'97 - mlode staraczki
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka
Sa tu jakies mlode dziewczyny (19-20 lub mniej) ktore sie staraja? Wiem ze teraz to nie popularne bo kariera itp ale moze znajdzie sie jakas rownie "niecierpliwa" co ja. Sama teraz studiuje ale marze o zalozeniu rodziny i nic mnie nie powstrzyma (poza moim organizmem). Ostatnie 3 lata bralam tabletki, najpierw zwykle, pozniej minipigulki. Mialam podejrzenie endometriozy do tego leczylam torbiele na jajnikach (PCOS)
mam nadzieje ze nnie jestem tu samaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:43
panazuzanna lubi tę wiadomość
Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Maniaaaa wrote:Część Kamelkowo, trzymamy kciuki za dwie tłuste krechy po kolejnym cyklu
Niektorzy a raczej większość może się dziwić dlaczego tak wcześnie. No właśnie. Ja chyba nie należę do tej większości która chce najpierw zrobić karierę i zacząć starania po 30 Moja mama też mnie urodziła w wieku 20lat.
Planuje od października iść na studia nawet jak będę w ciąży albo będzie dziecko bo nie widzę problemu żeby się dalej kształcić.
Zobaczymy jak się to wszystko potoczy. Bo z tego co widzę wcale nie tak łatwo jest zajść w ciążędiana11 lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie należe do osób które najpierw stawiają na karierę. Wole teraz założyć rodzinę i później sie do kształcac niż na odwrót i później martwić sie, ze nie mogę zajść w ciążę Szczególnie, ze tu gdzie mieszkam wykształcić sie można w bardzo prosty sposób
-
Ja uwazam ze lepiej miec 2 dzieci wczesnie bo jak troche podrosna to mozesz sie zabrac za kariere i pozniej trzecie jak ktos jest zainteresowany.
Trzymam kciuki za nas wszystkie
A mnie mama urodzila majac prawie 40 i nie chce zeby moje dziecko mialo "starych" rodzicow jak ja :pWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:44
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Ja tez zagraniczna tyle, ze ja z Niemiec tutaj można robić Ausbildug coś jak praktyki za które ci płacą prawie jak w normalnej pracy i później można pracować nawet w urzędzie miasta wiec o swoja przyszłość sie nie boje oby w tym cyklu mi wyszło bo mi sie tak instynkt odezwał, ze chyba sie zaplacze na śmierć jak nie wyjdzie
-
Ja nie badam jeszcze temp, nie wiem kiedy wypadla owulacja, dopiero 3-4 dzien badan, nie wiem do konca jak badac szyjke (to ty wystajace cos z tylu?). Ale niby mialam teraz dni plodne wg of. bylo codziennie 1-2x.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 16:46
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Liluy tak, szyjka to, to co wystaje z tyłu. Dobrze gdybyś zaczęła ją badać od skończenia miesiączki w tedy będziesz wiedzieć jak się zmienia Jakby co mogę poratować trochę w tej sprawie, ale też nie jestem jakimś specjalistą bo po porodzie i poprzednie ciąży szyjka czasem jest nie do określenia
U mnie poza tym małym spadkiem prawie nic się nie dzieje, czasem jajniki zakłują, czasem podbrzusze poboli. Nie wiem, czy się nastawiać, ale może to spadek implantacyjny. hmm zobaczymy -
Czekam razem z Toba na Twoje testowanie. Ja dopiero skonczylam brac tabletki wiec zadna anomalia mnie nie zdziwi i poza tym to mimo ze @ powinna przyjsc kolo 20 przy 30 dniowym cyklu to poczekam ze wszytskim do lutego jak nie przyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 18:15
PCOS
Endometrioza
9cs
-
No ja tez tyle co po odstawieniu anty, ale z tego co slyszalam to podobno po odstawieniu antykoncepcji płodność wzrasta w pierwszych miesiącach i podobno często są to ciążę bliźniacze wiec jest nadzieja
buziaak1996, Tamalka lubią tę wiadomość