💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
D.o.s.i.a wrote:Ile zeszłym cyklu stosowalam dong quai 3x dziennie po jednej tabletce, kwas foliowy, olej z wiesiołka i do tego na wieczór zioła ojca sroki.
W tym cyklu dołączyłam maca więc stosuje 1x dziennie po 1tabl donga i maca, kwas foliowy, olej z wiesiołka i na wieczór zioła. nie chce przesadzić dlatego zmniejszyłam dawkę, chociaż sama nie wiem czy to i tak nie za dużo??? -
Paulina2993 wrote:Ja właśnie pierwszy raz używałam testów owulacyjnych w tym cyklu, chciałam zobaczyć czy w ogóle po laparoskopii jest owulacja i się dziwiłam jak wyszedł pozytywnie( oczywiście jeszcze to nic nie znaczy) później zrobiłam progesteron, który może świadczyć ze jednak (nic pewnego)owulacja była. A te objawy to już nie wiem czy to może zwiastować 2 kreski czy może to po operacji i hormony szaleją 🤷🏻♀️
-
Przypomniało mi się, że kiedyś kupiłam sobie witaminy dla kobiet (ale nie do starań) Vita-min plus dla kobiet z firmy Olimp i teraz wzięłam je do ręki jest napisane, że są z ,,żeń-szeniem Dong Quai" czyli dołączają do moich codziennych leków 😂
-
Landrynka25 wrote:A jak się czujesz po nich?
A wy same te suple sobie bierzecie czy jakiś lekarz to przepisuje? Znaczy wiem że suplementy są bez rp ale czy konsultujecie to ze swoimi lekarzami czy jak.Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Landrynka25 wrote:A jak się czujesz po nich?
Pum lubi tę wiadomość
-
Pum wrote:A wy same te suple sobie bierzecie czy jakiś lekarz to przepisuje? Znaczy wiem że suplementy są bez rp ale czy konsultujecie to ze swoimi lekarzami czy jak.
Pum lubi tę wiadomość
-
D.o.s.i.a wrote:Czuje się bardzo dobrze:) wydaje mi się że nie zaszkodzi mi takie stosowanie, przynajmniej nie czuje na razie żeby miało to jakis zły wpływ. Oczywiście jak tylko zauważe coś to przestanę Ale na razie stosuje dalej
-
nick nieaktualnyNisia18 wrote:Cześć dziewczyny . Ja pierwszy raz tutaj , zazwyczaj obserwowałam .
Może ktoś doradzi 🙏🏻
Za mną 1 nieudana procedura ICSI
Jestem w trakcie 2 procedury ICSI, gdzie problemem w moim przypadku jest czynnik męski .
Po poprzedniej procedurze zostały mi 3 zamrożone oocyty i zastanawiam się czy je rozmrozić i próbować zapłodnić nasieniem męża wraz ze świezymi oocytami czy potrzymać do te 3 oocyty do dawstwa - jak radzi lekarz . Czy w przypadku azoospermi jest az tak trudno o dobre zarodki ?
Zastanawiam się nad zapłodnieniem wszystkich i w razie nie udanych prób spróbować podjeść do Inseminacji nasieniem dawcy , a nie In Vitro , co robić 🙇🏼♀️Poradzi ktoś ..
W każdym razie Nowy Rok - Nowe nadzieje - Powodzenia 🍀
Jeśli to dobry lekarz to rób co zalecił Jeśli zły to zmień lekarza :p -
Patrycja3791 wrote:Dziękuję Wam... 🙂
Jeszcze Was zapytam, bo wprawdzie jakiś czas temu robilam te badania na tarczyce i według ginekologa są ok, ale może któraś z Was ma jakieś doświadczenia.
TSH 3.04 normy 0,27-4,20
FT3 3,27 normy 2,00-4,40
FT4 1,23 normy 0,93-1,71
Niby normy ok, ale czytałam,że przy staraniach warto obniżyć TSH na chyba mniej niż 2,00 🤔
Mój endo mówi, ze przy staraniach TSH od 1,5 - 2,0 najlepiej -
Cześć dziewczyny,
Czytam Was intensywnie od miesiąca ale nie miałam odwagi dołączyć azbdo dzisiaj. Na początek chciałabym się przedstawić
Mam 28lat, mąż 32, od 8lat byłam na antykoncepcji, po odstawieniu pierwszy cykl 25dni, drugi 35, teraz jestem w 23 dc i czekam na testowanie
Od 3 miesięcy jestem pod opieką endokrynologa i biorę Letrox 50 pol tabletki
Tsh 4.58
Mam sporą nadwagę od kilku lat a mianowicie wazę ok 100kg przy wzroście 172, walczę z nią z różnymi skutkami, w 2017 roku schudłam ok 15kg ale wszystko z czasem wróciło.
