Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny
MayMasza, Glendolina toż to prawilne kreseczki są 😀😀 czekamy na jutrzejsze bety ✊
Ja od czasu starań też ograniczyłam alko razem z mężem. Wcześniej co weekend jakieś winko, drinki. Najgorzej z rodziną że strony M. bo w okresie letnim wciąż jakieś grile i inne pierdoly zawsze zakrapiane. W końcu po stracie im powiedzieliśmy i teraz otwarcie mówimy, że w naszej sytuacji nie wskazane nam pić. Nikt nie naciska Z resztą odkąd ograniczylam, tak teraz nawet niezbyt mi wchodzi, wczoraj kieliszka wina nie dopiłam 🤷♀️
My dziś z mężem wychodzimy na obiad do restauracji, a co 😃
Zamierzam wskoczyć w kiecke i wykorzystać tę niedzielę 🤭 bo jutro gin i stresy 🤯
Miłego dnia dziewczyny!MayMasza, Achna, krolik, Papillon lubią tę wiadomość
-
Natka95 wrote:Dzień dobry dziewczyny
MayMasza, Glendolina toż to prawilne kreseczki są 😀😀 czekamy na jutrzejsze bety ✊
Ja od czasu starań też ograniczyłam alko razem z mężem. Wcześniej co weekend jakieś winko, drinki. Najgorzej z rodziną że strony M. bo w okresie letnim wciąż jakieś grile i inne pierdoly zawsze zakrapiane. W końcu po stracie im powiedzieliśmy i teraz otwarcie mówimy, że w naszej sytuacji nie wskazane nam pić. Nikt nie naciska Z resztą odkąd ograniczylam, tak teraz nawet niezbyt mi wchodzi, wczoraj kieliszka wina nie dopiłam 🤷♀️
My dziś z mężem wychodzimy na obiad do restauracji, a co 😃
Zamierzam wskoczyć w kiecke i wykorzystać tę niedzielę 🤭 bo jutro gin i stresy 🤯
Miłego dnia dziewczyny!
My z M w ramach wspólnej niedzieli sprzątamy hahaha romantyzm pełną gębą, ale chociaż chata lśni no i myśli złych mniej jak usiłuje się doszorować szkła na regale bez smugMayMasza, Natka95, Achna, krolik, Papillon lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:My z M w ramach wspólnej niedzieli sprzątamy hahaha romantyzm pełną gębą, ale chociaż chata lśni no i myśli złych mniej jak usiłuje się doszorować szkła na regale bez smug
Clausix, hannah_92 lubią tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Hej Dziewczyny!
Troche mnie tu nie bylo, mialam zapierdziel w pracy. Kurcze ciezko mi sie wdrozyc do pracy po 6 miesiacach wolnego. Na dodatek nie wiadomo na jak dlugo, moze znowu zamkna szkoly 🤷🏼♀️. Chyba udalo mi sie nadrobic Wasze wszystkie posty, troche tego bylo 😅
Achna- ja mam tak samo, ale teraz rzadziej wychodzimy ze znajomymi, a jak juz, to staram sie byc wtedy w pierwszej fazie cyklu i wtedy lampke wina wypije.
MayMasza- kreseczke widac, kciuki zeby ciemniala
Clausix- trzymam kciuki, ze wysikasz ⏸️ juz niedlugo
Mama8latka i Niezapominajka - tule Was dziewczyny. Oby 🐵 przyszla szybko i zaczniecie nowy cykl z nowa energia 😘
Ja mam dzisiaj 10dc. Jutro zaczne robic testy owu. Niestety od piatku wieczorem mam bol ucha. Wczoraj bylo ok, ratowalam sie woda utleniona, ale dzisiejsza noc byla straszna. O 2 w nocy obudzilam sie z bolem😭. Nie chce isc do lekarza po antybiotyk, no kurcze owulka za rogiem i nie chce stracic tego cyklu 😭 Wiem, ze mozna brac antybiotyk bezpieczny dla kobiet starajacych sie, ale ostatnio po antybiotyku mam infekcje pochwy. Ha, zeby bylo smieszniej to dwa lata temu jak zaciazylam, to tez mialam infekcje ucha, bralam antybiotyk i wtedy pierwszy raz dostalam grzybicy pochwy po nim ☹️ Macie jakies dobre sposoby na to ucho? Robie cieple kompresy, nawet posmarowalam sokiem z imbiru plus ta woda. Nie jest zle teraz, ale boje sie drugiej nocy ☹️
Niezapominajka 🍀, Papillon, Mama8latka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Kasia_Tre wrote:Hej Dziewczyny!
