GBS- paciorkowiec w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na razie mam tylko wynik posiewu moczu:
Bakteriuria: 10^4 CFU/ml.
Wyhodowano: 2 rodzaje pałeczek Gram (-) i ziarenkowce Gram(+).
Wyhodowano więcej niż jeden rodzaj drobnoustrojów, co wskazuje na prawdopodobne zanieczyszczenie.
Chyba dobry? -
Jak na mój rozum to wypadałoby powtórzyć bo skoro prawdopodobne jest zanieczyszczenie to nie wiadomo skąd się wzięły bakterie- czy są w drogach moczowych czy pochodzą z zewnątrz. Sama kiedyś dotknęłam w środku pojemniczka do badania moczu zanim do niego nasikałam i wyhodowali mi bakterie, które sama wprowadziłam do próbki ręką. Generalnie bakterii w moczu nie powinno być.Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*] -
nick nieaktualny
-
Umylam się,ale w trakcie oddawania moczu zachcialo mi się też co innego,więc do końca nie wiem co ten pojemniczek zawieral:/ ale w ogólnym wyszły tylko nieliczne bakterie.i liczny śluz,póki co nie powtarzam.
Niestety dalej nie mam wtniku posiewu z pochwy:( babka w labie mówiła,że wynik będzie do tygodnia,więc do środy jest czas. -
nick nieaktualny
-
Antybiotyk skonczylam,teraz biore Invag dopochwowo. U mnie z Diagnostyki posylaja próbkę do innego miasta,dzwonilam tam i powiedzieli mi że na wynik czeka się 5dni roboczycg. Najgorzej bo moja ginka w środę jest ostatni raz,potem idzie na urlop:/
-
nick nieaktualnyu mnie też właśnie wysyłali do innego miasta i jak po tym invag? mi lekarz kiedyś powiedział, ze ostrożnie z tymi dopochwowymi bo moze to czasem powodować, że namnożą się złe bakterie i raczej brałam tylko probiotyki doustne, do środy pewnie b edzie wynik:)
-
Sęk w tym,że ja nigdy nie mam objawów infekcji,wszystko zawsze ok,nie swedzi,nie piecze,śluz ok,a mimo to wychodza różne dziwy:/ biorę ten Invag jako kurację po tym antybiotyku,tak to biorę Lacibios Femina doustnie. Nie wiem czy jak coś wyhoduja to dłużej mogę czekać na wynik?
-
nick nieaktualnya mnie czasem swędzi piecze a nic mi nie wyszło dziwne to:/ ok 16 tyg miałam właśnie taką infekcję gdzie miałam świąd dostałam gyno femidazol i przeszło. Nie mam pojęcia właśnie czy ten czas ma duże znaczenie a moze ciągle jest obecny paciorkowiec i dlatego dłużej wyniki? a paciorkowca zazwyczaj Dziewczyny nie leczą tylko przy porodzie dawają antybiotyki
-
Być może ze względu na bakterie muszą zrobić antybiogram,nie wiem:/ w szpitalu czeka się u nas 3doby a tu tak długo,szlag by to trafił.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 12:27
-
nick nieaktualny
-
Nic nie mówiła,podalam tylko imię i nazwisko i sprawdzila,pozatym chyba obowiazuje ją ochrona danych poczekam do jutra i powtorze jeszcze to Crp na czczo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 13:33
-
Niop gdyby wyhodowali to nic by Ci nie powiedziała przez telefon. Ja kiedyś ubłagałam, że nie mam jak do Krakowa jechać, że mąż w pracy 12h ja muszę leżeć itp itd to powiedziała tylko "proszę spać spokojnie".Córcia Zosieńka 09.08.2016 2680 g
19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]