💕2021💕
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNynka wrote:Ogólnie sam wyszedl z tą inicjatywą, że jak nie wyjdzie to on sie musi zbadać....na tym się skonczylo, nie sprecyzowal tez jak nie wyjdzie kiedy? Za miesiac czy 10 lat?.....ostatnio powiedzialam, ze u mnie qszystko pięknie i mi nic wiecej nie zbadają dopoki on sie nie zbada. I cisza...miesiac
Jeżeli się wstydzi u was w mieście to zawsze możecie gdzieś pojechać zrobić badania, a przy okazji pozwiedzać jakieś obce miasto...Nynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ja dziś po wizycie u gin. Wg usg to 6+1 ❤ wszystko jest w porządku, jest zarodek i serduszko 🥰🥰 plemienia na szczęście na ten moment nic złego nie oznaczały za trzy tyg kolejna wizytaZagadka919, Marti7, Patrycja3791, Regina, Ola23, Pum lubią tę wiadomość
-
D.o.s.i.a wrote:Hej dziewczyny
Ja dziś po wizycie u gin. Wg usg to 6+1 ❤ wszystko jest w porządku, jest zarodek i serduszko 🥰🥰 plemienia na szczęście na ten moment nic złego nie oznaczały za trzy tyg kolejna wizytaD.o.s.i.a, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
Hej. Dziś 12dc, wróciłam z USG pęcherzyk z lewego jajnika zniknął, a w prawym ma około 18,5mm i endometrium 8mm, więc sytuacja prawie identyczna jak w zeszłym cyklu 🙂 czyli pewnie koło wtorku będzie owu. W środę USG czy pękł.
Co u Was??? 😊 -
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Hej. Dziś 12dc, wróciłam z USG pęcherzyk z lewego jajnika zniknął, a w prawym ma około 18,5mm i endometrium 8mm, więc sytuacja prawie identyczna jak w zeszłym cyklu 🙂 czyli pewnie koło wtorku będzie owu. W środę USG czy pękł.
Co u Was??? 😊
Trzymam kciuki ✊🤞 -
anka wrote:No widzisz a czemu zniknął? Może pękł ?
Trzymam kciuki ✊🤞 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wiecie może czy możliwe jest aby pecherzyk pękał jak ma np.19/20mm?🤔
Pytam, bo rano w niedzielę byłam na USG i pęcherzyk miał prawie 19mm i zastanawiam się czy może mógł urosnąć do wieczora jeszcze np. do 20mm i już jestem po owulacji, bo nie mam już płodnego śluzu jest wręcz sucho trochę pokazalo się białego..a w 9/10/11 dniu cyklu miałam bardzo dużo płodnego ,,książkowego" choć to by było dziwne, bo owu miałabym w 12/13dc 🙄🤔🤷♀️🙈 -
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Dziewczyny, wiecie może czy możliwe jest aby pecherzyk pękał jak ma np.19/20mm?🤔
Pytam, bo rano w niedzielę byłam na USG i pęcherzyk miał prawie 19mm i zastanawiam się czy może mógł urosnąć do wieczora jeszcze np. do 20mm i już jestem po owulacji, bo nie mam już płodnego śluzu jest wręcz sucho trochę pokazalo się białego..a w 9/10/11 dniu cyklu miałam bardzo dużo płodnego ,,książkowego" choć to by było dziwne, bo owu miałabym w 12/13dc 🙄🤔🤷♀️🙈Patrycja3791 lubi tę wiadomość
-
Hej szukam rady co to moze byc testować bede 9 marca...to moj drugi cykl staran,poszlam do toalety a tam na papierze brazowy sluz glut taki spory ,co to moze byc? Na okres na wcześnie....boli mnie brzuch.....bralam tabletki 8 lat pierwszy okres juz mialam jak w zegarku biore prawie msc tabletki na tarczyce bo zdiagnozowali mi hashimoto tsh 3.850 ....wiec leczę sie juz na to....ale trochę sie przestraszylam tego sluzu,co sie podcieram troszke go jeszcze jest ale juz malo mial ktos tak????
-
nick nieaktualnyMarcysia66 wrote:Hej szukam rady co to moze byc testować bede 9 marca...to moj drugi cykl staran,poszlam do toalety a tam na papierze brazowy sluz glut taki spory ,co to moze byc? Na okres na wcześnie....boli mnie brzuch.....bralam tabletki 8 lat pierwszy okres juz mialam jak w zegarku biore prawie msc tabletki na tarczyce bo zdiagnozowali mi hashimoto tsh 3.850 ....wiec leczę sie juz na to....ale trochę sie przestraszylam tego sluzu,co sie podcieram troszke go jeszcze jest ale juz malo mial ktos tak????
Jak się powtórzy to zbadaj hormony , zapewne podwyższona prolaktyna. -
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było.
