Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Bebetka93 wrote:Nins 😍🤩 Boziu, jeszcze chwila i rodzisz, dziewczyno! Super ☺️
Co do gotowości, to chyba nigdy nie poczujesz się w pełni gptowa- ja do dziś mam wątpliwości 😅🙈
😅 😅 😅 😅 😅 😅Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
🍀⏸ 14.04 - Beta 72 (Prog. 36,43 ng/mL)
🍀⏸ 16.04 - Beta 200 (Śr. 2dniowy przyrost 166.7%)
🍀⏸ 19.04 - Beta 1197 (Prog. 36,28 ng/mL; Śr. 2dniowy przyrost 214.5%)
🍀❤️ 28.04 Zarodek 2,6 mm z ♥
🍀❤️ 19.05 CRL 20 mm. Słyszałam ♥
🍀❤️ 24.05 CRL 28 mm. 160u♥
🍀❤️ 10.06 CRL 54 mm, badania prenatalne i genetyczne - zdrowy chłopczyk
👶❤️ 27.12.2022 g. 12:05 Nareszcie razem po tej stronie brzuszka 🥰
✔️AMH; ANA; TSH; ATg; ATPO; Białko C i S
💉 Czynnik V (R2) - heparyna od potwierdzenia ciąży w USG
-
Mama8latka wrote:Nins kochana jesteś ☺️mam jeszcze nadzieję przez tą laparoskopię itd daje se takie 3-4 msce że może załapać dzięki zabiegowi ,pozniej to już szanse zmaleją ....
Muszę posłuchać tego dr Janowca bo wygląda na to że wie o czym mówi 👍
Ostatnio siedziałam na webinarze Agnieszki Grobelnej o suplementacji celowanej.
Wiecie co średnio mi się podobało .... 3h mówiła o tym że żeby brać suplementy to najpierw trzeba zrobić badania i dopiero na podstawie badań dobierać dawki itd. no dla mnie to jest raczej taka oczywista sprawa że jak masz np. za mało żelaza to je suplementujesz lub uzupelniasz dieta itd z każdym innym czy to magnez czy kwas foliowy.
Jedyne co nowe to usłyszałam że witaminy E nie łączy się z Acardem bo za mocno działa na krzepliwość .
Pół webinaru pokazywała przykłady komentarzy od pacjentek że tak bardzo im pomogła i żeby się zapisac do niej na kurs i wykupić dostęp i że tylko teraz zniżka dla 5 osób bla bla... Tak trochę więcej reklamy niż treści ...
Swego czasu dużo tych webinarów przerobiłam na YT. Ale też trzeba uważać, żeby się nie nadziać na jakiegoś szarlatana. Ja starałam się szukać takich, gdzie zapraszają lekarzy, takich z pasją do zawodu, którzy dzielą się najnowszą wiedzą (za darmo) i można ufać, że nie są to farmazony. Tu jeden z takich kanałów (mix przeróżnych tematów dookoła płodności, webinary z lekarzami z klinik, embriologami, dietetykami itp.): https://www.youtube.com/channel/UCOa4Yjb90_1VHY2NJmwpNVg/videos
Ja mam trochę szmergla i lubię słuchać tych "mini-wykładów" Tak zaczęłam obserwować niektórych lekarzy na instagramie, gdzie publikują naprawdę bardzo ciekawe posty co jakiś czas. Te mogę serdecznie polecić (oni też czasem wrzucaja linki do swoich artykułów na stonach w necie):
https://www.instagram.com/drjanowiec/ - głównie o endometriozie właśnie, jego też znajdziesz na tym kanale z linku wyżej
https://www.instagram.com/dr_karabin/
https://www.instagram.com/dr_strus/ - ten to w ogóle wrzuca czasem foty/filmy z zabiegów na macicy itp. (ale to jest zawsze zasłonięte, wchodzisz tylko jak chcesz to widzieć hahaha, mnie to mega ciekawi i jednocześnie straszliwe mam ciary, nie mogłąbym nigdy być chirurgiem i gmerać w ludzkich narządach). Ale można też nie patrzeć i tylko se wpisy poczytać
https://www.instagram.com/michal.kot/ - dietetyk, ten ma też stronę i tam m.in e-booki za darmoszkę (w tym, ten o endometriozie, który Ci podesłałam)
https://www.instagram.com/dr_hamela/ - a to dla takich freaków jak ja, tu dużo postów samych USG z różnymi "problemami" kobiecymi oraz poszczególnych tyg. ciąży (tak... jestem nienormalna, naprawdę minełam się z powołaniem i jakbym mogła cofnąć czas to... studiowałabym medycynę jak nic hahaha)
