Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Papillon wrote:Clausix, ale Ty się obłowisz 🤣 wyjdą z tego bliźniaki!
Jak się w końcu uda to zapraszam na soczkowe oblewanie do siebie Bufet z diety płodności, szejki witaminowe i ciążowe wirusy dla każdego!!MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Jak się w końcu uda to zapraszam na soczkowe oblewanie do siebie Bufet z diety płodności, szejki witaminowe i ciążowe wirusy dla każdego!!
Na szczęście w październiku będzie taki wysyp ⏸️, że nie ogarniemy tego umysłem 😜💥😍Clausix, MayMasza, hannah_92 lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Oj dziewczyny, cieszę się , że macie dobre humory! przynajmniej tyle pozytywnego z tego dnia
Papillon lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
MayMasza wrote:Oj dziewczyny, cieszę się , że macie dobre humory! przynajmniej tyle pozytywnego z tego dnia
Humor dobry mimo wszystko Coraz bardziej mnie bolą cycki, marzę o zdjęciu stanika, ale nie wiem co na to mój szef hahaPapillon lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Papillon wrote:Clausix szef to chyba by się ucieszył😂 Mogłabyś dostać awans. Ale chyba lepiej pozostać w nim. Zawsze Cię bolą cycki przed okresem 🤔? Ja nadal szukam objawów ciąży 😂😁
Właśnie kiedyś mnie bolały zawsze przed okresem, potem przestały i od co najmniej kilku cykli nie bolały, a dziś znowu bolą33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Hej, hej ja po wizycie i powiem wam, że wiem, że nic nie wiem
Lekarz fajny, sympatyczny. Usg chyba z 15 sekund.... Po czym mówi, że mam iść i potomstwo robić bo jest pęcherzyk na 17 mm, więc w tym tygodniu owulka
Dałam mu wszystkie badania jakie mam - i pyta żartem kto mi taką krzywdę zrobił... haha mówię, że ja sama
Ogólnie jestem zdrowa, wszystko jest OK, poronienia się zdarzają - takie badania jak zrobiłam to powinnam zrobić dopiero gdyby nie daj Bóg było więcej strat itd. Czyli wszystko co już wiedziałam.... Mogę brać Acard jeśli się upieram - nie zaszkodzi heparyny na razie nie zaleca...
Na badania M. pyta gdzie takiego chłopa znalazłam
Mówię mu, że mam tą torbiel na jajniku i co z nią, a ten, że on tam żadnej torbieli nie widzi. Jest w prawdzie jakaś zmiana ale na 8mm a nie 3,5 cm... więc całkiem zgłupiałam. I nie wiem czy on to przeoczył, czy serio tam nic nie ma.... chciałabym wierzyć, że to ta druga opcja. ALE kurde! o tej torbieli od roku wiem...
Kazał mi już nic nie badać tylko gdyby dalej nie było ciąży to przyjść na wiosnę, ale najlepiej za 3 tygodnie z pozytywnym testem
I tak oo. Głupszam niż byłam i żeby nie było to jest podobno najlepszy lekarz, który się zajmuje niepłodnością w tym mieście... prowadził 2 ciąże wysokiego ryzyka mojej szwagierki....
Nie wiem, może faktycznie powinnam uwierzyć, że ta ciąża w końcu się pojawi tylko muszę być bardziej cierpliwa nie wiem, nic nie wiem...Niezapominajka 🍀, Clausix, Alisek93, hannah_92, MayMasza lubią tę wiadomość
-
Clausix wrote:Humor dobry mimo wszystko Coraz bardziej mnie bolą cycki, marzę o zdjęciu stanika, ale nie wiem co na to mój szef haha
No i dla ilszych spraw..pomyślę, co ugotuję na obiad na kolejne dni haha
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Natka95 posłuchaj lekarza, wie co mówi 🙂 Bardzo szybko zrobiłaś pełna diagnostykę, pakiet badań, które dziewczyny robią po latach starań, a u Ciebie jeszcze tak dużo czasu nie minęło. Super, że wszystko jest dobrze, każda strata ogromnie boli, ale niestety to prawda, że statystycznie każdej kobiecie w życiu się trafi ☹️ Głowa do góry, koniec szukania, diagnozowania na siłę, bo jesteś młoda i wykorzystajcie ten płodny czas bez stresu i presji kolejnych problemów. A i dobrze, że lekarz okazał się kompetentny i przy tym miły! ✊🏻 Trzymam kciuki 🍀
Natka95 lubi tę wiadomość
👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
🧔🏼31
𝟐𝟎𝟏𝟗:
Maj: rozpoczęcie starań 🌱
𝟐𝟎𝟐𝟎:
Maj: Gameta Gdynia
🔸6 cykli stymulowanych
𝟐𝟎𝟐𝟏:
Czerwiec:
🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
𝟐𝟎𝟐𝟐:
Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷
“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️ -
Clausix wrote:Humor dobry mimo wszystko Coraz bardziej mnie bolą cycki, marzę o zdjęciu stanika, ale nie wiem co na to mój szef haha
Natka95 wrote:Hej, hej ja po wizycie i powiem wam, że wiem, że nic nie wiem
Lekarz fajny, sympatyczny. Usg chyba z 15 sekund.... Po czym mówi, że mam iść i potomstwo robić bo jest pęcherzyk na 17 mm, więc w tym tygodniu owulka
Dałam mu wszystkie badania jakie mam - i pyta żartem kto mi taką krzywdę zrobił... haha mówię, że ja sama
Ogólnie jestem zdrowa, wszystko jest OK, poronienia się zdarzają - takie badania jak zrobiłam to powinnam zrobić dopiero gdyby nie daj Bóg było więcej strat itd. Czyli wszystko co już wiedziałam.... Mogę brać Acard jeśli się upieram - nie zaszkodzi heparyny na razie nie zaleca...
