'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamelkowo wrote:U mnie ogólnie sytuacja jest znacznie bardziej skomplikowana ze wszystkim
W każdym razie obecnie czekam na @.czuje ze się zbliża a przyjść nie może
Mnie z moim dzieli ok 400km wiec nie tak łatwo się spotkać. Mieliśmy zacząć starania miesiąc wcześniej ale on się pochorowal i nic z tego nie wyszło
400km to wciaz mniej niz w moim wypadku ;-;
Delikatnej @ zycze Moja na szczescie jest w miare spoko, nie to co umieranie przed tabletkami/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:58
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:400km to wciaz mniej niz w moim wypadku, poza tym my sie zobaczymy na poczatku lutego kiedy ja nie bede miec owulacji, a pozniej czekanie do wielkanocy na spotkanie ;-;
Delikatnej @ zycze Moja na szczescie jest w miare spoko, nie to co umieranie przed tabletkami/
Ostatnio miałam już zamiar iść do szpitala, żeby mi coś dali Dni w szkole są wtedy ciężkie. Przeważnie zawsze się muszę zwalniać bo nie jestem w stanie wysiedziec do końca
Wydaje mi się, że może mam za wysoki poziom czegoś np prolaktyny? Od dwóch cykli zaraz po owulacji zaczynają boleć mnie piersi i aż do @.wczesniej często wcale nie bolały albo tydzień przed @.
Ale żeby od owulacji aż do @to chyba za długo? -
Kamelkowo wrote:Także ogólnie mówiąc jeżeli owulacja przyjdzie tak jak zawsze to mój wyjazd do Wa-wy idealnie wypadnie akurat wtedy. Cieszę się ale z tą owulka to różnie może być
Ja nie chodzilam do szkoly w dwa pierwsze dni okresu bo umieralam, okazalo sie ze to endometrioza.
Moze ja tez mam za wysoki? 3 lata bralam progesteron w ramach antykoncepcji, teraz przestalam i mialam wlasnie plamienia w srodku cyklu, bolaly mnie piersi od polowy prawie do @, dzien przed przestaly, tak samo bylo w poprzednim.
Chodzisz jeszcze do szkoly?Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Ja nie chodzilam do szkoly w dwa pierwsze dni okresu bo umieralam, okazalo sie ze to endometrioza.
Moze ja tez mam za wysoki? 3 lata bralam progesteron w ramach antykoncepcji, teraz przestalam i mialam wlasnie plamienia w srodku cyklu, bolaly mnie piersi od polowy prawie do @, dzien przed przestaly, tak samo bylo w poprzednim.
Chodzisz jeszcze do szkoly?
Ja nigdy nie miałam plamienia w środku cyklu a przy endo chyba są?
Ostatnia kl technikum -
Boże nie mogę nawet czytać o tej endometriozie bo automatycznie robi mi się słabo...
Ja jestem strasznie wrażliwa jeśli chodzi o krew ci którzy mnie dobrze znają to się zawsze pytali czy nie mdleje na widok okresu hahaha no na całe szczęście nie. Alw jak tylko zobaczę inna krew, przeczytam coś o krwi to koniec przy pobieraniu krwi zawsze muszę potem leżeć bo mam ciemno przed oczami
OK. Idę spać bo jutro wstaje baardzo wcześnie. DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:21
-
Kamelkowo wrote:A jakie miałaś dokładnie objawy endometriozy? Bierzesz na to jakieś leki?
Ja nigdy nie miałam plamienia w środku cyklu a przy endo chyba są?
Ostatnia kl technikum
Nigdy wczesniej nie mialam plamienia w srodku cyklu. Objawiala sie bardzo bolesnymi cyklamio, nieregularnymi, do tego czeste zapalenia i w sumie nie pamietam czym jeszcze, to byla pierwsza kl LO :p
Leczylam to tabletkami anty i na starcie Luteina i jakimis czopkami na D
Kurde zapomnialam o technikach :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:27
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Dziewczyny ,a moze wiecie co mi doskwiera mniej wiecej .. przed miesiaczka bolaly mnie jajniki . Typowe .. teraz skonczyl mi sie okres juz dni po a tak cholernie jajnik mnie boli , skurcze jakbym rodzila xd... tak,wiem ze do lekarza trzeba isc ale mam nie fajne wspomnienia z nimi ..ogolnie w moim miescie sluzba zdrowia to masakra jakas . Wlasnie podejrzewalam ze moge miec zapalnie jajnika ale nie mam boli przy stosunku..
