X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bezsenność
Odpowiedz

Bezsenność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • pamarancza Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie, że wiele problemów wynika z niewiedzy o prawidłowej suplementacji, nawet nie tylko podczas starań o ciążę. Mixy witamin z apteki dedykowane kobietom podczas starań nie wystarczą. Nasz organizm potrzebuje całościowego zaopiekowania. Piszę z własnego doświadczenia. Sama byłam już na skraju wytrzymałości, wiele doświadczeń powodowało, że czułam się zmęczona, śpiąca, spać jednak nie mogłam, brakowało mi energii a moja psychika to był jakiś stan przed depresyjny. Suplementowanie dobrej jakości magnezu, kwasów omega 3,witaminy C, witamin b complex zdziałały u mnie cud. Powróciłam do życia już po miesiącu brania dobrych witamin. Kobieta podczas starań potrzebuje dużo więcej niz słynny kwas foliowy. A jeśli o niego chodzi to powinnyśmy brać aktywny folian, bo kwas foliowy nic nie daje, do tego Wit b12, b6, cynk, Wit C, Wit D i kwasy omega 3 to PODSTAWA naszego dobrego samopoczucia i bezpieczeństwa podczas starań.

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z problemem z zasypianiem, rzucaniem się z boku na bok, budzeniem w nocy...
    Ledwo położę się do łóżka ,to gonitwa myśli, plany, wizje... Ostatnio mam bardzo dużo stresu, wydarzyło się kilka złych rzeczy, które mi się śniły i chyba z tego wszystkiego bałam się zasnąć przez pierwszych kilka dni Ba! ja bałam się zamknąć oczy...

Wczoraj kolejne kilkugodzinne kręcenie się w pościeli. Sama już nie wiem czy się zmuszać do spania, czy wstać i coś robić...
    Doradźcie coś!!!

Jak u Ciebie sytuacja? Czy udało Ci się zajść w ciążę z bezsennością? Mam ten sam problem 😞

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 2 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem warto jest się wybrac. W wielu przypadkach taka pomoc psychologa może być niezastąpiona. Oczywiśćie wcześniej polecam poczytać sobie opinie o poszczególnych specjalistach tak aby zdecydować sie na wizytę u kogoś z doświadczeniem.

Ktoś tutaj jeszcze wspominał wczesniej o bezsenności. Na bezsenność polecam na początku wypróbować zioła, w wielu przypadkach dają dobre rezultaty i jednoczesnie są bezpieczne:
    https://loremvit.pl/ziola-na-sen

Poczytajcie sobie o ich działaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 09:58

• silesia Debiutantka

Wysłany: 5 marca, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku bezsenności pomoc psychologa może obejmować terapię poznawczo-behawioralną, mającą na celu identyfikację i zmianę negatywnych myśli oraz nawyków zakłócających sen. Techniki relaksacyjne i porady dotyczące higieny snu mogą również być skuteczne w leczeniu bezsenności. Specjaliści ze strony https://psychologuj.pl/ oferują wszelkiego rodzaju pomoc psychologiczną łącznie z leczeniem bezsenności poprzez terapię poznawczo-behawioralną, techniki relaksacyjne oraz porady dotyczące higieny snu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 18:42

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 15 maja, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer wieczorny, może z pieskiem. Koty cudownie usypiają. Ok 22 być w łóżku,dobra pora na zaśnięcie. A może jakaś muzyka na YouTube pomocna przy wyciszeniu.

Jeśli dodatkowe środki to jedynie zioła, naturalne jak melisa:
    https://medsowa.pl/a/zastosowanie-swiezych-ziol-w-kuchni-i-jako-wsparcie-w-leczeniu

Więcej informacji o takim wsparciu na stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 09:47

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 28 maja, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jednej reguły ponieważ na zaburzenia związane ze snem może narzekać każdy, bez względu na płeć czy wiek. Chociaż w grupie większego ryzyka są z pewnością osoby pracujące na zmiany ponieważ zaburzenie cyklu dnia i nocy to poważne zagrożenie dla naszego zdrowia. Jednym z najczęściej wymienianych przyczyn jest stres. Trudno wyobrazić sobie pracę w jakiej go nie odczuwamy na co dzień. Może to prowadzić do zaburzeń lękowych, natrętnych myśli czy nawet depresji. Dlatego tak popularnym remedium na tego typu problemy jest lek uspokajający - https://www.boiron.pl/nasze-produkty/leki-zlozone/sedatif-pc na bazie naturalnych składników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 12:19

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