Co do tej Grobelnej... też się na nią natknęłam jakieś niecałe dwa lata temu chyba. Zapisałam się na kilka jej webinarów i... szybko się zniechęciłam. Ona gada własnie takie ogólniki (przeważnie to samo na kazdym spotkaniu), zawsze chwali się jak to jej kursy pomogły innym kobietom i zachęca do zapisania się na nie. I na KAŻDYM webinarze daje zniżkę tylko do dziś, tylko dla uczestników itp. Ja czułam, że kobita prowadzi taki ostry marketing, zapisz się już natychmiast, bo kolejnej zniżki nie będzie i się nie dowiesz nigdy, co zrobić, by zajść w ciążę. Z tego co się zorientowałam, to na tych jej kursach ona też duży nacisk kładzie na aspekt duchowy, afirmacje, jakieś "dziwne" ćwiczenia z wyrzuceniem z ciała traumy itp. OK, ja też uważam, że głowa w staraniach jest ważna, czytałam jak pozytywne myślenie i wiara w powodzenie terapii pomaga np. ludziom po wypadkach wrócić do sprawności ruchowej, bo się nie poddają, tylko niestrudzenie idą malutkimi kroczkami do celu. Ale... ona jakaś mi się momentami wydawała lekko nawiedzona, no nie przekonała mnie jakoś do siebie nigdy i szybko przestałam słuchać tych jej pogadanek.
A co do endomendy i ciąży, jedna z dziewczyn z Akademii Płodności ma ednometriozę i ... 2 córeczki Też musiała walczyć a jako dietetyczka układała sobie diety i... ja tam wierzę, że to czym się karmimy ma ogromny wpływ na funkcjonowanie naszego ciała Nie poddawaj się jeszcze. Szkoda tamtych wszystkich lat starań sprzed wykrycia endometriozy. Domyślam się jak bardzo jesteś już tym zmęczona, ale na ile to możliwe, odetnij tamtą przeszłość i idź kochana teraz za ciosem, nowe rozdanie, nowa karta, nowy plan działania ukierunkowany na wykryty problem
Się znowu rozpisałam. Nie umiem pisać krótko i zwięźle!Clausix, Mama8latka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
🩺 21.12.2021 - histeroskopia / usunięcie mięśniaka (1,5 cm; 40% pod śluzówką. Histopatologia i biopsja OK
21.03.2022 - Owulacja stym. letrozolem po raz 2. Glucophage 750 - 2x1 i Norprolac 75 - 0.5x1. Ovitrelle.
-
Mama, to jeszcze raz ja!
O proszę, tu masz fotę z USG 7 tyg, zarodka kobiety z endometriozą, która zaszła w ciążę 2 miesiące po laparoskopii i 5 latach starań:
https://www.instagram.com/p/CSH5ggeCN00/
Kruca fix, niech i Tobie cykną niedługo taka fotę z brzuszkaClausix, Mama8latka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Jedy Nins Ty faktycznie minelas się z powołaniem 🙈 chyba nikt inny nie daje tak obszernych informacji i odpowiedzi na zadane pytania 🥰
Ale zawsze trafiasz w punkt . !
Tak ta Grobelna ma takie podejście holistyczne, każe rozmawiać z macicą ,pokochać okres itd 🙄 Jezu dla mnie to takie banialuki dla dzieci.... Nie lubię słuchać czegoś takiego ,bo to jest typowo powiedzenie "Odpuść,przestań myśleć a się uda" tylko ubrane w inne słowa.... I tak agresywny marketing swoich kursów itd... no ja byłam na jednym webinarze więc nie wiedziałam że na każdym daje te zniżki 🙈 dobrze wiedzieć - już więcej nie zapisze się na żaden bo i tak za wiele się nie dowiedziałam .... Strata czasu . Przynajmniej z moją choroba ,bo zadałam jej pytanie o szansę jej pomocy przy mojej chorobie to powiedziała że oczyszczenie głowy może pomogło by stłumić stan zapalny 🙈no blagaaaam.....
