Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mam taki też problem jeden. Boję sie bardzo, że jak będę w ciąży. To teściowa mnie zniszczy psychicznie. Od dawna mnie nie akceptuje. Juz jedno małżeństwo zniszczyla jej rodzina. I daja mi we znaki, że mnie nie akceptują tak samo jak tamtej osoby. Bardzo boje sie, że w ciąży może źle sie to na mnie odbić. A potem w rodzinie którą stworzymy. . 😣
    Hej. Rzeczywiście takie sytuacje się zdarzają i to bardzo często. Mam podobnie tylko że moim problemem nie jest teściowa, bo jest na prawdę super A za to jej corusia, która jest tak zazdrosna. Teściowa bardzo mnie lubi, wszystko by mi dała... A szwagierka po prostu mnie nienawidzi, nic jej nie zrobiłam żeby mnie tak traktowała no ale cóż. Na szczęście budujemy dom, jeszcze miesiąc może dwa i się wyprowadzimy i wtedy mam nadzieję że już bez nerwów i stresów uda nam się zajść w ciążę :)

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mam taki też problem jeden. Boję sie bardzo, że jak będę w ciąży. To teściowa mnie zniszczy psychicznie. Od dawna mnie nie akceptuje. Juz jedno małżeństwo zniszczyla jej rodzina. I daja mi we znaki, że mnie nie akceptują tak samo jak tamtej osoby. Bardzo boje sie, że w ciąży może źle sie to na mnie odbić. A potem w rodzinie którą stworzymy. . 😣
    Ja tak mam nie z teściową a z własną mamą. Przeprowadziliśmy się z mężem do moich rodziców, żeby trochę kasy odłożyć bo staramy się o kredyt na mieszkanie ale ja już tak dłużej nie wytrzymam z nią i szukamy mieszkania do wynajęcia. Moja mama nienawidzi mojego męża mimo tego, że nic jej nie zrobił, nawet się z tym nie kryje potrafi na głos mówić że mój mąż jest taki i taki i w ogóle, podziwiam mojego męża, że potrafi się opanować, moja mama wtrąca się we wszystko nawet w wychowywanie mojej córki a raczej mówi mi co mam robić z własnym dzieckiem tak jakbym się nią zająć nie umiała 😒😒😒 nawet nie mówię jej, że staramy się o drugie dziecko bo dopiero by zaczęła wariować 😒 nawet na rozwód mnie na mawiała kiedyś.. od tamtej pory z nią nie rozmawiam a raczej to ona gada a ja się do niej nie odzywam oby udało nam się szybko mieszkanie jakieś ogarnąć bo już tutaj nerwowo nie wytrzymam a taka sytuacja nie sprzyja staraniom się o dziecko

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ja tak mam nie z teściową a z własną mamą. Przeprowadziliśmy się z mężem do moich rodziców, żeby trochę kasy odłożyć bo staramy się o kredyt na mieszkanie ale ja już tak dłużej nie wytrzymam z nią i szukamy mieszkania do wynajęcia. Moja mama nienawidzi mojego męża mimo tego, że nic jej nie zrobił, nawet się z tym nie kryje potrafi na głos mówić że mój mąż jest taki i taki i w ogóle, podziwiam mojego męża, że potrafi się opanować, moja mama wtrąca się we wszystko nawet w wychowywanie mojej córki a raczej mówi mi co mam robić z własnym dzieckiem tak jakbym się nią zająć nie umiała 😒😒😒 nawet nie mówię jej, że staramy się o drugie dziecko bo dopiero by zaczęła wariować 😒 nawet na rozwód mnie na mawiała kiedyś.. od tamtej pory z nią nie rozmawiam a raczej to ona gada a ja się do niej nie odzywam oby udało nam się szybko mieszkanie jakieś ogarnąć bo już tutaj nerwowo nie wytrzymam a taka sytuacja nie sprzyja staraniom się o dziecko
    Ooo matko 😐😐 współczuję. Chociaż ja ze swoją mamą też nie potrafiłam się dogadać. Też nie akceptowała wtedy jeszcze mojego chłopak/ narzeczonego. Mówiła wprost żebym się nie spotkały mimo tego że nic jej zrobił. Szczerze teraz dużo lepiej dogaduję się z teściową niż z własną mamą.

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Ooo matko 😐😐 współczuję. Chociaż ja ze swoją mamą też nie potrafiłam się dogadać. Też nie akceptowała wtedy jeszcze mojego chłopak/ narzeczonego. Mówiła wprost żebym się nie spotkały mimo tego że nic jej zrobił. Szczerze teraz dużo lepiej dogaduję się z teściową niż z własną mamą.
    W tym roku skończę 26lat a czuje się jakbym miała 5 przy niej 😒😒 no z teściową mam nawet dobry kontakt ale z nią mieszkać też nie chce.. jednak mieszkanie bez tesciów i rodziców w odpowiedniej odległości jest najlepsze 😀 dlatego szukamy mieszkania w innej miejscowości

