Mutacja PAI 1 i Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
No własnie ma dwie formy, a ta nieaktywna jest dla nas bardzo szkodliwa. Dziewczyny poczytajcie grupe na FB, jest mthfr Polska.
u mnie Witamina B12 (jako metylokobalamina i adenozylokobalamina -150 mcg-5357%
Folian (50% jako Quatrefolic® (sól glukozaminowa kwasu (6S)-5-metylotetrahydrofoliowego) i 50% jako kwas folinowy (folinian wapnia)) 800 mcg DFE 133% -
Ooooo dzięki ! Tego mi było trzeba, Folian biorę dobrze, ale widzę że B12 za dużo. Muszę w przyszłym tygodniu zbadać poziom, jak pewnie gin da mi zlecenia na pierwsze badania w ciąży, to zrobię od razu. A co ile powinno się badać proga i tsh w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 20:16
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
nick nieaktualnyhttp://www.zespoldowna.info/zdrowe-dziecko-dobra-ciaza-jezeli-marzysz-o-tym-pomysl-najpierw-o-mthfr.html
Prawdziwa kopalnia wiedzy o mthfr jest tez tutaj. Strona nazywa sie zespoldowna.info, bo niestety przy tej mutacji jest wieksze ryzyko trisomii, ale mozna tam znalezc mnostwo ciekawych informacji na temat suplementów, badan itd. -
mokka wrote:Femibion zawiera zwykły kwas- tzn. niemetylowany.
Polecam throne prenatalne albo seek health też prenatalne.
Co do clexane co drugi dzień?????????? pierwszy raz słyszę. Przypomnij mi proszę jakie masz wersje ? I czy wcześniej była jakaś starta ? długo się staraliście ?
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
Strata była że względu na miesniaka i bakterie ,córka zdrowa genetycznie była.
Staran nie było, owulacja serduszko i ciaza krzepliwosc białka dimery homocysteina i inne wszystko ok
Leczy mnie profesor ale czy się zna...
Byłam u Pani profesor genetyki nawet znanej bardzo i stwierdziła że przy moich wynikach nie trzeba nic brać są idealne A mutacje ma 50 -60 % populacji i w przypadku gdyby miała ona wpływ na rozród wyginelibysmy... W tym kontekście napisane ...
Więc słuchajcie ZGLUPIALAM A faszerowac się świństwem też nie lubię...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 21:15
-
nick nieaktualnyAle o jakich swinstwach mowisz? Witaminy, o ktorych Ci pisza dziewczyny sa mniejszym swinstwem niz np. Femibion, bo zawieraja wlasciwe dla Ciebie formy witamin, które przyswajasz. A zwykle witaminy wrecz nam szkodza, bo odkladaja sie w organizmie. Ja bylam u Pani genetyk i zdecydowanie kazala mi wdrozyc heparyne, acard i witaminy metylowane. Witaminy te w ogole optymalnie b byłoby zaczac juz kilka miesiecy przed zajściem w ciaze zeby oczyscic organizm, no ale jesli juz sie zaszlo to jak najszybciej je wdrozyc. To moze zapobiec m.in. wadom cewy, rozszczepom u dziecka i innym chorobom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 04:40
mokka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powtarzam raz jeszcze ! Dobry lekarz to podstawa. Ja jestem po na pewno dwóch biochem,a ile ich było dokłanie....?może więcej, nie zawsze robiłam testy.
Teraz 5tydzień 3 dzień, clexane 0,6, acard na noc, metyle i bardzo na siebie uważam.
Polecam docenta Pańsika z Łodzi, sama jechałam do niego ponad 300km -
Mokka jeśli możesz napisać tez, w jaki sposób na siebie uważasz? Co z kąpielami ( oczywiście w odpowiedniej tempce), co że współżyciem? Czy faktycznie nie powinno się podnosić rak do góry? Na co jeszcze zwracać uwagę?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
I czy Wy też czujecie się takie "pełne" i ociężale? Wydaje mi się, że jem mniej, bo jakoś tak nie mam apetytu, a czuję się bardzo ociężale, brzuch też mam większy, szczególnie jak zrobię zastrzyk. To chyba niemożliwe, żeby już mi urosl? Wzdęć jako takich nie mam...też tak macie? Chyba że to woda się zbiera...4 cs - 29 marca II kreseczki
-
nick nieaktualnyKarolcia27 wrote:Mokka jeśli możesz napisać tez, w jaki sposób na siebie uważasz? Co z kąpielami ( oczywiście w odpowiedniej tempce), co że współżyciem? Czy faktycznie nie powinno się podnosić rak do góry? Na co jeszcze zwracać uwagę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2018, 09:23
-
Dzięki :-* zakazy jedzeniowe znam, staram się odżywiać zdrowo, oczywiście w miarę możliwości, czasem zdarza się jakieś chipsy to moja pierwsza ciąża, więc jak jeszcze macie jakieś porady dla " ciężarnych" a szczególnie w I trymestrze to piszcie :-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Jastin76 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f2ece5becb8d.jpg.html
Krasnalowa i inne dziewczyny to powiedzcie czy to z załącznika mogę brać będąc w ciąży??? Takie mam w domu. Albo B Was proszę podajcie link lub foto jakie witaminy kupić...
