Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon wrote:To tym bardziej trzeba testować ^^ szkoda, ze dopiero w środę! Mogłabys już jutro ;P
W sumie mogę i jutro bo mam allegrotesciaki to mi nie żal 😁 😂 😁 😂Papillon, hannah_92 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Mama8latka wrote:Clausix to może coś sie szykuje 😁😊☺ ja też kupię niepokalanka tylko tak myślę że Castagnus czy zwykly jakis, bromelaine brałam też,mam jeszcze na 2 cykle .
MayMasza to to wiem że Miovelia jest tylko na1 cykl ,bo biorę już 2 cykle. Chodziło mi o te inne czy są na caly cykl do brania bo mają inne dawki itp.
Ja teraz bede brac NAC, poprzednio tez miovelię brałam. A jak stosujesz niepokalanka? Bo kupiłam a nie wiem w sumie jak go brac ;p
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:oki oki
Ja teraz bede brac NAC, poprzednio tez miovelię brałam. A jak stosujesz niepokalanka? Bo kupiłam a nie wiem w sumie jak go brac ;p👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama8latka wrote:Clausix to może coś sie szykuje 😁😊☺ ja też kupię niepokalanka tylko tak myślę że Castagnus czy zwykly jakis, bromelaine brałam też,mam jeszcze na 2 cykle .
MayMasza to to wiem że Miovelia jest tylko na1 cykl ,bo biorę już 2 cykle. Chodziło mi o te inne czy są na caly cykl do brania bo mają inne dawki itp.
No mogłaby w końcu być ta ciąża noooo ile można czekać i patrzeć na te ładne wykresy bez zielonych kropek
Ale mam jakiś taki dziwny spokój, może to właśnie niepokalanka sprawka. Testy tak białe, że bielsze nie będą... cycki bolą, ale nie biegam do łazienki... nieprzewidywalne to wszystko jestWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 09:40
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Achna wrote:No wykres jest inny niz zawsze sikne w środę 😁😂
Hannah w końcu widać Twój wykres 🙂hannah_92, Achna lubią tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Ja od przyszłego cyklu zamierzam mierzyć tempkę w pochwie, bo cały czas mierzę pod językiem, a sprawdziłam sobie, że faktycznie są duże różnice w zależności w które miejsce pod językiem wsadzę termometr 🤣 Teraz zrobiłam test i jest o 0,2 różnicy między językiem a pochwą. Pod językiem 36,86, a w pochwie 37,08. Przerzucę się na pochwę to będę dłużej żyla nadzieją😂😂😂😂
Achna, Unify kciuki za jutro ✊💜hannah_92, unify, Mama8latka lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Mama8latka wrote:Niepokalanka poprzedni cykl brałam po 1 tabletce dziennie przez caly cykl
Hmm no dobra, to będę brać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:00
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Natka95 wrote:Ehhh nie lubię tego
Clausix, MayMasza jak to biel 🙄
Glendolina kciuki za betę ✊ oby była super i obyś nas zarażala na kolejny miesiąc 😀
Achna, oby Tobie też udało się coś wysikać 👍
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Niezapominajka 🍀 wrote:Achna kciuki! ✊🏻🍀 Chociaż Ty daj nam tu dobre wieści, bo narazie same małpy, PMSy i spadki temperatur 😒
Hannah w końcu widać Twój wykres 🙂
Tak, w końcu ogarnęłam, ale musiałam pousuwać wszystkie wcześniejsze notatki, bo inaczej nie umiałam nic ustawić. Plus wszystko w aplikacji, bo na kompie się nie da;/
Mama8latka tylko nie gemini!!! Zamówiłam 10 września leki i nadal czekam na przesyłkę! Nawet już tam dzwoniłam w zeszłym tygodniu. Pierwszy i ostatni raz cokolwiek tam zamawiałam. Oczywiście chodzi o sprzedaż internetową.
Ja nadal wierzę, że posypią się nam tu kreski♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Kochane... Urwanie głowy mam od rana w robocie i weszłam tu teraz z nadzieją na poprawę nastroju i dawkę optymizmu a tu.. no właśnie:(
Co za cholerny wrzesień, jak to możliwe że nic nam tu nie wychodzi...serio dochodzę do wniosku że wykresy tempek są o kant d*py rozstrzasc bo takich ładnych jak u niektórych z Was już dawno nie uświadczyłam a piszecie że nic z tego 😭
Źle, źle, źle... Ale Unify i Achna musicie Wy wysikać te dwie..wrzesień nie może być aż tak paskudny..
