X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    U mnie ogólnie sytuacja jest znacznie bardziej skomplikowana ze wszystkim ;)

W każdym razie obecnie czekam na @.czuje ze się zbliża a przyjść nie może :/

Mnie z moim dzieli ok 400km wiec nie tak łatwo się spotkać. Mieliśmy zacząć starania miesiąc wcześniej ale on się pochorowal i nic z tego nie wyszło

400km to wciaz mniej niz w moim wypadku ;-;

Delikatnej @ zycze ;) Moja na szczescie jest w miare spoko, nie to co umieranie przed tabletkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:58

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ogólnie mówiąc jeżeli owulacja przyjdzie tak jak zawsze to mój wyjazd do Wa-wy idealnie wypadnie akurat wtedy. Cieszę się ale z tą owulka to różnie może być

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    400km to wciaz mniej niz w moim wypadku, poza tym my sie zobaczymy na poczatku lutego kiedy ja nie bede miec owulacji, a pozniej czekanie do wielkanocy na spotkanie ;-;

Delikatnej @ zycze ;) Moja na szczescie jest w miare spoko, nie to co umieranie przed tabletkami/
    Ja mam umieranie co miesiąc i obawiam się, że rodzice zapomnieli mi kupić tabletek i została tylko jedna albo żadna.
    Ostatnio miałam już zamiar iść do szpitala, żeby mi coś dali :/ Dni w szkole są wtedy ciężkie. Przeważnie zawsze się muszę zwalniać bo nie jestem w stanie wysiedziec do końca

Wydaje mi się, że może mam za wysoki poziom czegoś np prolaktyny? Od dwóch cykli zaraz po owulacji zaczynają boleć mnie piersi i aż do @.wczesniej często wcale nie bolały albo tydzień przed @.
    Ale żeby od owulacji aż do @to chyba za długo?

3cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    Także ogólnie mówiąc jeżeli owulacja przyjdzie tak jak zawsze to mój wyjazd do Wa-wy idealnie wypadnie akurat wtedy. Cieszę się ale z tą owulka to różnie może być

Ja nie chodzilam do szkoly w dwa pierwsze dni okresu bo umieralam, okazalo sie ze to endometrioza.
    Moze ja tez mam za wysoki? 3 lata bralam progesteron w ramach antykoncepcji, teraz przestalam i mialam wlasnie plamienia w srodku cyklu, bolaly mnie piersi od polowy prawie do @, dzien przed przestaly, tak samo bylo w poprzednim.

Chodzisz jeszcze do szkoly? :D

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Ja nie chodzilam do szkoly w dwa pierwsze dni okresu bo umieralam, okazalo sie ze to endometrioza.
    Moze ja tez mam za wysoki? 3 lata bralam progesteron w ramach antykoncepcji, teraz przestalam i mialam wlasnie plamienia w srodku cyklu, bolaly mnie piersi od polowy prawie do @, dzien przed przestaly, tak samo bylo w poprzednim.

Chodzisz jeszcze do szkoly? :D
    A jakie miałaś dokładnie objawy endometriozy? Bierzesz na to jakieś leki?
    Ja nigdy nie miałam plamienia w środku cyklu a przy endo chyba są?

Ostatnia kl technikum

3cs
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże nie mogę nawet czytać o tej endometriozie bo automatycznie robi mi się słabo...
    Ja jestem strasznie wrażliwa jeśli chodzi o krew :D ci którzy mnie dobrze znają to się zawsze pytali czy nie mdleje na widok okresu hahaha no na całe szczęście nie. Alw jak tylko zobaczę inna krew, przeczytam coś o krwi to koniec :D przy pobieraniu krwi zawsze muszę potem leżeć bo mam ciemno przed oczami

OK. Idę spać bo jutro wstaje baardzo wcześnie. Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:21

3cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelkowo wrote:
    A jakie miałaś dokładnie objawy endometriozy? Bierzesz na to jakieś leki?
    Ja nigdy nie miałam plamienia w środku cyklu a przy endo chyba są?

Ostatnia kl technikum

Nigdy wczesniej nie mialam plamienia w srodku cyklu. Objawiala sie bardzo bolesnymi cyklamio, nieregularnymi, do tego czeste zapalenia i w sumie nie pamietam czym jeszcze, to byla pierwsza kl LO :p
    Leczylam to tabletkami anty i na starcie Luteina i jakimis czopkami na D
    Kurde zapomnialam o technikach :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:27

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • buziaak1996 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2017, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,a moze wiecie co mi doskwiera mniej wiecej .. przed miesiaczka bolaly mnie jajniki . Typowe .. teraz skonczyl mi sie okres juz dni po a tak cholernie jajnik mnie boli , skurcze jakbym rodzila xd... tak,wiem ze do lekarza trzeba isc ale mam nie fajne wspomnienia z nimi ..ogolnie w moim miescie sluzba zdrowia to masakra jakas . Wlasnie podejrzewalam ze moge miec zapalnie jajnika ale nie mam boli przy stosunku..

