'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Pozwolę sobie do was dołączyć. Mam na imię Magda i jestem oczywiście z rocznika 88:) Mamy już córeczkę, ale postanowiliśmy z mężem od tego cyklu starać się o rodzeństwo dla niej. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę każdej z was jak najszybszego zafasolkowania
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nowe przypomnijcie się jutro to was dopisze do listy i witamy w naszym przemiły gronie
-
dziewczyny musze sie wyzalic bo sie wscieklam...
mam dlugie cykle owulacja najwczesnije mi sie trafila raz w 18 dc a tak to zazwyczaj 20 albo i pozniej.
a tu dzis zaczyna sie u mnie tak charakterystyczny bol jajnika ze nie da sie go z niczym pomylic i wiem ze owu bedzie na dniach ( dzis 8 dc) i co ?? ja w Londynie, Małż w Warszawie a małżeńskie łoże na śląsku...
no i jak to się nie wk**** ?! :[👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Hej, ja dzisiaj wstalam z lepszym nastawieniem, mam nadzieje ze tak juz zostanie, maz dopiero za tydzien wraca... wczoraj spotkalam sie z kumpelkami, usmialam sie
Domiszka, moze jak pisze Alimak, za tydzien bedzie owu ale rozumiem Twoje wkurzenie, bo ja tez mezowi pisalam kiedy ma wracac do mnie chociazby na noc i kilka razy zdarzylo sie ze do mnie wracal jak okres mialam... pare cykli sie nie zsynchronizowalismy...
Moj wewnetrzny glos wieloryba wzywa na cwiczenia ide sobie jeszcze bardziej humor poprawic cwiczeniami
Dobrego dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 10:27
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci " -
nick nieaktualny
-
Domiszka nasz organizm lubi nas oszukiwać. Może jajniki dopiero zaczynają się rozkręcać.
Czarna fajnie, że masz lepsze nastawienie. Ja wczoraj wieczorem złapałam jakiegoś doła, czy z dzieckiem będzie wszystko ok, ale dzisiaj już trochę lepiej. Trzeba myśleć pozytywnie
Marcjanna masz podwyższoną prolaktynę? Badałaś też tarczycę przy tym, bo to lubi iść w parze? -
nick nieaktualny
-
Właśnie różnie podchodzą do tego FT3 i FT4, mój endo akurat zaleca. Pewnie TSH też Ci będą chcieli obniżyć, bo w ciąży Ci na pewno wzrośnie, a powinno być poniżej 2. Optymalnie jest tak ok 1,5. Ja prolaktynę miałam ciut ponad normę i dostałam leki. Zaskoczyłam w 3 cyklu na lekach. A z jajnikami wszystko ok?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jasne, że z takim tsh można zajść w ciążę, to jest takie bardziej działanie asekuracyjne, bo nie wiadomo ile w ciąży się podniesie. Mi na lekach skoczyło z 1,4 na 2,1, a leki biorę cały czas, a wysokie tsh może być przyczyna poronienia, więc to bardziej takie dmuchanie na zimne W każdym bądź razie trzymam kciuki. Dużo moich koleżanek szybko zaszło w ciążę po obniżeniu prolaktyny. Mój endo mówił, że z taką też się da, ale można też dać leki, żeby zwiększyć szanse Dobrze, że masz kompetentnych lekarzy
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie mam ten gin do którego chodziłam zalecił mi te badania i powiedział ze nie ma się do czego przyczepić. Z kolei pokazałam te wyniki jednej pani endokrynolog na korytarzu mijając się do pracy i to właśnie ona mi powiedziała ze z taką prolaktyna się nie zajdzie w ciążę. Stąd moja decyzja zmiany gina. Bo ja bym tak tkwiła w przekonaniu ze wszystko jest dobrze bo lekarz powiedział
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna, ja nie zauważyłam, żeby wypadały mi włosy po kwasie foliowym.
Wypadanie włosów jest za to bardzo powszechnym objawem przy źle funkcjonującej tarczycy. Jak po nowym roku zrobisz cały pakiet tarczycowy, to będziesz miała szerszy ogląd. Samo TSH to trochę jak wróżenie z kart, równie dobrze może być podniesione z powodu podwyższonej prolaktyny. -
Mnie tez leca wlosy ;( ale w styczniu scinam je, bo nie moge patrzec na dlugie kudly na podlodze, wydaje sie wtedy ze tak duzo mi wlosow wypada... eh
A tak z innej beczki, z telefonem mam dzisiaj caly dzien problem, albo nie moge wybrac numeru bo od razu rozlacza, albo po paru minutach rozmowy mam cisze i musze sie rozlaczyc i jeszcze raz polaczyc z numerem... dzisiaj to juz ze cztery razy resetowalam telefon dopiero ma.ponad rok a problemow mam znim wiecej niz ze starym samsungiem... 4 lata go mialam i dopiero wejscie na ladowarke sie popsulo a naprawa przedrazala wartosc telefonu...
Chcialabym aby znowu w mode weszly stare dobre telefony...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 15:51
22.07.2016 to był nasz WIELKI DZIEN
"wyluzować to można dopiero po śmierci "