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    W tym roku skończę 26lat a czuje się jakbym miała 5 przy niej 😒😒 no z teściową mam nawet dobry kontakt ale z nią mieszkać też nie chce.. jednak mieszkanie bez tesciów i rodziców w odpowiedniej odległości jest najlepsze 😀 dlatego szukamy mieszkania w innej miejscowości
    No wiadomo na swoim i samemu najlepiej. 😁😁

Weronika 9592 lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ja swojej też nic nie zrobiłam a mnie nie lubi 😒 przez to że mam dziecko z innym. Od początku buntowała mojego M żeby znalazł sobie inna. Ale mój jest za nami i powiedział że zerwie z nią kontakt jeśli się nie uspokoi no to toleruje nas bo musi. We wszystko się wtrąca i traktuje mojego męża jak małe dziecko. Praktycznie z nią nie rozmawiam tylko kiedy muszę i też mam jej za złe że tak nas potraktowała na wejściu 😒

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Ja swojej też nic nie zrobiłam a mnie nie lubi 😒 przez to że mam dziecko z innym. Od początku buntowała mojego M żeby znalazł sobie inna. Ale mój jest za nami i powiedział że zerwie z nią kontakt jeśli się nie uspokoi no to toleruje nas bo musi. We wszystko się wtrąca i traktuje mojego męża jak małe dziecko. Praktycznie z nią nie rozmawiam tylko kiedy muszę i też mam jej za złe że tak nas potraktowała na wejściu 😒
    No masakra 😒 my z mężem jesteśmy razem 8lat a moja mama, może parę zdań z nim zamieniła. w ogóle ze sobą nie rozmawiają a moja mama ciągle na niego najeżdża a mimo tych 8lat przez które praktycznie ze sobą nie rozmawiają. Przecież ona tak naprawdę nie wie jaki on jest a ja mam już dość wysłuchiwania tego, że ja sobie przy nim życie marnuje .. a najlepsze jest to, że sama zaproponowała nam, żeby zamieszkać u niej a teraz za każdym razem jak coś jej powiem mówi,że jeśli mi się coś nie podoba to możemy się wyprowadzić i że i tak bez jej pomocy sobie rady nie damy ( i tak nam w niczym jeszcze nie pomogła zawsze sami sobie radzimy) więc tu tylko wyprowadzka nam pomoże. Oby jak najszybciej

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No masakra 😒 my z mężem jesteśmy razem 8lat a moja mama, może parę zdań z nim zamieniła. w ogóle ze sobą nie rozmawiają a moja mama ciągle na niego najeżdża a mimo tych 8lat przez które praktycznie ze sobą nie rozmawiają. Przecież ona tak naprawdę nie wie jaki on jest a ja mam już dość wysłuchiwania tego, że ja sobie przy nim życie marnuje .. a najlepsze jest to, że sama zaproponowała nam, żeby zamieszkać u niej a teraz za każdym razem jak coś jej powiem mówi,że jeśli mi się coś nie podoba to możemy się wyprowadzić i że i tak bez jej pomocy sobie rady nie damy ( i tak nam w niczym jeszcze nie pomogła zawsze sami sobie radzimy) więc tu tylko wyprowadzka nam pomoże. Oby jak najszybciej
    To życzę powodzenia w szukaniu mieszkania. Obyście szybko je znaleźli i wyprowadzili się. 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    To życzę powodzenia w szukaniu mieszkania. Obyście szybko je znaleźli i wyprowadzili się. 🙂🙂
    Dzięki ☺️ a z lepszych wieści u mnie to jutro testuję. Nic nie wskazuje na to aby przyszła🙈 jak zawsze miałam straszne bóle miesiączkowe tak teraz nic.. mam nadzieję na zobaczenie⏸️
    A jak ty się czujesz?😉🤰

Ola23, Duśka;) lubią tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Dzięki ☺️ a z lepszych wieści u mnie to jutro testuję. Nic nie wskazuje na to aby przyszła🙈 jak zawsze miałam straszne bóle miesiączkowe tak teraz nic.. mam nadzieję na zobaczenie⏸️
    A jak ty się czujesz?😉🤰
    To trzymam mocno kciuki ✊✊ za dwie kreski. 😘😁
    Ogólnie dobrze. Tylko za specjalnie nie mam ochoty na jedzenie. A jak za długo nie jem to mi niedobrze. Piję jak smok. 😁 Ale jeszcze do mnie nie dotarło że jestem w ciąży. Jak czuję ze mi mokro to pierwsza myśl ze to okres.. 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    To trzymam mocno kciuki ✊✊ za dwie kreski. 😘😁
    Ogólnie dobrze. Tylko za specjalnie nie mam ochoty na jedzenie. A jak za długo nie jem to mi niedobrze. Piję jak smok. 😁 Ale jeszcze do mnie nie dotarło że jestem w ciąży. Jak czuję ze mi mokro to pierwsza myśl ze to okres.. 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️
    No niestety tak to jest z tymi objawami na początku.. te mdłości najgorsze 🤢🤢 ja pamiętam jak z córką w ciąży byłam to w pierwszych 3 miesiącach schudłam 6kg przez 🤮🤮 ale później jest o wiele lepiej 😘

