💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla czyli najwyższy czas odstawić witaminę A i przejść na witaminy prenatalne
https://matkaaptekarka.pl/witaminy-prenatalne-czy-sa-naprawde-niezbedne-najnowsze-wytyczne/
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym/
-
nick nieaktualnyPannaAnna35 wrote:Kochana ja mam bmi powyżej 40. Wiem Wiem zapuscilam się. Mam nadzieję że to będzie IO. Będę mogła się leczyć I wiedzieć jak jeść co jeść itp.
Całe życie byłam.wieksza. 8 lat temu schudłam do.76 to było coś.
A i wiem.ze w ciąży to będę musiała.sie pilnować. O ile zajdę z taka waga. Pocieszam się że utrata już nawet 10 kg pomoże mi zajść.
Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?
https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB
-
Regina wrote:Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?
https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB
Nie będę chodzić do dietetyka
Nie stać mnie ja sobie sama poradzę 😊 najważniejsze to wybrać się na krzywe A potem do Endo. Ja jadłam bardzo kompusywnie. Psychika taka. Więc prawidłowe jedzenie dla mnie to szczyt marzeń Ale daje radę kilka dni już A to jak na mnie dużo.👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
Mutacja Pai 1❌
BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
W 1 ml 66 mln ✅ -
Regina wrote:Panna Anna a ile masz wzrostu? 120 kg to sporo, ale większość moich koleżanek, które do szczupłych nie należało w ciąży mało tyło albo wręcz chudło:)
Kamila dopóki nie pojawi się intensywna 🐒 to bym nie skreślała cyklu
Landrynka kiedyś był KY i Conceive Plus Żel, ale zniknęły z aptek w Polsce, a inne lubrykanty mogą źle działać na plemniki Ja ograniczam herbatę, a pije więcej czystej wody (ok 2,5L dziennie). -
Weronika 9592 wrote:Cześć, mam pytanko bo chyba większość z was walczy o pierwsze dzieciątko a są tu może jakieś dziewczyny które mają już dziecko i starają się o kolejne?
Ja mam już 4 letniego synka i teraz walczymy o kolejne maleństwoOlgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g
24.01.2017r - 5500g i 60 cm
07.02.2017r.- 5800g i 62cm
04.03.2017r. - 6300g i 67cm
21.03.17 6600g i 70cm
07.04.17 7kg i 71cm 09.05.17- 8kg i 73cm
-
Landrynka25 wrote:A jaki masz upatrzony kubeczek?👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Mutacja Pai 1❌
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
W 1 ml 66 mln ✅ -
PannaAnna35 wrote:Ja mam jakiś z chin więc nie polecam 😂 Ale szkoda by mi było dawać 40 zł jak dałam 10😊
-
Landrynka25 wrote:O to pewnie długo na niego czekałaś 😂 no właśnie ja w rossmanie kupiłam na promocji za 57 zł a i tak zły rozmiar pomimo dopasowania przez tabele i teraz czekam na kubeczek z allegro za 50 zł i mam nadzieję że to będzie ten 😏👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Mutacja Pai 1❌
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
W 1 ml 66 mln ✅ -
PannaAnna35 wrote:Kupiłam dawno temu bo myślałam że będę używać do okresu. Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy raz z kubeczkiem. Ale u mnie najważniejsza dieta. I witaminy. Co bierzesz?
-
Landrynka25 wrote:A to nie używasz do okresu? Ja biore pregna start, dong quai, Macę i jestem pierwszy cykl na clostilbegyt 😊 a ty czym się suplementujesz?
Ja biorę wit d. 4000j. Kwas foliowy z wit b12(400%) acard. A+E, cynk, selen.
A to ostatnie twoje to na co ?👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
Mutacja Pai 1❌
🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
W 1 ml 66 mln ✅ -
O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️
Regina, kamila0530, Ariadne002, Kira lubią tę wiadomość
❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️ -
Weronika 9592 wrote:O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️
-
Landrynka25 wrote:To już duża dziewczynka 😊 na pewno z dwójką sobie poradzisz. Według mnie to idealna różnica wiekowa. Moja córka to już 6 lat ma więc będzie duża różnica wiekowa 😊❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
-
dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze
-
Asia9031 wrote:dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
-
Asia9031 wrote:dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze🧒
* 28 lat
* lekko zaniżona ruchliwość plemników
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
* dieta
👩
*27
* długie i nieregularne cykle
* brak owulacji
* hormony 👍
* HSG 👍
* 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
* dieta