Pokukam na te co mi podałaś ,napewno coś ciekawego znajdę.
Też bym chciała żeby mi takie foto zrobili ☺️
Clausix po takim czasie taka gadka jak do małego dziecka o pokochaniu okresu i zaproszenia dziecka na świat też do mnie nie przemawia.... I sposób mówienia....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 16:30
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Mama, no mam szmergla normalnie
Taaaaaak! Zapomniałam o tych rozmowach z macicą! Musiałam to wyprzeć ze świadomości Właśnie mnie się zdaje, że ona swoją niewiedzę zakrywa takim właśnie "magicznym myśleniem". Mhmmm... oczyszczanie głowy, duszy i... portfela. A jak nie pomaga, to Twoja wina, bo za mało afirmujesz... A nie da się udowodnić, że jest inaczej hehe
A apropos mojego szmergla, lubię też ciekawostki niemedyczne Tu na wesoło i na miły wieczór
https://www.instagram.com/p/CktBgwLIXJC/
https://www.instagram.com/p/B_IA90XoPj3/
https://www.instagram.com/p/CZUmZk1oqw2/
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Hej ale naskrobalyscie duZo
Ja dzisiaj miałam usg tarczycy , wszystko ok , przepływy ok, zero guzków , teraz powtórzę wyniki i pójdę do endoClausix, Nins lubią tę wiadomość
39 lat
cykle - 28 dniowe✅
AMH -10.2023 0,65/ 06.2024 0,47 ❌
TSH ✅
usg tarczycy ✅
histero✅
hormony ✅
Jajowody drożne ✅
Kariotyp ✅
euthyrox - 100, jodid, wit D, kwas foliowy, koenzym q10 - 600mg, kwas liponowy - 600mg, plus masa innych supli
On
10.2023 badanie nasienia azzospermia, niskie FSH i testosteron
03.2024 testosteron rośnie , fsh w normie , mamy plemniki 🙏
Teratozoospermia
Morfologia 1%❌, fragmentacja 30% ❌ , kariotyp ✅
1 IVF 29.07 ET 2 zarodków ❌
2 IVF 26.09 ET 1 zarodek ❌ -
Dziewczyny, w sumie wiem, że to nie miejsce, ale... szukam jakiegoś kopniaka. Znacie się na wielu rzeczach, może któraś z Was coś mądrego mi podpowie.
Zaniedbałam się, serio. Jakoś wygląd przestał dla mnie mieć znaczenie, a teraz okazuje się, że cerę mam dramatyczną (możliwe, że też przez kiepską dietę) , w większość fajnych ciuchów się nie mieszczę (nadal) a w zasadzie nawet nie mam za wielu tych fajnych ciuchów.
Kredyt na głowie, raty cisną.. Młoda też czasami daje popalić...
Od czego zacząć? Źle się czuję w swoim ciele.. Wiem, że jeżeli chodzi o figurę to sport i dieta... Ale z tym na razie ciągle mi trudno, choć staram się.
Co mogę zrobić, żeby nie za miliony ale jednak polepszyć swój wygląd i przez to samoocenę? Czuję się jak taka mamucha, wiecznie w kicie, leginsach i kurtce z ubiegłego roku, którą kupiłam na szybko w ciąży, bo w inne się nie mieściłam...
Przestałam czuć się kobietą. W sumie to nigdy nie czułam się super seksi i w ogóle, ale teraz czuję się dość bezpłciowo. Mąż mi mówi, że mnie kocha i że mam sobie kupić jakieś Ciuchy i będzie dobrze. Ale nawet nie mogę nic sobie kupić. Nie wiem co, nic mi się nie podoba a jak już coś zamówię, to jest to zupełnie nie trafione (nie wyglądam albo nie pasuje). Spodnie dla mnie to dramat-mam grube uda, szerokie biodra i dość wąska talię (w stosunku do bioder i ud) - mało które spodnie mi pasują. A jak już jakieś kupię, bo niby pasują, to i 5ak nie są komfortowe w noszeniu (np. legginsy casualowe - nie sportowe- podczas przymiarki ok, a po 15 minutach chodzenia czuję krok między kolanami).
