zastój moczu u płodu II trym.
-
WIADOMOŚĆ
-
kamenkaa wrote:Agsha aha ale musi byc dobrze kochana trzymam Kciuki .....
Cinnilla mi powiedział że w 2try jest norma do 7mm
normy
 powyżej 5 milimetrów w 1 trymestrze ciąży
 powyżej 7 mm w 2 trymestrze ciąży
 powyżej 10 mm w 3 trymestrze ciąży
No ja też takie coś znalazłam. I wtedy pojawia się pytanie, czemu lekarze taki alarm wnieśli w ostatnim dniu 1 trymestru jak było 4,4mm.....kamenkaa lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha sama nie wiem każdy lekarz mówi inaczej na jednym forum w necie znalazłam inną normę troche mniejszą wiec sama juz nie wiem przeraża mnie to wciąż o tym myśle i troche się boje
Będziesz miec córeczke czy syna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 23:47
-
kamenkaa wrote:Agsha sama nie wiem każdy lekarz mówi inaczej na jednym forum w necie znalazłam inną normę troche mniejszą wiec sama juz nie wiem przeraża mnie to wciąż o tym myśle i troche się boje
Będziesz miec córeczke czy syna?
Synka. I tez drze. Głównie dlatego ze to dopiero 14tc a juz tAkie zmianyOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Witajcie kochane ..
Jestem szcześliwa bo poszerzenie obustronne 5mm
zmiejszyło się w ciagu tygodnia do 4mm ....
Odetchnełam z ulgą mam nadzieje że będzie znikać ....Mała waży 450g
Cinnilla az do 7 oj i co Lekarz mowil ze nadal kontrola?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:35
MagSz lubi tę wiadomość
-
Kamenkaa ciesze sie, ze u Ciebie jest ok.
Poki co mam sie nie przejmowac, bedziemy to obserwować w dalszym ciagu.
Niby ono tez moze sie powiekszac, bo i dziecko rosnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:15
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Wiecie, tak mysle,ze kiedys tak czesto nie wykrywali, nie bylo tak dokladnych usg, ze wykrywaly takie wady plodu.
A pytalam swojego gina czy czesto wykrywa sie ta wadę to powiedziala,ze jest najczesciej wykrywana.kamenkaa, MagSz lubią tę wiadomość
-
A ja jutro się dowiem co z nami. Wiem że kładą mnie w Centrum Zdowia Matki Polki z tymi nereczkami... Jutro dostanę termin...
3majcie kciuki!
I gratuluję dobrych wieściMagSz lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
kamenkaa wrote:trzymam za Was kciuki bedzie dobrze musi byc czego Ci zycze !!!
Dziekujemy bardzo i będziemy zdawać relacjekamenkaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość