Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mam taki też problem jeden. Boję sie bardzo, że jak będę w ciąży. To teściowa mnie zniszczy psychicznie. Od dawna mnie nie akceptuje. Juz jedno małżeństwo zniszczyla jej rodzina. I daja mi we znaki, że mnie nie akceptują tak samo jak tamtej osoby. Bardzo boje sie, że w ciąży może źle sie to na mnie odbić. A potem w rodzinie którą stworzymy. . 😣
    Hej. Rzeczywiście takie sytuacje się zdarzają i to bardzo często. Mam podobnie tylko że moim problemem nie jest teściowa, bo jest na prawdę super A za to jej corusia, która jest tak zazdrosna. Teściowa bardzo mnie lubi, wszystko by mi dała... A szwagierka po prostu mnie nienawidzi, nic jej nie zrobiłam żeby mnie tak traktowała no ale cóż. Na szczęście budujemy dom, jeszcze miesiąc może dwa i się wyprowadzimy i wtedy mam nadzieję że już bez nerwów i stresów uda nam się zajść w ciążę :)

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Mam taki też problem jeden. Boję sie bardzo, że jak będę w ciąży. To teściowa mnie zniszczy psychicznie. Od dawna mnie nie akceptuje. Juz jedno małżeństwo zniszczyla jej rodzina. I daja mi we znaki, że mnie nie akceptują tak samo jak tamtej osoby. Bardzo boje sie, że w ciąży może źle sie to na mnie odbić. A potem w rodzinie którą stworzymy. . 😣
    Ja tak mam nie z teściową a z własną mamą. Przeprowadziliśmy się z mężem do moich rodziców, żeby trochę kasy odłożyć bo staramy się o kredyt na mieszkanie ale ja już tak dłużej nie wytrzymam z nią i szukamy mieszkania do wynajęcia. Moja mama nienawidzi mojego męża mimo tego, że nic jej nie zrobił, nawet się z tym nie kryje potrafi na głos mówić że mój mąż jest taki i taki i w ogóle, podziwiam mojego męża, że potrafi się opanować, moja mama wtrąca się we wszystko nawet w wychowywanie mojej córki a raczej mówi mi co mam robić z własnym dzieckiem tak jakbym się nią zająć nie umiała 😒😒😒 nawet nie mówię jej, że staramy się o drugie dziecko bo dopiero by zaczęła wariować 😒 nawet na rozwód mnie na mawiała kiedyś.. od tamtej pory z nią nie rozmawiam a raczej to ona gada a ja się do niej nie odzywam oby udało nam się szybko mieszkanie jakieś ogarnąć bo już tutaj nerwowo nie wytrzymam a taka sytuacja nie sprzyja staraniom się o dziecko

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ja tak mam nie z teściową a z własną mamą. Przeprowadziliśmy się z mężem do moich rodziców, żeby trochę kasy odłożyć bo staramy się o kredyt na mieszkanie ale ja już tak dłużej nie wytrzymam z nią i szukamy mieszkania do wynajęcia. Moja mama nienawidzi mojego męża mimo tego, że nic jej nie zrobił, nawet się z tym nie kryje potrafi na głos mówić że mój mąż jest taki i taki i w ogóle, podziwiam mojego męża, że potrafi się opanować, moja mama wtrąca się we wszystko nawet w wychowywanie mojej córki a raczej mówi mi co mam robić z własnym dzieckiem tak jakbym się nią zająć nie umiała 😒😒😒 nawet nie mówię jej, że staramy się o drugie dziecko bo dopiero by zaczęła wariować 😒 nawet na rozwód mnie na mawiała kiedyś.. od tamtej pory z nią nie rozmawiam a raczej to ona gada a ja się do niej nie odzywam oby udało nam się szybko mieszkanie jakieś ogarnąć bo już tutaj nerwowo nie wytrzymam a taka sytuacja nie sprzyja staraniom się o dziecko
    Ooo matko 😐😐 współczuję. Chociaż ja ze swoją mamą też nie potrafiłam się dogadać. Też nie akceptowała wtedy jeszcze mojego chłopak/ narzeczonego. Mówiła wprost żebym się nie spotkały mimo tego że nic jej zrobił. Szczerze teraz dużo lepiej dogaduję się z teściową niż z własną mamą.

