Wysokie tętno płodu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj miałam robione badanie genetyczne, z maluszkiem jest wszystko dobrze....po za zbyt wysokim tętnem podobno powinno być do 160, a wyszło wczoraj 176, dostałam skierowanie na dodatkowe badania krwi...
Czy któraś z Was jest po takim badaniu i miała podobny wynik do mojego ??
Zaczęłam się martwić....natalkaa86 -
nick nieaktualny
-
Natalka, a kto Ci powiedzial, ze to jest za wyskie tetno plodu ? generalnie zapis jest prawidlowy od 120 do 180. Ja mialam przeboje z moja mala, bo miala od 180 do 200, ale zrobili badania i wypuscili, powiedzieli, ze i tak sie zdarza, teraz co tydzien chodze na KTG i sprawdzamy jej tetno, glownie jest do 180 i lekarz mowi, ze jak najbardziej prawidlowe.
-
U mnie lekarz mówił tak samo- miedzy 120 a 180 jest jak najbardziej ok. Tętno rośnie tez jak dziecko ma okres aktywności w brzuchu wiec tez trzeba na to uwagę zwrócić.
-
W internecie jest podane ze do 160 powinno byc, ale tak jak mowi Martynika - kompletna bzdura. Mi ginekolog powiedzial, ze co druga kobieta w ciazy w ostatnim trymestrze ma juz podniesione etno plodu, m.in ze stresu, strachu przed porodem itp. A tylko z kolei 1 kobieta na 100 z podniesinym tetnem plodu ma tachykardie. takze spokojnie ! Mama sie stresuje to i dziecko tez - pamietajmy o tym
Milego weekendu -
Dzięki dziewczyny za informacje.
Tak lekarz powiedział, że tętno 176 jest za wysokie, bo powinno być 160 i wysłał mnie na dodatkowe badania krwi....i wyniki za tydzień w czwartek.
Byłam u jakiegoś specjalisty....nooo i się zmartwiłam
ale skoro u Was podobnie i wszystko ok to się cieszę
natalkaa86 -
Dziwne bo moja gin powiedziała, że tętno maluszka może być nawet do 190...a dopiero potem zwalnia.
-
nick nieaktualnyja kurcze jestem zmartwiona okropnie bo na USG wyszło, wszystko w normie ale tętno ma aż 174 a jestem w 13 tygodniu więc jest jednak za duże...
Lekarz powiedział, że nie widzi powodu do zmartwień ale jednak wiem, że w tym tygodniu ciąży już powinno być do 160Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 19:54
-
MOI wrote:Dziewczyny, jestem w 8 tygodniu i na dzisiejszej wizycie tętno wynosiło 167. Czy to nie za dużo, biorąc pod uwagę, że pewnie jeszcze będzie rosło wraz z wiekiem maluszka???
U mnie w 12 tc tętno dziecka wynosiło dokładnie 167 i było jak najbardziej w normie. Teraz tętno już spadło do 140MOI lubi tę wiadomość