Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • Martasa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na niedzielę...wg apek powinien wtedy przyjść okres (oczywiście oby nic takiego się nie wydarzyło!!). Mam wydety brzuch, ale nie czuje się jak na wzdęcie, lekko bolesne sutki, apetyt, lekko ",czuję" podbrzusze...oby to nie okres... Kto tak jak ja się łudzi co cykl? 🙊🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 20:09

• Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martasa wrote:
    Ja czekam na niedzielę...wg apek powinien wtedy przyjść okres (oczywiście oby nic takiego się nie wydarzyło!!). Mam wydety brzuch, ale nie czuje się jak na wzdęcie, lekko bolesne sutki, apetyt, lekko ",czuję" podbrzusze...oby to nie okres... Kto tak jak ja się łudzi co cykl? 🙊🤷
    Oczywiście ja tak samo się łudzę 🙄 np.(sprawdzam szyjke sobie już od daaaaawna) i w tym cyklu wydaje mi się ona bardzo wysoko jak nigdy i nawet trochę na bok jakby poszła. A w innych cyklach zawsze wariowała i była tam gdzie miała ochotę o różnych porach🤣 nigdy nie była w jednym miejscu. Także dołączam w tym miesiącu do złudzeń również 🙋‍♀️

Martasa lubi tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Oczywiście ja tak samo się łudzę 🙄 np.(sprawdzam szyjke sobie już od daaaaawna) i w tym cyklu wydaje mi się ona bardzo wysoko jak nigdy i nawet trochę na bok jakby poszła. A w innych cyklach zawsze wariowała i była tam gdzie miała ochotę o różnych porach🤣 nigdy nie była w jednym miejscu. Także dołączam w tym miesiącu do złudzeń również 🙋‍♀️
    Również dołączam do złudzeń 🤪 mnie to co miesiąc inaczej boli 😂

Martasa, Patrycja3791, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam u niektórych dziewczyn na wykresach tabletki Clomid one też są na wywołanie owu czy o co z nimi chodzi?

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    #złudzeniacomiesiąc hahaha

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Również dołączam do złudzeń 🤪 mnie to co miesiąc inaczej boli 😂
    Ja to samo, sama już nic nie wiem 🤣

Weronika 9592 lubi tę wiadomość

• Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martasa wrote:
    Haha, straszne to jest. Aż mi żal samej siebie 🥺

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak było że już kilkanaście razy miałam dosłownie wszystkie objawy ciąży.🙂 A w tym cyklu czułam że jest inaczej. Piersi mi się wydawały inne i w ogóle czułam że jest jakoś dziwnie. 🙂🙂
    Trzymam za Wszystkie kciuki. ✊✊✊✊

Patrycja3791, anka, Weronika 9592, Martasa, Landrynka25 lubią tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Hej. A co na to Twój mąż/partner? Wiesz tak na prawdę to wcale nie musisz z nią utrzymywać kontaktów.
    Mój mąż udaje , że wyolbrzymiam. Ale w głębi duszy widze, że jego to boli jeszcze bardziej niz mnie :-(

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Rozumiem że z nią mieszkacie ? Możecie się przeprowadzić do twoich rodziców czy gdziekolwiek? Może najwyższy czas poszukać lepszej pracy w innym mieście ;)
    Mieszkamy osobno, ale gdy tylko jedziemy i sie widzimy z rodzina z męża strony to zawsze jest tak ze jestem zdolowana calym wydarzeniem. Zamiast sie cieszyć to mnie to niszczy. I jego tez to wkurza. A znowu zerwać kontaktu z jego rodzina sobie nie wyobrażam tez. Robiłam wszystko żeby mnie zaakceptowali a coraz gorzej.

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z dobrych nowin motywujacych nas wszystkie, właśnie zostałam dzisiaj ciocia ! Bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu 🥰🥰

Weronika 9592, Patrycja3791, Regina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A tak z dobrych nowin motywujacych nas wszystkie, właśnie zostałam dzisiaj ciocia ! Bardzo jestem szczęśliwa z tego powodu 🥰🥰
    Super gratulacje, ja zostałam w marcu też się cieszyłam 🙈

Alis96 lubi tę wiadomość

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martasa wrote:
    Hahaha, w samo sedno 😂 ale pierwsze co sprawdzam to to, czy mi cycki urosły 😂😂 w pierwszej ciąży to był właśnie pierwszy objaw 😂 więc se wmawiam , że co miesiąc są coraz większe🤣 od początku starań to już chyba do ziemi powinny być😅

Martasa lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Paulina1995 Znajoma

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLA23 GRATULACJE ! :)

Ola23 lubi tę wiadomość

👩1995
    🧑1993
    Rozpoczęcie starań - 01.2021
    Igorek 19.11.2021 godz. 8.49 💙💙💙
  • Martasa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Haha, straszne to jest. Aż mi żal samej siebie 🥺
    Ja to już sama z siebie się śmieje...

• Martasa Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    U mnie też tak było że już kilkanaście razy miałam dosłownie wszystkie objawy ciąży.🙂 A w tym cyklu czułam że jest inaczej. Piersi mi się wydawały inne i w ogóle czułam że jest jakoś dziwnie. 🙂🙂
    Trzymam za Wszystkie kciuki. ✊✊✊✊
    Ja niby teraz się czuje inaczej... Ale... :(

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Ja sobie wymyśliłam ostatnio, że jak kiedyś będę w ciąży to nie będziemy poznawać płci dopiero niespodzianka na poród, ale czy wytrwamy to nie wiem 😉 A Wy?
    Ja bym chyba wolała wiedzieć wcześniej 😅 chociaż mi i tak zupełnie obojętne co będzie tym bardziej, że mam już córkę nie mam parcia takiego bym miała parkę i może być i dziewczynka. U mnie raczej chodzi o to jakie rzeczy po córce w razie gdyby trafił się syn mogę komuś oddać 😅 syna w sukienki raczej nie ubiorę a mam sporo ubrań typowo dziewczęcych😅 no , wolę być przygotowana na każdą sytuację☺️

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • SunnyMe Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was :)
    Staramy się od kilku miesięcy, do tej pory bez leków - jedynie kwas foliowy i wiesiołek. Mam nadzieję, że grono ciężarnych w tym wątku będzie szybko się powiększać ;)

Martasa, Patrycja3791, Limonka26, Weronika 9592, Regina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2021, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunnyMe wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączam do Was :)
    Staramy się od kilku miesięcy, do tej pory bez leków - jedynie kwas foliowy i wiesiołek. Mam nadzieję, że grono ciężarnych w tym wątku będzie szybko się powiększać ;)
    Powodzenia ✊

Wysłany: 13 stycznia 2021, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ja bym chyba wolała wiedzieć wcześniej 😅 chociaż mi i tak zupełnie obojętne co będzie tym bardziej, że mam już córkę nie mam parcia takiego bym miała parkę i może być i dziewczynka. U mnie raczej chodzi o to jakie rzeczy po córce w razie gdyby trafił się syn mogę komuś oddać 😅 syna w sukienki raczej nie ubiorę a mam sporo ubrań typowo dziewczęcych😅 no , wolę być przygotowana na każdą sytuację☺️
    Ja też wolę wiedzieć jaka płeć. Z córką w ciąży dowiedziałam się tak 21-22 tydzień ciąży ale i tak staralam się kupywac takie neutralne ciuszki ( jak wiadomo pomyłki płci nawet teraz się zdarzają) płeć mi obojętna a ciuszków już nie mam bo to było 6 lat temu 😏

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