Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bezsenność
Odpowiedz

Bezsenność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • pamarancza Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2022, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mam wrażenie, że wiele problemów wynika z niewiedzy o prawidłowej suplementacji, nawet nie tylko podczas starań o ciążę. Mixy witamin z apteki dedykowane kobietom podczas starań nie wystarczą. Nasz organizm potrzebuje całościowego zaopiekowania. Piszę z własnego doświadczenia. Sama byłam już na skraju wytrzymałości, wiele doświadczeń powodowało, że czułam się zmęczona, śpiąca, spać jednak nie mogłam, brakowało mi energii a moja psychika to był jakiś stan przed depresyjny. Suplementowanie dobrej jakości magnezu, kwasów omega 3,witaminy C, witamin b complex zdziałały u mnie cud. Powróciłam do życia już po miesiącu brania dobrych witamin. Kobieta podczas starań potrzebuje dużo więcej niz słynny kwas foliowy. A jeśli o niego chodzi to powinnyśmy brać aktywny folian, bo kwas foliowy nic nie daje, do tego Wit b12, b6, cynk, Wit C, Wit D i kwasy omega 3 to PODSTAWA naszego dobrego samopoczucia i bezpieczeństwa podczas starań.

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z problemem z zasypianiem, rzucaniem się z boku na bok, budzeniem w nocy...
    Ledwo położę się do łóżka ,to gonitwa myśli, plany, wizje... Ostatnio mam bardzo dużo stresu, wydarzyło się kilka złych rzeczy, które mi się śniły i chyba z tego wszystkiego bałam się zasnąć przez pierwszych kilka dni Ba! ja bałam się zamknąć oczy...

Wczoraj kolejne kilkugodzinne kręcenie się w pościeli. Sama już nie wiem czy się zmuszać do spania, czy wstać i coś robić...
    Doradźcie coś!!!

Jak u Ciebie sytuacja? Czy udało Ci się zajść w ciążę z bezsennością? Mam ten sam problem 😞

• gwzd Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem warto jest się wybrac. W wielu przypadkach taka pomoc psychologa może być niezastąpiona. Oczywiśćie wcześniej polecam poczytać sobie opinie o poszczególnych specjalistach tak aby zdecydować sie na wizytę u kogoś z doświadczeniem.

Ktoś tutaj jeszcze wspominał wczesniej o bezsenności. Na bezsenność polecam na początku wypróbować zioła, w wielu przypadkach dają dobre rezultaty i jednoczesnie są bezpieczne:
    https://loremvit.pl/ziola-na-sen

Poczytajcie sobie o ich działaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2024, 09:58

• silesia Debiutantka

Wysłany: 5 marca 2024, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku bezsenności pomoc psychologa może obejmować terapię poznawczo-behawioralną, mającą na celu identyfikację i zmianę negatywnych myśli oraz nawyków zakłócających sen. Techniki relaksacyjne i porady dotyczące higieny snu mogą również być skuteczne w leczeniu bezsenności. Specjaliści ze strony https://psychologuj.pl/ oferują wszelkiego rodzaju pomoc psychologiczną łącznie z leczeniem bezsenności poprzez terapię poznawczo-behawioralną, techniki relaksacyjne oraz porady dotyczące higieny snu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2024, 18:42

• dkdk Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer wieczorny, może z pieskiem. Koty cudownie usypiają. Ok 22 być w łóżku,dobra pora na zaśnięcie. A może jakaś muzyka na YouTube pomocna przy wyciszeniu.

Jeśli dodatkowe środki to jedynie zioła, naturalne jak melisa:
    https://medsowa.pl/a/zastosowanie-swiezych-ziol-w-kuchni-i-jako-wsparcie-w-leczeniu

Więcej informacji o takim wsparciu na stronie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2024, 09:47

• MartynaB Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jednej reguły ponieważ na zaburzenia związane ze snem może narzekać każdy, bez względu na płeć czy wiek. Chociaż w grupie większego ryzyka są z pewnością osoby pracujące na zmiany ponieważ zaburzenie cyklu dnia i nocy to poważne zagrożenie dla naszego zdrowia. Jednym z najczęściej wymienianych przyczyn jest stres. Trudno wyobrazić sobie pracę w jakiej go nie odczuwamy na co dzień. Może to prowadzić do zaburzeń lękowych, natrętnych myśli czy nawet depresji. Dlatego tak popularnym remedium na tego typu problemy jest lek uspokajający - https://www.boiron.pl/nasze-produkty/leki-zlozone/sedatif-pc na bazie naturalnych składników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2024, 12:19

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