Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Nins wrote:Dominika, ja miałam zalecane badanie PRL na początku cyklu z uwagi na to, że miałam podwyższoną, a ona wpływa na naturalne owulacje (u mnie był to problem). Ale Ty spokojnie możesz sobie powtórzyć jeszcze w tym cyklu, prolaktyna nieco rośnie w drugiej fazie, ale no nie aż tak, żebyś teraz miała mieć za wysoko.
W miedzyczasie sprawdż jakie leki bierzesz i czy któryś z nich ma substancję czynną, która wpływa na poziom. I najlepiej skonsultować z lekarzem, bo jak się nawet samemu szuka w necie itp. to człowiek zawsze na koniec trafia na jakieś "choroby" Ja np. w badaniu moczu miałam jakieś niewielkie ilości ciał ketonowych, mimo krzywej glukozowej dobrej. W necie wyczytąlam, że w ciązy to jest niebezpieczne itd. itp. A moja gin tylko powiedziała, że byłam na czczo i czasem tak wychodzi w ciąży i żeby się nie martwić. No i może u Ciebie też jakieś takie wahnięcie hormonów się zrobiło i wyszło w badaniu akurat PRL.
A ta insulina to ile znowu wzrosła? Nie wiem czy dobrze pamiętam, bierzesz jakieś zastrzyki na zbicie? Czy już nie?Nins lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności -
Kobietki jak po weekendzie? U nas pogoda dopisala, byliśmy na działce i Sebek porwał mnie na grzyby 😍👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Ja miałam ciężki weekend. M pojechał w piątek rano do Łodzi, a wieczorem ze znajomą jechali do Kielc do pracy i miał dać znać jak dojedzie (ok 22). O 24 zadzwoniłam - nic. Co godzinę w nocy sprawdzałam telefon. O 9 rano zadzwoniłam do niego i do niej, żadne nie odebrało. Już się tak martwiłam, że przejrzałam pół internetu w poszukiwaniu wypadków drogowych na trasie Łódź-Kielce. Dopiero o 16:30 laska do mnie oddzwoniła, że zawiozła M do Kielc i wróciła do Łodzi w nocy, jak się okazało - z jego telefonem...
Ja już na szczęście około 11 go wyszukałam na transmisji w necie, z roboty którą robił ale mimo tego, że widziałam, że żyje, to i tak nie mogłam się do wieczora uspokoić. No i zjebe dziś dostał konkretną, kretyn... mógł wziąć telefon od kogokolwiek i zadzwonić, albo napisać na messengerze jak nie pamiętał mojego numeru. No gad do ubicia
Spędziłam sobotę na okładach z bobasa, co trochę pomogło a wieczorem umówiłam się z siostrą cioteczną na drinka i wróciłam do domu wczoraj przed 6 rano 😂 a dziś nadal mam kaca - starośćKarolinaKika lubi tę wiadomość
32 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Ja we wtorek miałam inseminację i czekam teraz. Gdyby nie to, że brałam ovitrelle to bym zaczęła testowac już teraz (wiem, że za wcześnie), a nie mogę
Nie wiem czy nie wziąć skierowania na betę z Luxmedu i nie zrobić w piątek. Mój mąż ma mieć badanie nasienia w poniedziałek i jeśli się udało to chce mu oszczędzić traumy. A u mnie jest ciężko z badaniami w weekend
Nie wiem co zrobić (ovitrelle podałam w poniedziałek w południe, a inseminacja we wtorek o 20)
Echhhh👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Miphuhiz wrote:Ja we wtorek miałam inseminację i czekam teraz. Gdyby nie to, że brałam ovitrelle to bym zaczęła testowac już teraz (wiem, że za wcześnie), a nie mogę
Nie wiem czy nie wziąć skierowania na betę z Luxmedu i nie zrobić w piątek. Mój mąż ma mieć badanie nasienia w poniedziałek i jeśli się udało to chce mu oszczędzić traumy. A u mnie jest ciężko z badaniami w weekend
Nie wiem co zrobić (ovitrelle podałam w poniedziałek w południe, a inseminacja we wtorek o 20)
Echhhh
Ciężko powiedzieć, u niektórych po 11 dniach jeszcze wykrywa ovitrelle.32 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama my uwielbiamy grzybki 🙈 w następny weekend zrobimy swoje pierogi ☺️ Na szczęście Sebek lubi mi pomagać w kuchni 😄 Ale jak masz komu rozdać to też super, w mieście byś pewnie z powodzeniem sprzedała 😊
Miphuhiz kciuki za inseminacje, oby badanie Twojego męża było już zbędne 😗✊
Clausix ale agent z Twojego M, ale całe szczęście, że nic mu się nie stało ☺️Miphuhiz lubi tę wiadomość
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Hej dziewczyny, a my w końcu na swoim! 🥳