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Ooo matko 😐😐 współczuję. Chociaż ja ze swoją mamą też nie potrafiłam się dogadać. Też nie akceptowała wtedy jeszcze mojego chłopak/ narzeczonego. Mówiła wprost żebym się nie spotkały mimo tego że nic jej zrobił. Szczerze teraz dużo lepiej dogaduję się z teściową niż z własną mamą.
    W tym roku skończę 26lat a czuje się jakbym miała 5 przy niej 😒😒 no z teściową mam nawet dobry kontakt ale z nią mieszkać też nie chce.. jednak mieszkanie bez tesciów i rodziców w odpowiedniej odległości jest najlepsze 😀 dlatego szukamy mieszkania w innej miejscowości

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    W tym roku skończę 26lat a czuje się jakbym miała 5 przy niej 😒😒 no z teściową mam nawet dobry kontakt ale z nią mieszkać też nie chce.. jednak mieszkanie bez tesciów i rodziców w odpowiedniej odległości jest najlepsze 😀 dlatego szukamy mieszkania w innej miejscowości
    No wiadomo na swoim i samemu najlepiej. 😁😁

Weronika 9592 lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ja swojej też nic nie zrobiłam a mnie nie lubi 😒 przez to że mam dziecko z innym. Od początku buntowała mojego M żeby znalazł sobie inna. Ale mój jest za nami i powiedział że zerwie z nią kontakt jeśli się nie uspokoi no to toleruje nas bo musi. We wszystko się wtrąca i traktuje mojego męża jak małe dziecko. Praktycznie z nią nie rozmawiam tylko kiedy muszę i też mam jej za złe że tak nas potraktowała na wejściu 😒

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Ja swojej też nic nie zrobiłam a mnie nie lubi 😒 przez to że mam dziecko z innym. Od początku buntowała mojego M żeby znalazł sobie inna. Ale mój jest za nami i powiedział że zerwie z nią kontakt jeśli się nie uspokoi no to toleruje nas bo musi. We wszystko się wtrąca i traktuje mojego męża jak małe dziecko. Praktycznie z nią nie rozmawiam tylko kiedy muszę i też mam jej za złe że tak nas potraktowała na wejściu 😒
    No masakra 😒 my z mężem jesteśmy razem 8lat a moja mama, może parę zdań z nim zamieniła. w ogóle ze sobą nie rozmawiają a moja mama ciągle na niego najeżdża a mimo tych 8lat przez które praktycznie ze sobą nie rozmawiają. Przecież ona tak naprawdę nie wie jaki on jest a ja mam już dość wysłuchiwania tego, że ja sobie przy nim życie marnuje .. a najlepsze jest to, że sama zaproponowała nam, żeby zamieszkać u niej a teraz za każdym razem jak coś jej powiem mówi,że jeśli mi się coś nie podoba to możemy się wyprowadzić i że i tak bez jej pomocy sobie rady nie damy ( i tak nam w niczym jeszcze nie pomogła zawsze sami sobie radzimy) więc tu tylko wyprowadzka nam pomoże. Oby jak najszybciej

