💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Martasa wrote:Hej Dziewczyny, to i ja się przedstawię
W tym roku skończę 30lat, staramy się z partnerem od praktycznie roku, ale tak "na spokojnie", tj. bez diagnostyki i specjalnego suplemenrowania- tylko ja brałam kwas foliowy. Z początkiem stycznia poszłam do ginekologa, udało się trafić na końcówkę owolucji, jajeczko 18mm w lewym jajniku. Dostałam skierowanie na badania, które mam wykonać po miesiączce, podpowiedział mi również suplementy dla mnie i partnera. Zamówiłam dla siebie ProOvulin, dla faceta Parenton. Obecnie wg apki 5-6dni do miesiączki. Zobaczymy...Martasa lubi tę wiadomość
-
Ola23 wrote:Nie. Tylko Clo, duphaston i witaminy. 🙂
Kurde jeszcze nie ma wyników...
Ola, masz wyniki?Ola23 lubi tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Mi po CLO nie pękał pęcherzyk i robiła się torbielka, ale chyba muszę wspomnieć gin o duphastonie, bo nigdy nie brałam może coś pomoże?
Ola, masz wyniki?1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Czemu?
Ja od razu dostałam przy pierwszym cyklu z clo. Trochę słabo bo bez pęknięcie nie ma owulacji 😔 może pogadaj z nim o tym -
Chyba wybiorę się na drożność jajowodów, możecie mi powiedzieć czy trzeba jakoś szczególnie się do tego przygotować? Mieć jakieś inne wyniki badań? Wiem,że robi się po @, A przed owulacja.
-
Patrycja3791 wrote:Nie wiem, choć bez CLO miałam owulacje tylko chyba chciał mnie wspomóc, ale zastrzyku nie dostałam i duphaston też nie 🙄😥1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Chyba wybiorę się na drożność jajowodów, możecie mi powiedzieć czy trzeba jakoś szczególnie się do tego przygotować? Mieć jakieś inne wyniki badań? Wiem,że robi się po @, A przed owulacja.
-
anka wrote:Ja musiałam zrobić tylko crp i test na covid bo w październiku miałam hsg to zależy od lekarza jakie zleci badania
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Nie każdemu dają duphaston , jak jest niski progesteron to wtedy ile wynosi twój 7-8 dni po owu?
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Nie pamiętam, bo robilam dawno hormony, ale planuje zrobić jutro lub w środę. Czy jest sens robić też prolaktyna?
-
anka wrote:Zależy jaki dzień cyklu i jakie chcesz zrobić badania bo niektóre trzeba robić między 2-5 dniu cyklu prolaktynę chyba obojętnie w jakim dniu
-
W ogóle dziewczyny, śmieje sie jakie ludzkie myśli mają siłę. Dziś mi sie śniło,że byłam u lekarza i ten mi wpisał jakie badania mam zrobić, nawet nie chciał żebym mu płaciła tylko jeszcze dał mi talerzyk z chlebem ze smalcem i obok ogórek i powiedział żeby mój M. to jadł 🤪🤣🤣
Regina, Weronika 9592 lubią tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Chyba wybiorę się na drożność jajowodów, możecie mi powiedzieć czy trzeba jakoś szczególnie się do tego przygotować? Mieć jakieś inne wyniki badań? Wiem,że robi się po @, A przed owulacja.
-
Mam wyniki. Beta 210 mLU/ml progesteron 12 ng/ml 😊😊😊
Trochę martwi mnie ten progesteron że jest niski.Regina, Weronika 9592 lubią tę wiadomość
1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
D.o.s.i.a wrote:Miałam drożność robiona w grudniu jakoś specjalnie się nie przygotowywałam także chyba nie trzeba. Najważniejsze to by nie być podczas okresu
Ogólnie warto zrobić I mieć z głowy że jajowody drozne👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