'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Miało być juz ale musze zmienić jak będę na kompie bo dostaje białej gorączki zmieniając listę na tablecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:53
-
Wpisane na 117 dziewczyn 83 już mają swoje dzieciaczki mniejsze większe lub dopiero te malusie kropusie
madziaw88, domiszka, pigułka lubią tę wiadomość
-
Alimak dokladnie. My odpuscilismy starania, bo myslalam, ze owulki nie bedzie i dopiero tak 2 dni po zdalam sobie sprawe, ze to silne klucie jajnika bylo owulacja. I teraz czekamy na malenstwo. Musze Wam powiedziec, ze caly czas sie zastanawiam, czy isc wczesiej na l4 czy nie. Pracuje na 1,5 etatu, musze nosic towar, caly dzien jestem w ruchu, ze czasem nie ma czasu siku isc i w dodatku pelno chorych ludzi w pracy po pracy boli mnie brzuch i po najmniejszym wysilku fizycznym tez ehhh zobaczymy co lekarz powie...
-
Pigułko,Ojej, to masz ciezkie warunki pracy. Powiedz o nich lekarzowi, pewnie da Ci L4, bo przecież nie powinno się przedzwigac. Ja mam siedzący tryb pracy więc będę chciała jak najdluzej pracować, ale na Twoim miejscu chyba bym nie ryzykowala. I Ci chorzy ludzie wokoło!
Alimak, magia plodnego listopada nadal trwa zobaczysz, ze na jej efekty zalapiesz się i TyTP 31.07.2016
-
Coś w tym listopadzie jest bo w tamtym roku tyle ciąż w tym roku też posypalo móż e i grudzień będzie obfity w zielone kropy
domiszka, pigułka lubią tę wiadomość
-
Elmalia, co do L4 to wiele zależy od lekarza. Moja koleżanka z byłej pracy chodziła do takiej ginekolożki, która do 8 miesiąca nie chciała dać jej zwolnienia ponieważ ciąża przebiegała prawidłowo. Nie pomogły tłumaczenia, że pracuje z chorymi i agresywnymi dziećmi i młodzieżą. Dopiero jak poszła prywatnie do innej lekarki to dostała zwolnienie bez mrugnięcia okiem. A tamta powiedziała, że ewentualnie 2 tygodnie przed terminem porodu może wypisać L4...
-
Antonna Alimak ma rację weź oznacz plusem ten który ma najciemniejsza kreskę.
-
Bo Ci prywatni najczesciej daja, a Ci na nrz pewnie nie. Moj mi bardzo szybko kazal przyjsc na wizyte, zeby zobaczyc czy wszystko ok. Z reszta rozmawialismy tez o tym, ze u mnie w pracy jest tez kontakt z substancjami uszkadzajacymi plod i ze dobrze jest dosyc wczesnie wiedziec o ciazy, bo nie jedna dziewczyna juz poronila
-
Bo lekarze na NFZ im mniej skierowan na badania i zwolnień wypisz tym więcej kasy zostaje im w kieszeni dlatego są tacy niechętni żeby cokolwiek poza recepta wypisać
-
Mnie jeden rozbroil jak kazal spodnie tylko z jednej nogi zdjac, bo potem sie szybciej ubiore. Od tej wizyty juz na nfz nigdy nie pojde, i dziekuje Bogu, ze mnie stac na to, ze moge isc do prywatnego. Bardzo wspolczuje ludziom, ktorzy takiego wyboru nie maja, bo ciezko trafic na dobrego ginekologa, a co dopiero na dobrego i na nfz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 21:16
-
Nie no pigułko zabiłas mnie to jak on cię badał jak miałaś spodnie na jednej nodze jeszcze? Aż tak mu się Spieszył?
-
Nie badal, tylko usg dopochwowe robil. Ja jestem nieposluszna pacjentka i musial poczekac az sie calkiem rozbiore, a jak mi podal kartke z nazwa badania, ktore mam zrobic, a tam byl jakis zygzak nie do odczytania to mu oddalam i powiedzialam, ze wole sobie zapamietac. Mnie bardzo zlosci cos takiego, bo w zyciu wyznaje zasade, ze traktuje innych, tak jak sama chcialabym byc traktowana, glatego teraz moim ginem jesr bardzo spokojny lekarz, ktory zawsze ma czas, zeby odpowiedziec na kazde moje pytanie, moge do niego pisac maile i zawsze mi na nie odpisuje.
antonna lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Dziewczyny jest możliwe, że ovu występuje, mimo że, kreska testowa na teście nie jest tak mocna jak kontrolna? U mnie najpierw testy pokazywały jedną kreskę, następnego dnia cień kreski, a kolejnego i przez kilka następnych drugą kreskę prawie tak samo intensywną jak kontrolną. Uznałam, że test był pozytywny (pokrywał się z innymi objawami), no ale jednak kreska testowa nie była identyczna jak kontrolna.
Antonna, moja koleżanka miała taką właśnie bladą kreskę za każdym razem przy owulacji, dzisiaj jest na półmetku ciąży z takiej właśnie bladej kreski testowej. Więc próbować trzeba!17.07.2016