X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Mamy leżące
Odpowiedz

Mamy leżące

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    ja w pierwszej ciąży leżałam od 27 tygodnia. Dopiero w 38 tygodniu wstałam z łóżka. Mam nadzieje, że teraz pójdzie lepiej tym bardziej, że w domu biegająca 3 latka.

Mysza nie martw się, będzie dobrze. A czemu dostałaś nakaz leżenia?

hej, szyjka mi się skracała, ale już po tyogdniu okazało się że jednak się z powrtoem wydłużyła i obecnie ma nieco ponad 3cm mimo to nadal mam większość dnia leżeć, a u Ciebie co było wcześniej powodem?

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ja też z przewagą leżenia w ciągu dnia.w domu córeczka 4 latka. Na ostatniej wizycie 21 grudnia szyjka miała 2.9 cm we wtorek znów wizyta i zobaczyć my co się szieje

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    facet jakoś radzi sobie z córeczką bez mamy?

ubranka dla niemowląt
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jest tu jeszcze jakaś mama leżąca? Leżę ze względu na krwiaka i powtarzające się plamienia, a także ze względu na twardnienie brzucha

iv09hdge02bk9ct0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Hej dziewczyny, jest tu jeszcze jakaś mama leżąca? Leżę ze względu na krwiaka i powtarzające się plamienia, a także ze względu na twardnienie brzucha
    Weszłam przez przypadek ale rok temu również miałam krwiaka, 2x3 cm, leżałam miesiąc :(po miesiącu krwiak się całkowicie wchłonął.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że u mnie też tak będzie. Od kilku dni nie plamie wreszcie więc jest nadzieja. W czwartek wizyta u lekarza. Zobaczymy co powie dzięki za słowo otuchy;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka wrote:
    Mam nadzieję że u mnie też tak będzie. Od kilku dni nie plamie wreszcie więc jest nadzieja. W czwartek wizyta u lekarza. Zobaczymy co powie dzięki za słowo otuchy;)
    Ja nie miałam plamień tylko silne skurcze. Krwiak w 17tc.dostalam magnez 3x3, no spe 2x2 i luteine 2x2. Krwiaki wbrew pozorom nie są takie groźne :) choć gdy pękają może być spore krwawienie i sporo strachu napędzają

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po tylu latach straszna tu cisza. Ja jako obecnie leżąca mama przeczytałam wszystkie wpisy od początku (a co, mam czas😜). Znalazłam tu sporo historii z happyendem, one naprawdę dodają otuchy. Liczę, że i ja dotrwam do szczęśliwego i bezpiecznego końca.

• Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) też jestem leżąca. Co prawda dopiero 12 tydzień ciąży i od tygodnia "leżę". Wykryto krwiaka, ma 1 cm ale ze zdrowej ciąży weszłam w poronienie zagrażające :( mam brać duphaston i nospe. Ale brzuch pobolewa aż się zastanawiam czy nie jechać dziś gdzies na wizytę lub ip :( boję się najgorszego skoro boli

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańczowa, ja tu przeczytałam bardzo dużo postów od dziewczyn z krwiakiem, które skończyły się pozytywnie, więc leż, wypoczywaj i się nie tuszek za wiele, a będzie ok!

Ja plackiem leżę od 2 tyg. Mam skróconą szyjkę i wewnętrzne rozwarcie. Mam założony szew i jestem obstawiona lekami.

• Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żurawinka przesyłam Ci uściski i życzę jak najwięcej zdrowia dla Ciebie i maluszka ❤ ja czuję, że to moje nie jedyne leżenie jeśli ciąża się utrzyma. Mam lekko dwunożną macicę, która póki co według lekarki nie stanowi problemu i na ten moment łożysko przodujące, ale tym mam się nie przejmować, bo jest za wcześnie i jeszcze może się podniesie. Jesteś w domu? Jak Ci mija czas? Jakieś seriale/książki? Zastanawiam się czy mogę mieć stolik od laptopa na łóżku i być w pozycji pół leżącej czy nie jest to do końca odpowiednie 🤔

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przekonałam najodleglejsze zakamarki internetu, czytam książki i myślę nad szydełkowaniem. Leżę w domu i co 2 tygodnie mam wizyty. U mnie powinnam unikać ucisku na szyjkę, więc pozycja bardziej leżąca, ale przy krwiaku chyba najważniejsze jest to, by odpoczywać, więc może pozycja półleżąca nie zaszkodzi.

• Pomarańczowa Koleżanka

Wysłany: 13 września 2022, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za Twoją odpowiedź :) w otoczeniu mam sporo znajomych obecnie w ciąży. Na całe szczęście przechodzą bezproblemowo, więc ja od początku miałam przeczucie, że coś nie tak to właśnie mnie może spotkać :/ psychicznie jestem w bardzo słabym stanie :( miałam nadzieję dotrwać do wizyty w przyszłym tygodniu ale chyba się wybiorę już w tym bo każde kucie mnie niepokoi :(

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cię, bo ja też leżę i wsłuchuję się w siebie, a to powoduje wzrost paniki. Ale prawda jest taka, że w ciąży ciągle coś pobolewa i nie do końca wiadomo, kiedy panikować. Myślę, że w razie czego wątpliwości rozwieje wizyta u lekarza lub na IP.
    Bądź dobrej myśli

Pomarańczowa lubi tę wiadomość

• Kasia15 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:47

Starania od 2016
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu. A który u ciebie tydzień i co tam się dzieje?

• Magnersik Znajoma

Wysłany: 16 września 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I ja sie witam. Ja 31+5, od 26 tygodnia mam pessar (mialam skrocona, miekka szyjke, lejek i rozwarcie). W domu mam juz malego synka, wiec z lezeniem roznie bywa. Co u Was dziewczyny?

• Żurawinka Autorytet

Wysłany: 16 września 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magnersik🙂

Ja miałam twardnienia brzucha, a to dopiero 25 tydzień, więc pojechałam wczoraj na IP. Dostałam kroplówkę z magnezem, a dziś jeszcze dołożono mi pessar, chociaż już mam szew.

• Kasia15 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2022, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:47

Starania od 2016
  • Żurawinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę , że jedziemy na jednym wózku z tymi krótkim szyjkami. Powiem tylko, że pociesza mnie fakt, że wyczytałam tu mnóstwo postów dziewczyn, które w takich sytuacjach wyleżały do bezpiecznego tygodnia. Z nami też tak musi być!

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