X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne '97 - mlode staraczki
Odpowiedz

'97 - mlode staraczki

Oceń ten wątek:
  • buziaak1996 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liluy .. dużą rolę w tym gra psychika. Ja rok temu reż sobie zamarzyłam o ciąży nie udawało się, później zaskoczyłam jak już sobie odpuściłam i na luzie kochałam się ze swoim mężem. Niestety ciążę poroniłam i dałam troche odpocząć swojemu organizmowi.
    Teraz rozpoczął się mój drugi cykl starań. Pobolewa mnie cały czas jajnik co mnie niepokoi .. jeśli w tym cyklu się nie uda mam zamiar troche sobie odpuścić i używać tylko testów owulacyjnych.

• buziaak1996 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszające jest to że jesteśmy jeszcze młode i mamy dużo czasu by się starać,jeszcze nasz zegar biologiczny pikaćnie zaczął. Więc uszy do góry,cycki na przód ,wierze że tym razem się uda i że będzie dobrze :)
    Zanim w poprzednia ciaze zaszlam.to sie zamartwialam ze moze nie jestem płodna albo że ciąża może być nie taka jak powinna i się stało,jakbym sobie wykrakała.. teraz czuje że będzie dobrze ,mysle ze wiara mi pomoże

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziaak1996 wrote:
    Liluy .. dużą rolę w tym gra psychika. Ja rok temu reż sobie zamarzyłam o ciąży nie udawało się, później zaskoczyłam jak już sobie odpuściłam i na luzie kochałam się ze swoim mężem. Niestety ciążę poroniłam i dałam troche odpocząć swojemu organizmowi.
    Teraz rozpoczął się mój drugi cykl starań. Pobolewa mnie cały czas jajnik co mnie niepokoi .. jeśli w tym cyklu się nie uda mam zamiar troche sobie odpuścić i używać tylko testów owulacyjnych.

Ale u mnie to bylo na luzie, ja zaczelam studia wiec nie bede plakac jak sie nie uda, po prostu bym chciala, a ja tak mam ze jak chce to dostaje, z ciaza nie jest tak latwo i to jest dla mnie nowa sytuacja.
    Ty sie zamartwaialas, a ja mam endometrioze, PCOS, 2 zapalenia jajnika lewego i pojawiaja mi sie torbiele endometrionalne (czekoladowe - wypelnione krwia), ktore mnie wyjmuja z zycia na 3 tygodnie. A no i jestem "tam" niedokrwiona i powinnam brac acard, problem w tym ze mi acardu brac nie wolno bo mam za rzadka krew.

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • buziaak1996 Znajoma

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że w moim przypadku była to ciąża pozamaciczna.. do tej pory lekarze.nie wiedza co bylo przyczna ,po takowej ciazy podobno wzrasta ryzyko..
    Co do zapalenia jajnika jak to sie objawia?

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczal mnie bolec brzuch tak jak przy okresie podczas stosunku, pozniej bolal coraz bardziej az w koncu w nocy trafiolam do szpitala, dwa dni przed tym skoncszyl mi sie 3 tygodniowy okres. Do tego doszla goraczka, wymioty i bol glowy. Okazalo sie ze to te same bakterie co przy anginie i nawet ten sam antybiotyk.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co prawda nie jestem już staraczką bo o swoje szczęście wystarałam się 26 tygodni temu, ale również jestem rocznik 97 i chętnie z wami nie raz popiszę :)
    Postaram się was wesprzeć w tej drodze o upragnionego maluszka, ja sama zaszłam w ciążę dopiero w 25 cyklu starań i wiem jak nie raz może być ciężko.

LilyEvans, diana11 lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes 97 i staralas sie 25 cykli czyli 2 lata :D Zaczelas majac 17 lat? Rzadko spotykane, zazdroszcze ;)
    Dzieki za wsparcie, podeslij wiruski.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zajrze na Twojego bloga <3
    Mam nadzieje ze zostane na dluzej.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans dokładnie tak zaczęłam się starać mając 17 lat po wakacjach miałam iść do 2 klasy LO :)
    Ale tak wyszło że nam wczesniej nie wyszło :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Witam wszystkie, które dołączyły :*
    U mnie niestety zaczął się nowy cykl.. i tym razem znów się nie udało.
    Nic tylko czekać na kolejną owu.. i znów to samo czekanie, obliczanie, mierzenie co wcześniej.. :(

sallvie lubi tę wiadomość

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buziaak1996 wrote:
    Dołączem do was dziewczyny :) Mam 20lat:)
    Pytanie.. co myślicie o braniu kwasu ciazowego jeszcze przez zajsciem w coaze ? Wlasnie dzis wyawietlila mi sie rubryczka na ovu ,że kwas foliowy może pomóc szybciej zajsc w ciaze .
    Hej, hej! :) ja kwas foliowy biorę od poprzedniej ciąży zaraz od momentu jak się o niej dowiedziałam bez przerwy, dużo o nim czytałam i ponoć bardzo dobrze wpływa. Pomaga zajść w ciążę a później ją wspomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:53

klz9tv73jtvcr2zp.png

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    LiluyEvans dokładnie tak zaczęłam się starać mając 17 lat po wakacjach miałam iść do 2 klasy LO :)
    Ale tak wyszło że nam wczesniej nie wyszło :)