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn 🤰⏸️
Za starające się trzymam ✊ ✊✊
U mnie po większości badań w klinice moje wyniki wyszły w sumie dobrze (dobre amh 3.39 lh ok FSH ok TSH ok shbg trochę niskie E2 ok tst ok dheas ok anty tpo ok)
Badania od endo (deha so4 ok androstendion trochę podwyższony ale to był 17dc wit d mała ale suplementuje już jest 16.50 a było mniej niż 4
Lipidogram ok tylko cholesterol trochę za wysoki ten ldl
TSH/ ft4/ anty tpo/ prolaktyna/ testosteron ok
Morfologia ok
Hemoglobina glikowana ok
Mój L
Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas ok
Anty tpo ok
Prolaktyna test z metoclopramidem (po godzinie za duza wartość 2147.0 a 1 oznaczenie było 233)
Bierze już bromergon
USG jąder i gr krokowego ok
No i wyniki nasienia takie sobie wyszły (w stopce)
Miałam ten cykl stymulowany clostilbegyt owu miała być 14dnia cyklu i staraliśmy się naturalnie dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (był ładny w prawym jajniku) no i teraz czekam i biorę duphaston mam go brać 10 dni 2x1 i zrobić test z krwi (to będzie 27dc 9.03)
Ale mam stresa mega.
Sorki że tak długo napisałam.
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
nick nieaktualnyPum wrote:Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było.
Gratulacje dla wszystkich dziewczyn 🤰⏸️
Za starające się trzymam ✊ ✊✊
U mnie po większości badań w klinice moje wyniki wyszły w sumie dobrze (dobre amh 3.39 lh ok FSH ok TSH ok shbg trochę niskie E2 ok tst ok dheas ok anty tpo ok)
Badania od endo (deha so4 ok androstendion trochę podwyższony ale to był 17dc wit d mała ale suplementuje już jest 16.50 a było mniej niż 4
Lipidogram ok tylko cholesterol trochę za wysoki ten ldl
TSH/ ft4/ anty tpo/ prolaktyna/ testosteron ok
Morfologia ok
Hemoglobina glikowana ok
Mój L
Lh/FSH/TSH/shbg/E2/tst/dheas ok
Anty tpo ok
Prolaktyna test z metoclopramidem (po godzinie za duza wartość 2147.0 a 1 oznaczenie było 233)
Bierze już bromergon
USG jąder i gr krokowego ok
No i wyniki nasienia takie sobie wyszły (w stopce)
Miałam ten cykl stymulowany clostilbegyt owu miała być 14dnia cyklu i staraliśmy się naturalnie dostałam zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka (był ładny w prawym jajniku) no i teraz czekam i biorę duphaston mam go brać 10 dni 2x1 i zrobić test z krwi (to będzie 27dc 9.03)
Ale mam stresa mega.
Sorki że tak długo napisałam.
To pierwsze wyniki jego? Co bierze?
W sumie nawet widzę że napisane że wskazania do invitro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2021, 07:00
-
anka wrote:Wyniki meza są niestety bardzo źle az się dziwię że przy takich jesteś stymulowana...
To pierwsze wyniki jego? Co bierze?
W sumie nawet widzę że napisane że wskazania do invitro...
Wyniki nasienia są z 15.01 mój L bierze suple jak dr zalecił + dieta + wprowadziłam rady z ebooka 28dni do płodności.
Mój L chciał spróbować naturalnie się postarać na stymulacji lekarz się zgodził powiedział że jak się nie uda to powtórzyć badania nasienia i jeżeli wyjadą nadal kiepskie to uważa że invitro będzie dla nas szansa na dziecko.
Ja '92, Maz'85
Starania od ok 2020
Po drodze po szczęście dużo zakrętów.
Wizyta w klinice leczenia niepłodności, niskie parametry nasienia, u mnie wycięta tarczyca i leczenie jodem oraz cukrzyca typu 2- pod kontrolą cukry ok, różne badania zrobione. Starania na razie zawieszone.
Będzie dobrze, nie ma innej opcji. -
Hej. U mnie mała lipa...usg z 12dc pecherzyk miał około 18,5mm dziś 15dc i ma 20,5mm...W zeszłym cyklu w 16dc było już po owulacji, a teraz jeszcze się chyba nawet nie zapowiada.. taki test owu mi teraz wyszedł 😥
https://naforum.zapodaj.net/aa1483f6354e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 17:42
-
nick nieaktualnyPatrycja3791 wrote:Hej. U mnie mała lipa...usg z 12dc pecherzyk miał około 18,5mm dziś 15dc i ma 20,5mm...W zeszłym cyklu w 16dc było już po owulacji, a teraz jeszcze się chyba nawet nie zapowiada.. taki test owu mi teraz wyszedł 😥
https://naforum.zapodaj.net/aa1483f6354e.jpg.html -
anka wrote:Nie porównuj cykli. Każdy cykl jest inny to że miałaś tak w poprzednim to nie znaczy że ten cykl jest już stracony
-
anka wrote:Nie porównuj cykli. Każdy cykl jest inny to że miałaś tak w poprzednim to nie znaczy że ten cykl jest już stracony