toksoplazmoza
-
WIADOMOŚĆ
-
hej
nie odezwałam sie w czartek bo tak naprawde nic nowego po wizycie się nie dowiedziałam:( ale po kolei :)w czwartek pani dr stwierdziła ,że te badania które mam sa niejednoznaczne i kazała powtórzyć w innym laboratorium oraz umówic sie do niej na wizyte juz z nowymi wynikami antybiotyku nie przepisała, pocieszyła tylko ,że ryzyko zarażenia dziecka w pierwszym trymestrze jest bardzo niskie ,ponieważ łożysko jest bardzo szczelne a pasożyt dość spory i ma problemy z przeniknięciem do płodu skoro w badania prenatalne wyszły ok to mam sie trzymać mysli ,że z dzieckiem jest ok.
w poniedziałek z nowymi wynikami kolejna wizyta i potwierdzenie ze jest tokso dostałam antybiotyk i skierowanie do poradni patologii ciązy
teraz czeka mnie umówienie się do poradni , zażywanie antybiotyku do końca ciązy i nadzieja ,że jest i bedzie ok
amus - jeszcze raz dziekuje za wparcie -
nick nieaktualnyNie ma za co !! )
dobrze ze znalazłaś mądrego lekarza antybiotyk ochroni dziecko, spokojnie najważniejsze , że go juz przyjmujesz i że badania prenatalne wyszły okej spokojniej ciąży : daj znac czasem co u wasWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 09:38
-
hej
jak obiecałam daje znać co u nas się dzieje
jestem po usg połówkowym , w obrazie usg brak jakichkolwiek oznak toksoplazmozy wrodzonej żadnych zwapnień , wszystkie narządy ok synuś zdrowy
w dalszym ciągu antybiotyk i konsultacje w poradni patologii ciązy , ale jestem dobrej mysli ,że wszystko bedzie dobrzek878 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-