'88 też się stara, a co! :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale już dawno a na kolejne wołami męża nie zaciagne
-
nick nieaktualnyAlimak wrote:Kerka fajnej sesji
Marcjanna bardzo drogie te badania u Was..
Potforzasta taka szkoda miałam nadzieję na plusik u Ciebie a Wy też robiliście kiedyś męskie badania?
Jak będe miała wyniki w ręku to ci powiem czy badania były warte swojej ceny. Zrobię tam mały ferment przy odbiorze wyników za warunki przy oddaniu próbki! -
nick nieaktualny
-
Były super robiliśmy jakiś rok może półtora temu ale zarzekł się ze nie pójdzie a już próbowałam nie raz go wysłać
-
Ja mojego męża też musiałam pomęczyć, bo to odkładal... biedny teraz strasznie się stresuje i jeszcze nie mogę iść z nim, bo pracuję ale ciesze się, że będziemy mieli to już za sobą.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle ja muszę przyznać, że mojemu mężowi chyba dużo dało to, że zobaczył w Klinice tylu facetów w jego wieku, później u androloga tak samo tłumy. Wtedy chyba dotarło do niego, że nie jest jedynym na świecie facetem, który ma problemy. Do tej pory chyba miał w głowach przechwałki kolegów, że to "jeden strzał" i gotowe, a po wynikach, jak już się oswoił z leczeniem i zaczął normalnie rozmawiać na ten temat, to się okazało ile par wokół nas tak samo miało lub ma problemy (wie chyba o każdej znajomej parze, ile czasu się starali/starają).
-
Buko mój mąż ma tak samo, był bardzo zdziwiony, że tyle ludzi tam było i par i samych facetów, widać że go to podbudował trochę, był też zaskoczony, że zapewniają takie dobre warunki do oddania próbki, więc jakoś to przeżył
-
nick nieaktualnyDokładnie mój to jest nawet dumny z siebie i o ile na pierwsze badanie musiałam sama go umówić i z nim iść, to teraz w ogóle nie muszę się tym interesować, bo sama się umawia, chodzi i pilnuje leków. I to tylko dlatego, że zobaczył,, że nie jest dziwny i inny, tylko setki facetów mają ten sam problem
-
Mój zadowolony ze ma już za sobą to wszystko.
-
nick nieaktualny
-
A ja mam jakieś rewolucje żołądkowe krople poszły w ruch może przejdzie.
-
nick nieaktualnyNo nie wiem właśnie czy jest jest dobrze, jakieś bakterie w posiewie wyszły no i te leukocyty. Nierozumiem.
Wygląd- prawidłowy
Czas upłynienia- 30 min< 60
Objętość- 4ml >2
ph- 7,2
lepkość (+,++,+++) +
liczba plemników- 63 x10/ml >20x10ml
Ruch ogólny- 70 >50
Ruchliwość postępowa
szybka linearna- 35% >25
wolna linearna 25%
Brak ruchu linearnej postępowej 15%
Brak ruchu wogóle- 25 <50
Diagnoza- NORMOSPERMIA
Uwagi- Dość liczne bakterie i leukocyty w.p.w
MOrfologia
prawidłowe-65%
owalne duże-10%
owalne małe- 3%
wstawki nieprawidłowe- 7%
kropli plazm- 6%
witki nieprawidłowe- 17%
Leukocyty 20-40 w.p.w
Ogólny odsetek prawidłowych plemników- 72% <50%
Rozpoznanie: Morfologia plemników w normie, stan zapalny.
Hos-test
plemniki wskazujące obrzęk witki (żywe)- 76% (norma >60)
Plemniki których witka nie ulega zmianom(martwe)- 24%
mar-test igG- na obecność przeciwciał- na powierzchni plemników
Plemniki ruchliwe z przyłączoną granulką- 6% norma <10%- negatywny, 10-39- słabo pozytywny, >=40%- pozytywny
Badanie/ posiew
Escherichia coli- wzrost- liczne
Antybiotyk- Mykostatyk
Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi leukocytami? I może jeszcze rzuca wam się coś w oczy, czym powinniśmy się martwić? -
nick nieaktualnyMarcjanna, leukocyty są objawem stanu zapalnego, który wywołany jets przez bakterie, więc jeśli zwalczycie bakterie, to i leukocyty powinny zniknąć. A tak ogólnie to powiem, Że ładne te wyniki poza bakteriami, to tylko pozazdrościć. A czy Ty dostałaś też antybiotyk? bo często jest tak, że jak jedna osoba ma, to partner też...chociaż nie musi tak być
-
nick nieaktualnyAntonna, ja się tylko zastanawiam, czym różni się prawidłowa morfologia, dla której norma jest >4% i niewielu facetów ma wynik powyżej 15%, do tego co jest u Marcjanny, czyli odsetek prawidłowych musi być >50%.
Tak jak patrzę w temacie "badania nasienia" to pojawiają się właśnie dwie normy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 08:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Marcjanna, leukocyty są objawem stanu zapalnego, który wywołany jets przez bakterie, więc jeśli zwalczycie bakterie, to i leukocyty powinny zniknąć. A tak ogólnie to powiem, Że ładne te wyniki poza bakteriami, to tylko pozazdrościć. A czy Ty dostałaś też antybiotyk? bo często jest tak, że jak jedna osoba ma, to partner też...chociaż nie musi tak być