'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dziś rano wstaję znów z wkręconą myślą że może jednak temp nadal troche w górze, więc biorę się za robienie testu, ale nie zdążyłam bo zanim doszłam do łazienki to dostałam @ .... ;( i znów popsuty dzień ;(
a już mi detektor wyznaczył że jeśli jestem w ciązy to poród będzie na 18 sierpnia więc idealnie tak jak chciałam !!!!!
MASAKRA i dupa -
Dziewczyny, nie zalamujcie się @. Wiem jakie to przykre uczucie, ale nerwy nie pomagają. Ja za pierwszym razem zaszłam po 8 miesiącach starań, ale tak jak pisałam długo sie ciążą nie nacieszyłam. A teraz zaszlam znowu po pół roku, czyli w 14 cyklu starań. Wiem, ze sa wokół Nas kobiety którym się udaje w pierwszym, czy drugim cyklu. Ale wiecie co? Ja teraz po sobie mogę stwierdzić, ze bardziej sie docenia ten dar po dłuższych staraniach. I bardziej gotowa jestem na Macierzyństwo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 12:17
antonna lubi tę wiadomość
TP 31.07.2016
-
Anika27:* jestem w takiej samej sytuacji-okres sie spoznial jak nigdy wiec pomyslalam ze sie udalo. Zatestowalam w poniedzialek 3 dni po terminie i dupa... A @ przyszła pare godzin pozniej;( był płacz dwa dni, ale od dzisiaj stwierdziłam, że trzeba walczyć dalej. A to forum poprawia mi humor i dodaje otuchy Dzięki dziewczyny :* trzymam kciuki za nas wszystkie
-
Powiedzieliśmy normalnie. Tak zdecydowałam, chociaż wcześniej myślałam że może jakiś prezent im damy, oni otworzą, a tam "gratulacje Babciu/Dziadku". No nie wyszło jakoś, ale może i dobrze Może gdyby nie to zwolnienie to by się coś pomyślalo, ale Rodziców mamy na miejscu, a ją nie wyglądam na obloznie chorą więc zwolnienie na 2 tygodnie by wzbudziło podejrzenia.
Poza tym w pracy wiedzą, bo zwolnienie z kodem B. Więc chyba lepiej żeby Rodzice wiedzieli przed pracodawcąTP 31.07.2016
-
oj ciężko mi nie mogę dzisiaj dojść do siebie, a tego wszystkiego zrobiłam dziś juz zupę ogórkową i surówkę do obiadu, a w piekarniku mam żeberka. Po południu idę do koleżanki na kawę może humor mi się trochę poprawi.
Trzymajcie się Dziewczynki :* Dziękuję za wsparcie -
Dziekuje ślicznie Przesyłam wszystkim wiruski Zaczynam sie tylko martwic bo wyczytałam ze górna granica kobiet w ciąży pierwszym trymestrze to 0,01-2,32 uIU/ml czyli moj wynik przekracza..
Jezeli sie wszystko uda to cieszę sie niezmiernie .. ostatnio w moim życiu działy sie same niedobre rzeczy.. i myslę że takie maleństwo pomorze mi trochę nie myśleć i cieszyć sie chwilamiAnika27 lubi tę wiadomość
-
nuska_ gratulacje
Co do tsh to postaraj się szybko skontaktować z endokrynologiem, dostaniesz leki na obniżenie i będzie ok. W razie gdybyś miała problem z szybką wizytą u endo, to zapytaj swojego ginekologa, albo lekarza rodzinnego. I pewnie będziesz musiała zbadać jeszcze ft3, ft4 i przeciwciała tarczycowe. -
Nuska - GRATULACJE !!!
Anika, uszy do góry i działamy dalej, to tez był mój 4, przepłakałam 1,5 dnia i trudno ide dalej tak jak dziewczyny pisza taka ciąza ktora po jakims czasie sie wreszcie uda to jest dopiero radocha )
ja dalej w Londynie i za tydzien równiez kilka dni, ale powiem wam jest super, Londyn o tej porze roku jest po prostu obłędny Wszyscy na świeta gotowe, w biurze każdy szanujący się brytyjczyk chodzi w świątecznym sweterku rodem z filmow o bridget johnes
poki co mam tyle roboty ze nie miałam czasu isc na zakupy, ale w tym tygodni bankowo zawitam na Oxford Street w kupie reszte brakujacych prezentów tak sobie tym humor poprawiam a co ! Nowy Rok bedzie mój !👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dziewczyny ja juz nawet nie liczę na cykle tylko na lata a minęło nam już 5 lat. Od nowego roku zmieniam lekarzy i od nowa robie badania
domiszka lubi tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Dziewczyny ja juz nawet nie liczę na cykle tylko na lata a minęło nam już 5 lat. Od nowego roku zmieniam lekarzy i od nowa robie badania
kochana i bardzo dobre podejscie !! ja tez tak robie chociaz to dopiero 4 cykl był, ale wole czuc się dobrze zaopiekowana i zdiagnozowana👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Dokładnie dziewczyny, diagnoza to podstawa. Ja już dawno temu byłam dobrze zdiagnozowana, teraz dobrali mi dobrze leki i kliknęło. Domiszko skoro jesteś ze Śląska to mogę Ci polecić jednego lekarza w Kato, który kieruje kobiety z problemami hormonalnymi na Ligotę do szpitala. Tam Ci w tydzień robią cały panel badań (wszystko oczywiście na NFZ) i przynajmniej po tygodniu wiesz co i jak. Jeśli byś chciała to daj znać na priv, bo nie chce tak na forum polecać.
-
Hej dziewczyny,
Ale dobre wieści, kolejna ciężarna
A wiecie, co mój mąż ostatnio powiedział na mnie no nie mogę z niego... zapomniał jak się mówi na ciężarną tzn. Ciężarówka, ja tam często używam tego określenia, bo dla mnie to jest takie neutralne, zresztą uważam, że za mało jest w polskim języku zamienników dla określenia kobiety w ciąży, ale wracając do tematu, mąż nie mogąc sobie przypomnieć tego słowa nazwał mnie tiróweczką dwa dni mieliśmy z niego śmiechy
Także, gratuluję nowej "Tiróweczce" na naszym wątku
Przyjemnego dnia :*
pigułka, domiszka, Alimak lubią tę wiadomość
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
Czarna Kawo ale sie uśmiałam !👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???