Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Ja o tabletkach macy dowiedziałam się z innego forum jak pewna kobieta pisała że dzięki niej to jest szczęśliwy cykl 😊 trochę poczytałam o niej i spróbowałam w poprzednim cyklu trochę za późno ale chociaż poprawiło mi libido 😊
    Czytałam też o dong quai i tez postanowiłam brać.
    A który numer ziół ojca sroki pijesz?
    Ja pije zioła ojca sroki nr 3. Je się pije od pierwszego dc albo do owulacji i wtedy do skutku, albo od 1 dc przez trzy miesiące i portem miesiąc przerwy i jak nie będzie ciąży to kolejna kuracja. A maca się od ktorwgo dnia cyklu stosuje? Myślisz że można ją połączyć z donqiem i z ziołami ojca sroki czy to już za dużo?

• Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    Uwierz, że z tymi witaminami lekko nie było i swoje musiałam się nagadać, żeby cokolwiek zaczął brać 😕 w dodatku muszę go pilnować np. gdy już kończy mu się opakowanie, aby zamówił nowe 🙈 a te standardowe witaminy, które biorę razem z nim dosłownie przynoszę mu pod nos 🤪
    Ja już nie wiem jak do niego dotrzeć. Chyba naruszyłam jego męskość 😬 zawsze jak zaczyna się temat witamin to jest gadka że on nie potrzebuje ich brać. I ciężko mu to przetłumaczyć🤷‍♀️

Wysłany: 9 stycznia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Ja pije zioła ojca sroki nr 3. Je się pije od pierwszego dc albo do owulacji i wtedy do skutku, albo od 1 dc przez trzy miesiące i portem miesiąc przerwy i jak nie będzie ciąży to kolejna kuracja. A maca się od ktorwgo dnia cyklu stosuje? Myślisz że można ją połączyć z donqiem i z ziołami ojca sroki czy to już za dużo?
    Ja piłam kiedyś te zioła przez miesiąc i nie polecam ich bo wydłużyły mi cykle z którymi teraz walczę ale może tobie pomogą 😊 nie wiem jak to jest kiedy Macę połączysz z ziołami ale ja biore z dongiem i raczej narazie jest ok. Macę można dawać również partnerowi dzięki wpływowi na męską potencję. Nie tylko zwiększa popęd płciowy, ale też ułatwia erekcję, zwiększa produkcję spermy i poprawa ruchliwość plemników, co ma ogromny wpływ na ogólną poprawę płodności mężczyzn.
    Ja biore ją ponieważ podobno leczy się nią zaburzenia hormonalne, nieregularne okresy , a także aby zapobiegać objawom jak uderzenia gorąca, suchość pochwy czy utrata energii.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    "Działanie poprawiające płodność ma lukrecja, w której znajdują się cenne izoflawony, mające działanie podobne do estrogenu. Substancja ta podnosi libido i jest afrodyzjakiem. Przyszłe mamy mogą pić także napary z liści malin, pokrzywy i czerwonej koniczyny."
    Coś takiego wyczytałam😉

Liście malin to zawsze mi się kojarzyły z przyśpieszeniem porodu, a czerwona koniczyna z niwelowaniem objawów menopauzy:p

• Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 🙂 U mnie dzisiaj fatalny dzień sie zapowiada. Całą noc praktycznie nie spałam. Niby mi sie chciało spać i ziewałam a oczy miałam wielkie jak 5 złotych..🤯🤯🤯 Jeszcze mąż chrapal co mi wcale nie pomagało. Normalnie chciało mi sie płakać.. Ale jakoś dotrwałam do rana.
    To test z przed chwili. Wydaje mi sie ze kreska trochę ściemniała. Co myślicie? 🙂🙂
    https://zapodaj.net/da8ed1ad65772.jpg.html

Juliet lubi tę wiadomość

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. 😊 Pozwolę sobie dołączyć, od roku jestem pod opieką ginekologa. W sumie to poszłam do lekarza z strasznie nieregularnymi i długimi cyklami. Trochę mnie to zaniepokoilo, bo zawsze miałam cykle po 28 dni, ale kiedy mój cykl pokazał 58 dzien, to się przerazilam. Wtedy lekarz mnie uświadomił że coś jest nie tak jeżeli się nie zabezpieczamy, ciąży nie ma. Zawsze powtarzalismy, że jak się uda to super, ale nic nie wyliczalismy, nie robiliśmy nic na siłę. Jestem już po badaniach, partner też, ja po HSG i aktualnie kończę swój 2 cykl z Clo, bo jak się okazało przez te długie cykle owulacja gdzieś mi znikła, plus partner ma lekko obniżoną ruchliwość plemników. Zaczęłam się tym interesować, wprowadziłam suplementy do naszego życia, trochę ruchu, bo niestety przytylo mi się parę kg i uważam że to przez to tak mi się wydluzyly cykle, no i zwracam uwagę na to co jem. Aktualnie jestem w 21dc i za tydzień testuje. Poza dziwnymi snami, bbolacymi sutkami i wczorajszym jakby klociem w brzuchu to nic nie czuje. Też cykl jest o wiele lepszy od poprzedniego, w tamtym cały cykl bolał mnie niemiłosiernie brzuch. 🤪

anka, Duśka;) lubią tę wiadomość

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Hej dziewczyny. 🙂 U mnie dzisiaj fatalny dzień sie zapowiada. Całą noc praktycznie nie spałam. Niby mi sie chciało spać i ziewałam a oczy miałam wielkie jak 5 złotych..🤯🤯🤯 Jeszcze mąż chrapal co mi wcale nie pomagało. Normalnie chciało mi sie płakać.. Ale jakoś dotrwałam do rana.
    To test z przed chwili. Wydaje mi sie ze kreska trochę ściemniała. Co myślicie? 🙂🙂
    Gratulacje :)