Na razie biorę tylko leki od endo, kwas foliowy i witaminę d.
Przed odstawieniem antykoncepcji poszłam do gina, dostałam zielone światło na starania, ale mam wrażenie ze za mało robię. Jestem typem zadaniowca i te dwie 🐵 traktuje jak porażkę...
Zaopatrzyłam się w spora ilość testów owulacyjnych z Allegro, robiłam codziennie między 7a 20dc ale ani razy kreska nie była tak samo ciemna jak ta kontrolna, kilka razy była w połowie taka jak kontrolna, już zaczynam sobie wkręcać ze nie mam owulacjiWeronika 9592 lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
tylko_czytam wrote:Cześć dziewczyny,
Czytam Was intensywnie od miesiąca ale nie miałam odwagi dołączyć azbdo dzisiaj. Na początek chciałabym się przedstawić
Mam 28lat, mąż 32, od 8lat byłam na antykoncepcji, po odstawieniu pierwszy cykl 25dni, drugi 35, teraz jestem w 23 dc i czekam na testowanie
Od 3 miesięcy jestem pod opieką endokrynologa i biorę Letrox 50 pol tabletki
Tsh 4.58
Mam sporą nadwagę od kilku lat a mianowicie wazę ok 100kg przy wzroście 172, walczę z nią z różnymi skutkami, w 2017 roku schudłam ok 15kg ale wszystko z czasem wróciło.
Na razie biorę tylko leki od endo, kwas foliowy i witaminę d.
Przed odstawieniem antykoncepcji poszłam do gina, dostałam zielone światło na starania, ale mam wrażenie ze za mało robię. Jestem typem zadaniowca i te dwie 🐵 traktuje jak porażkę...
Zaopatrzyłam się w spora ilość testów owulacyjnych z Allegro, robiłam codziennie między 7a 20dc ale ani razy kreska nie była tak samo ciemna jak ta kontrolna, kilka razy była w połowie taka jak kontrolna, już zaczynam sobie wkręcać ze nie mam owulacji
Czytałam opinie że nie każdemu te z allegro pokazują mocne dwie krechy, może spróbuj dla porównania - testowo kupić w aptece? -
Właśnie wróciłam z Rossmann i kupiłam mace 60kapsulek więc przez miesiąc na próbę będziemy brać po 1 z moim kochaniutkim😁 oraz wiesiołek no i len mielony. Myślałam jeszcze o testach owu, ale zrezygnowałam.
-
Mag91 wrote:Czytałam opinie że nie każdemu te z allegro pokazują mocne dwie krechy, może spróbuj dla porównania - testowo kupić w aptece?
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Patrycja3791 wrote:Właśnie wróciłam z Rossmann i kupiłam mace 60kapsulek więc przez miesiąc na próbę będziemy brać po 1 z moim kochaniutkim😁 oraz wiesiołek no i len mielony. Myślałam jeszcze o testach owu, ale zrezygnowałam.
-
Landrynka25 wrote:Ja też mam len mielony i nie idzie tego jeść, dodawałam do płatków z mlekiem lub jogurtu aż mnie cofa🤢 myślę na olejem linianym 🤔
-
Poradzicie od jakich suplementów warto zacząć?
Bo jest tyle różnych że nie mam pojęcia co wybrać.
Jakieś takie ogolne witaminy czy coś innego.Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Pum wrote:Poradzicie od jakich suplementów warto zacząć?
Bo jest tyle różnych że nie mam pojęcia co wybrać.
Jakieś takie ogolne witaminy czy coś innego.
Ja biorę selen, cynk, ashwagande, mace, Wit A +e, inozytol, pije olej z wiesiołka. Od dziś Nac.
Myślę o l karnitynie. Mój bierze 1 gram. Ma żylaki więc chyba tak bez sensu 2 g. A mi może pomogloby w odchudzaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 21:37
Pum lubi tę wiadomość
👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