Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Dla mnie dobre były facelle z rossmana ale drogo mnie to wychodziło. Teraz mam z allegro ale jeszcze nw jak działają dzisiaj zrobię pierwszy test 😊
    Ja pisałam o macy i dong quai 😊
    Chyba się zdecyduje na te z allegro ale jeszcze chwilę się wstrzymam, zobaczę za 4dni czy 🙈 przyjdzie a jak nie to zrobię test... Fajnie by było gdyby wyszły ⏸️ no ale jakoś nie wydaje mi się, żeby się udało

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    Dla mnie dobre były facelle z rossmana ale drogo mnie to wychodziło. Teraz mam z allegro ale jeszcze nw jak działają dzisiaj zrobię pierwszy test 😊
    Ja pisałam o macy i dong quai 😊
    O no właśnie. Można się pogubić przy tylu wątkach haha 🤣🤣 no to jak stosujesz to i to to chyba jest ok takie połączenie?. Widzisz jakaś poprawę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    A jakie testy ovu polecacie?
    Dla mnie najlepsze to z allegro a jeśli chodzi o stacjonarne to facelle.
    Domowe laboratorium to dla mnie porażka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o cyfrowych testach owulacyjnych?

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2022, 22:36

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka26 wrote:
    A które z Allegro konkretnie polecasz? Głównie widzę, że przeważają takie w zielonych i różowych opakowaniach. Masz może któreś z tych? Wklejam linki:

https://allegro.pl/oferta/testy-50-x-testy-owulacyjne-i-5-x-testy-ciazowe-7269940759

https://allegro.pl/oferta/testy-owulacyjne-20miu-ml-25szt-premium-7623998528
    Ja mam właśnie te pierwsze, te 50szt wraz z testami ciazowymi:)

Dziewczyny, na ile dni przed spodziewana owulacja zaczynacie testować??

Limonka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:

ja nigdy nie moge wytrzymać i zwyle rpbie juz w 9 dc zalezy ile dniowe masz cykle.

• D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ja nigdy nie moge wytrzymać i zwyle rpbie juz w 9 dc zalezy ile dniowe masz cykle.
    No właśnie ja mam ten cholerny problem że mam długie cykle. Nieraz nawet bardzo długie. Przedostatni miałam aż 55dni. Ostatni trwał 39dni. Zobaczymy co będzie teraz, mam nadzieję że będzie jeszcze trochę krótszy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 20:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    No właśnie ja mam ten cholerny problem że mam długie cykle. Nieraz nawet bardzo długie. Przedostatni miałam aż 55dni. Ostatni trwał 39dni. Zobaczymy co będzie teraz, mam nadzieję że będzie jeszcze trochę krótszy. :)
    o jaaa to triche słabo... zawsze możesz poobserwować swoje ciało i zobaczyć a konsultowalaś może to z ginekologiem?

• D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    o jaaa to triche słabo... zawsze możesz poobserwować swoje ciało i zobaczyć a konsultowalaś może to z ginekologiem?
    Tak tak oczywiście. Cały czas jestem pod obserwacją ginekologa od zabiegu łyżeczkowania. Przynajmniej raz w miesiącu chodzę. Na ten moment porobilismy wszystkie potrzebne badania, w tym również hycosy. 26.01 idę na wizytę mniej więcej wg kalendarzyka to tydzień przed owulacja, może coś będzie widać czy się owulacja szykuje czy nie. Mam nadzieję taką przynajmniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    Tak tak oczywiście. Cały czas jestem pod obserwacją ginekologa od zabiegu łyżeczkowania. Przynajmniej raz w miesiącu chodzę. Na ten moment porobilismy wszystkie potrzebne badania, w tym również hycosy. 26.01 idę na wizytę mniej więcej wg kalendarzyka to tydzień przed owulacja, może coś będzie widać czy się owulacja szykuje czy nie. Mam nadzieję taką przynajmniej :)
    w takim razie powodzenia! :)

• D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    w takim razie powodzenia! :)
    Nie dziękuję. Poczekamy zobaczymy :) Ale liczę na to że i mnie w końcu spotka szczęście :)

anka lubi tę wiadomość

• Annie13 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dolaczam do Was bo czuje ze musze z kims „pogadac” 😀 na luzie starania od 03.2020, ale teraz juz zaczynam sie martwic...
    Trzymam kciuki aby kazda z nas mogla zobaczyc w tym roku upragnione ⏸ i żeby 2021 był lepszy niż poprzedni rok 😊

anka, Limonka26, Duśka;) lubią tę wiadomość

'92 👩
    czekamy na pierwsze 👶🏻 🏳 🏳 🏳

"wszystko to co mam to ta nadzieja, że życie mnie poskleja..."
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie13 wrote:
    Cześć dziewczyny, dolaczam do Was bo czuje ze musze z kims „pogadac” 😀 na luzie starania od 03.2020, ale teraz juz zaczynam sie martwic...
    Trzymam kciuki aby kazda z nas mogla zobaczyc w tym roku upragnione ⏸ i żeby 2021 był lepszy niż poprzedni rok 😊
    Hej, zapraszamy:)
    Bierzesz coś czy naturalnie, bez żadnych ziół itp?

Annie13 lubi tę wiadomość

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ja też jestem tu nowa.
    Podejrzewam u siebie IO stąd może te problemy.. mamy też tylko 1% Ale ciągle wierzę że w tym roku się uda..
    Ja biorę wit b12 plus kwas foliowy. Wit d, cynk, selen. Acard
    Zastanawiam się nad izytolem. Coś jeszcze polecacie ?

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • D.o.s.i.a Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Hej Ja też jestem tu nowa.
    Podejrzewam u siebie IO stąd może te problemy.. mamy też tylko 1% Ale ciągle wierzę że w tym roku się uda..
    Ja biorę wit b12 plus kwas foliowy. Wit d, cynk, selen. Acard
    Zastanawiam się nad izytolem. Coś jeszcze polecacie ?
    Ja właśnie zaczęłam drugi cykl z ziołami ojca sroki na niepłodność, dong quai i z wiesiołkiem. Dziewczyny też piszą że maca jest dobra. Też zamówiłam, ale muszę się dowiedzieć co z czym można łączyć żeby sobie nie zaszkodzić :) przez trzy cykle stosowalam też castagnus czyli niepokalanek mnisi, niestety mi nie pomógł zajść, ale może trochę wpłynął na to że miałam przynajmniej trochę krótsze cykle :)

• Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    chyba mówisz o mnie :D i owszem nie polecam... dużo dziewczyn odradzą tą klinike i opinie ma też słabe , podobno zaniażają wyniki żeby potem sie u nich leczyć
    Nie wiedziałam że tak u nich jest 😬 to może wy mi poradzicie gdzie można zbadać nasienie?

Wysłany: 9 stycznia 2021, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:
    O no właśnie. Można się pogubić przy tylu wątkach haha 🤣🤣 no to jak stosujesz to i to to chyba jest ok takie połączenie?. Widzisz jakaś poprawę?
    Stosuje dopiero pierwszy cykl. Jak narazie to czuje się dobrze. Mam dużo wydzieliny i klucie jajnika ale nw czy to po clo czy po suplementach 😊

Wysłany: 10 stycznia 2021, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D.o.s.i.a wrote:

Ja też mam te pierwsze. Zaczynam dziś testować zobaczy jak się sprawdza😊

Limonka26 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 stycznia 2021, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie13 wrote:
    Witaj w naszym gronie 😊 jaki masz dzień cyklu? Zmagasz się z czymś?

‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