Troche mnie tu nie bylo, mialam zapierdziel w pracy. Kurcze ciezko mi sie wdrozyc do pracy po 6 miesiacach wolnego. Na dodatek nie wiadomo na jak dlugo, moze znowu zamkna szkoly 🤷🏼♀️. Chyba udalo mi sie nadrobic Wasze wszystkie posty, troche tego bylo 😅
Achna- ja mam tak samo, ale teraz rzadziej wychodzimy ze znajomymi, a jak juz, to staram sie byc wtedy w pierwszej fazie cyklu i wtedy lampke wina wypije.
MayMasza- kreseczke widac, kciuki zeby ciemniala
Clausix- trzymam kciuki, ze wysikasz ⏸️ juz niedlugo
Mama8latka i Niezapominajka - tule Was dziewczyny. Oby 🐵 przyszla szybko i zaczniecie nowy cykl z nowa energia 😘
Ja mam dzisiaj 10dc. Jutro zaczne robic testy owu. Niestety od piatku wieczorem mam bol ucha. Wczoraj bylo ok, ratowalam sie woda utleniona, ale dzisiejsza noc byla straszna. O 2 w nocy obudzilam sie z bolem😭. Nie chce isc do lekarza po antybiotyk, no kurcze owulka za rogiem i nie chce stracic tego cyklu 😭 Wiem, ze mozna brac antybiotyk bezpieczny dla kobiet starajacych sie, ale ostatnio po antybiotyku mam infekcje pochwy. Ha, zeby bylo smieszniej to dwa lata temu jak zaciazylam, to tez mialam infekcje ucha, bralam antybiotyk i wtedy pierwszy raz dostalam grzybicy pochwy po nim ☹️ Macie jakies dobre sposoby na to ucho? Robie cieple kompresy, nawet posmarowalam sokiem z imbiru plus ta woda. Nie jest zle teraz, ale boje sie drugiej nocy ☹️
Hej !
Ja brałam przeciwbólowe i smarowałam wokół ucha olejkiem kamfarowym i zatykałam ucho .
-
Miałam mnóstwo energii rano, a teraz jakby mi ktoś wtyczkę wyciągnął... odkurzacz stoi na środku i nie mogę się zmusić żeby iść go schować haha Jak ja nienawidzę tego progesteronu... czemu natura tak głupio to wymyśliła
No i wydaje mi się, że @ za rogiem, szyjka jakaś taka otwarta ale twarda? Sama nie wiem... lekko bolą cycki, ale nie ma dramatu, i zimno mi jakoś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 19:23
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Natka95 w takim razie kciuki za jutrzejszą wizytę ✊💜
Kasia_Tre czego uczysz😁?
Clausix te cycki to i na 🐵 i na ciążę mogą boleć także na luzaku! Jutro będziesz testować czy jeszcze czekamy 🤔? Mam ogromną nadzieję, że jak jutro będę oglądać wykresy to Twoja tempka wystrzeli znowu w górę.
My byliśmy na obiedzie u teściowej zjadłam 2 mielone z ziemniakami, a pozniej dopchałam się pryncypałkami i w ogóle się nie oszczędzałam 😂 Stwierdziłam, że należy mi się trochę cukru. Ostatni raz tyle zjadłam chyba 3 miesiące temu 🤔 I jest mi z tym bardzo dobrze. Owulacja była piękna to i nagroda piękna 💜
krolik, Alisek93, Achna, Niezapominajka 🍀, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Zaczynam dziś z testami, ale mam wrażenie, że nic się nie zbliża, śluzu za dużo nie ma.... W czwartek było jednorazowo mokro, a tak to jakiś kremowy w małych ilościach. Szyjka też jakaś taka nijaka W ogóle ten cykl jest zupełnie inny od poprzedniego, jajników nie czuję, a poprzednio to ciągle coś, teraz jest tak spokojnie u mnie wszystko, może dlatego, że się na siłę nie doszukuję objawów owulacji, zluzowałam i nie nastawiam się na powodzenie.
Clausix oby to wszystko coś dobrego wróżyło
Papillon pewnie, że nagroda się należy !Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 20:16
Papillon lubi tę wiadomość
-
Papillon wrote:Clausix te cycki to i na 🐵 i na ciążę mogą boleć także na luzaku! Jutro będziesz testować czy jeszcze czekamy 🤔? Mam ogromną nadzieję, że jak jutro będę oglądać wykresy to Twoja tempka wystrzeli znowu w górę.
Nie wiem właśnie, chyba zdecyduje rano po mierzeniu tempki. Jak będzie słaba to szkoda testu.
Wszystko mi dziś leci z rąk na podłogę, masakra jakaś. M już nie może ze śmiechu wytrzymać, bo co chwila łyżka na ziemi, butelka z wodą przewrócona... poukładałam trochę puzzli na odstresowanie ale już nie mam siły. Chyba się kładę, jakiś odmóżdżacz i spaćPapillon lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Papillon i prawidłowo, należy się coś od życia za tą elegancka owu 👍
Clausix też nie lubię tego działania proga, że nic mi się nie chce..lubię za to, że śpię wtedy jak dziecko 😆
Kobitki nie czaje tych owulakow;/ wczoraj miałam taką dość mocna krechę (ale w żadnym wypadku nie pozytyw) a dzisiaj ledwo co widoczna ;/ o co chodzi cholerka? Śluz rozciągliwy, tempka na razie na dole. Wydaje mi się że owu jeszcze nie było. Ale zgłupiałam po tym dzisiejszym bladym teście...