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No masakra 😒 my z mężem jesteśmy razem 8lat a moja mama, może parę zdań z nim zamieniła. w ogóle ze sobą nie rozmawiają a moja mama ciągle na niego najeżdża a mimo tych 8lat przez które praktycznie ze sobą nie rozmawiają. Przecież ona tak naprawdę nie wie jaki on jest a ja mam już dość wysłuchiwania tego, że ja sobie przy nim życie marnuje .. a najlepsze jest to, że sama zaproponowała nam, żeby zamieszkać u niej a teraz za każdym razem jak coś jej powiem mówi,że jeśli mi się coś nie podoba to możemy się wyprowadzić i że i tak bez jej pomocy sobie rady nie damy ( i tak nam w niczym jeszcze nie pomogła zawsze sami sobie radzimy) więc tu tylko wyprowadzka nam pomoże. Oby jak najszybciej
    To życzę powodzenia w szukaniu mieszkania. Obyście szybko je znaleźli i wyprowadzili się. 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    To życzę powodzenia w szukaniu mieszkania. Obyście szybko je znaleźli i wyprowadzili się. 🙂🙂
    Dzięki ☺️ a z lepszych wieści u mnie to jutro testuję. Nic nie wskazuje na to aby przyszła🙈 jak zawsze miałam straszne bóle miesiączkowe tak teraz nic.. mam nadzieję na zobaczenie⏸️
    A jak ty się czujesz?😉🤰

Ola23, Duśka;) lubią tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Dzięki ☺️ a z lepszych wieści u mnie to jutro testuję. Nic nie wskazuje na to aby przyszła🙈 jak zawsze miałam straszne bóle miesiączkowe tak teraz nic.. mam nadzieję na zobaczenie⏸️
    A jak ty się czujesz?😉🤰
    To trzymam mocno kciuki ✊✊ za dwie kreski. 😘😁
    Ogólnie dobrze. Tylko za specjalnie nie mam ochoty na jedzenie. A jak za długo nie jem to mi niedobrze. Piję jak smok. 😁 Ale jeszcze do mnie nie dotarło że jestem w ciąży. Jak czuję ze mi mokro to pierwsza myśl ze to okres.. 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    To trzymam mocno kciuki ✊✊ za dwie kreski. 😘😁
    Ogólnie dobrze. Tylko za specjalnie nie mam ochoty na jedzenie. A jak za długo nie jem to mi niedobrze. Piję jak smok. 😁 Ale jeszcze do mnie nie dotarło że jestem w ciąży. Jak czuję ze mi mokro to pierwsza myśl ze to okres.. 🙆‍♀️🙆‍♀️🙆‍♀️
    No niestety tak to jest z tymi objawami na początku.. te mdłości najgorsze 🤢🤢 ja pamiętam jak z córką w ciąży byłam to w pierwszych 3 miesiącach schudłam 6kg przez 🤮🤮 ale później jest o wiele lepiej 😘

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No niestety tak to jest z tymi objawami na początku.. te mdłości najgorsze 🤢🤢 ja pamiętam jak z córką w ciąży byłam to w pierwszych 3 miesiącach schudłam 6kg przez 🤮🤮 ale później jest o wiele lepiej 😘
    Warto się trochę pomęczyć. Najważniejsze żeby wszystko było dobrze. 🙂🙂 A mi się śmiać chce z mojego męża. Już jakiś czas temu chciałam się przenieść do drugiego większego pokój ze spaniem a tu by została taka ala garderoba. Mąż się bronił jak tylko mógł przed tym a teraz nie ma wyjścia bo tu nie ma miejsca. A teraz wymyślił taki remont pokoju że aż mi się słabo zrobiło.. 😁😁 stwierdził że ja to wiem jak dopiąć swego. 😀😀

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Warto się trochę pomęczyć. Najważniejsze żeby wszystko było dobrze. 🙂🙂 A mi się śmiać chce z mojego męża. Już jakiś czas temu chciałam się przenieść do drugiego większego pokój ze spaniem a tu by została taka ala garderoba. Mąż się bronił jak tylko mógł przed tym a teraz nie ma wyjścia bo tu nie ma miejsca. A teraz wymyślił taki remont pokoju że aż mi się słabo zrobiło.. 😁😁 stwierdził że ja to wiem jak dopiąć swego. 😀😀
    Ciężarnym się nie odmawia😂 korzystaj ile wlezie 😂😂😂
    Już niedługo zobaczysz swoją kropeczkę na usg ❤️❤️ tylko nie zapomnij nam się tu pochwalić.. i pamiętaj oszczędzaj się tam

