Zaburzenia lękowe w ciąży - wątek przeniesiony.
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo... Nie mogę się doczekać. Lekarze mówili że urodzę wcześniej, ale póki co się nie zanosi.
Na forum pisałam- nie wiem czy pamiętasz że mam wskazania do cesarki której mi odmówiono w szpitalu gdzie chciałam rodzić. Jutro jadę do innego szpitala na konsultację czy zrobią mi ją ze względu na wskazania od ortopedy (doszła do tego waga dziecka- już ok.4kg i na dodatkowej wizycie ortopeda podtrzymał zalecenie cesarskiego cięcia). Więc może dowiem się kiedy zobaczę moją Kruszynkę -
No właśnie moja lekarka która prowadzi ciąże jest na emeryturze i nie pracuje w żadnym.
W okolicy mam szpitali dużo ale nie każdy ma dobrą opinię... Zresztą zależałoby mi również na atmosferze i podejściu położnych, bezpieczeństwie i szacunku dla rodzącej. Ten szpital do którego jadę jutro jest ok, mam nadzieję że się zgodzą na cc, choć się go boję.
Ale skoro moje zdrowie i zdrowie Maluszka może ucierpieć przy porodzie sn to już lepsza cesarka... -
No jasne! Tym bardziej, że to nie żaden Twój wymysł a przesłanka medyczna. Będę trzymac kciuki za pomyślne odwiedziny szpitala jutro! ;*
Ja mam w poblizu 4, ale wybrałam ten w którym pracuje mój ginekolog no i w którym jest największa możliwosc uzyskania znieczulenia
Chciałabym to wszystko jakoś rozplanowac żeby nie dokładac sobie kolejnych stresów..
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Z tym znieczuleniem też są jaja... Niby refundowane i dostępne dla każdej kobiety...
Ja kilka razy zmieniałam zdanie w którym szpitalu chce rodzić Ciekawe gdzie w końcu wyląduje...
Ale lekarz Twój który pracuje w szpitalu gdzie rodzisz to bardzo dobra rzecz- będą Cię lepiej traktować -
Właśnie wiem, że niby dostępne dla każdej kobiety ale oni zawsze znajdą sobie jakieś "ale". Dlatego będę to wcześniej uzgadniac z lekarzem prowadzącym, żeby mi pomogła jakoś się do tego dopchac
Chyba, że maluch się ułoży tyłkiem do kanału rodnego to wtedy natura zdecyduje za mnie ale to jeszcze tyle czasu!
Zazdroszczę Ci, że już końcówka ciąży!
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Zanim się obejrzysz też będziesz na końcówce! A ona się dłuży najbardziej niestety... Ale dzień za dniem mija i zbliża nas do ujrzenia Maluszków
A widzę że u Ciebie będzie Synek- na pierwszych prenatalnych udało się podejrzeć płeć?
U mnie dowiedziałam się że będzie Dziewczynka dopiero ok.22tyg -
No już za miesiąc będę w połowie ciąży zawsze to już jakiś półmetek
Ginekolog włączył USG i pierwsze jego pytanie "chcą państwo znac płec?" Powiedział to bez wątpliwości, mam nadzieję, że się nie zmieni na połówkowym USG bo nastawiliśmy się na synka
Jakie imie wybraliście?
Cos dziewczyny się nie pojawiają ;/
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*