Mamy leżące
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała_Gwiazdka wrote:ja w pierwszej ciąży leżałam od 27 tygodnia. Dopiero w 38 tygodniu wstałam z łóżka. Mam nadzieje, że teraz pójdzie lepiej tym bardziej, że w domu biegająca 3 latka.
Mysza nie martw się, będzie dobrze. A czemu dostałaś nakaz leżenia?
hej, szyjka mi się skracała, ale już po tyogdniu okazało się że jednak się z powrtoem wydłużyła i obecnie ma nieco ponad 3cm mimo to nadal mam większość dnia leżeć, a u Ciebie co było wcześniej powodem? -
nick nieaktualny
-
facet jakoś radzi sobie z córeczką bez mamy?
-
Chmurka wrote:Hej dziewczyny, jest tu jeszcze jakaś mama leżąca? Leżę ze względu na krwiaka i powtarzające się plamienia, a także ze względu na twardnienie brzuchaPaulina
-
Chmurka wrote:Mam nadzieję że u mnie też tak będzie. Od kilku dni nie plamie wreszcie więc jest nadzieja. W czwartek wizyta u lekarza. Zobaczymy co powie dzięki za słowo otuchy;)Paulina
-
Hej, po tylu latach straszna tu cisza. Ja jako obecnie leżąca mama przeczytałam wszystkie wpisy od początku (a co, mam czas😜). Znalazłam tu sporo historii z happyendem, one naprawdę dodają otuchy. Liczę, że i ja dotrwam do szczęśliwego i bezpiecznego końca.
-
Cześć też jestem leżąca. Co prawda dopiero 12 tydzień ciąży i od tygodnia "leżę". Wykryto krwiaka, ma 1 cm ale ze zdrowej ciąży weszłam w poronienie zagrażające mam brać duphaston i nospe. Ale brzuch pobolewa aż się zastanawiam czy nie jechać dziś gdzies na wizytę lub ip boję się najgorszego skoro boli
-
Pomarańczowa, ja tu przeczytałam bardzo dużo postów od dziewczyn z krwiakiem, które skończyły się pozytywnie, więc leż, wypoczywaj i się nie tuszek za wiele, a będzie ok!
Ja plackiem leżę od 2 tyg. Mam skróconą szyjkę i wewnętrzne rozwarcie. Mam założony szew i jestem obstawiona lekami. -
Żurawinka przesyłam Ci uściski i życzę jak najwięcej zdrowia dla Ciebie i maluszka ❤ ja czuję, że to moje nie jedyne leżenie jeśli ciąża się utrzyma. Mam lekko dwunożną macicę, która póki co według lekarki nie stanowi problemu i na ten moment łożysko przodujące, ale tym mam się nie przejmować, bo jest za wcześnie i jeszcze może się podniesie. Jesteś w domu? Jak Ci mija czas? Jakieś seriale/książki? Zastanawiam się czy mogę mieć stolik od laptopa na łóżku i być w pozycji pół leżącej czy nie jest to do końca odpowiednie 🤔
-
Ja już przekonałam najodleglejsze zakamarki internetu, czytam książki i myślę nad szydełkowaniem. Leżę w domu i co 2 tygodnie mam wizyty. U mnie powinnam unikać ucisku na szyjkę, więc pozycja bardziej leżąca, ale przy krwiaku chyba najważniejsze jest to, by odpoczywać, więc może pozycja półleżąca nie zaszkodzi.
-
Dziekuje za Twoją odpowiedź w otoczeniu mam sporo znajomych obecnie w ciąży. Na całe szczęście przechodzą bezproblemowo, więc ja od początku miałam przeczucie, że coś nie tak to właśnie mnie może spotkać psychicznie jestem w bardzo słabym stanie miałam nadzieję dotrwać do wizyty w przyszłym tygodniu ale chyba się wybiorę już w tym bo każde kucie mnie niepokoi
-
Rozumiem cię, bo ja też leżę i wsłuchuję się w siebie, a to powoduje wzrost paniki. Ale prawda jest taka, że w ciąży ciągle coś pobolewa i nie do końca wiadomo, kiedy panikować. Myślę, że w razie czego wątpliwości rozwieje wizyta u lekarza lub na IP.
Bądź dobrej myśliPomarańczowa lubi tę wiadomość