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Ciężarnym się nie odmawia😂 korzystaj ile wlezie 😂😂😂
    Już niedługo zobaczysz swoją kropeczkę na usg ❤️❤️ tylko nie zapomnij nam się tu pochwalić.. i pamiętaj oszczędzaj się tam
    Haha. 😁😁😁😀 Ten remont musi być bo do tego pokoju nawet nie ma gdzie łóżeczka wstawić a co mówiąc o reszcie rzeczy. Śmiałam się że ja na czas remontu się wyprowadzam do teściów a on niech pracuje. 😂😂😂
    Mam nadzieję że w czwartek coś będzie widać. Według miesiączki będzie 4tc+5 dni. Mam nadzieję że nerwy mnie nie zjedzą. 🙂🙂 Tak szczerze to za wiele nie robię bo się nie chce😂😂. Wczoraj to trochę ogarnęłam w domu pranie zrobiłam jakiś obiad. A dzisiaj mam spadek formy. Nie wychodziła bym z łóżka. 😁

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
  • Patrycja3791 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny! Widzę,że już jesteście to i ja się melduję 🤗 dziś mi się śniło, że zrobiłam z 5testów i wszystkie były pozytywne, ehhh żeby to było naprawdę...

Ola23, Weronika 9592 lubią tę wiadomość

06.04.22r. 👶 Syn 💙

2023r. 4x ciąża biochemiczna

15.04.24 ⏸
    17.04.24 🩸48,3
    19.04.24 🩸159,5
    21.04.24 🩸430,8
    23.04.24 🩸1135,0
    25.04.24 ⭕ pęcherzyk ciążowy na USG🥰

preg.png
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Hejka dziewczyny! Widzę,że już jesteście to i ja się melduję 🤗 dziś mi się śniło, że zrobiłam z 5testów i wszystkie były pozytywne, ehhh żeby to było naprawdę...
    A kiedy będziesz testować ? 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja3791 wrote:
    Może to znak, że to już niedługo jak zobaczysz⏸️ trzymam kciuki aby sen stał się rzeczywistością ✊✊✊

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Haha. 😁😁😁😀 Ten remont musi być bo do tego pokoju nawet nie ma gdzie łóżeczka wstawić a co mówiąc o reszcie rzeczy. Śmiałam się że ja na czas remontu się wyprowadzam do teściów a on niech pracuje. 😂😂😂
    Mam nadzieję że w czwartek coś będzie widać. Według miesiączki będzie 4tc+5 dni. Mam nadzieję że nerwy mnie nie zjedzą. 🙂🙂 Tak szczerze to za wiele nie robię bo się nie chce😂😂. Wczoraj to trochę ogarnęłam w domu pranie zrobiłam jakiś obiad. A dzisiaj mam spadek formy. Nie wychodziła bym z łóżka. 😁
    No teraz przez jakiś czas łóżko będzie twoim przyjacielem tak jak🤢🤮🚽 oby jak najszybciej minęły ci te najgorsze dolegliwości

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    No teraz przez jakiś czas łóżko będzie twoim przyjacielem tak jak🤢🤮🚽 oby jak najszybciej minęły ci te najgorsze dolegliwości
    Póki co nie wymiatuje . Chociaż dzisiaj mało brak bo odrzuciło mnie od kawy. 🙂🙂 Zrobiłam wypiłam dwa łyki i wylałam. 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Póki co nie wymiatuje . Chociaż dzisiaj mało brak bo odrzuciło mnie od kawy. 🙂🙂 Zrobiłam wypiłam dwa łyki i wylałam. 🙂🙂
    Spokojnie jeszcze się rozkręca. Wszystko jeszcze przed tobą 😂 ale to i tak są najlepsze momenty w życiu ❤️❤️

Ola23 lubi tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