X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Wszystko w porządku. Nic na usg nie widać niepokojącego. Zwiększyć dupka do 4 tabletek. Jest pęcherzyk, zoltkowy i zarodek 2.5 mm. Nic się nie odkleja, wygląda dobrze

Pewnie krwiaczek, albo pęknięte naczynko w pochwie - najważniejsze, że masz już uwidoczniony zarodek :)

U mnie w tej ciąży szczęśliwej tak samo się zaczęło - plamienie/krwawienie, IP, a tam bąbelek z malutkim zarodkiem, niecałe 2 mm, okazał się krwiak i skończyło się szczęśliwie, więc u Ciebie też będzie dobrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była krew. Taka kawa z mlekiem. Na usg i w badaniu nie było nic. Także luzik. Najważniejsze że jest zarodek. CRL 2.5 mm, YS 3.8 MM, GS 16.6 mm. Co odpowiada 6 t ciąży czyli idealnie, jutro jest 6.

Leira, SiSi111 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna, dziewczynki są cudne :) Gratuluję z całego serca :)
    Ciekawe, czy lekarze świadomie nie mówili Ci o jednym worku czy żaden nie zauważył. Ale to prawda - tylko bardziej byś się stresowala, nie mając na nic tak żadnego wpływu.

Alex, Nynka, Lubieświeczki gratuluję i trzymam kciuki za dobre wiadomości :)

Alex, dobrze, że to plamienie to nic takiego. Ja miałam takie w dwóch szczęśliwych ciazach.

U mnie ok, młody jest super. Zupełnie bezproblemowy, pięknie je, dobrze przybiera - 5 kg. Pogodny i ładnie śpi. Jutro kończy 6 tygodni.
    Ja od tego tygodnia woze starszaki do przedszkola, więc trochę muszę jeszcze rytm złapać z tym całym zimowym ubieraniem. Pakowanie trójki do fotelików samochodowych na pewno pomoże w powrocie do formy po ciąży :)

Starszy syn przeszczesliwy, córka zaczęła się gorzej zachowywać. Widać, że przeżywa pojawienie się młodszego brata.

Wczoraj miałam trudny dzień - minął równo rok od poronienia. I jeszcze śmierć prezydenta mojego rodzinnego miasta :(

Strasznie smutno mi.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff Alex.... biedna nerwow zjadlas ale najwazniejsze jest ok

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Byłam w toalecie! Jupi! :) Troche się umyłam,ogarnęła. Już bez cewnika :) Ale mocno obolała :(

Pani dr chciała od razu usunąć ten jajnik,żeby załatwić wszystko przy jednym cięciu,ale się okazało,że nie da rady. Tzn ona chciała usunac Potworniaka i zostawić ten zdrowy fragment jajnika,bo podczas karmienia nie mogę brać hormonów a musiałabym bez jajnika. A ten kawałek jajnika usunęlibyśmy później laparoskopowo. Ale się okazało,że Potworniak przyrósł do macicy a ona jest teraz zbyt ukrwiona i nie było szans,żeby ruszać Potworniaka dzisiaj :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    Byłam w toalecie! Jupi! :) Troche się umyłam,ogarnęła. Już bez cewnika :) Ale mocno obolała :(

Pani dr chciała od razu usunąć ten jajnik,żeby załatwić wszystko przy jednym cięciu,ale się okazało,że nie da rady. Tzn ona chciała usunac Potworniaka i zostawić ten zdrowy fragment jajnika,bo podczas karmienia nie mogę brać hormonów a musiałabym bez jajnika. A ten kawałek jajnika usunęlibyśmy później laparoskopowo. Ale się okazało,że Potworniak przyrósł do macicy a ona jest teraz zbyt ukrwiona i nie było szans,żeby ruszać Potworniaka dzisiaj :(

Uh, rozumiem bóle po CC, aż za dobrze.

A jak z laktacją, OK u Ciebie? I jak dziewczynki? :)

Jajnikiem się nie martw - przyjdzie na niego pora :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, gratuluje, masz prześliczne córeczki!! <3 a Ty taka dzielna mamusia, powodzenia :)
    Alex, całe szczęście, ze wszystko dobrze, niech maleństwo pięknie rośnie :)

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    To nie była krew. Taka kawa z mlekiem. Na usg i w badaniu nie było nic. Także luzik. Najważniejsze że jest zarodek. CRL 2.5 mm, YS 3.8 MM, GS 16.6 mm. Co odpowiada 6 t ciąży czyli idealnie, jutro jest 6.

