Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Spełnione Aniołkowe Mamy
Odpowiedz

Spełnione Aniołkowe Mamy

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 4 lata nic i nic, klinika leczenia niepłodności, pierwsza inseminacja nieudana, a dwa miesiące później - jakiś cud, 2 kreski. Bez wspomagania. Byłam przerażona, trochę szczęśliwa, zaskoczona... I ciągle wymyślałam, ciągle się bałam, ciągle było nie tak coś w mojej głowie. Aż w połowie 8 tygodnia NAGLE poczułam, jak przestało mnie mdlić, biust opadł przestał boleć, obudziłam się wyspana. Szybko usg - serce nie biło. Kilka dni później byłam w szpitalu, tabletki nie działały, zabieg... Do domu wróciłam na kilkanaście godzin i znów szpital, zakażenie... Nie mogłam się pozbierać, to był koszmar, dodatkowe prawie 2 tygodnie na oddziale, kiedy tak bardzo chciałam być z mężem w domu. Badania, wyszło że to była córka, potem pochówek - chcieliśmy wiedzieć, gdzie ona jest... I niemal rok depresji. Do kliniki wróciłam w grudniu. 3 inseminacje, przy ostatniej powiedzieli, że dalej nie ma sensu, już tylko in vitro.
    Ale udało się. Jest 9 tydzień, ja jestem duuużo spokojniejsza niż w pierwszej ciąży, mam lepsze myśli. Myślałam, że będę wariować po tym, co przeszłam, ale...nie jest źle. Łudzę się, że to się skończy dobrze. Już przeszłam mikrozawał 1,5 tygodnia temu, widząc krew na papierze, skończyło się na strachu,to tylko niegroźne plamienie. Jutro mam usg piersi, przy okazji poproszę o sprawdzenie, czy serce nadal bije...
    Jestem na acardzie, luteinie, odkryłam 2 mutacje w genach, ale....musi byc dobrze. MUSI.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • antoninina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe Wzgórza trzymam kciuki za Was <3
    Ja też jestem mamą Aniołka :'( cudownej Zosi którą straciłam przez odklejone łożysko na kilka tygodni przed terminem porodu...
    Teraz noszę pod sercem jej Brata. Mam nadzieję, że Zosia czuwa nad nami i sprawi, że Synek zostanie z nami i będzie naszą ogromną radością <3

Nasza Zochulka <3 34 tc [*] 11.09.2015
    slodkogorzkiswiat.blog.pl
    Antoś <3 nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