Głowa do góry Słońca i szykujcie się na październik wraz ze mną 🍀 bo ja pewnie początek października będę testować. Na razie u mnie tempki niskie więc raczej nie było jeszcze owu, a wczorajszy blady test to jakiś wybryk.
Co do castagnusa bo któraś z Was pytała, chyba Mama8latka - ja brałam 3 miesiące 2 tabl dziennie i nie widziałam żadnych efektów. Nie zbił prolaktyny, nie złagodził PMS. O może jedynie piersi mnie tak nie bolały.. teraz już nie biorę bo gin powiedziała że po 3 miesiącach trzeba zrobić przerwę..ale nie wiem czy do niego wrócę szczerze mówiąc 😳unify lubi tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Mala_syrenka wrote:Hey!
Jest mi bardzo bardzo przykro,że póki co tak to wyglada. Mam nadzieję,że wrzesień jeszcze przyniesie II, bo są tu bardzo potrzebne! A że październik odplaci sie za poprzednie miesiace.
Siknelam dzisiaj na pinka. Kreska tam jest. Czyli to nie był sen. Koło południa idę na bete i proga. Proszę, trzymajcie kciuki, żeby było dobrze.
Miłego dnia;*)
Cześć dziewczyny. Ja właśnie wracam z wyników, wieczorem będą dostępne. Tule wszystkie Was, którym testy pokazały biel Vizira. Ja jak na razie próbuje optymistycznie podejść do tego wszystkiego, ale w głębi boje się powtórki z 2018 roku. Dokładnie w walentynki moja fasolka postanowiła odejść. -
MayMasza eh przykro mi miałam nadzieję, że kreseczka jednak będzie ciemnieć Ty już miałaś wcześniej cb?
Clausix poki @ nie ma jeszcze czekamy na kreseczki ✊
Unify, Achna zaciskam ✊✊
Glendolina za betę też mocne kciuki!
Co do Gemini to faktycznie lecą coś w kulki, też długo czekałam, napisałam maila i nagle po tym w ten sam dzień wysłali 😤 ale Gemini ma bogaty asortyment i często cenowo wszystko najlepiej tam wychodzi jak się robi duże zamówienie i wszystko w jednym miejscu. Apteka Melissa jest jeszcze spoko i szybciej z dostawą.
Alisek93 przeglądałam wczoraj na OVU testy owulacyjne i faktycznie czasem się tak zdarzało, że test ciemniał, potem bladł i po paru dniach dopiero mega gruba krecha i owulacja. Któraś mi kiedyś pisała, że organizm może się dwa razy szykować do owulacji. Kiedy spodziewasz się owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:29
hannah_92, unify lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:
Szyjkę mam jakąś taką otwartą, wydaje mi się, że gdyby coś tam było to by się zamknęła szczelnie a tu dupa... nie wiem już co robić, co myśleć. Bez sensu to wszystko. Jakoś nie mam wielkiego przekonania do tej stymulacji w kolejnym cyklu bo owulacje mam co miesiąc, a i tak nic nie wychodzi.33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Szyjkę mam jakąś taką otwartą, wydaje mi się, że gdyby coś tam było to by się zamknęła szczelnie a tu dupa... nie wiem już co robić, co myśleć. Bez sensu to wszystko. Jakoś nie mam wielkiego przekonania do tej stymulacji w kolejnym cyklu bo owulacje mam co miesiąc, a i tak nic nie wychodzi.