Alex super ze wszystko jest dobrze :)
    Jednak u mnie musi być coś nie tak bo miałam owulka wcześniej niż Ty a w zeszły piątek pęcherzyk u mnie był 12mm z całkiem i miejscem zarodkowym ale bez niego. Strasznie się dzisiaj denerwuje.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubięswieczki to miałaś w piątek a zarodek się pojawia w 1-2 dni po pęcherzyku zoltkowym wiec pewnie już jest.
    Ja dzisiaj w domu siedzę, wezmę od gina l4 na 3 dni żeby odpocząć. Nie chce się przemeczac a ostatnie delegacje i szybka praca daly się we znaki. Dzidzia najwazniejsza

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki na szczescie dzis sie wszytkiego dowiesz i gleboko wierze ze sie uspokoisz, to co pisze Alex to racja, tymbardziej ze wiele zależy od sprzetu, ułożenia, i umiejętności lekarza a przedewsztkim czas jest tu kluczowy. Mocno trzymam kciuki za was!
    NIECIERPLIWAONA no szkoda ze za jednym cieciem nie udało sie tirbieli usunac ale w tym calym szczesciu to najmniejistotne. O takim sposobem Twoje Krolewny maja jeden dzien. Dzieciaczki w domu pewnie zachwycone i nie maga sie doczekac waszego powrotu:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już lepiej. W miarę normalnie funkcjonuję. Laktacja się rozkręca :) Kasia szczególnie czeka na dxiewczynki. Opowiadała pani w przedszkolu :) to zdj z nocy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd69ad33b96c.png

Alex masz racje,dzodzia najważniejsza. Dbaj o Was

Lubieswieczki czekamy na raport z wizyty

Sisi-Twoja kolej

Violet Flower, SiSi111, Leira, Lubieswieczki, kropka123 lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrze na te Twoje Malenstwa to juz sie niemoge doczekać i nie wyobrazam.sonie ze w moim brzuszku tez jest taki bobas, serce sie raduje na ich widok:) ta Twoja Bogusia musiala sie porządnie troszczyć o swoje siostry ze mimo tak ryzykownej ciąży wszytko sie szczesliwie zakończyło.
    Pewnie jestes wyczerpana cc ale w wiadomościach od Ciebie az czuc to szczęście:) duzo sily dla Was!

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Jak patrze na te Twoje Malenstwa to juz sie niemoge doczekać i nie wyobrazam.sonie ze w moim brzuszku tez jest taki bobas, serce sie raduje na ich widok:) ta Twoja Bogusia musiala sie porządnie troszczyć o swoje siostry ze mimo tak ryzykownej ciąży wszytko sie szczesliwie zakończyło.
    Pewnie jestes wyczerpana cc ale w wiadomościach od Ciebie az czuc to szczęście:) duzo sily dla Was!

Zobaczysz sama jakie to uczucie, kiedy pojawia się pierwszy maluch :) Szok, radość, niedowierzanie, poczucie odpowiedzialności - niesamowite :) Już tylko kilka tygodni :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa szkoda ze nie udało się wszystko za jednym zamachem ale najważniejsze że dziewczynki masz już przy sobie :) Ale radość, dzieciaczki to pewnie już nie miga się doczekać żeby zobaczyć sioatrzyczki ;)

Daniela, rośnie Ci maluch :) na pewno dzieci szybko się oswoja z nową sytuacja :)

A ja ruszam na wizytę. Trzymajcie kciuki :)

Leira, alex0806 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieświeczki, kciuki mocno trzymam! <3 Informuj po wizycie :) Ja ruszam dopiero po 15, na razie leżę i walczę z mdłościami

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Niecierpliwa szkoda ze nie udało się wszystko za jednym zamachem ale najważniejsze że dziewczynki masz już przy sobie :) Ale radość, dzieciaczki to pewnie już nie miga się doczekać żeby zobaczyć sioatrzyczki ;)

Daniela, rośnie Ci maluch :) na pewno dzieci szybko się oswoja z nową sytuacja :)

A ja ruszam na wizytę. Trzymajcie kciuki :)

POWODZENIA !!! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po :) Wszystko ok, jest serduszko :) Zarodek ma 0.66cm. Dzidzia jest mega w kącie pęcherzyka ułożona se ledwo ja widać :) Trochę się uspokoilam :)
    Ale chyba pójdę jeszcze prywatnie żeby na lepszym sprzęcie zobaczyć czy na pewno wszystko gra :)

Leira, Panna_Justyna, alex0806, Violet Flower, kropka123, Onana36 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Jestem już po :) Wszystko ok, jest serduszko :) Zarodek ma 0.66cm. Dzidzia jest mega w kącie pęcherzyka ułożona se ledwo ja widać :) Trochę się uspokoilam :)
    Ale chyba pójdę jeszcze prywatnie żeby na lepszym sprzęcie zobaczyć czy na pewno wszystko gra :)

Jak uwidoczniono serduszko, to znaczy, ze dzidzia jest i na ten moment wszystko OK! Twój maluszek szaleje, jeszcze ma dużo wolnego miejsca <3

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Serduszko jest więc odetchnij :) Dzieli nas tylko kilka dni różnicy chyba :) Ile masz dokładnie dni i tygodni?

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki super że jest serduszko <3
    Alex u ciebie może też dzisiaj już będzie.
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej okropieństwo. Łatwiej znieść to po 20 tygodniu jak już nie ma mdłości, musiałam zrobić tak szybko bo z Karolinką miałam cukrzycę ciążową

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:20

Lubieswieczki, kropka123 lubią tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