Dziękuję
Ja biorę Folian że Swansona 800
Metylowane witaminy z grupy B firmy Aliness ( ale to chyba nie jest jakaś super firma)
Jod z firmy Kellp
Wit. D3 z MK7, ale nie pamiętam nazwy
Probiotyki 4Lacti
DHA ze Swansona
Cynk - Zinkas Forte
MagneB6
Acard ( faktycznie na wieczór teraz biorę)
To chyba tyle, muszę jeszcze dokupić choline4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Karolcia27 wrote:Mokka jeśli możesz napisać tez, w jaki sposób na siebie uważasz? Co z kąpielami ( oczywiście w odpowiedniej tempce), co że współżyciem? Czy faktycznie nie powinno się podnosić rak do góry? Na co jeszcze zwracać uwagę?
My nie serduszkujemy na razie, tzn.doktor powiedział,że możemy, ale na razie by się wstrzymał, więc sie wstrzymujemy.
Niestety moje ukochane kąpiele w gorącej wodzie się zakończyły, raczej są to krótkie "wanny" z wodą w normalnej temperaturze.
Rąk nie podnoszę, nie dźwigam, nie chodzę za dużo. Bardzo dużo śpię, ponieważ jestem strasznie senna, w nocy za to co chwile się budzę.Ogólnie jestem nieludzko zmęczona. Generalnie od tygodnia bardzo kanapowy tryb życia. Pamiętam jak w grudniu doktor kazał się oszczędzać, a ja odkurzałam, sprzątałam jak głupia -pamiętam to był 31.12., następnego dnia już nastąpiło poronienie
-
My w zasadzie serduszkowalismy tylko raz od " szczęśliwego " trafu, ale już bardzo Nam tego brakuje chociaż ja wieczorem już padam i zasypiam w 3 sekundy ale niedługo weekend, więc może jakoś tak powolutku, delikatnie się uda
Ja z pracami domowymi też się nie przemęczam,maz odkurza, sprząta toaletę, myje podłogę, ja w ciągu tygodnia zamiatam, no wiadomo kurze, obiady, pranie itp. Póki co jeszcze pracuje, bo jestem nauczycielką i akurat mam 3 klase i strasznie szkoda mi ich tak zostawiać już na koniec roku, rano czuję się super, mam energię ale jak wracam do domu to już ledwo zyje, też strasznie mi się chce spać, ale tak żeby leżeć i odpoczywać to dopiero gdzieś od ok. 18-19. Zaczęłam chodzić na nogach do pracy (mam z 20min) żeby jakoś trzymać formę, ale może to nie dobry pomysł? Może na zmianę będę jezdzic i chodzić? Co do kąpieli to też uwielbiam po prostu i nie mogę tego przeżyć, że raczej nie można, czasem wejdę na chwilę, ale nie do gorącej wody
Dziewczyny napiszcie mi proszę jeszcze, bo ja jakoś tak czuję się ociężale, jakbym już coś przytyła a nie jem więcej, może nawet mniej czy to normalne?4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Hej:-) jak się czujecie? Ja dzisiaj myślałam juz, że to koniec w nocy dostałam silnych boli podbrzusza, wzięłam no spe i trochę puściło, ale od rana znowu to samo, na szczęście bez żadnych plamien ... Zadzwoniłam do swojego gin, kazał jechać do szpitala i tak zrobiłam, wyczekałem się prawie 5 godzin, i dowiedziałam się że ciąża jest młodsza o tydzień, no i trzeba czekać, w czwartek mam wizyte u swojego gina, powinno już być widać serduszko, dzisiaj był zarodek, no a jak będzie coś nie tak to wtedy się będziemy martwić. Staram się tym nie przejmować, ale kiepsko się czuje no i nie wiem jak wytrzymam do czwartku, mam też zwiększyć heparynę do 0.4 więc będą dwa zastrzyki, bo już mam wykupione.
Piszcie co u Was:-*4 cs - 29 marca II kreseczki
-
Pytałaś lekarza czy można robić dwa zastrzyki ? ja miałam w domu 0,4 clexane, ale immunolog zwiększyła mi do 0,6 i zabroniła robić 0,4 i z drugiego 0,2.
Mnie dopadło przeziębienie, bardzo bolało mnie gardło, teraz przyszedł katar. Podsłyszłam, że dobrze jak się lekko rozchorujesz, a masz problemy immunologiczne, ponieważ organizm się tak ciążą nie interesuje poza tym cały czas łóżko/kanapa)))
W piątek mam wizytę, nie mogę się doczekać, z drugiej strony jestem pełna obaw i zestresowana. W czwartek idę na wszystkie zlecone badania i cały czas czekam na anty xa
Nospę możesz brać spokojnie i leeeeeeż duuuuuużo -
Ja też jestem posiadaczką mutacji mthfr i pai1 - niestety ale do rzeczy...
Za mną dwa poronienia 2015r - 6tydzień ciąży, 2016r - 10tydzień ciąży.
Teraz od pozytywnego testu biore duphaston 2xdziennie, zastrzyk z heparyny 0,3mg 1xdziennie i zamiast zwykłego kwasu foliowego - femibion1 (podobno przy tej mutacji tylko taka forma kwasu foliowego potrafi się wchłonąć i nie wyrządzić nam krzywdy). Póki co odpukać wszystko dobrze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 16:16
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1