Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 💕2021💕
Odpowiedz

💕2021💕

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola czyli najwyższy czas odstawić witaminę A i przejść na witaminy prenatalne :)

https://matkaaptekarka.pl/witaminy-prenatalne-czy-sa-naprawde-niezbedne-najnowsze-wytyczne/

https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/

https://mamaginekolog.pl/nowe-rekomendacje-przyjmowania-folianow-u-kobiet-w-wieku-rozrodczym/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Kochana ja mam bmi powyżej 40. Wiem Wiem zapuscilam się. Mam nadzieję że to będzie IO. Będę mogła się leczyć I wiedzieć jak jeść co jeść itp.
    Całe życie byłam.wieksza. 8 lat temu schudłam do.76 to było coś.
    A i wiem.ze w ciąży to będę musiała.sie pilnować. O ile zajdę z taka waga. Pocieszam się że utrata już nawet 10 kg pomoże mi zajść.

Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci ;) Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?

https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
    https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Kojarzę tylko jedną dziewczynę z mojego otoczenia, która miała problem z nadwagą i zajściem w ciążę. Za to wszystkie moje koleżanki, które zachodziły w ciążę, a miały nadprogramowe kilogramy musiały się nasłuchać od ginekologów i położnych przykrych słów i częściej lądowały w szpitalu, ale wszystkie mają zdrowe dzieci ;) Byłaś u dietetyka ? Masz jakąś dietę ?

https://www.sklepholistyczniezdrowi.pl/kategoria/gotowe-jadlospisy
    https://akademia-plodnosci.shoplo.com/?gclid=Cj0KCQiA6Or_BRC_ARIsAPzuer8FoqYJkGtqCmiDS1gn9YVRkL8dOt0vCjwQs7nMWfXdSJFdlKiH8jUaAvN9EALw_wcB

Nie będę chodzić do dietetyka
    Nie stać mnie ja sobie sama poradzę 😊 najważniejsze to wybrać się na krzywe A potem do Endo. Ja jadłam bardzo kompusywnie. Psychika taka. Więc prawidłowe jedzenie dla mnie to szczyt marzeń Ale daje radę kilka dni już A to jak na mnie dużo.

👧 A. 3️⃣5️⃣l. Lipiec 2020.
    Anty TG 581,7 ❌ Lh 2.41 Fsh 4.82
    Prolaktyna 29.08 AMH 3.05❤ ✅
    Mutacja f2 wariant 20210 G >A ❌
    Mutacja Pai 1❌
    BMI >40 😪 🍏Dieta od 01.2021..

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    Całkowita ilość 231mln >39 mln ✅
    Plemniki żywe o ruchu postępowym 35%
    Plemniki żywe o ruchu całkowitym 52 %
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Landrynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina wrote:
    Panna Anna a ile masz wzrostu? 120 kg to sporo, ale większość moich koleżanek, które do szczupłych nie należało w ciąży mało tyło albo wręcz chudło:)

Kamila dopóki nie pojawi się intensywna 🐒 to bym nie skreślała cyklu :)

Landrynka kiedyś był KY i Conceive Plus Żel, ale zniknęły z aptek w Polsce, a inne lubrykanty mogą źle działać na plemniki :/ Ja ograniczam herbatę, a pije więcej czystej wody (ok 2,5L dziennie).
    FertilSafe PLUS ja mam w szafce taki żel ale nie wiem czy faktycznie wspiera plemniki

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Cześć, mam pytanko bo chyba większość z was walczy o pierwsze dzieciątko a są tu może jakieś dziewczyny które mają już dziecko i starają się o kolejne?

Ja mam już 4 letniego synka i teraz walczymy o kolejne maleństwo :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Oni się tam jakoś mieszczą 😂 mój akurat nie ma się czego wstydzić na szczęście ❤
    A jaki masz upatrzony kubeczek?

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A jaki masz upatrzony kubeczek?
    Ja mam jakiś z chin więc nie polecam 😂 Ale szkoda by mi było dawać 40 zł jak dałam 10😊

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Ja mam jakiś z chin więc nie polecam 😂 Ale szkoda by mi było dawać 40 zł jak dałam 10😊
    O to pewnie długo na niego czekałaś 😂 no właśnie ja w rossmanie kupiłam na promocji za 57 zł a i tak zły rozmiar pomimo dopasowania przez tabele i teraz czekam na kubeczek z allegro za 50 zł i mam nadzieję że to będzie ten 😏

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    O to pewnie długo na niego czekałaś 😂 no właśnie ja w rossmanie kupiłam na promocji za 57 zł a i tak zły rozmiar pomimo dopasowania przez tabele i teraz czekam na kubeczek z allegro za 50 zł i mam nadzieję że to będzie ten 😏
    Kupiłam dawno temu bo myślałam że będę używać do okresu. Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy raz z kubeczkiem. Ale u mnie najważniejsza dieta. I witaminy. Co bierzesz?

