Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Słuchajcie, nigdzie nie mogę znaleźć, jakie są normy przepływów w tętnicy pępowinowej i tętnicy środkowej mózgu. MAcie takie dane? Bo ja mam tylko swoje wyniki z ostatniego USG w 35 tygodniu i żadnego komentarza do tego. A chciałam zobaczyć, czy są w normie, czy słabe, czy ok, czy co.
-
klaudia382 wrote:U was tez dziewczyny dzidzia od 36 tygodnia taka spokojna? Bo u mnie z dnia na dzien od razu ruchy sie zmniejszyły bardzo a ktg i usg wsyzstko pokazuje w normie
Właśnie zadałam to samo pytanie w innej grupie - u mnie przez ostatnie dni aktywność w ciągu dnia znacząco zmalała i zauważyłam, że są momenty kiedy przez dłuższy czas kompletnie nic się nie dzieje. Ewidentne ruchy są w dalszym ciągu rano i wieczorem (33 tydz.+2 dni).
Dzisiaj wizyta, więc zagadam dr. -
moro wrote:Właśnie zadałam to samo pytanie w innej grupie - u mnie przez ostatnie dni aktywność w ciągu dnia znacząco zmalała i zauważyłam, że są momenty kiedy przez dłuższy czas kompletnie nic się nie dzieje. Ewidentne ruchy są w dalszym ciągu rano i wieczorem (33 tydz.+2 dni).
Dzisiaj wizyta, więc zagadam dr. -
Dziewczyny ja już rozpakowana. Został mi medargin całe opakowanie bez 1-2 saszetek więc jakby któras potrzebowała mogę podesłać tylko z koszt wysyłki, niech sluży komuś innemu.
Asiaf, Mama88 lubią tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Test podwojny ryzyko niskie
Nifty wynik prawidłowy
Usg połówkowe powiększony fałd karkowy NF 6.8
Echo serca płodu OK -
Lena8411 wrote:Dziewczyny ja już rozpakowana. Został mi medargin całe opakowanie bez 1-2 saszetek więc jakby któras potrzebowała mogę podesłać tylko z koszt wysyłki, niech sluży komuś innemu.Antoś
-
Asiaf wszystko ok. Jak znajde chwilę to na wątku amniopunkcja wszystko opiszę.
Asiaf, Av lubią tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Nifty wynik prawidłowy
Echo serca płodu OK -
Mama88 opisałam na wątku o amniopunkcji swoją historię. Synek zdrowy i wcale nie taki mały 3260 55 cm.
Asiaf, Mama88 lubią tę wiadomość
Lena8411
Usg I trymestru w normie
Nifty wynik prawidłowy
Echo serca płodu OK -
Dziewczyny teraz ja zaczynam się martwić, ważenie i mierzenie mam 13 lipca, ale ze nie mogę się doczekać zwazylam córę sama i tak ma 33 tygodnie waga 8.68 kg( o ile moja waga dobrze pokazuje) i około 70cm. Jest szczupła, brzuszek ma szczupły, za zabiedzona raczej nie wyglada choć wydaje mi się ze jest drobna. Natomiast porównywałam ja z jej kilka dni młodsza kuzynka która wazy praktycznie tyle samo i wyglada jak pyza nie wiem jak na długość dokładnie ale jest duża (urodzona 2.95kg i 51 cm) wzrost mnie martwi..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 15:00
-
Lena8411 wrote:Dziewczyny ja już rozpakowana. Został mi medargin całe opakowanie bez 1-2 saszetek więc jakby któras potrzebowała mogę podesłać tylko z koszt wysyłki, niech sluży komuś innemu.
-
Kero oczywiście aktualne. wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciólek wtedy będziemy mogły do siebie napisać priv zebyś mogła podać mi adres.Lena8411
Usg I trymestru w normie
Nifty wynik prawidłowy
Echo serca płodu OK -
nick nieaktualnyHejka.
Juz jestes po czesci urlopu dzieci po wakacjach u dziadkow rozpuszczone hyhy ale i szczesliwe.
Co tam u Was slychac?
Ja tez mam Medargin 3 pelne opakowania !
Mama88 dlaczego martwisz sie wzrostem?
Ladnie Twoja coreczka mierzy i wazy a najwazniejsze jest to ze rosnie. Szczupla jest bo jest dosc wysoka
I prosze nie porownuj corki z innymi dziecmi bo przeciez nawet gdy to kuzynostwo to czesc genow jest inna a po drugie kazde dxiecko ma swoje tempo wzrostu i moze byc tak ze za pare miesiecy Twoja coreczka przerosnie kuzynke a za rok znow bedzie mniejsza i tak do konca okresu wzrostu. A jak bedziesz porownywac to zamartwisz sie i stresowac bedziesz sie ciagle a po co prawda?!
Lena Gratulacje
A co do ruchow to pod koniec ciazy jest to normalne ze mniej je czuc bo dziecko jest coraz wieksze i ma malo miejsca na ruszanie sie. Bardziej odczuwa sie rozpychanie niz ruchy. Dlatego poleca sie po 36 tc liczyc ruchy w aktywnym czasie dziecka a powinno zwykle naliczyc sie ich ok 10 choc rozne sa dzieci bo niektore od poczatku to leniuszki i ogolnie malo sie ruszaja. A gdy nie czuc ruchow to warto zjesc cos slodkiego i polozyc sie na lewym boku gdy wtedy nie czuc jeszcze warto sprawdzic u lekarza co sie dzieje.
Pozdrawiam cieplo i spokojnej niedzieli zycze
Mama88 lubi tę wiadomość
-
Hej wiesz Inessa jak to się mówi dobrego zawsze mało, ja po prostu wpadłam w panikę trochę widząc jaka jest różnica między dwójka dzieci w tym samym wieku o tej samej wadze - jedna paczek, druga szczypior i zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno wszystko jest ok, tym bardziej ze ciagle słyszę od różnych ludzi - jaka drobnica ech... A my na wakacje jedziemy za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać chociaż na pogodę w UK nie ma co narzekać tego lata, upały są niesamowite. A co do ruchów dziecka to tak, dobrze określiłaś, czuć je bardziej jak rozpychanie i ja miałam zalecone, żeby zwracać uwagę na ruchy dziecka.
-
Mama88 wrote:Hej wiesz Inessa jak to się mówi dobrego zawsze mało, ja po prostu wpadłam w panikę trochę widząc jaka jest różnica między dwójka dzieci w tym samym wieku o tej samej wadze - jedna paczek, druga szczypior i zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno wszystko jest ok, tym bardziej ze ciagle słyszę od różnych ludzi - jaka drobnica ech... A my na wakacje jedziemy za niecałe 3 tygodnie, już nie mogę się doczekać chociaż na pogodę w UK nie ma co narzekać tego lata, upały są niesamowite. A co do ruchów dziecka to tak, dobrze określiłaś, czuć je bardziej jak rozpychanie i ja miałam zalecone, żeby zwracać uwagę na ruchy dziecka.
U mnie mala nawet rozpychac sie nie chce calymi dniami cisza