie w naszej krwi ale jedne szybko są rozkładane a inne dłużej czyli długo o powoli uwalniania jest energia. Czyli nie ma nagłego skoku i spadku
Są oczywiście inne produkty ale tę teorie pomijam w skrótach myślowychżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:U mnie rządzi sos czosnkowy i musztarda.
Ketchup pewnie i też by rządził ale mój ulubiony z tortexu ale mi nie służy
Kurcze moja mała nadal siedzi na dupce, bo nie mogę się schylic i czuję główkę pod żołądkiem. Wygodniej mi było, jak Młody miał główkę na dole. -
twardan wrote:Ksanka jeszcze mam nadzieję, że załapię się na pełnię. Jak 2 tygodnie temu miałam przeczucie, że szybko urodzę, tak teraz już nie mam żadnego. Jutro pewnie lekarz mi coś powie konkretnego.
Młody mnie dziś już 2 razy tak skopał, że aż bolało.
Jeśli chodzi o głód, to mi się zaczęło już około 30 tygodnia i cały czas trzyma. Rzadko kiedy bywam najedzona.
Dziewczyny dacie radę, już dużo nie zostało na diecie, ja jestem od 9 miesięcy, a wcześniej od 4 miesięcy byłam na odchudzającej, czyli jeszcze mniej jedzenia i jakoś wytrzymałammąż prawie się spóźnił i dojechał na parte, a Zosia miała jeszcze posiedzieć w brzuszku z tydzien
żabka04, twardan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się.
Cierpię na bezsenność
Nie śpię już przed 5 ale polezalam do 5:30 i wrescie wstałam.
Junior mnie skopal strasznie:-)
No więc u mnie na czczo 92 zmierzylam druga rękę ludzac się że tam będzie niższy wynik a tam 96.
Mierzyłam nie bezpośrednio wstając z łóżka tylko poszłam się ogarnąć więc było 6:15 zawsze mierze 6:30.
Tak więc u mnie chyba będzie trzeba zwiększyć dawkę o 1j
A po kanapce z serem miałam okropna zgage nie wiem czy ten ser mi nie służy (kupiłam bez cukru) czy już po każdym żółtym serem będzie taka zgaga.
Dobrze ze jutro wizyta więc posłucham i podejmie diablo decyzję.
Szkoda a myślalam że jak zjem wcześniej to się uchronie przed zwiększeniem jednostki insuliny.
Ja już po śniadanku.
Wszyscy śpią
A ja nie mam co robić.....
Miłego dnia:-) -
Żabko ja wczoraj wypilam o 23 kakao, tak mnie naszło i zgaga pół nocy męczyła
Dzisiaj na czczo 79, ale znowu aceton na + wrrr, więcej jedzenia nie wcisnę, wczoraj jadłam i jadłam, nawet to mleko dodatkowo.
Ja już też po śniadaniu, Młody śpi smacznie. -
No mi mamuśki wczoraj rzeczywiście dzien nie posłużył, na czczo 86, ale po raz pierwszy o poranku te ketony na +, ehhhh
Zabko dobrze że już jutro wizyta u Ciebie, ja mam w piątek diablo, ciekawe co powie. Ale musze znowu wziąć się w garść, bo pare ostatnich dni tak średnio i takie tego skutki właśnie... -
martta wrote:No mi mamuśki wczoraj rzeczywiście dzien nie posłużył, na czczo 86, ale po raz pierwszy o poranku te ketony na +, ehhhh
Zabko dobrze że już jutro wizyta u Ciebie, ja mam w piątek diablo, ciekawe co powie. Ale musze znowu wziąć się w garść, bo pare ostatnich dni tak średnio i takie tego skutki właśnie... -
nick nieaktualnyJa w każdym badaniu moczu nie mam ketonów,cukrów itp.
Więc uznaje że ich nie mam i wszystko jest ok.
Po śniadaniu 125 w żadnym palcu nie płynęła krew z mniejszą ilością cukru hihi
Ale siedziałam i robiłam nic
Właśnie wracam z przedszkola idę po ziemniaki i rozważam opcje zakupu kalafiora czy truskawek hahahha
Ahhhh te zachcianki:-)
Twardan ciotki czekają na wieści:-) -
martta wrote:Agatia a to znaczy ze za duże przerwy w posilkach tak i ogranizm głodny, dobrze kiedys zrozumiałam? Ja wczoraj też malo pilam o dziwo może tez dlatego?
Ja sprawdzam je przez cały dzień. Wczoraj 40 min po zupie miałam aceton ++ i stąd skutkiem są ranne ketony u mnie.
-
witam sie i ja
dopiero kot opuscił moje kolana i moge napisać
dziś cukier 81 i bez ketonów
ja w sumie od 2 lutego miałam 11 razy ketony w tym aż 40 po chorobie (co mi dieta zaszkodziła), tak to musi byc obfita obiadokolacja i makaron na noc-to moja recepta na nie
bo apetyt wczoraj nie dopisywał, wiadomo skad stres był u mnie od kilku dni