Ja na chłodno widzę, że wszystko zmierza ku dobremu, bo od czerwca dzięki suplementacji i diecie skróciły mi się cykle do 28 dni, a nigdy takich nie miałam! Zawsze w okolicach 33-35 dni. Więc jestem chociaż te 2 cykle rocznie do przodu. Jesień jest nasza, to już dawno postanowione. Nie wrzesień to październik 💚👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Niezapominajka 🍀 wrote:Ja miałam teraz tak samo, jakieś 3 dni przed 🐵 szyjka była lekko uchylona i tak czułam, że to niestety na okres przygotowanie, bo na ciążę powinna być szczelnie zamknięta 😕 Ja Aromek biorę, a też mam swoje owulki, ale Twoja sytuacja jest inna, bo raz się udało i jeszcze rok starań Wam nie minął. U mnie zbliża się 1.5, więc już dłużej nie mam siły czekać, podjęłam kroki i walczę, bo nie wyobrażam sobie kolejnego roku czy więcej czekać. Musisz to kochana na spokojnie przeanalizować.
Ja na chłodno widzę, że wszystko zmierza ku dobremu, bo od czerwca dzięki suplementacji i diecie skróciły mi się cykle do 28 dni, a nigdy takich nie miałam! Zawsze w okolicach 33-35 dni. Więc jestem chociaż te 2 cykle rocznie do przodu. Jesień jest nasza, to już dawno postanowione. Nie wrzesień to październik 💚
Wydaje mi się, że ta "diagnoza" jest zła, że nie ma sensu stymulować owu, która się odbywa normalnie i trzeba szukać gdzieś indziej. Wydaje mi się, że dostałam te leki tylko dlatego, że nie mogła znaleźć jajnika Wezmę je pewnie, ale nie wydaje mi się by to coś mi dało. Teraz kończymy 12 cykl, nie wiem czy dam radę kolejne 12 czekać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:54
Miasa lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Wydaje mi się, że ta "diagnoza" jest zła, że nie ma sensu stymulować owu, która się odbywa normalnie i trzeba szukać gdzieś indziej. Wydaje mi się, że dostałam te leki tylko dlatego, że nie mogła znaleźć jajnika Wezmę je pewnie, ale nie wydaje mi się by to coś mi dało. Teraz kończymy 12 cykl, nie wiem czy dam radę kolejne 12 czekać...
Może jest problem z zagnieżdżeniem zarodka? Masz podobnie jak ja. Owulacje mam na pewno i ztym problemu nie ma, czyli może jest problem z samym zagnieżdżeniem.
A może spróbujesz też iść na drożność jajowodów? Mamy podobny czas starań, u mnie za chwilę skończy się 14 cykl."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
krolik wrote:MayMasza eh przykro mi miałam nadzieję, że kreseczka jednak będzie ciemnieć Ty już miałaś wcześniej cb?
Unify, Achna zaciskam ✊✊
Glendolina za betę też mocne kciuki!
Co do Gemini to faktycznie lecą coś w kulki, też długo czekałam, napisałam maila i nagle po tym w ten sam dzień wysłali 😤 ale Gemini ma bogaty asortyment i często cenowo wszystko najlepiej tam wychodzi jak się robi duże zamówienie i wszystko w jednym miejscu. Apteka Melissa jest jeszcze spoko i szybciej z dostawą.
Alisek93 przeglądałam wczoraj na OVU testy owulacyjne i faktycznie czasem się tak zdarzało, że test ciemniał, potem bladł i po paru dniach dopiero mega gruba krecha i owulacja. Któraś mi kiedyś pisała, że organizm może się dwa razy szykować do owulacji. Kiedy spodziewasz się owu?
Tak, miałam cb w maju
Co do aptek online, sprawdzcie apteline - dostawa do aptek jest darmowa i jest wiele punktów aptecznych w których można odebrać zamówienia Ceny jak to w aptekach - jedne są tańsze drugie kilka zł droższe, ale generalnie jestem zadowolona a..no i odbiór w aptece często tego samego dnia, ewentualnie na nastepny dzienhannah_92 lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
hannah_92 wrote:Może jest problem z zagnieżdżeniem zarodka? Masz podobnie jak ja. Owulacje mam na pewno i ztym problemu nie ma, czyli może jest problem z samym zagnieżdżeniem.
A może spróbujesz też iść na drożność jajowodów? Mamy podobny czas starań, u mnie za chwilę skończy się 14 cykl.
Nie mam bladego pojęcia co się robi na poprawę zagnieżdżenia, myślałam, że może endo mam za cienkie, ale w 14 dc było ładne 9mm. Tarczyca unormowana lekami, w usg żadnych guzków itp, obraz nawet za bardzo nie wygląda na hashimoto...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 11:18
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."