Na badania M. pyta gdzie takiego chłopa znalazłam
Mówię mu, że mam tą torbiel na jajniku i co z nią, a ten, że on tam żadnej torbieli nie widzi. Jest w prawdzie jakaś zmiana ale na 8mm a nie 3,5 cm... więc całkiem zgłupiałam. I nie wiem czy on to przeoczył, czy serio tam nic nie ma.... chciałabym wierzyć, że to ta druga opcja. ALE kurde! o tej torbieli od roku wiem...
Kazał mi już nic nie badać tylko gdyby dalej nie było ciąży to przyjść na wiosnę, ale najlepiej za 3 tygodnie z pozytywnym testem
I tak oo. Głupszam niż byłam i żeby nie było to jest podobno najlepszy lekarz, który się zajmuje niepłodnością w tym mieście... prowadził 2 ciąże wysokiego ryzyka mojej szwagierki....
Nie wiem, może faktycznie powinnam uwierzyć, że ta ciąża w końcu się pojawi tylko muszę być bardziej cierpliwa nie wiem, nic nie wiem...💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
MayMasza wrote:Kurde, nie wiem kiedy mnie bolały cycki przed okresem mnie to tylko w sumie brzuch daje znać zawsze.. Chcę do doooomuuu! dopiero poniedziałek a ja już odliczam, extra
No i dla ilszych spraw..pomyślę, co ugotuję na obiad na kolejne dni haha
Mnie zawsze bolą i rosną takie bym mogla miec zawsze haha:P
Stad czuje. ze z cyklu nici, bo objawy comiesieczne juz sa -
Alisek93 wrote:W sumie to nie wiem co napisać. Gościu może mieć rację a może nie mieć 😂 nie starasz się jakoś mega długo więc faktycznie może nic nie jest na rzeczy i wkrótce zajdziesz z powodzeniem, a z drugiej może niezbyt się zaangażował w temat i po badaniu USG stwierdził, że wszystko bangla. Co to tej torbieli to ciekawe, ale przyjmuje że gościu nie był ślepy. Jeśli ona się zmniejszyła to znaczy że nie była endometrialna więc ino się cieszyć ♥️
Kurde, też się nad tym zastanawiam - ale chyba spróbuję mu uwierzyć i po prostu sobie do głowy wtłuc, że nic tam nie ma złego lepsze to niż się przejmować, że to na pewno przeszkadza..
A w razie czego, zacznę głębszą diagnostykę na wiosnę i tyle.. -
Natka95 ja bym zaufała lekarzowi♥ Dajcie sobie czas, jeśli faktycznie ta owulacja jest, nasienie dobre i ciąża się u Ciebie pojawiła to może tylko kwestia czasu, aż będziesz w zdrowej ciąży. Bardzo Ci tego życzę)
Mnie kiedyś mocno cycki bolały przed okresem, a potem już przestały i teraz tylko podbrzusze mocno nawala, ale z cyckami mam spokój, czasem tylko sutki są wrażliwe i bolą, ale nie jest to jakiś straszny ból. Ohh jakby chciała już ten okres mieć z głowy, a tu jeszcze trzeba czekać Odliczam godziny do wyjścia do domku.
Wspominałam o gemini i właśnie mi przyszły leki:D z opóźnieniem, ale ciesze się, że mogę zacząć brać, może moje jelitka będą się miały lepiej.Natka95 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Alisek93 wrote:Co to tej torbieli to ciekawe, ale przyjmuje że gościu nie był ślepy.
Moja nie znalazła nawet jajnika hahaha33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Moja nie znalazła nawet jajnika hahaha💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Alisek93 wrote:Nie no to już ostre przegięcie 🤣 przyjmuję że ogólnie jajniki nie chowają się przed wzrokiem ginów, ale może Twój to wyjątkowy ancymon 😂
Może tak być, że nie widać przez gazy i inne zawartości jelit (konsultowałam zagubiony jajnik z kumpelą świeżo po medycynie ), albo on po prostu wstydliwy jest haha
Natka będzie dobrze!Natka95 lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Cześć Dziewczyny
dałam na luz w weekend od forum - dobrze mi to zrobiło. W sb pilnowałam synka siostry, sprzątałam, byliśmy oglądać narożniki do domu... wczoraj leniwie, tyle co obiad zrobiłam i pranie.
Ale nadrobiłam Was i trzymam kciuki za cienie i wszystkie testujące.
U mnie mokro jak nic, 14 dc, więc ovu za rogiem. Próbowałam dziś dodzwonić się i umówić na wizytę ale nie wyszło..
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Jednorozec ślicznie dziękuję 🥰🥰🥰 mam nadzieję że da mi szczescie w październiku 🥰🥰🥰🥰😙😙😙😙👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