Ja wiem, to nie jest 5en wątek, ale nie wiem gdzie znaleźć jakieś miejsce, gdzie mogłabym przycupnac i poradzić się w takich kwestiach...
-
Jeżeli macie ochotę, to podsyłam małą aktualizację maludy.
Aktualnie przechodzimy przez jakiś dziki skok rozwojowy połączone z ząbkowaniem, więc lekko nie jest 😬
https://naforum.zapodaj.net/13a0966c7287.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/3de9a3fa4a0c.jpg.htmlNins lubi tę wiadomość
-
Bebetka, marne to pocieszenie, ale wydaje mi się, że wiele kobiet też podobnie przeżywa ten etap wczesnego macierzyństwa. No dieta i ruch na pewno pomogą w uzyskaniu takiej sylwetki, z jaką bedziesz się czuć najlepiej i odzyskasz pewność siebie a póki co... wcale nie wbijaj się na siłę w spodnie, jeśli ciężko Ci dobrać fajne i wygodne. Wywal legginsy i idź do sklepu stacjonarnie i kup sobie jakąś sukienkę podkreślającą wąską talię. A najlepiej ze trzy, takie na co dzień. Sukienki są też mega komfortowe w noszeniu, bo nic nie uciska. A ten komfort na pewno przekłada się na samopoczucie. No i kiecki na klepsydrowych sylwetkach wyglądają super!
25 listopada zaczynają się promocje na black Friday/ black week. O ile już się po mału nie zaczynają. Może upolujesz też jakiś fajny płaszcz na przecenie. Pozbądź się bez żalu ciuchów, w których czujesz się nieatrakcyjna. Odsprzedaj albo oddaj na PCK itp. Życie jest za krótkie, by rzeczy wpędzały Cię w kompleksy i smutek Ja tak pozbyłam się jaki,ś czas temu wszelkich "ciuchów po domu". Jakoś się utarło, że po domu to szkoda zakładać coś "lepszego". Ale to nie jest prawda, bo własnie wtedy czujemy sie jak kopciuchy. Perfum też używam w domu tych samych, co jak chodziłam do pracy. A siedzę teraz w domu sama i mało mam kontaktu z ludźmi Ale to też daje przyjemność w życiu hehe
Czasem też fajnie zrobić coś co jest po prostu miłe dla ciała. Wtedy też wraca szczęście Ja polecam wizytę u kosmetyczki i.. masaż twarzy! To niby pierdoła, i wcale nie droga, a tak niebywale odpręża, można wręcz poczuć euforię Przy okazji też buzia fajnie wygląda.
Ściskam wirtualnie.
Bebetka93, Clausix lubią tę wiadomość
Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
No właśnie ja teraz cały czas chodzę w takich ciuchach po domu 😬 bo tutaj obiad, napalić w kominku, slinotok Elizy, latające czasami obiadki (choć nie jakoś często)... Teraz mam na sobie chyba najwygodniejsze Leginsy z mojej kolekcji 😁 bo są z mega przyjemnego materiału. Nic nie zjeżdża itd.
A z sukienkami też mam problem, bo uda ocierają się o siebie. A teraz też mam problem z dobraniem odpowiedniego rozmiaru rajstop, ażeby tych otarc uniknąć. Jeden rozmiar "pije", drugi znowu już jest za duży i zjeżdża... A otarcia ud są strasznie nieprzyjemne i bolesne 😬 serio nie wiem nawet co mogłabym zrobić, żeby czuć się i ładnie i komfortowo.