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No niestety tak to jest z tymi objawami na początku.. te mdłości najgorsze 🤢🤢 ja pamiętam jak z córką w ciąży byłam to w pierwszych 3 miesiącach schudłam 6kg przez 🤮🤮 ale później jest o wiele lepiej 😘
    Warto się trochę pomęczyć. Najważniejsze żeby wszystko było dobrze. 🙂🙂 A mi się śmiać chce z mojego męża. Już jakiś czas temu chciałam się przenieść do drugiego większego pokój ze spaniem a tu by została taka ala garderoba. Mąż się bronił jak tylko mógł przed tym a teraz nie ma wyjścia bo tu nie ma miejsca. A teraz wymyślił taki remont pokoju że aż mi się słabo zrobiło.. 😁😁 stwierdził że ja to wiem jak dopiąć swego. 😀😀

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Warto się trochę pomęczyć. Najważniejsze żeby wszystko było dobrze. 🙂🙂 A mi się śmiać chce z mojego męża. Już jakiś czas temu chciałam się przenieść do drugiego większego pokój ze spaniem a tu by została taka ala garderoba. Mąż się bronił jak tylko mógł przed tym a teraz nie ma wyjścia bo tu nie ma miejsca. A teraz wymyślił taki remont pokoju że aż mi się słabo zrobiło.. 😁😁 stwierdził że ja to wiem jak dopiąć swego. 😀😀
    Ciężarnym się nie odmawia😂 korzystaj ile wlezie 😂😂😂
    Już niedługo zobaczysz swoją kropeczkę na usg ❤️❤️ tylko nie zapomnij nam się tu pochwalić.. i pamiętaj oszczędzaj się tam

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ciężarnym się nie odmawia😂 korzystaj ile wlezie 😂😂😂
    Już niedługo zobaczysz swoją kropeczkę na usg ❤️❤️ tylko nie zapomnij nam się tu pochwalić.. i pamiętaj oszczędzaj się tam
    Haha. 😁😁😁😀 Ten remont musi być bo do tego pokoju nawet nie ma gdzie łóżeczka wstawić a co mówiąc o reszcie rzeczy. Śmiałam się że ja na czas remontu się wyprowadzam do teściów a on niech pracuje. 😂😂😂
    Mam nadzieję że w czwartek coś będzie widać. Według miesiączki będzie 4tc+5 dni. Mam nadzieję że nerwy mnie nie zjedzą. 🙂🙂 Tak szczerze to za wiele nie robię bo się nie chce😂😂. Wczoraj to trochę ogarnęłam w domu pranie zrobiłam jakiś obiad. A dzisiaj mam spadek formy. Nie wychodziła bym z łóżka. 😁

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Widzę,że już jesteście to i ja się melduję 🤗 dziś mi się śniło, że zrobiłam z 5testów i wszystkie były pozytywne, ehhh żeby to było naprawdę...

Ola23, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Hejka dziewczyny! Widzę,że już jesteście to i ja się melduję 🤗 dziś mi się śniło, że zrobiłam z 5testów i wszystkie były pozytywne, ehhh żeby to było naprawdę...
    A kiedy będziesz testować ? 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Może to znak, że to już niedługo jak zobaczysz⏸️ trzymam kciuki aby sen stał się rzeczywistością ✊✊✊

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Haha. 😁😁😁😀 Ten remont musi być bo do tego pokoju nawet nie ma gdzie łóżeczka wstawić a co mówiąc o reszcie rzeczy. Śmiałam się że ja na czas remontu się wyprowadzam do teściów a on niech pracuje. 😂😂😂
    Mam nadzieję że w czwartek coś będzie widać. Według miesiączki będzie 4tc+5 dni. Mam nadzieję że nerwy mnie nie zjedzą. 🙂🙂 Tak szczerze to za wiele nie robię bo się nie chce😂😂. Wczoraj to trochę ogarnęłam w domu pranie zrobiłam jakiś obiad. A dzisiaj mam spadek formy. Nie wychodziła bym z łóżka. 😁
    No teraz przez jakiś czas łóżko będzie twoim przyjacielem tak jak🤢🤮🚽 oby jak najszybciej minęły ci te najgorsze dolegliwości

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No teraz przez jakiś czas łóżko będzie twoim przyjacielem tak jak🤢🤮🚽 oby jak najszybciej minęły ci te najgorsze dolegliwości
    Póki co nie wymiatuje . Chociaż dzisiaj mało brak bo odrzuciło mnie od kawy. 🙂🙂 Zrobiłam wypiłam dwa łyki i wylałam. 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Póki co nie wymiatuje . Chociaż dzisiaj mało brak bo odrzuciło mnie od kawy. 🙂🙂 Zrobiłam wypiłam dwa łyki i wylałam. 🙂🙂
    Spokojnie jeszcze się rozkręca. Wszystko jeszcze przed tobą 😂 ale to i tak są najlepsze momenty w życiu ❤️❤️

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