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na poczatku tez pomyslalam ze to zapalenie jajnika ale brak tych boli... moze nie u wszystkich sie tak objawia? Ja sie czulam jak by mnie partner przeszywal na wylot, a przyrodzenie mialo rozmiar kija baseballowego xD

Moze jajnikowi sie zaburzyla jakos praca? Albo torbiel/cysta? Ja umieralam z bolu 3 tygodnie, bylam pewna ze wiem co czuja rodzace, az sie okazalo ze to torbiel czekoladowa.
    A moze wczesniejsza owulacja? Udostepnij wykres to bedzie mozna cos wyczytac bez wrozenia z kart :p

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • buziaak1996 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwilke udostepnie wykres ale z drugiego swojejgo konta bo te konto było długo w nieużytku :)

• chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2df76f704ca608f977a865b2338e2fb5.png

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację miałam zawsze jak w zegaru , na środku cyklu . Myślę ,że owulka w grę nie wchodzi, brak śluzu płodnego w dodatku brak tempki rosnącej.
    W nocy ten ból zamienił się jak ból przed miesiączką . Chyba polecę się zapisać dziś do gina jednak , boję się ,że przez głpią infekcję moge nabawić się problemów.

Jeszcze dopytam odnośnie zapalenia jajników , na czym polega cała kuracja ?Szybko się z tego wychodzi ? Czytałam własnie ze bierze się to z przemarznięcia.

Miłego dnia dziewczyny.

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pamietam z czego, jest to prawdopodobne ze przemarzniecia, ale ja mialam chwile wczesniej angine a to te same bakterie mogly sie rozniesc, poza tym 3 tygodniowa @ skocznyla sie 2 dni przed tym zapaleniem.
    Bralam tydzien antybiotyk, 2 tygodnie nie moglam wychodzic z domu.

PCOS
    Endometrioza
    9cs

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poniedziałek mam wizytę . Trzymajcie kciuki żeby było dobrze :)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze trzymamy, to na pewno nic powaznego ;)
    Ja dzisiaj dostane wyniki cytologii :D

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama trzymamy mocno kciuki :) na pewno wszystko będzie dobrze, ale lepiej iść i sprawdzić ! Tym bardziej jak się stara o maluszka :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy u ciebie też musi byc dobrze. Innego wyjscia nie ma:)
    A co tam ogólnie u was? Jak mija wam dzień ? Ja chodzę jakaś taka wkurzona od rana , muszę się wyżyć :D

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    Liluy u ciebie też musi byc dobrze. Innego wyjscia nie ma:)
    A co tam ogólnie u was? Jak mija wam dzień ? Ja chodzę jakaś taka wkurzona od rana , muszę się wyżyć :D
    Ja dzisiaj wiekszosc dnia spedzilam na zajeciach, a w przerwie robilam sobie hybrydy na lewej rece, zaraz biore sie za prawa ;)

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z moim maluchem obchodzimy 100 dniówkę - jeszcze tylko 100 dni i przytule mojego synka albo córeczkę :)
    Ale szczerze wam powiem, że to dopiero albo i aż 26 tydzień a ja już na nic siły nie mam i praktycznie cały dzień leże w łóżku albo na kanapie bezczynnie.
    Trochę żałuje że nie zdecydowałam się jednak w tym roku iść do jakiejś szkoły policealnej czy coś, bo chociaż czas mi by szybciej leciał. I bym się tak w domu nie nudziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:57

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie udzielałam sie ostatnio bo małemu zeby ida a dziś mieliśmy u lekarza U6 i szczepienie wiec jakoś tak dopiero teraz mam chwile czasu.

Kamelkowo trzymam kciuki za kolejny cykl !

Chcebardzobyćmama wszystko będzie dobrze, a wizyta u lekarza Cie na pewno uspokoi :)

Salvie gratuluje 100 ciazowych dni ! Oby maluch rósł zdrowo :)

Liluy sama robisz paznokcie czy u kogoś?

Co do mojego testowania to jest bardzo pod znakiem zapytania. Niby 8 dni po obu a szyjka zaczęła sie zamykać powoli dopiero od wczoraj, dziś boli brzuch jak na @ a do niej jeszcze jakieś 5 dni wiec chyba nic z tego. Zatestuje jeszcze jutro i później dopiero jak @ sie nie zjawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:52

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