Polip szyjki w ciąży :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej szukałam podobnego tematu ale nie znalazłam..Jakoś w 16 tc gdy zaczęły mi sie plamienia lekarz wykrył polip na szyjce macicy mówił ze moze plamić..i że będziemy go obserwować i jak gdyby coś sie działo bedziemy działać..na ostatniej wizycie było ok..polip nie urósł i nic sie nie zmieniło..no może plamienia były częściej..ale nie były bardziej intensywne...a wczoraj wieczorem pojawiła sie krew i potem w nocy tez troche sie wystraszyłam i dzis po pracy ide na wizyte do gina zeby to sprawdzić...i czy to faktycznie moze byc od polipa? ja chyba osiwieje ze strachu o moje maleństwo
-
hejka,
Ja tez wczoraj sie dowiedzialam, ze mam polipy a dokladnie 5 tylko, ze male. Nie mam krwawien z nich. Jesli juz to po prostu uplawy sa podbarwione na lekko rozowo. Lekarz powiedzial, zeby sie nie przjmowac bo to od hormonow. Oczywiscie zakaz uprawiana sexu, bo moze mocniej krwawic. Uwazac tez trzeba na zatwardzenia bo wysilek tez moze powowdowac krwawienia.
Twoj polip jest duzy? -
Stinka wrote:hejka,
Ja tez wczoraj sie dowiedzialam, ze mam polipy a dokladnie 5 tylko, ze male. Nie mam krwawien z nich. Jesli juz to po prostu uplawy sa podbarwione na lekko rozowo. Lekarz powiedzial, zeby sie nie przjmowac bo to od hormonow. Oczywiscie zakaz uprawiana sexu, bo moze mocniej krwawic. Uwazac tez trzeba na zatwardzenia bo wysilek tez moze powowdowac krwawienia.
Twoj polip jest duzy? -
Ja też mam polipa ale zupełnie się tym nie przejęłam - lekarz poinformował mnie tak, zupełnie bez przejęcia, że również kompletnie się tym nie przejmuję. A czy może to mieć jakieś swoje konsekwencje? Mówił, że nic się z tym nie robi. Że może krwawić przy współżyciu i tyle. Ostatnio krwawił, ale po badaniu ginekologicznym.
-
No więc kochane u mnie to poważna sprawa z tym polipem grozi mi przedwczesny poród od poniedziałku jestem w szpitalu i podają mi magnez..a polip okazał sie duzo wiekszy..2 cm tylko z szyjki wystaje..a reszta jest wewnątrz..:(wypełnia on prawie całe jej ujscie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 13:25
-
Stinka wrote:Selena Kochan trzymamy kciuki za Was. no dziwne, ze zaden lekarz wczesniej nie zuwazyl. Czy maja go zamiar usuwac, czy co? Ja miekszam w UK na stale i z tego co sie zorientowalam to takie wieksze usuwaja tutaj w ciazy.
-
Martynika wrote:I jakie są dalsze kroki?
Dobrze, że ktoś wreszcie dojrzał tego polipa. Nie martw się, na pewno jesteś w dobrych rękach. -
Stinka wrote:Podaja Ci jakies leki w szpitalu czy jestes tylko pod obserwacja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 21:45
-
A masz infekcje pecherza czy dali na wszelki wypadek. Przepraszam, ze tak sie dopytuje ale ja mieszkam na stale w UK i tutaj nie robia badan dopochwowo. Gdybym nie poszlam prywatnie do polskiego gina to nawet bym nie wiedziala, ze mam te polipy. on wprawdzie mowi, ze nie ma sie czym martwic ale ja wole dmuchac na zimne. Pierwszego synka urodzilam w 26 tygodniu i ta ciaze chialabym jak najdluzej donosic.
Czy masz jakies kurcze, skracjaca sie szyjke czy sam ten polip w sobie jest dla nich grozny i dlatego trzymaja w szpitalu?
-
Stinka wrote:A masz infekcje pecherza czy dali na wszelki wypadek. Przepraszam, ze tak sie dopytuje ale ja mieszkam na stale w UK i tutaj nie robia badan dopochwowo. Gdybym nie poszlam prywatnie do polskiego gina to nawet bym nie wiedziala, ze mam te polipy. on wprawdzie mowi, ze nie ma sie czym martwic ale ja wole dmuchac na zimne. Pierwszego synka urodzilam w 26 tygodniu i ta ciaze chialabym jak najdluzej donosic.
Czy masz jakies kurcze, skracjaca sie szyjke czy sam ten polip w sobie jest dla nich grozny i dlatego trzymaja w szpitalu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 11:24
-
Dowiedzialam sie, ze mam trzy polipy w dziewiatym tygodniu ciazy. Lekarz od razu je usunal i wyslal do laboratorium na badania. To wszystko. Mowie tu o moim zwyklym ginekologu, w trzy minuty juz nie bylo ani jednego. Powiedzial mi, ze lepiej jest je usunac od razu.