'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Liluy .. dużą rolę w tym gra psychika. Ja rok temu reż sobie zamarzyłam o ciąży nie udawało się, później zaskoczyłam jak już sobie odpuściłam i na luzie kochałam się ze swoim mężem. Niestety ciążę poroniłam i dałam troche odpocząć swojemu organizmowi.
Teraz rozpoczął się mój drugi cykl starań. Pobolewa mnie cały czas jajnik co mnie niepokoi .. jeśli w tym cyklu się nie uda mam zamiar troche sobie odpuścić i używać tylko testów owulacyjnych. -
Pocieszające jest to że jesteśmy jeszcze młode i mamy dużo czasu by się starać,jeszcze nasz zegar biologiczny pikaćnie zaczął. Więc uszy do góry,cycki na przód ,wierze że tym razem się uda i że będzie dobrze
Zanim w poprzednia ciaze zaszlam.to sie zamartwialam ze moze nie jestem płodna albo że ciąża może być nie taka jak powinna i się stało,jakbym sobie wykrakała.. teraz czuje że będzie dobrze ,mysle ze wiara mi pomoże -
buziaak1996 wrote:Liluy .. dużą rolę w tym gra psychika. Ja rok temu reż sobie zamarzyłam o ciąży nie udawało się, później zaskoczyłam jak już sobie odpuściłam i na luzie kochałam się ze swoim mężem. Niestety ciążę poroniłam i dałam troche odpocząć swojemu organizmowi.
Teraz rozpoczął się mój drugi cykl starań. Pobolewa mnie cały czas jajnik co mnie niepokoi .. jeśli w tym cyklu się nie uda mam zamiar troche sobie odpuścić i używać tylko testów owulacyjnych.
Ale u mnie to bylo na luzie, ja zaczelam studia wiec nie bede plakac jak sie nie uda, po prostu bym chciala, a ja tak mam ze jak chce to dostaje, z ciaza nie jest tak latwo i to jest dla mnie nowa sytuacja.
Ty sie zamartwaialas, a ja mam endometrioze, PCOS, 2 zapalenia jajnika lewego i pojawiaja mi sie torbiele endometrionalne (czekoladowe - wypelnione krwia), ktore mnie wyjmuja z zycia na 3 tygodnie. A no i jestem "tam" niedokrwiona i powinnam brac acard, problem w tym ze mi acardu brac nie wolno bo mam za rzadka krew.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Zaczal mnie bolec brzuch tak jak przy okresie podczas stosunku, pozniej bolal coraz bardziej az w koncu w nocy trafiolam do szpitala, dwa dni przed tym skoncszyl mi sie 3 tygodniowy okres. Do tego doszla goraczka, wymioty i bol glowy. Okazalo sie ze to te same bakterie co przy anginie i nawet ten sam antybiotyk.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Cześć dziewczyny
Co prawda nie jestem już staraczką bo o swoje szczęście wystarałam się 26 tygodni temu, ale również jestem rocznik 97 i chętnie z wami nie raz popiszę
Postaram się was wesprzeć w tej drodze o upragnionego maluszka, ja sama zaszłam w ciążę dopiero w 25 cyklu starań i wiem jak nie raz może być ciężko.LilyEvans, diana11 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
LiluyEvans dokładnie tak zaczęłam się starać mając 17 lat po wakacjach miałam iść do 2 klasy LO
Ale tak wyszło że nam wczesniej nie wyszłoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Hej dziewczyny! Witam wszystkie, które dołączyły :*
U mnie niestety zaczął się nowy cykl.. i tym razem znów się nie udało.
Nic tylko czekać na kolejną owu.. i znów to samo czekanie, obliczanie, mierzenie co wcześniej..sallvie lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
buziaak1996 wrote:Dołączem do was dziewczyny Mam 20lat:)
Pytanie.. co myślicie o braniu kwasu ciazowego jeszcze przez zajsciem w coaze ? Wlasnie dzis wyawietlila mi sie rubryczka na ovu ,że kwas foliowy może pomóc szybciej zajsc w ciaze .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:53
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
sallvie wrote:LiluyEvans dokładnie tak zaczęłam się starać mając 17 lat po wakacjach miałam iść do 2 klasy LO
Ale tak wyszło że nam wczesniej nie wyszło
Ja bym sie bala w takim momencie, co nie zmienia faktu ze juz wtedy marzylam o dziecku. Teraz sie troche boje reakcji rodzicow ale jestem pelnoletnia i zyje sobie sama wiec to inna bajka.