-
No na poczatku tez pomyslalam ze to zapalenie jajnika ale brak tych boli... moze nie u wszystkich sie tak objawia? Ja sie czulam jak by mnie partner przeszywal na wylot, a przyrodzenie mialo rozmiar kija baseballowego xD
Moze jajnikowi sie zaburzyla jakos praca? Albo torbiel/cysta? Ja umieralam z bolu 3 tygodnie, bylam pewna ze wiem co czuja rodzace, az sie okazalo ze to torbiel czekoladowa.
A moze wczesniejsza owulacja? Udostepnij wykres to bedzie mozna cos wyczytac bez wrozenia z kart :p
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Owulację miałam zawsze jak w zegaru , na środku cyklu . Myślę ,że owulka w grę nie wchodzi, brak śluzu płodnego w dodatku brak tempki rosnącej.
W nocy ten ból zamienił się jak ból przed miesiączką . Chyba polecę się zapisać dziś do gina jednak , boję się ,że przez głpią infekcję moge nabawić się problemów.
Jeszcze dopytam odnośnie zapalenia jajników , na czym polega cała kuracja ?Szybko się z tego wychodzi ? Czytałam własnie ze bierze się to z przemarznięcia.
Miłego dnia dziewczyny.grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Ja juz nie pamietam z czego, jest to prawdopodobne ze przemarzniecia, ale ja mialam chwile wczesniej angine a to te same bakterie mogly sie rozniesc, poza tym 3 tygodniowa @ skocznyla sie 2 dni przed tym zapaleniem.
Bralam tydzien antybiotyk, 2 tygodnie nie moglam wychodzic z domu.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
chcebardzobycmama trzymamy mocno kciuki na pewno wszystko będzie dobrze, ale lepiej iść i sprawdzić ! Tym bardziej jak się stara o maluszkaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
chcebardzobycmama wrote:Liluy u ciebie też musi byc dobrze. Innego wyjscia nie ma:)
A co tam ogólnie u was? Jak mija wam dzień ? Ja chodzę jakaś taka wkurzona od rana , muszę się wyżyć
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Ja dzisiaj z moim maluchem obchodzimy 100 dniówkę - jeszcze tylko 100 dni i przytule mojego synka albo córeczkę
Ale szczerze wam powiem, że to dopiero albo i aż 26 tydzień a ja już na nic siły nie mam i praktycznie cały dzień leże w łóżku albo na kanapie bezczynnie.
Trochę żałuje że nie zdecydowałam się jednak w tym roku iść do jakiejś szkoły policealnej czy coś, bo chociaż czas mi by szybciej leciał. I bym się tak w domu nie nudziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:57
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Cześć dziewczyny, nie udzielałam sie ostatnio bo małemu zeby ida a dziś mieliśmy u lekarza U6 i szczepienie wiec jakoś tak dopiero teraz mam chwile czasu.
Kamelkowo trzymam kciuki za kolejny cykl !
Chcebardzobyćmama wszystko będzie dobrze, a wizyta u lekarza Cie na pewno uspokoi
Salvie gratuluje 100 ciazowych dni ! Oby maluch rósł zdrowo
Liluy sama robisz paznokcie czy u kogoś?
Co do mojego testowania to jest bardzo pod znakiem zapytania. Niby 8 dni po obu a szyjka zaczęła sie zamykać powoli dopiero od wczoraj, dziś boli brzuch jak na @ a do niej jeszcze jakieś 5 dni wiec chyba nic z tego. Zatestuje jeszcze jutro i później dopiero jak @ sie nie zjawi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:52