Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
przed ciążą była dieta raczej odchudzająca 1500 kcal, ale wiadomo, że zdrowa. Wszystkie składniki odżywcze były. Też mierzyłam 4 razy dziennie cukry, ale nie codziennie. Dopiero w ciąży bardziej się spięłam
Ale teraz już nie mogę odpuścić, bo po pierwsze rozjadą mi się cukry, po drugie przytyję, po trzecie lepiej się czuję jedząc zdrowo
Jedyne co to planuję raz na czas jakieś ciasteczko bądź cukiereczka
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Hahaha
Szkoda
Zastanawiam się kto teraz będzie na tapecie kleptomanii
Ostatnio kapusta, Malik a teraz?????
O idę zjeść parówki narobiłaś mi smakudzisiaj Młody wcinal, ale nie miałam ochoty, a teraz z chrzanikiem bym zjadła
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zabko
Takie drobiazgi mają znaczenie w cukrach. Po kolacji miałaś świetny wynik ale strach ze parowka podbije słodkie a słodkie mogłoby podbić ostatni posiłek. Ja to tak na to patrzę. Knoppers ma sporo tłuszczu i wafelek pełnoziarnisty i w tym przypadku cukier mi nie skacze. W żadnej minucie. Jest to jakoś wysrodkowane. -
kamciaelcia wrote:Twardan
Wiadomo ze stała dieta cukrzycowa ma na celu regulacje cukrów. Ale już widzę ze na słodkie sobie pozwolisz i nie będziesz od razu się odchudzalakamciaelcia lubi tę wiadomość
twardan
Piotruś jest już z nami
Aniołek zawsze w sercu * 6 tc- 7.05.2015
-
nick nieaktualnyTak jutro sobie zjem.
A muszę będę miała okazję spalić.
Mąż chyba jutro ścianki pomaluje farba bo widziałam jak wróciłam z podwórka że pomalowal czymś tam wiec będę mogła posprzątać w pokoju naszym bo pełno kurzu mam na meblach od tej gładzi jak szlifowalismy.
Może okna czas zacząć myć?
Pogoda ma dopisać więc jedno okno na dzień choć miałam to robić po powrocie z wczasów hahah
Dziś dzwoniłam do właściciela pensjonatu wszystko jest dopiero na ostatni guzik i nawet na obiad zaprosił żeby przyjechać szybciej (zarobi za obiad) a o 14 dostaniemy już pokój:-) -
żabka04 wrote:97.
Wolno spada.
Odpuszczam słodkie bo nawet ruszać mi się nie chce żeby spalić tego wafelka.ale u mnie tyllkoy z węglem złożonym, tak jak i owoc i tylko do podwieczorku. Na kolację słodkie odpada
Masz rację Lewego promują, a szału nie ma -
twardan wrote:bo plany planami, a życie sobie
Że plany planami a życie pisze swój scenariusz to wiem. I stawiam na korzystanie z każdej chwili ile tylko się da. Warto czasem odpuścić. Ja i tak mało juz planuję. Czasem nawet nie wierzę w powodzenie w przyszłości nawet w tej najbliższej ale to w najtrudniejszych momentach. Ja na twoim miejscu już po zjadlabym i 3 ciasteczkatwardan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiszcie jaśniej hahahahha
Ja nie wiem co to węgla złożone itd niechce mi się tego nawet pojąć bo mózg wysiadł.
Nie chce mi się neta odpalić i czytać bo mózg nie przyjmuje:-)
Wstyd ale co zrobić..
Musicie pisać dokładnie co zjadlyscie to już bardziej przyswajam.
Nie śmiać się ze mnie hahahha
-
weglowodany to tez cukry ale zlożone
sa proste cukry,dwucukry i złożone
proste (np glikoza laktoza fruktoza) sa od razu wchłaniane a złożone dłużej rozkładane
im bardziej złozone tym dłużej to trwa
ale finalnie glukoza ma sie znaleźć we krwi bo jest głównym zrodłem energii
to bardzo skrótowo, na chłopski rozum