Ja bym sie bala w takim momencie, co nie zmienia faktu ze juz wtedy marzylam o dziecku. Teraz sie troche boje reakcji rodzicow ale jestem pelnoletnia i zyje sobie sama wiec to inna bajka.
    Moze dobrze ze Wam sie odrazu nie udalo? Skonczylas normalnie szkole, mozecie teraz zamieszkac we dwoje itp ;)

Diana u mnie tez nowy cykl, ja musze czekac do kwietniowej owulacji bo przez to przestawienie cyklu nie bedzie owulki na przylot chlopaka, a bylo tak idealnie :(

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci LiuyEvans że jak dzisiaj tak sobie spokojnie o tym pomyśle to może i faktycznie lepiej że się wtedy nie udało od razu ale też nie żałuje że się wtedy zaczęliśmy starać bo gdyby nie to, to dzisiaj może jeszcze w ciąży bym nie była :)

LilyEvans lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Powiem Ci LiuyEvans że jak dzisiaj tak sobie spokojnie o tym pomyśle to może i faktycznie lepiej że się wtedy nie udało od razu ale też nie żałuje że się wtedy zaczęliśmy starać bo gdyby nie to, to dzisiaj może jeszcze w ciąży bym nie była :)
    Jasne nie ma czego zalowac ;) Poza tym czerpaliscie wiecej przyjemnosci z seksu niz poary uzywajace prezerwatyw czy przerywajace stosunek, oraz te bojace sie wpadki

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Jasne nie ma czego zalowac ;) Poza tym czerpaliscie wiecej przyjemnosci z seksu niz poary uzywajace prezerwatyw czy przerywajace stosunek, oraz te bojace sie wpadki

Co do rodziców to się nie bój masz w końcu 20 lat a nie 15 !! :) Ja się reakcji moich też trochę bałam bo jednak dopiero co miesiąc wcześniej odebrałam wyniki matury, 3 miesiące wczesniej skończyłam szkołę a tu proszę :) ale bardzo się ucieszyli i już nie mogą się doczekać wnuka albo wnuczki tym bardziej że będzie to ich pierwszy wnuk :)
    Co do tej przyjemności z seksu to przez pierwszy rok fajnie było :) ale jak z każdym kolejnym miesiącem nie wychodziło. To jakoś nie potrafiłam się nim w pełni cieszyć. Nawet jeśli nie stosowaliśmy antykoncepcji - chociaż nie powiem nie wiem co to seks z prezerwatywa i nawet nie myślę o tym żeby po porodzie zacząć jej używać :D albo kalendarzyk, albo tabletki ewentualnie spirala :D

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy być cierpliwe kobietki.. ale zawsze dobrej myśli. :) wczoraj byłam załamana, ale dzisiaj wzięłam się w garść i powiedziałam sobie, że będzie dobrze i się w końcu uda :)

klz9tv73jtvcr2zp.png

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Co do rodziców to się nie bój masz w końcu 20 lat a nie 15 !! :) Ja się reakcji moich też trochę bałam bo jednak dopiero co miesiąc wcześniej odebrałam wyniki matury, 3 miesiące wczesniej skończyłam szkołę a tu proszę :) ale bardzo się ucieszyli i już nie mogą się doczekać wnuka albo wnuczki tym bardziej że będzie to ich pierwszy wnuk :)
    Co do tej przyjemności z seksu to przez pierwszy rok fajnie było :) ale jak z każdym kolejnym miesiącem nie wychodziło. To jakoś nie potrafiłam się nim w pełni cieszyć. Nawet jeśli nie stosowaliśmy antykoncepcji - chociaż nie powiem nie wiem co to seks z prezerwatywa i nawet nie myślę o tym żeby po porodzie zacząć jej używać :D albo kalendarzyk, albo tabletki ewentualnie spirala :D

Ja chce miec jedno dziecko po drugim, bralam wcszesniej tabletki i mozliwe ze do nich worce albo spirala ;)
    U mnie to by byl 7 wnuk wiec juz nie taka radosc, im juz nie zalezy. Ja sie jakos bardzo nie boje, oni sa swiadomi ze mieszkalam z facetem, z reszta slysza cos ie w nocy dzieje jak spimy u mnie w domu rodzinnym. Po prostu bedzie gadanie z wyzszoscia "i co teraz?", "i jak skonczysz studia?", a ja wiem ze sobie poradze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:57

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana11 wrote:
    Musimy być cierpliwe kobietki.. ale zawsze dobrej myśli. :) wczoraj byłam załamana, ale dzisiaj wzięłam się w garść i powiedziałam sobie, że będzie dobrze i się w końcu uda :)

Ciezko byc cierpilwym kiedy cale zycie dostawalam to czego chcialam i kiedy chcialam :p
    Ja tez sie powoli biore w garsc, na szczescie do UK przyleciala moja bestie i mnie wspiera i pociesza. Paradoks? Ona wczoraj szla po tabletke wczesnoporonna i jak zajdzie przed 30 to dokona aborcji. A ja marze o dziecku <3

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogólnie sytuacja jest znacznie bardziej skomplikowana ze wszystkim ;)

W każdym razie obecnie czekam na @.czuje ze się zbliża a przyjść nie może :/

Mnie z moim dzieli ok 400km wiec nie tak łatwo się spotkać. Mieliśmy zacząć starania miesiąc wcześniej ale on się pochorowal i nic z tego nie wyszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 22:41

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Właśnie tym poprzednim postem przywolalam do siebie @! Haha właśnie przyszła. Skończyłam pisać poprzedniego posta i z coraz silniejszym bólem brzucha poszłam do łazienki.

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