Na wątku wrześniowym laski nieźle sobie poczynają z dwoma kreseczkami, musimy dotrzymać im kroku ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 20:44
Papillon lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93, a o której dzisiaj robiłaś? może pik miałaś rano skoro wczoraj kreska mocna, ale jeszcze nie pozytyw i już test zaczął słabnąć, a owulka za rogiem. Tez do końca nie wiem jak to jest, ale z tego co się orientuje to najlepiej robić między 21 a 22 i nie pić nic wcześniej przez 2h minimum. Stężenie lh wieczorem jest największe, ale tuż przed samą owu ten pik może być właśnie o różnej porze i wtedy najlepiej robić nawet 2 testy w ciągu dnia żeby wyłapać, eh dla mnie to nadal czarna magia heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2020, 20:29
-
Clausix w takim razie czekam na jutrzejszy pomiar ✊
Przynajmniej M się pośmiał jak dzisiaj taka niezdarna jesteś🤣
Królik może jeszcze chwilę trzeba poczekać na owu, ostatni cykl miałaś bardzo długi, więc może owulka będzie za parę dni dopiero i śluz zdąży się rozkręcić.
Alisek93 spokojnie zrób jeszcze rano test. Ja też tak miewałam, że wydawało mi się, że kreska już ciemniejsza była, ale później nagle bladzioch, a wieczorem pik LH. Jeśli w 4dc było 13mm to myślę, że jutro może być pik LH 😀 A nawet jeśli wczoraj już był to 🐝🐝 były więc nic nie przegapiliście.Alisek93, krolik lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
krolik wrote:Alisek93, a o której dzisiaj robiłaś? może pik miałaś rano skoro wczoraj kreska mocna, ale jeszcze nie pozytyw i już test zaczął słabnąć, a owulka za rogiem. Tez do końca nie wiem jak to jest, ale z tego co się orientuje to najlepiej robić między 21 a 22 i nie pić nic wcześniej przez 2h minimum. Stężenie lh wieczorem jest największe, ale tuż przed samą owu ten pik może być właśnie o różnej porze i wtedy najlepiej robić nawet 2 testy w ciągu dnia żeby wyłapać, eh dla mnie to nadal czarna magia heh
We wtorek pęcherzyk miał 13mm, więc przyjmując że rośnie 1-2mm, to dzisiaj może mieć koło 20mm.
W ogóle ma któraś z Was kobitki to potwierdzone, że faktycznie pęcherzyki rosną w tym tempie? Może miałyście dwa monitoringi pod rząd kiedyś i zaobserwowalyscie przyrost?💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Dobry wieczór w niedziele. To bedzie dlugiii tydzień zakończony sukcesem bądź porażka...
Chce jutro rano zobaczyć piękne wykresy a najlepiej ⏸️🍀🍀🍀
Dobranoc laski ❤️Papillon lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Papillon w sumie jak tak teraz sobie pomyślę, to ten śluz u mnie 2 dni przed owu się zaczynał, nie wiem czemu ja go teraz oczekuję parę dni wcześniej, jak owu środa/czwarte dopiero ma być haha
Alisek93 to działajcie, nie zaszkodzi Powtórz test jutro dla pewności i zobaczysz po temp Kciuki! -
Hejka w poniedziałek! Mam nadzieję, że wstaniecie z dobrym humorem i werwą do działania
Wczoraj udało mi się zakupić test. Zrobiłam powtórkę. Niestety tym razem cień już jest niedostrzegalny praktycznie. Co więcej, zaczęłam plamić...tak więc po sprawie. Dziwne to bardzo chyba napisze do lekarza co i jak..może coś poradzi
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Hej hej, MayMasza serio nic dziś nie ma????
A mnie moja 🐵 tak irytuje ze szkoda gadac...🤬
Dzisiaj 17 dzień fl A mam tylko brazowawe slady na palcu jak sprawdze szyjke ,nie wypływa nic jeszcze. Tempka oczywiście książkowo spadla, mam nadzieję że do wieczora się rozkreci bo ile można czekac 🙄🙄 pysk już mi masakrycznie wysypalo, nerw nerwa goni, super życie kobiety 👍👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
A u mnie 37,9 znowu... Chyba sikne, ale nie spodziewam się pozytywu jakoś33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:A u mnie 37,9 znowu... Chyba sikne, ale nie spodziewam się pozytywu jakoś
hannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza wrote:Dawaj tesciki dawaj!
Vizir ☹️33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."