Masaż twarzy brzmi świetnie! Kiedyś byłam, świetna sprawa ❤️ -
Bebetka, wiesz, po tym jak czytam Twoje posty, to mysle, ze problem z Twoim samopoczuciem nie musi tkwić ubraniach czy fryzurze (bo tak, jak piszesz w niczym nie czujesz się dobrze), ale w czymś innym - nie myślałaś chociaż o jakiejś konsultacji psychologicznej? Nie chce Cię totalnie urazić, ale może chociaż to przemysł? Sciskam mocno i trzymam kciuki, żebyś odnalazła się w życiu na nowo
Nins a Ty faktycznie zaraz rodzisz kobieto!!! Jak to zleciało! 🤯Nins lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️
Dawno się nie udzielałam ale przy trójce z czasem ciężko. Podczytuje Was na bieżąco ❤️
Cały czas czekam na jakiś nowy cud na naszym wątku i trzymam ogromnie kciuki 💚🍀💚🍀
Wstawiam zdjęcie moich małych łobuziaków 😁❤️
Asia2309, Gusia_, Mama8latka, Bebetka93, Clausix, Nins, Dominika96, MayMasza, Oliwia23 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna, śliczne są te Twoje gwiazdeczki 😍
Gusia, wiem, ze mam problem, ale ja właśnie nie dość, że psychicznie jest jak ejst, to fizycznie totalnie odpuściłam wszystko. Czuję się zaniedbana, co dodatkowo mnie obciąża psychicznie 😔 miałam psychoterapię, ale ją przerwałam bo terapeutka ciągle mnie zwodziła,przekładała wizyty, czułam się przez to jeszcze bardziej skołowana. A teraz nie stać mnie na regularna terapię, tym bardziej, że nawet nie wiem do kogo pójść. To ciężki temat. -
Gusia, ja nie wiem, czas w 3 trymestrze płynie 4 razy szybciej chyba.... A ja mam jeszcze tyle rzeczy na liście do zrobienia przed porodem aaaaaaaaaaa A Ty jak sie czujesz?
Achna, śliczne dziewczynki Jak dajesz radę przy ogarnianiu dwóch bobasków na raz?
Bebetka, to bardzo przykre, że ta terapeutka tak nieprofesjonalnie się zachowała i przez to Twoja terapia przepadła. Kiedyś słuchałam podcastu Okuniewskiej o jej doświadczeniach psychoterapii i powiedziała coś, co zapadło mi mocno w pamięć, że znaleźć dobrego teraputę to jak znaleźć najlepszego przyjaciela, żonę/męża/partnera na życie. I coś w tym jest. Moja znajoma wiele razy zmieniała psychologa, bo właśnie nie było tej "chemii" i ciężko jej było pracować nad problemami, z którymi się zmagała. Trafiła w końcu na kogoś, z kim jej zaczęło być po drodze. Fakt, płaciła co tydzień za wizyty (bo ważne jest by zachować ciągłość). Zakończyła terapię, bo wyjeżdżała na jakiś czas za granicę, ale jak wróciła to poczuła, że jeszcze by chciała kontynułować jakiś czas tę terapię i wtedy przypadkowo znalazła tego swojego terapeutę w poradni na NFZ i teraz chodzi za darmo. A ja zawsze myślałam, że w tych publicznych poradniach to nie ma "porządnych" psychologów i jak nie zapłacisz, to nie dostaniesz profecjonalnej pomocy. A jednak nie musi tak być. Może poszukaj w swojej okolicy, poczytaj opinie w necie i spróbuj jeszcze raz, własnie na NFZ. Wbrew pozorom, dzięki opiniom na forach, znanym lekarzu itp, trafiłam na paru fajnych lekarzy (fizjo i gin), także nie zawsze trzeba pytać po znajomych (tym bardziej jak nie życzysz sobie ich wtajemniczać w temat).Starania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Nins wszystko jest kwestią organizacji. Teraz dziewczyny mają 4 i pół miesiąca i już się znamy i mamy rutynę. Wcześniej się siebie uczyliśmy i bywało różnie. Mam nawet porządek w domu 🤣 i obiad no i nawet udaje mi się wypić ciepła kawę 😁🤣 wcześniej bywało różnie... Długo diagnozowali moje dziewczyny one płakały dzień i noc ja schudłam przez to że ważę mniej niż przed ciążą.... Aż wyszła alergia na bmk. Od kiedy są na specjalnym mleku jest zupełnie inaczej. Przesypiają całe noce z jedną pobudka na mleczko więc i nawet wyspana jestem 😁 im starsze tym lżej bo już nawet na macie się sobą zajmą ❤️
Bebetka93, Nins lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:Nins wszystko jest kwestią organizacji. Teraz dziewczyny mają 4 i pół miesiąca i już się znamy i mamy rutynę. Wcześniej się siebie uczyliśmy i bywało różnie. Mam nawet porządek w domu 🤣 i obiad no i nawet udaje mi się wypić ciepła kawę 😁🤣 wcześniej bywało różnie... Długo diagnozowali moje dziewczyny one płakały dzień i noc ja schudłam przez to że ważę mniej niż przed ciążą.... Aż wyszła alergia na bmk. Od kiedy są na specjalnym mleku jest zupełnie inaczej. Przesypiają całe noce z jedną pobudka na mleczko więc i nawet wyspana jestem 😁 im starsze tym lżej bo już nawet na macie się sobą zajmą ❤️
Znam temat alergii na BML- tym bardziej nie wyobrażam sobie, jak ciężko musiało Ci być. Ja z jedną czasami nie dawałam rady, emocjonalnie te krzyki i płacz z bólu były wyczerpujące.
