WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Hipotrofia- za małe dziecko
Odpowiedz

Hipotrofia- za małe dziecko

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medargin to tylko suplement diety, arginina, nic szkodliwego. Poprawiaja przeplywy. Wiec ja bym sie nie zastanawiała, bo moze pomoc a nie zaszkodzi.

• Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myśle ze nie zaszkodzi tym bardziej, ze tak na prawdę pewnym rozmiarów być nie można, zawsze jest jakieś ryzyko błędu. Także tak jak Krasnalowa pisze nie zaszkodzi, a może pomoc :)

• Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów dzidziusia to może u mnie już w tych tygodniach nie były aż tak mocne jak wcześniej, ale były regularne ( tez miałam zwracać uwagę na ruchy dziecka)

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, nigdzie nie mogę znaleźć, jakie są normy przepływów w tętnicy pępowinowej i tętnicy środkowej mózgu. MAcie takie dane? Bo ja mam tylko swoje wyniki z ostatniego USG w 35 tygodniu i żadnego komentarza do tego. A chciałam zobaczyć, czy są w normie, czy słabe, czy ok, czy co.

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przepływy to ja znalazlam taki kalkulator:

http://perinatology.com/calculators/umbilicalartery.htm

klz9h371w1o7q62n.png
  • Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie są normy ja zawsze miałam komentarz po badaniu ze są w normie i tak samo jak pytałam podczas badania to tylko mówili ze są dobre

• moro Koleżanka

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    U was tez dziewczyny dzidzia od 36 tygodnia taka spokojna? Bo u mnie z dnia na dzien od razu ruchy sie zmniejszyły bardzo a ktg i usg wsyzstko pokazuje w normie

Właśnie zadałam to samo pytanie w innej grupie - u mnie przez ostatnie dni aktywność w ciągu dnia znacząco zmalała i zauważyłam, że są momenty kiedy przez dłuższy czas kompletnie nic się nie dzieje. Ewidentne ruchy są w dalszym ciągu rano i wieczorem (33 tydz.+2 dni).
    Dzisiaj wizyta, więc zagadam dr.

• karen657 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moro wrote:
    Właśnie zadałam to samo pytanie w innej grupie - u mnie przez ostatnie dni aktywność w ciągu dnia znacząco zmalała i zauważyłam, że są momenty kiedy przez dłuższy czas kompletnie nic się nie dzieje. Ewidentne ruchy są w dalszym ciągu rano i wieczorem (33 tydz.+2 dni).
    Dzisiaj wizyta, więc zagadam dr.
    Podobno pod koniec właśnie to normalne, że dziecko się uspokaja. Ja też coś takiego zauważyłam, zwłaszcza 34-35 tydzień. Ale ruchy liczyć trzeba (metoda 10 ruchów w wybranej godzinie) :)

tb73mg7ynzddudc6.png

tb73zbmh5ajb03hr.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już rozpakowana. Został mi medargin całe opakowanie bez 1-2 saszetek więc jakby któras potrzebowała mogę podesłać tylko z koszt wysyłki, niech sluży komuś innemu.

Asiaf, Mama88 lubią tę wiadomość

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Test podwojny ryzyko niskie
    Nifty wynik prawidłowy
    Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
    Echo serca płodu OK
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Dziewczyny ja już rozpakowana. Został mi medargin całe opakowanie bez 1-2 saszetek więc jakby któras potrzebowała mogę podesłać tylko z koszt wysyłki, niech sluży komuś innemu.
    Gratulacje :) jak porod i dzidziuś? Pisalas o tym na jakims watku żebym mogla przwczytac? Pamietam, ze martwiłas sie powiększonym faldem karkowym, mam nadzieje, ze zupelnie niepotrzebnie :)

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wszystko ok. Jak znajde chwilę to na wątku amniopunkcja wszystko opiszę.

Asiaf, Av lubią tę wiadomość

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Nifty wynik prawidłowy
    Echo serca płodu OK
  • Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje :) napisz jak będziesz miała chwile jak dzidziuś :)

• Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama88 opisałam na wątku o amniopunkcji swoją historię. Synek zdrowy i wcale nie taki mały 3260 55 cm.