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅

Wysłany: 10 stycznia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Kupiłam dawno temu bo myślałam że będę używać do okresu. Zobaczymy jak wyjdzie ten pierwszy raz z kubeczkiem. Ale u mnie najważniejsza dieta. I witaminy. Co bierzesz?
    A to nie używasz do okresu? Ja biore pregna start, dong quai, Macę i jestem pierwszy cykl na clostilbegyt 😊 a ty czym się suplementujesz?

• PannaAnna35 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A to nie używasz do okresu? Ja biore pregna start, dong quai, Macę i jestem pierwszy cykl na clostilbegyt 😊 a ty czym się suplementujesz?
    Nie. Nie pasuje mi kubeczek.
    Ja biorę wit d. 4000j. Kwas foliowy z wit b12(400%) acard. A+E, cynk, selen.
    A to ostatnie twoje to na co ?

Mutacja Pai 1❌

🧒R. 4️⃣0️⃣l. 08.2021
    W 1 ml 66 mln ✅
  • Weronika 9592 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️

Regina, kamila0530, Ariadne002, Kira lubią tę wiadomość

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaAnna35 wrote:
    Nie. Nie pasuje mi kubeczek.
    Ja biorę wit d. 4000j. Kwas foliowy z wit b12(400%) acard. A+E, cynk, selen.
    A to ostatnie twoje to na co ?
    To lek który wywołuje owulację

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    O jednak nie jestem sama w staraniach o drugie dziecko 😀 zastanawiam się nad tym jak dam sobie radę z dwójką dzieci. No chyba, że będzie takie samo jak pierwsze to by było super hehe ale nie będę wybrzydzać ważne, żeby się w końcu udało zajść w ciążę.. za 3 dni🙈 oby nie przyszła i test pokazał ⏸️
    A w jakim wieku masz pierwsze dziecko?

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    A w jakim wieku masz pierwsze dziecko?
    Córka 1kwietnia skończy 2latka🥰

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️

Wysłany: 10 stycznia 2021, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika 9592 wrote:
    Córka 1kwietnia skończy 2latka🥰
    To już duża dziewczynka 😊 na pewno z dwójką sobie poradzisz. Według mnie to idealna różnica wiekowa. Moja córka to już 6 lat ma więc będzie duża różnica wiekowa 😊

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landrynka25 wrote:
    To już duża dziewczynka 😊 na pewno z dwójką sobie poradzisz. Według mnie to idealna różnica wiekowa. Moja córka to już 6 lat ma więc będzie duża różnica wiekowa 😊
    No strasznie te 2lata szybko mi zleciały, no może uda mi się z tą różnicą wiekową ale myślę, że jednak będą dłuższe te starania tak jak z córką o którą się staraliśmy 4lata ale różnica wiekowa nie ma już dla mnie tak wielkiego znaczenia. Ważne, żeby w ogóle udało się zajść w ciążę i żeby wszystko było ok.

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Asia9031 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze :)

Wysłany: 10 stycznia 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    dziewczyny. Jestem nowa. Cykle regularne do 29 dni. Syn 5 lat. Starania 2cykl o rodzeństwo. Czy też tak któraś ma z. Was że po owulacji ból jajnika zostaje przy siadaniu poruszaniu czy nawet podczas stosunku? Zawsze boli prawy jajnik. W dzieciństwie miałam operacje na lewym jajniku i podejrzewam że jest nieczynny bo nigdy go nie odczuwam. Za to prawy zawsze podczas stosunku. Owulacji. W tym miesiącu po owulacji został lekki ból. Czy któraś z was też tak ma? Bardzo mnie to niepokoi. Lekarz pół roku temu zlecił antykoncepcję na bolące owulacje. Jednak wiadomo decyzja o dziecku wiąże się z odstawieniem antykonceocji. Proszę niech któraś napisze i wesprze :)
    Ja tak mam, że zawsze przy owulacji podczas stosunku strasznie boli, aż wyć mi się chce i po stosunku trwa to przez ok 3dni😒

❤️Zuzanna❤️ 01.04.2019❤️
  • Kostka123 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Taaak, też bardzo czuje podczas stosunku, szczególnie w pozycji na pieska, mam wrażenie jakby nie wiem jak wielki był ten jajnik. 🤨

🧒
    * 28 lat
    * lekko zaniżona ruchliwość plemników
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez
    * dieta
    👩
    *27
    * długie i nieregularne cykle
    * brak owulacji
    * hormony 👍
    * HSG 👍
    * 💊 cynk, selen, kwas foliowy, wit D, magnez, olej z wiesiołka
    * dieta
    * ruch 👉 7 kg do zrzucenia
    * drugi cykl z CLO-piękna owulacja
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