A na jakim preparavie jesteście? Nutramigen, Bebilon Pepti, Neocate? -
Bebetka93 wrote:Achna, współczuję!
Znam temat alergii na BML- tym bardziej nie wyobrażam sobie, jak ciężko musiało Ci być. Ja z jedną czasami nie dawałam rady, emocjonalnie te krzyki i płacz z bólu były wyczerpujące.
A na jakim preparavie jesteście? Nutramigen, Bebilon Pepti, Neocate?Bebetka93 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Achna wrote:Przerobiliśmy wszystkie... Nutramigen był pierwszym po nim był dramat ciągle biegunki praktycznie co chwilę później neocate niby bardzo łagodne mleko a moje dziewczyny były po nim strasznie zagazowane do takiego stopnia że przez wzdęcia odmawiały jedzenia a od kiedy jesteśmy na Pepti jest wszystko ok...
Wszystkiego dobrego dla naszych cudownych bliźniaczek i starszego braciszka ☺️Achna lubi tę wiadomość
-
Achna wrote:Nins wszystko jest kwestią organizacji. Teraz dziewczyny mają 4 i pół miesiąca i już się znamy i mamy rutynę. Wcześniej się siebie uczyliśmy i bywało różnie. Mam nawet porządek w domu 🤣 i obiad no i nawet udaje mi się wypić ciepła kawę 😁🤣 wcześniej bywało różnie... Długo diagnozowali moje dziewczyny one płakały dzień i noc ja schudłam przez to że ważę mniej niż przed ciążą.... Aż wyszła alergia na bmk. Od kiedy są na specjalnym mleku jest zupełnie inaczej. Przesypiają całe noce z jedną pobudka na mleczko więc i nawet wyspana jestem 😁 im starsze tym lżej bo już nawet na macie się sobą zajmą ❤️
No to uff, że rozprawiłyście się z alergią. Super, że tak ogarniasz i dobrze Wam sie wszystko układa. Napawasz mnie optymizmem, bo... przyznam, że zaczęłam się bardzo stresować jak ja sobie poradzę. Wszyscy dookoła tylko straszą jak mi będzie trudno itp. Aż teraz proszę, by nie mówić mi takich rzeczy, bo to naprawdę już ciężko się słucha. A chciałabym jednak móc się choć trochę też cieszyć na spotkanie z synkiem hehStarania od 03.2021
💔 10.11.2021 - 5 tc.
-
Hej .
Dzwoniłam do tego lekarza i mam przyjechać, bo tak to się możemy bawić w nieskończoność.
Zrobią USG i zadecydują.
Ja słucham Grobelnej i część rzeczy do mnie nie przemawia (nachalny marketing) ale część tak. Np to pokochanie miesiączki. Ja się zawsze strasznie zalamywalam, że dostałam okres i nie jestem w ciąży. A teraz wiadomo, że mi smutno ale z drugiej strony przynajmniej ten okres mam i to znaczy, że jeszcze jestem w grze i np nie mam przedwczesnej menopauzy.
I przemyślałam trochę kwestie nadkontroli oraz odpuszczania. Bo jednak to ciągle myślenie, życie od miesiączki do miesiączki, siedzenie na forach i czytanie co jeszcze mogę zrobić mi szkodzi. Staram się myśleć pozytywnie, wierzyć że wszystko jest po coś, wierzyć w moje jajeczka i plemniki mojego męża, i w ogóle 🙃
Tylko tak jak napisała Nins, trzeba uważać na szarlatanów. Bo już na serio nie wiadomo w co i komu wierzyć. Ale uważam, że takie beblanie psychologiczne najmniej szkodzi z tego wszystkiego👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka