💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Przepraszam,że tyle pisze,ale nie mam z kim pogadać o tym, kto by był w temacie jak Wy... Przypomniało mi się wprawdzie było to pół roku temu,ale byłam w szpitalu z kamicą nerkową i miałam wtedy robione badania w tym też CRP i wynik miałam 1.9 norma do 5.0 więc chyba mogę wykluczyć jakieś bakterie itd.
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Mam pytanie badania które robiłaś (te co są wypisane chlamydia itd) każde musiałaś zrobić osobno czy jak? I jaki to koszt?
My robiliśmy posiew i wymaz w BadBaku (https://www.badbak.pl/index.php/pl/) , ale od razu uprzedzam że nie jest to najtańsze laboratorium:/ Bo za cały komplet (MUCHa, bakterie tlenowe, beztlenowe i grzyby) dla pary wyszło prawie 1 500zł.Ola23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Nie, mam też:
Estradiol 56,2
Fsh 8,47
LH 7,7
Testosteron 0,29
Wszystkie w normie, robione 3dc. Nie wiem tylko gdzie mam progesteron i prolaktynę, więc zrobię na nowo. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:38
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
anka wrote:Ogólnie lh/FSH jak się to podzieli to masz poniżej 1. A mówi się że powinno być 1:1 ja bym na twoim miejscu wykonała amh- rezerwę jajnikową.
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Ale się teraz wystraszylam tą rezerwą jajnikową 😓
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:no coz chciałakm ci tylko doradzić zrobisz co uważasz za stosowne ja jestem osobą ktora woli widzieć na czym stoi
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Pewnie,że masz rację. Boję się chyba z doświadczenia... w poprzednim nieudanym zwiazku (teraz to już na szczęście )przy staraniach okazało się,że on ma 0 plemników w nasieniu, zrobiliśmy genetyczne badania po moich wielu naciskach ehh nawet nie odebrał wyników, bo miał to w .... szkoda mojego czasu, nerwów, pieniędzy....dlatego kolejnych ciosów chyba nie zaniose.
A z tym partnerem to już długo się staracie? -
anka wrote:Najwidoczniej nie zależało mu na dziecku
A z tym partnerem to już długo się staracie?
Wiem, że mu nie zależało. Mam żal do siebie, że straciłam z nim tyle czasu.
Dziś mój 24dc. Raczej zapowiada się @, ale obserwuje śluz i póki co, co mnie bardzo cieszy nie mam żadnych brązowych plamień, chyba ziółka pomogły 🙂 -
Cześć dziewczyny . Ja pierwszy raz tutaj , zazwyczaj obserwowałam .
Może ktoś doradzi 🙏🏻
Za mną 1 nieudana procedura ICSI
Jestem w trakcie 2 procedury ICSI, gdzie problemem w moim przypadku jest czynnik męski .
Po poprzedniej procedurze zostały mi 3 zamrożone oocyty i zastanawiam się czy je rozmrozić i próbować zapłodnić nasieniem męża wraz ze świezymi oocytami czy potrzymać do te 3 oocyty do dawstwa - jak radzi lekarz . Czy w przypadku azoospermi jest az tak trudno o dobre zarodki ?
Zastanawiam się nad zapłodnieniem wszystkich i w razie nie udanych prób spróbować podjeść do Inseminacji nasieniem dawcy , a nie In Vitro , co robić 🙇🏼♀️Poradzi ktoś ..
W każdym razie Nowy Rok - Nowe nadzieje - Powodzenia 🍀 -
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Około rok, bo w między czasie miałam problemy z tymi nerkami, więc jakieś 2 miesiące miałam wyjęte z życia. Zamiast się starać musiałam jeździć po szpitalach i urologach.
Dziś mój 24dc. Raczej zapowiada się @, ale obserwuje śluz i póki co, co mnie bardzo cieszy nie mam żadnych brązowych plamień, chyba ziółka pomogły 🙂Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Patrycja3791 wrote:Około rok, bo w między czasie miałam problemy z tymi nerkami, więc jakieś 2 miesiące miałam wyjęte z życia. Zamiast się starać musiałam jeździć po szpitalach i urologach.
Dziś mój 24dc. Raczej zapowiada się @, ale obserwuje śluz i póki co, co mnie bardzo cieszy nie mam żadnych brązowych plamień, chyba ziółka pomogły 🙂
Trzymam kciuki.Patrycja3791 lubi tę wiadomość
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Dziewczęta a co myślicie o berberynie to jest taki suplement wspomagający przy np cukrzycy i różnych innych problemach.
Spytam mojego diabetologa ale wizyta jeszcze trochę. Więc może Wy coś wiecie na ten temat.
https://www.medonet.pl/leki-od-a-do-z/odchudzanie,berberyna---wlasciwosci--zastosowanie--berberyna-na-otylosc,artykul,1726293.html
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Weronika 9592 wrote:Cześć dziewczyny. A u mnie miesiączki nadal brak😅 ciekawe kiedy przyjdzie.. wolałabym już rozpocząć kolejny cykl starań a ta wredna🙈 nie przychodzi.
-
Weronika 9592 wrote:Cześć dziewczyny. A u mnie miesiączki nadal brak😅 ciekawe kiedy przyjdzie.. wolałabym już rozpocząć kolejny cykl starań a ta wredna🙈 nie przychodzi.
A jakieś objawy zbliżającej się @?Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 13:25
Pum lubi tę wiadomość