Moze dobrze ze Wam sie odrazu nie udalo? Skonczylas normalnie szkole, mozecie teraz zamieszkac we dwoje itp
Diana u mnie tez nowy cykl, ja musze czekac do kwietniowej owulacji bo przez to przestawienie cyklu nie bedzie owulki na przylot chlopaka, a bylo tak idealnie
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Powiem Ci LiuyEvans że jak dzisiaj tak sobie spokojnie o tym pomyśle to może i faktycznie lepiej że się wtedy nie udało od razu ale też nie żałuje że się wtedy zaczęliśmy starać bo gdyby nie to, to dzisiaj może jeszcze w ciąży bym nie była
LilyEvans lubi tę wiadomość
sallvie wrote:Powiem Ci LiuyEvans że jak dzisiaj tak sobie spokojnie o tym pomyśle to może i faktycznie lepiej że się wtedy nie udało od razu ale też nie żałuje że się wtedy zaczęliśmy starać bo gdyby nie to, to dzisiaj może jeszcze w ciąży bym nie byłaPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
LiluyEvans wrote:Jasne nie ma czego zalowac Poza tym czerpaliscie wiecej przyjemnosci z seksu niz poary uzywajace prezerwatyw czy przerywajace stosunek, oraz te bojace sie wpadki
Co do rodziców to się nie bój masz w końcu 20 lat a nie 15 !! Ja się reakcji moich też trochę bałam bo jednak dopiero co miesiąc wcześniej odebrałam wyniki matury, 3 miesiące wczesniej skończyłam szkołę a tu proszę ale bardzo się ucieszyli i już nie mogą się doczekać wnuka albo wnuczki tym bardziej że będzie to ich pierwszy wnuk
Co do tej przyjemności z seksu to przez pierwszy rok fajnie było ale jak z każdym kolejnym miesiącem nie wychodziło. To jakoś nie potrafiłam się nim w pełni cieszyć. Nawet jeśli nie stosowaliśmy antykoncepcji - chociaż nie powiem nie wiem co to seks z prezerwatywa i nawet nie myślę o tym żeby po porodzie zacząć jej używać albo kalendarzyk, albo tabletki ewentualnie spirala
sallvie wrote:Co do rodziców to się nie bój masz w końcu 20 lat a nie 15 !! Ja się reakcji moich też trochę bałam bo jednak dopiero co miesiąc wcześniej odebrałam wyniki matury, 3 miesiące wczesniej skończyłam szkołę a tu proszę ale bardzo się ucieszyli i już nie mogą się doczekać wnuka albo wnuczki tym bardziej że będzie to ich pierwszy wnuk
Co do tej przyjemności z seksu to przez pierwszy rok fajnie było ale jak z każdym kolejnym miesiącem nie wychodziło. To jakoś nie potrafiłam się nim w pełni cieszyć. Nawet jeśli nie stosowaliśmy antykoncepcji - chociaż nie powiem nie wiem co to seks z prezerwatywa i nawet nie myślę o tym żeby po porodzie zacząć jej używać albo kalendarzyk, albo tabletki ewentualnie spirala
Ja chce miec jedno dziecko po drugim, bralam wcszesniej tabletki i mozliwe ze do nich worce albo spirala
U mnie to by byl 7 wnuk wiec juz nie taka radosc, im juz nie zalezy. Ja sie jakos bardzo nie boje, oni sa swiadomi ze mieszkalam z facetem, z reszta slysza cos ie w nocy dzieje jak spimy u mnie w domu rodzinnym. Po prostu bedzie gadanie z wyzszoscia "i co teraz?", "i jak skonczysz studia?", a ja wiem ze sobie poradze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:57
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
diana11 wrote:Musimy być cierpliwe kobietki.. ale zawsze dobrej myśli. wczoraj byłam załamana, ale dzisiaj wzięłam się w garść i powiedziałam sobie, że będzie dobrze i się w końcu uda
Ciezko byc cierpilwym kiedy cale zycie dostawalam to czego chcialam i kiedy chcialam :p
Ja tez sie powoli biore w garsc, na szczescie do UK przyleciala moja bestie i mnie wspiera i pociesza. Paradoks? Ona wczoraj szla po tabletke wczesnoporonna i jak zajdzie przed 30 to dokona aborcji. A ja marze o dzieckuPierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
U mnie ogólnie sytuacja jest znacznie bardziej skomplikowana ze wszystkim
W każdym razie obecnie czekam na @.czuje ze się zbliża a przyjść nie może
Mnie z moim dzieli ok 400km wiec nie tak łatwo się spotkać. Mieliśmy zacząć starania miesiąc wcześniej ale on się pochorowal i nic z tego nie wyszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:41