💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
"Działanie poprawiające płodność ma lukrecja, w której znajdują się cenne izoflawony, mające działanie podobne do estrogenu. Substancja ta podnosi libido i jest afrodyzjakiem. Przyszłe mamy mogą pić także napary z liści malin, pokrzywy i czerwonej koniczyny."
Coś takiego wyczytałam😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 20:41
❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️ -
nick nieaktualnyCzyżbyśmy już miały pierwszą ciążę w tym roku?
A co do diagnostyki - Ktoś korzystał z tego laboratorium?
http://www.genonimus.pl/cennik.html
W panelu zakrzepowym badane są 4 mutacje:
🦊dwie mutacje genu MTHFR (677C>T oraz 1298A>C)
🦊mutacja genu protrombiny F2 - czynnika II krzepnięcia krwi (20210G>A)
🦊mutacja Leiden F5 - czynnika V krzepnięcia krwi (1691G>A)
TEST URO11 - badanie, które pozwala na jednoczesną identyfikację 11 patogenów:
🦨Chlamydia trachomatis
🦨Mycoplasma hominis
🦨Mycoplasma genitalium
🦨Ureaplasma urealyticum
🦨Ureaplasma parvum
🦨Trichomonas vaginalis
🦨Neisseria gonorrhoeae
🦨wirus opryszczki HSV-1 i HSV-2
🦨wirus HPV 6 i 11
-
Weronika 9592 wrote:"Działanie poprawiające płodność ma lukrecja, w której znajdują się cenne izoflawony, mające działanie podobne do estrogenu. Substancja ta podnosi libido i jest afrodyzjakiem. Przyszłe mamy mogą pić także napary z liści malin, pokrzywy i czerwonej koniczyny."
Coś takiego wyczytałam😉 -
Weronika 9592 wrote:A te zioła?? Stosowała któraś?
Pochrzyn włochaty: przyjmowany po owulacji dzięki zawartości fitoprogesteronu wspiera fazę lutealną czyli utrzymującą ciałko żółte w oocycie a także przedłuża płodnośćpoowulacyjną -
Landrynka25 wrote:Ja też mam clo pierwszy cykl biorę 😊 a owu kiedy miałaś? U mnie bezowulacyjne cykle 😔1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:35
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Landrynka25 wrote:A nie mierzysz temperatury albo testy owulacyjne robisz?1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Landrynka25 wrote:A czujesz się jakoś inaczej? Masz jakieś objawy?1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
Limonka26 wrote:Hmm poczytam więcej o tym, bo mąż też suplementuje w kierunku poprawy jakości nasienia. Wiem, że maca fajnie działa - podobno najlepiej wchłania się ta w proszku, ale smak nieciekawy 🙈 Mąż generalnie ma odrzut po poprzednim etapie picia tego, ale aktualnie zamówiłam nam i dzielnie pije 😁💪🏼
A u kobiet też działa fajnie i poprawia zaburzenia owulacji -
Ola23 wrote:Bolą mnie piersi ale to podobno przy braniu duphaston normalne. Jest mi niedobrze ale jak brałam duphaston to też mi było tylko trzy raz bardziej. Jestem nerwowa, wszystko mnie wkurza. Nawet mąż się mnie pytał co mi jest, ale zgonilam to na PSM. Mam strasznie dziwne sny.. i brzuch mnie czasem boli. 🙂🙂
-
Limonka26 wrote:Hmm poczytam więcej o tym, bo mąż też suplementuje w kierunku poprawy jakości nasienia. Wiem, że maca fajnie działa - podobno najlepiej wchłania się ta w proszku, ale smak nieciekawy 🙈 Mąż generalnie ma odrzut po poprzednim etapie picia tego, ale aktualnie zamówiłam nam i dzielnie pije 😁💪🏼
A u kobiet też działa fajnie i poprawia zaburzenia owulacji -
Landrynka25 wrote:Właśnie ciężko rozróżnić objawy ciążowe na PSM A ciążowe 😊 ale widząc test nie mam wątpliwości że to ciążowe 😊1 cykl starań z lekami.
Clo, duphaston
D.o.s.i.a wrote:O maca słyszałam. Ja już po prostu ogłupiałam i nie wiem co jest odpowiednie żeby zaskoczyło. Chciałabym brać wszystko na raz Ale wiem że nie mogę i nie wiem czy coś zmienić czy dalej brać zioła ojca sroki, dong quai i wiesiołek...
Czytałam też o dong quai i tez postanowiłam brać.
A który numer ziół ojca sroki pijesz? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:35
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min