Asiaf, Mama88 lubią tę wiadomość

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Nifty wynik prawidłowy
    Echo serca płodu OK
  • Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to super gratuluje jeszcze raz całkiem pokaźny bobasek :)

• Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz ja zaczynam się martwić, ważenie i mierzenie mam 13 lipca, ale ze nie mogę się doczekać zwazylam córę sama i tak ma 33 tygodnie waga 8.68 kg( o ile moja waga dobrze pokazuje) i około 70cm. Jest szczupła, brzuszek ma szczupły, za zabiedzona raczej nie wyglada choć wydaje mi się ze jest drobna. Natomiast porównywałam ja z jej kilka dni młodsza kuzynka która wazy praktycznie tyle samo i wyglada jak pyza nie wiem jak na długość dokładnie ale jest duża (urodzona 2.95kg i 51 cm) :/ wzrost mnie martwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:00

• Kero Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena8411 wrote:
    Lena8411 chetnie przygarne Medargin za koszt wysylki jesli jeszcze aktualne:)

dvokuop.png
    IV.2015 [*] Aniołek 8tc
    V.2016 [*] Majeczka 28tc
    XI.2017 Wreszcie się doczekaliśmy. Cudny Synuś :)
  • Lena8411 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kero oczywiście aktualne. wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciólek wtedy będziemy mogły do siebie napisać priv zebyś mogła podać mi adres.

Lena8411
    Usg I trymestru w normie
    Nifty wynik prawidłowy
    Echo serca płodu OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Juz jestes po czesci urlopu :) dzieci po wakacjach u dziadkow rozpuszczone hyhy ale i szczesliwe.
    Co tam u Was slychac?
    Ja tez mam Medargin 3 pelne opakowania !
    Mama88 dlaczego martwisz sie wzrostem?
    Ladnie Twoja coreczka mierzy i wazy a najwazniejsze jest to ze rosnie. Szczupla jest bo jest dosc wysoka :)
    I prosze nie porownuj corki z innymi dziecmi bo przeciez nawet gdy to kuzynostwo to czesc genow jest inna a po drugie kazde dxiecko ma swoje tempo wzrostu i moze byc tak ze za pare miesiecy Twoja coreczka przerosnie kuzynke a za rok znow bedzie mniejsza i tak do konca okresu wzrostu. A jak bedziesz porownywac to zamartwisz sie i stresowac bedziesz sie ciagle a po co prawda?!

Lena Gratulacje :) :) :)

A co do ruchow to pod koniec ciazy jest to normalne ze mniej je czuc bo dziecko jest coraz wieksze i ma malo miejsca na ruszanie sie. Bardziej odczuwa sie rozpychanie niz ruchy. Dlatego poleca sie po 36 tc liczyc ruchy w aktywnym czasie dziecka a powinno zwykle naliczyc sie ich ok 10 choc rozne sa dzieci bo niektore od poczatku to leniuszki i ogolnie malo sie ruszaja. A gdy nie czuc ruchow to warto zjesc cos slodkiego i polozyc sie na lewym boku gdy wtedy nie czuc jeszcze warto sprawdzic u lekarza co sie dzieje.

Pozdrawiam cieplo i spokojnej niedzieli zycze :)

Mama88 lubi tę wiadomość

• Mama88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wiesz Inessa jak to się mówi dobrego zawsze mało, ja po prostu wpadłam w panikę trochę widząc jaka jest różnica między dwójka dzieci w tym samym wieku o tej samej wadze - jedna paczek, druga szczypior i zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno wszystko jest ok, tym bardziej ze ciagle słyszę od różnych ludzi - jaka drobnica ech... A my na wakacje jedziemy za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać :) chociaż na pogodę w UK nie ma co narzekać tego lata, upały są niesamowite. A co do ruchów dziecka to tak, dobrze określiłaś, czuć je bardziej jak rozpychanie i ja miałam zalecone, żeby zwracać uwagę na ruchy dziecka.

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama88 wrote:
    Hej :) wiesz Inessa jak to się mówi dobrego zawsze mało, ja po prostu wpadłam w panikę trochę widząc jaka jest różnica między dwójka dzieci w tym samym wieku o tej samej wadze - jedna paczek, druga szczypior i zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno wszystko jest ok, tym bardziej ze ciagle słyszę od różnych ludzi - jaka drobnica ech... A my na wakacje jedziemy za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać :) chociaż na pogodę w UK nie ma co narzekać tego lata, upały są niesamowite. A co do ruchów dziecka to tak, dobrze określiłaś, czuć je bardziej jak rozpychanie i ja miałam zalecone, żeby zwracać uwagę na ruchy dziecka.

U mnie mala nawet rozpychac sie nie chce calymi dniami cisza :(

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