Teraz tylko płacić kredyt, rachunki i jakoś przeżyć 🙄Miphuhiz, Clausix, Dominika96, MayMasza, KarolinaKika, Juliet, Mama8latka lubią tę wiadomość
-
Bebetka wielkie gratulacje! My mieliśmy kupować to mieszkanie, które wynajmujemy, ale szczerze? Boję się kredytów a po dwa lepiej być wolnym, w każdej chwili można zmienić miejsce zamieszkania 😊 Zobaczymy, może kiedyś pobudujemy się na naszej działce ☺️👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Wkręcanie czas start 😂 piersi już nie bolą praktycznie, więc zwiastują małpę. Ale... Od dwóch dni CIĄGLE sikam 😂 albo mam zapalenie pęcherza, albo hmm 😛 tempka niższa niż wczoraj, ale taka jak przez całą drugą fazę właściwe. Ciekawa jestem jutrzejszej bardzo... Oj mózgu przestań sobie wkręcać 😛 pierdziele, nie testuje. W nosie z tymi fałszywymi testami 😛32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
U nas teraz urwanie głowy 🙈
Szykujemy się na roczek i chrzciny. Dziś biegałam cały dzień po okolicznych knajpach i chyba wybrałam już coś konkretnego (tak mi się wydaje) 😂
Termin chrzcin wyznaczony na 6.11, więc po prostu robimy 2 imprezy w 1 😊
Musiałam dziś dodatkowo biec do swojej parafii i prosić o pozwolenie, żeby móc ochrzcić małego w innej. Nie jestem jakoś szczególnie wierząca i do kościoła rzadko chodzę, ale swojej parafii jakoś nie lubię, a wszystkie sakramenty przyjmowałam w tej, gdzie teraz chcę aby Kazik przyjął chrzest i szczerze dziwi mnie fakt, że trzeba jakiegoś pozwolenia, bo najważniejsze powinno być to, że w ogóle chcę go ochrzcić 🤔
No, w każdym razie problemów nie robili, dostałam papierek od ręki i jutro lecę spowrotem z tą zgodą do tej drugiej parafii 😂🙈
Pytanie do bardziej doświadczonych:
Akt urodzenia dziecka jest tylko do wglądu dla księdza, czy muszę przynieść odpis i u nich zostawić? 🤔
Do tego wszystkiego Kazik od soboty drepta już zupełnie sam 🙈 29 sierpnia stawiał pierwsze kroczki, ale jeszcze się bał i wolał raczkować, a teraz to już popyla jak szalony 🥺 kiedy ten rok minął dziewczyny? 😭
Clausix kciuki ✊️✊️Clausix, Dominika96, MayMasza lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Bebetka, ekstra!!!! W końcu na swoim!!!!
Dominika, dziękuję póki co nie mam żadnych objawow, nawet mnie piersi nie bolą po luteinie i estrogenie 🤷
Clausix, trzymam kciuki ✊ sama bym najchętniej czekała do terminu 🐵 ale biorę leki i nie chce sztucznie przedłużać jeśli nic nie zaskoczyło👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Dupa, tempka powoli leci więc albo się dziś rozkręci albo owu była później trochę...32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix póki nie ma @ jest nadzieja. Trzymam kciuki
Bebetka gratulacje z okazji nowego lokum fajna sprawa własne lokum
Ja z kolei trochę smutam dostałam termin na zabieg, ale dopiero na połowę grudnia
Nie wiem jak ja przeżyje tyle czasu wokoło tyle ciąż, a ja tylko muszę czekać -
Mama8latka wrote:Clausix ale cos wydłużyła Ci się FL co ?? 🤔
Zwykle mam 14 dni, więc dziś powinna być @, chyba, że owu była 2 dni później przy tym drugim skoku. Zobaczymy32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Kobietki czy ziola Ojca Sroki przyspieszyły Wam owulacje? Mam dziewiąty dzień cyklu a na teście prawie PIK. Zastanawiam się czy to zioła czy coś innego tak zadziałało 🙈 temperatura też ładnie poleciała w dół 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2022, 16:15
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
👱♀️Dominika, 28
🙋♂️ Sebastian, 32
👱♀️Io ❌
Morfologia ✅
Panel tarczycowy ✅
Witamina D3 ✅
Witamina B12✅
Ferrytyna ✅
Testosteron ✅
Homocysteina ✅
🙋♂️ Morfologia ✅
Badanie nasienia ✅
————————————
Wg mnie jeszcze nie pik, ale zbliża się Warto podziałać
Mi zioła nie zrobiły z cyklem nic, szczerze mówiąc
Mam dziś tak ciężki dzień, że już odpadam. Wszystkiego mam po kokardy... za długo było dobrze chyba. A okresu jak nie było tak nie ma. Może w piątek jeżeli owu była w 15dc, a nie 13.32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Tempka na łeb na szyje, chyba jednak owu była w 15dc i jutro nawiedzi mnie koleżanka @. Dzisiaj znowu ciężki dzień, oby nie taki jak wczoraj...32 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."