• Ola23 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Gratulacje :)
    Nie dziękuję. Jutro zrobię jeszcze jeden na w poniedziałek lecę na bete. 🙂🙂

1 cykl starań z lekami.
    Clo, duphaston
    Dodatkowo: kwas foliowy; kompleks witamin A,D,E, K ; tran ; witamina C
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Nie dziękuję. Jutro zrobię jeszcze jeden na w poniedziałek lecę na bete. 🙂🙂
    Widzę brałaś cło? Nie miałaś swoich owulacji?

• Paulina1995 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:

Gratuluje ! Piękna kreska :) trzymam kciuki za bete :)

👩1995
    🧑1993
    Rozpoczęcie starań - 01.2021
    Igorek 19.11.2021 godz. 8.49 💙💙💙

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Śliczna kreska gratuluję kochana 🥳

Wysłany: 9 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Hej. 😊 Pozwolę sobie dołączyć, od roku jestem pod opieką ginekologa. W sumie to poszłam do lekarza z strasznie nieregularnymi i długimi cyklami. Trochę mnie to zaniepokoilo, bo zawsze miałam cykle po 28 dni, ale kiedy mój cykl pokazał 58 dzien, to się przerazilam. Wtedy lekarz mnie uświadomił że coś jest nie tak jeżeli się nie zabezpieczamy, ciąży nie ma. Zawsze powtarzalismy, że jak się uda to super, ale nic nie wyliczalismy, nie robiliśmy nic na siłę. Jestem już po badaniach, partner też, ja po HSG i aktualnie kończę swój 2 cykl z Clo, bo jak się okazało przez te długie cykle owulacja gdzieś mi znikła, plus partner ma lekko obniżoną ruchliwość plemników. Zaczęłam się tym interesować, wprowadziłam suplementy do naszego życia, trochę ruchu, bo niestety przytylo mi się parę kg i uważam że to przez to tak mi się wydluzyly cykle, no i zwracam uwagę na to co jem. Aktualnie jestem w 21dc i za tydzień testuje. Poza dziwnymi snami, bbolacymi sutkami i wczorajszym jakby klociem w brzuchu to nic nie czuje. Też cykl jest o wiele lepszy od poprzedniego, w tamtym cały cykl bolał mnie niemiłosiernie brzuch. 🤪
    Witaj a jakie badani robił twój partner? Chodzisz na monitoring przy clo czy inaczej sprawdzasz owu?

• Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:
    Gratulacje 😍😍😍

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Duśka;) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola23 wrote:

Jak dla mnie ściemniała :) Ja z jaśniejszej krechy mam Młodego wiec trzymam kciuki za dalszy rozwój ;*

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Ja biore mace w tabletkach ( dodatkowo fajnie zwiększa mi libido). Jejku jak wy to robicie że wasi M biorą witaminy. Mój to za cholere nie chce nic brać. Kiedyś brał przez miesiąc i na tym koniec 🤷‍♀️
    Z moim M też ciężko zmusić do brania witamin ale w końcu coś udaje mi się mu wciskać😂

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:) jestem nowa na tym wątku:) 13 stycznia mam termin okresu.. wczoraj był 11 dzień po potwierdzonej monitoringiem owulacji, beta hcg <0,2.. myślicie ze jest szansa ze coś się zmieni? Czy już 11 dni po owulacji beta na pewno by wyszła?

• Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Witaj a jakie badani robił twój partner? Chodzisz na monitoring przy clo czy inaczej sprawdzasz owu?
    Partner miał badanie nasienia, gdzie wyszła lekko zanizona ruchliwość. Bierze suplementy, także mam nadzieję że jest poprawa. Jeżeli nie wyjdzie z CLO to powtórzymy badania. Tak chodzę na monitoring 3 razy w ciągu cyklu :) owulacja przebiega idealnie z tego co mówi ginekolog, endometrium też ok :)

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Z moim M też ciężko zmusić do brania witamin ale w końcu coś udaje mi się mu wciskać😂
    To masz dobrze że chociaż po wciśnięciu bierze. Mój to uparty 🤷‍♀️

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką ja mam ochotę na słodycze😍 a najlepsze w tym jest to że ja nie jem słodyczy w ogóle😂 😂

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 9 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostka123 wrote:
    Partner miał badanie nasienia, gdzie wyszła lekko zanizona ruchliwość. Bierze suplementy, także mam nadzieję że jest poprawa. Jeżeli nie wyjdzie z CLO to powtórzymy badania. Tak chodzę na monitoring 3 razy w ciągu cyklu :) owulacja przebiega idealnie z tego co mówi ginekolog, endometrium też ok :)
    A ile ci zostało miesięcy z CLO?

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