X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola czyli najwyższy czas odstawić witaminę A i przejść na witaminy prenatalne :)

https://matkaaptekarka.pl/witaminy-prenatalne-czy-sa-naprawde-niezbedne-najnowsze-wytyczne/

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Kochana ja mam bmi powyżej 40. Wiem Wiem zapuscilam się. Mam nadzieję że to będzie IO. Będę mogła się leczyć I wiedzieć jak jeść co jeść itp.
    Całe życie byłam.wieksza. 8 lat temu schudłam do.76 to było coś.
    A i wiem.ze w ciąży to będę musiała.sie pilnować. O ile zajdę z taka waga. Pocieszam się że utrata już nawet 10 kg pomoże mi zajść.

Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci ;) Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?

https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
    https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci ;) Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?

https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
    https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB

Nie będę chodzić do dietetyka
    Nie stać mnie ja sobie sama poradzę 😊 najważniejsze to wybrać się na krzywe A potem do Endo. Ja jadłam bardzo kompusywnie. Psychika taka. Więc prawidłowe jedzenie dla mnie to szczyt marzeń Ale daje radę kilka dni już A to jak na mnie dużo.

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Panna Anna a ile masz wzrostu? 120 kg to sporo, ale większość moich koleżanek, które do szczupłych nie należało w ciąży mało tyło albo wręcz chudło:)

Kamila dopóki nie pojawi się intensywna 🐒 to bym nie skreślała cyklu :)

Landrynka kiedyś był KY i Conceive Plus Żel, ale zniknęły z aptek w Polsce, a inne lubrykanty mogą źle działać na plemniki :/ Ja ograniczam herbatę, a pije więcej czystej wody (ok 2,5L dziennie).
    FertilSafe PLUS ja mam w szafce taki żel ale nie wiem czy faktycznie wspiera plemniki

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Cześć, mam pytanko bo chyba większość z was walczy o pierwsze dzieciątko a są tu może jakieś dziewczyny które mają już dziecko i starają się o kolejne?

Ja mam już 4 letniego synka i teraz walczymy o kolejne maleństwo :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Oni się tam jakoś mieszczą 😂 mój akurat nie ma się czego wstydzić na szczęście ❤
    A jaki masz upatrzony kubeczek?

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A jaki masz upatrzony kubeczek?
    Ja mam jakiś z chin więc nie polecam 😂 Ale szkoda by mi było dawać 40 zł jak dałam 10😊

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Ja mam jakiś z chin więc nie polecam 😂 Ale szkoda by mi było dawać 40 zł jak dałam 10😊
    O to pewnie długo na niego czekałaś 😂 no właśnie ja w rossmanie kupiłam na promocji za 57 zł a i tak zły rozmiar pomimo dopasowania przez tabele i teraz czekam na kubeczek z allegro za 50 zł i mam nadzieję że to będzie ten 😏

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    O to pewnie długo na niego czekałaś 😂 no właśnie ja w rossmanie kupiłam na promocji za 57 zł a i tak zły rozmiar pomimo dopasowania przez tabele i teraz czekam na kubeczek z allegro za 50 zł i mam nadzieję że to będzie ten 😏
    Kupiłam dawno temu bo myślałam że będę używać do okresu. Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy raz z kubeczkiem. Ale u mnie najważniejsza dieta. I witaminy. Co bierzesz?

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Kupiłam dawno temu bo myślałam że będę używać do okresu. Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy raz z kubeczkiem. Ale u mnie najważniejsza dieta. I witaminy. Co bierzesz?
    A to nie używasz do okresu? Ja biore pregna start, dong quai, Macę i jestem pierwszy cykl na clostilbegyt 😊 a ty czym się suplementujesz?

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A to nie używasz do okresu? Ja biore pregna start, dong quai, Macę i jestem pierwszy cykl na clostilbegyt 😊 a ty czym się suplementujesz?
    Nie. Nie pasuje mi kubeczek.
    Ja biorę wit d. 4000j. Kwas foliowy z wit b12(400%) acard. A+E, cynk, selen.
    A to ostatnie twoje to na co ?

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️

Regina, kamila0530, Ariadne002, Kira lubią tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Nie. Nie pasuje mi kubeczek.
    Ja biorę wit d. 4000j. Kwas foliowy z wit b12(400%) acard. A+E, cynk, selen.
    A to ostatnie twoje to na co ?
    To lek który wywołuje owulację

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️
    A w jakim wieku masz pierwsze dziecko?

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A w jakim wieku masz pierwsze dziecko?
    Córka 1kwietnia skończy 2latka🥰

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Córka 1kwietnia skończy 2latka🥰
    To już duża dziewczynka 😊 na pewno z dwójką sobie poradzisz. Według mnie to idealna różnica wiekowa. Moja córka to już 6 lat ma więc będzie duża różnica wiekowa 😊

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    To już duża dziewczynka 😊 na pewno z dwójką sobie poradzisz. Według mnie to idealna różnica wiekowa. Moja córka to już 6 lat ma więc będzie duża różnica wiekowa 😊
    No strasznie te 2lata szybko mi zleciały, no może uda mi się z tą różnicą wiekową ale myślę, że jednak będą dłuższe te starania tak jak z córką o którą się staraliśmy 4lata ale różnica wiekowa nie ma już dla mnie tak wielkiego znaczenia. Ważne, żeby w ogóle udało się zajść w ciążę i żeby wszystko było ok.

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze :)

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze :)
    Ja tak mam, że zawsze przy owulacji podczas stosunku strasznie boli, aż wyć mi się chce i po stosunku trwa to przez ok 3dni😒

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Taaak, też bardzo czuje podczas stosunku, szczególnie w pozycji na pieska, mam wrażenie jakby nie wiem jak wielki był ten jajnik. 🤨

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