Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine03 wrote:Leira, dzięki za odpowiedź! Widziałam, ze na netflixie jest podobny film, obejrzę! Już sam opis mnie przekonał, szczególnie, że zmagam sie z wypryskami. Co do żelaza codziennie piłam smoothie z burakiem, z pietruszką, szpinakiem, pestkami dyni itd., ale wiadomo, że przy spotkaniach rodzinnych wpychali we mnie mięso, bo wiedzieli o wszystkim. Teraz sobie poukladam jadłospis na nowo.
No właśnie - bo jest od lat utarty schemat żywienia i ludzie nie wyobrażają sobie jeść inaczej. Ja też wpadłam w pułapkę przyzwyczajania. Mnie bardzo inspiruje AgainAmerica na YT - od niej się zaczęło, a potem już drążyłam temat sama. Polecam -
Nynka rosną dziewczyny rosną, w zastraszającym tempie ich kopniaki to bardziej takie rozpychanie, jakby chciały wyjśc przez powłoki brzuszne we wotek mam USG to wtedy je zmierzymy i zważymy
Ja chyba nigdy z włąsnej woli nie zrezygnowałabym z mięcha mięcho, mleko, miód - nie wyobrażam sobie życia bez tego Musiałabym mieć konkretny powód medyczny, żeby zmienić dietę w ogóle uwielbiam jeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:30
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
DIewczyny, a ja wczoraj wieczorem i dziś rano zrobiłam test i jest minimalny cień cienia , od razu pobiegłam na betę. I czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:54
sunshine03, Leira, Violet Flower lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna, kciuki!!
Daj koniecznie znać
Ja dziś byłam podejrzeć maluszka (bez pomiarów), ale wszystko wygląda ok, serduszko bije, widać już rączki i nóżki, fikał tam sobie na wszystkie strony... aż się poryczałam niesamowity widok. Jak dobrze, że żyjemy w czasach, kiedy można wszystko zobaczyć... wyniki też mam dobre, oprócz tej lekkiej anemii, ale nie dostałam na nią żadnych leków, mam po prostu zdrowo jeść i się wszystko ustabilizuje
Lubieswieczki, umówiłaś się na badania? Mam nadzieję, że to faktycznie tylko stres. Domyślam się co czujesz... ale wkrótce znów zajdziesz w ciążę i Twój maluszek wróci do CiebieViolet Flower lubi tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat, super że wszystko ok z Maluszkiem nie wiedziałam że na tym etapie widać już jak się Maluch rusza super, bardzo się cieszę, że wszystko u Was ok:)
Kat_ lubi tę wiadomość
-
Jasne, Oczywiscie napisze
Kat super ze dzieciątko takie ruchliwe, widać ze mu dobrze u Mamusi z pewnością to był cudowny widokWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 13:00
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
nick nieaktualny
-
Kat,Panna Justyna- super wiadomości, Lubieswieczki- idziesz na konsultacje? Niecierpliwaona- daj koniecznie znać o u dziewczynek. My jesteśmy po kontrolnym usg, zmiany nadal mocno widoczne, niestety póki co bez zmian. Z dobrych wiadomości- płeć potwierdzona, czekamy na Syna
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Beta 23,7 właśnie napisałam do lekarza czy mogę wpaść po receptę na wszystkie leki. Jej cała sie trzęsę, oby tym razem się udało!
Nynka86, Kat_, sunshine03, Violet Flower, kropka123, Migotka83 lubią tę wiadomość
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Super Panna Justyna tym razem ominiesz tą nieszczęśliwą datę, wtedy maleństwo będzie już na świecie. Musi być dobrze
Panna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Jystyna GRATULACJE!
Kropka dobrze,że zmiana nie rośnie. Chociaż tylePanna_Justyna lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
kropka123 wrote:Kat,Panna Justyna- super wiadomości, Lubieswieczki- idziesz na konsultacje? Niecierpliwaona- daj koniecznie znać o u dziewczynek. My jesteśmy po kontrolnym usg, zmiany nadal mocno widoczne, niestety póki co bez zmian. Z dobrych wiadomości- płeć potwierdzona, czekamy na Syna
Gratuluję synka !!!
Zmianami się nie martw, czytałam, że to się samo potrafi "naprawić" już po porodziekropka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyna gratulacje!
Melduję się po wizycie u dietetyczki i chyba nie będzie tragedii W poniedziałek da mi całe jadłospisy i ustali mi dietę pod dzisiejsze badania. Robiła mi analizę składu ciała i w oparciu o to i choroby coś ogarnie. Konkretna babka także to będzie nowe wyzwanie w życiu;)
Ogólnie to na pewno eliminujemy/wykluczamy gluten i laktozę oraz węglowodany i moje ukochane słodycze;(
Zrobiła mi ta analizę składu ciała, tkanki mięśniowej i tłuszczowej itd. Wyszło wszystko książkowo łącznie z wagą chociaż w ostatnim czasie mam 2-3 kg na plus odkąd pracuje w biurze. Jestem zadowolona z wizyty I czuje że ta dieta będzie naprawdę wyzwaniem życia;)Panna_Justyna lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kropka, Kat narazie się nie umówiłam... Poczekam jeszcze i zobaczę
Kat super ze podejrzalas dzidzie i wszystko dobrze Oby tak dalej
Kropka, mam nadzieję że tak jak pisze Leira po urodzeniu będzie wszystko ok. Mam nadzieję że mimo to wszystko dobrze się skończy i synek będzie zdrów jak ryba
Panna Justyna ogromne gratulacjePanna_Justyna lubi tę wiadomość