Hipotrofia- za małe dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPs. Jeszcze chcialam krotko napisac odnosnie hipotrofii i wieku matki. Nam profesor ktory specjalizuje sie miedzy innymi w problemie hipotrofii powiedzial ze wiek matki nie gra az tak wielkiej roli.
Mam dobra kolezanke rodzila synka prawie rok temu ma 40 lat i synek wazyl 4 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 13:20
-
nick nieaktualny
-
Inessa, zdrówka życzę! Mam nadzieję, że szybko wydobrzejecie. Ja czekam na kolejne usg w poniedziałek, co ok 2 tygodnie będą mi sprawdzać czy dziecko rośnie. Próbuję panować nad stresem ale raz lepiej a raz gorzej to wychodzi
inessa lubi tę wiadomość
Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019 -
inessa wrote:Kochane co tam u Was i Maluchow?
Pamietam o Was mimo ze malo teraz jestem ale dzieci mialam chore a i mnie rozlozylo.
Zdrówka dla Was wszystkich.
Ja również oczekuje kolejnej wizyty z pomiarami. Teraz będę miała we wtorek ale to raczej bez pomiarów.inessa lubi tę wiadomość
Ewee -
nick nieaktualnyKochane dziekuje bardzo
Dzieci juz łobuzuja i wracaja szybko do zdrowia ja wolniej ale po prostu nie ma czasu na wylezenie choroby.
Wspieram Was b.mocno i wierze ze Wasze Maluchy Pieknie rosna korzystajcie z pieknej pogody bo to tez dobrze wplywa na dzieci ale i na WasAnia0306, empiq, Migotka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Ja już po wizycie. Niestety doktor pomiarów nie zrobił. Sprawdził serduszko i przepływy tylko. Za tydzień mam wizytę u mojego drugiego doktora to może będę mieć pomiary. Teraz dalej mam kolejny problem. Właśnie jadę do laboratorium na badania. Podejrzenie cholestazy.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Od dwóch dni strasznie mnie swędzi całe ciało. Nie jestem w stanie funkcjonować bo się cały czas drapię. W nocy nawet się dziś obudziłam i spać nie mogłam bo świąd straszny. Nie szłam na izbę przyjęć bo pomyślałam, że już jakoś do wizyty wytrzymam. Cały dzień się denerwuję czekając na te wyniki. Żeby to chociaż był 30 tydzień ciąży to bym się nie martwiła . Mam nadzieję, że to może nie to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 11:58
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
A ja po usg i jest coraz gorzej... Kosci juz 3,5tyg do tylu... 2 tyg temu bylo 2,5 tyg rozjazdu nie wiem co robic, wizyta u lekarza w polowie tygodnia. Na usg mam napisane, ze wskazana opieka w jednostce o iii stopniu referencyjnosci. To dopiero 25tc a kazdy lekarz cos tam mowi o wczesniejszym zakończeniu ciazy. Jestem zalamana... Ktory szpital z iii st. powinnam wybrać w wawie?Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
Migotko kochana ale tylko jeden wymiar Ci tak odstaje? Sprawdził Ci lekarz przepływy? Bo chyba kiedyś pisałaś, że sprawdziłaś serduszko dzidzi i było dobrze. Więc skoro dziecko zdrowe to powinni szukać co jest nie tak. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. :*08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Dziękuję! Aniu, przeplywy w moich tetnicach ciagle maja za duzy opor. A reszta wymiarow jest tak m.in. 2 tygodnie do tylu. Te kosci odstaja i lekarz cos wspomnial o możliwych mutacjach na chromosomie 5... Ja juz jestem nieprztomna ze stresuAniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualnyHej Kochane.
Aniu dobrze ze wyniki sa dobre ja mialam podobnie jak Ty objawy i wiesz doszlam do tego ze mam zbyt sucha skore i gdy codziennie zaczelam smarowac cale cialo przestalam miec takie objawy.
Migotko ale nie rozumiem co w pomiarach odstaje 3,5 tyg.do tylu? I na jakiej podstawie lekarz ocenia ze to moze hyc jakas mutacja? Pytam bo mialas robione badania prenatalne i polowkowe i bylo ok dobrze pamietam?
Czy lekarz dal Ci skierowanie do szpitala?
Z tego co pamietam to bierzesz heparyne i acard? Na prawde polecam jeszcze Medargin on jest tez na lepsze przeplywy.
Aa a sprawdzal Ci przeplywy Twoje w łozysku i macicy ale tez u dziecka w serduszku oraz w glowce?
Przepraszam ze tak sie dopytuje ale te badania sa b.wazne ja mialam je wykonywane na kazdym USG gdy mualam stwierdzona hipotrofie u dzieci.
I ile wazy Maluszek wg pomiarow? Tak jak pisalysmy dzisiaj medycyna poszla do przodu i wczesniaki sa ratowane choc mysle ze u Ciebie jeszcze troszke Maluszka potrzymaja w brzuszku dopoki rosnie i przeplywy sie nie pogarszaja.
Wspieram calym sercem
A co do szpitali w Warszawie niestety nie umiem pomoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 16:57
-
Inessa, na razie mam isc do jednostki z iii stopniem, a czy tam mnie zamkna to nie wiem... Zapytam jeszcze lekarza w tym tygodniu jak to widzi. U mnie ostaja nozki i raczki o 3.5 tyg i reszta średnio o 2.5 tygodnia (najwieksza jest glowka). Najgorsze te konczyny bo to jest ponizej 1 centyla Waga to ok 520gram w 25tc. Biore tylko acard. Dzis sprawdzal chyba tylko moje przeplywy i jest duzy opor powyzej 99 centyla. U dziecka przeplywy zawsze sa ok. Masz racje, teraz Mala by nie przezyla jeszcze wiec pozostaje tylko czekac. A o tych mutacjach to tak tylko wspomnial, bo pappa wyszla mi zd 1:136. Nifty bylo ok, ale ono nie wykrywa rzadkich wad.Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
nick nieaktualnyMigotko Ty masz 25 tc i kilka dni czy 24 tc i kilka dni? Pytam bo kazdy dzien sie liczy dla dziecka wg lekarzy zwlaszcza na tym etapie.
Troche szkoda ze lekarze nie zalecili Ci heparyny na lepsze przeplywy. Moze porozmawiaj o tym z lekarzem prowadzacym.
Dobrze gdybys trafila na dobry oddzial pod dobra opieke wtedy Ty tez bylabys spokojniejsza. Rozumiem Twoj stres a teraz jest najwazniejsze aby Maluszek mimo ze wolno ale dalej rosl i aby przrplywy wspomoc no i wazna opieka lekarska.
A waga moze byc wieksza a zanizaja ja czesciowo wymiary dziecka.
Wspieram Was calym sercem