'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po ! dałam radę i nie zwymiotowałam uff
Maniaaaa Faktycznie 9 dpo to trochę wcześnie i jeszcze biel noże być tym bardziej jak np owulacja była później
A co do koleżanki to cale szczęście że to już 32 tydzień nawet w razie porodu to maluszek normalnie ma szanse na przeżycie jak terminowy maluchchcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Sallive obu była raczej w terminie, szyjka śluz temperatura i testy owu potwierdziły ogólnie to nie nastawiam sie na "tak" i "nie"
Znajoma właśnie napisała ze jest juz na miejscu i na lekarza czeka. Zobaczy co jej powie.
Co do ziół to właśnie widziałam, ze zachwalaja, ale w moim wypadku nieopłacalne będzie sprowadzać je z polski. -
Maniaaaa A ilo dniowe masz cykle ? serio może być jeszcze za wcześnie na testy ale najważniejsze ze masz pozytywne podejście i jesteś nastawiona zarówno na tak jak i na nie
Trzymam kciuki za koleżankę !Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Chce bardzo byc mama:
Sama mam problem z szyjka. Na razie wiem ze to ten nosek wystajacy ze scianki pochwy. Jak jest twarda to jest taki faktycznie twardy nosek, jak miekka to taka raczej jak usta czy nos bez chrzastek, sredni jeszcze nie wyczailam kiedy jest za krotko badam. Wysoko jest szyjka jak jest faktycznie wysoko i ledwo siegasz palcami, nisko to nisko, nie do konca wiem kiedy jest srednia bo tez krotko badam. Otwartosci nie mam pojecia jak zbadac :p Moze dlatego ze teraz ledwo siegam i jest bardzo twarda.
Aaa i dzisiaj mam na razie czysta podpaske wiec cos szybki ten okres, tylko tampon po nocy lekko brudny byl, ale zoabcze co bedzie dalej
Mania:
mi tez sie nie oplaca sciagac
Sallvie:
Gratuluje wytrzymalosci podczas badania, masz silny zoladekPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Sallive cykle 28 dniowe co do testow to nawet nie mam czasu sie martwić, synek, mieszkanie maz i pies zabierają mi tyle czasu, ze czasem brak mi go dla samej siebie ale nie narzekam. Lubie moje życie
Liluy, ale ty chyba jesteś trochę częściej w Polsce. Ja tylko raz w roku, czasem uda sie i dwa razy ale nie zawsze. -
Co do tego rozwarcia szyjki to ja zawsze patrzylam czy cokolwiek wchodzi mi palec do środka że tak powiem to znaczy nie pchalam na siłę ale szlo wyczuć tą rozwartość
LiluyEvans Dziękuje ! Nie zniosłabym powtarzania tego badania wiec całe szczęście, że się udało nie zwrócićKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Maniaaaa wrote:Lily, ale ty chyba jesteś trochę częściej w Polsce. Ja tylko raz w roku, czasem uda sie i dwa razy ale nie zawsze.
No czesciej czesciej Jak tylko mam wolne od studiow i nie mam innych planow to lecePierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
sallvie wrote:Co do tego rozwarcia szyjki to ja zawsze patrzylam czy cokolwiek wchodzi mi palec do środka że tak powiem to znaczy nie pchalam na siłę ale szlo wyczuć tą rozwartość
LilyEvans Dziękuje ! Nie zniosłabym powtarzania tego badania wiec całe szczęście, że się udało nie zwrócić
Ja nie umiem tego wyczuc ale dopiero zaczynam wiec wszytko przedemnaPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Maniaaaa no i dobrze ! Może uda wam się zaskoczyć jak z synkiem na spontanie hehe
LiluyEvans To dopiero sam początek jeszcze zdazysz się nauczyć co tam w Twoim ciele gra
Wiecie czego np ja się zdążyłam nauczyć przez te cykle? Co drugi cykl miałam baaardzo leciutkie plamienie mniej więcej w środku cyklu raz 11 dnia raz 18 dnia. No i tak się nauczyłam że jak pojawia się to plamienie to dodawałam sobie chyba 14 dni o ile mnie pamięć nie myli i miała przyjść @ i wiecie co ? Powiedzmy wyliczyłam sobie @ na np 20 stycznia i ona tego 20 stycznia przychodziła a cykle miałam bardzo nieregularne więc chociaż tyle dobrego że co drugi miesiąc wiedziałam ile mi się ewentualnie spóźni okres.
Nauczyłam się też sama odróżniać cykle bezowulacyjne od tych owulacyjnych ale próbowaliśmy co miesiąc bo nigdy nie wiadomo haha
Tylko że ostatnie 6-7 miesięcy przed szczęśliwym cyklem wszystkie na 100% były bezowulacyjne ten szczęśliwy cykl był owulacyjny i udało nam się trafić w samą owulację może będzie synek dzięki temu hahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ja tak szczegolnie nie obserwowalam cyklu swojego . Teraz piereszy cykl w ktorym.zamoezam zawziecie mierzyc temerature.wczesniej mialam.problemy z budzeniem sie przed 7:)
Zauwazylam ze po poronieniu cykle mi sie wydluzyly do 30-32dni . Przed ciaza cykl byl jak w zegarku 28dni. Przed ciaze tez nie obserwowalam sluzu . Teraz widze
Tylko problem wlasnie z ta szyjka
Powiedzcie czy nawet kiedy jest ten sluz najbardziej rozciagliwy to cykl moze byc bezowulacyjny?grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama wydaje mi się że tak też może być. Ale np w moim przypadku cykle bezowulacyjne = brak jakiegokolwiek śluzu płodnego.
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Witam się i ja
Co prawda już nie staraczka, ale miesiąc temu znajdowałam się w tym samym miejscu co wy. Mam wielką nadzieję, że niebawem każda z nas pojawi się na fioletowej stronie mocy
Ja jestem rocznik 96, aktualnie na drugim roku studiów magisterskich
Wczesne macierzyństwo jest piękne i mocno mocno trzymam za każdą z was kciuki
sallvie, chcebardzobycmama lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Witam się i ja
Co prawda już nie staraczka, ale miesiąc temu znajdowałam się w tym samym miejscu co wy. Mam wielką nadzieję, że niebawem każda z nas pojawi się na fioletowej stronie mocy
Cieszę się że kolejna młoda mama kojarzę Cię z belly z wątku sierpniowek bodajże podczytuje co jakiś czas każdy nowy miesiącKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Najmłodsza_staraczka wrote:Witam się i ja
Witaj gratuluje i dzieki za wsparciePierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Cześć dziewczyny! właśnie próbuję was nadrobić, bo ostatnio mam tak mało czasu przez pracę.. tylko praca, obiad i sen. Jeszcze dzisiaj mam księdza po kolędzie. :p
Mój okres jest tak dziwny.. przez pierwsze dwa dni miałam same skrzepy.. wczoraj prawie nic nie było, a dziś to jakby nie krew tylko coś takie ciemno-brązowe.
Do tego pytanie.. czy to normalne, że moje krwawienia są tak krótkie? Trwają 3-4 dni to max..
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Liluy to może być przez antykoncepcję wywołane. Czasem cykle po anty mogą być nieregularne.
Diana w normalnym cyklu jeszcze bez anty miałam 5-7 dniowe krwawienia. Ten dziwny kolor i skrzepu z konsultowałabym z lekarzem