Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Achna wrote:Papillon wykres marzenie to prawda skubany jest ładny ale nic poza tym. Z młodym stanika założyć nie mogłam juz w 7dpo a tu nic żadnych nawet mrowien nie mam... No nie ma co zakładać najgorszego ale tez jakos szczególnie sie nie nastawiam. Co ma byc to będzie ♥️ unify zarażaj nasssss🍀🍀🍀🍀🍀
Achna, ale Ty miałaś spadek w 7dniu, więc naprawdę może być jeszcze za wcześnie!! Jeśli u Unify to naprawdę ciąża to ja wierzę, że za chwilę będzie coraz więcej pozytywnych testów Ja bym chciała oszczędzić mojemu mężowi kolejnego badania nasienia, ale oczywiście już mi się uroiło, że i w tym cyklu się nie uda, bo jak miesiąc w miesiąc się nie udaje to czemu miałoby teraz xD 🤭🤭 I tak od pozytywnych myśli do negatywnych hahahaMamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Achna, ale Ty miałaś spadek w 7dniu, więc naprawdę może być jeszcze za wcześnie!! Jeśli u Unify to naprawdę ciąża to ja wierzę, że za chwilę będzie coraz więcej pozytywnych testów Ja bym chciała oszczędzić mojemu mężowi kolejnego badania nasienia, ale oczywiście już mi się uroiło, że i w tym cyklu się nie uda, bo jak miesiąc w miesiąc się nie udaje to czemu miałoby teraz xD 🤭🤭 I tak od pozytywnych myśli do negatywnych hahaha
Papillon nie myśl tak, teraz właśnie zauważyłam jak pięknie wygląda Twój wykres, jest spadek (implantacja), ja czuję, że to może być szczęśliwy cykl!:*Papillon lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Papillon wrote:Achna, ale Ty miałaś spadek w 7dniu, więc naprawdę może być jeszcze za wcześnie!! Jeśli u Unify to naprawdę ciąża to ja wierzę, że za chwilę będzie coraz więcej pozytywnych testów Ja bym chciała oszczędzić mojemu mężowi kolejnego badania nasienia, ale oczywiście już mi się uroiło, że i w tym cyklu się nie uda, bo jak miesiąc w miesiąc się nie udaje to czemu miałoby teraz xD 🤭🤭 I tak od pozytywnych myśli do negatywnych hahaha
Ja wczoraj z moim rozmawiałam o drożności jajowodów, że to boli, że do dupy badanie itd, a on "nie dam sobie tego zrobić"... kochanie, ale to badanie robi się u kobiet. Ty masz tylko iść na randkę z kubeczkiem... od taka sprawiedliwość na tym świecie... "dobra! w przyszłym tygodniu idę! I będę brał te suple od Twojej forumowej kumpeli" hahahaAlisek93, MayMasza, Papillon, hannah_92, Natka95 lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Cześć dziewczyny, w czwartek idę zrobić badania tej tarczycy, pójdę do innego labo zobaczyć co tam wyjdzie.
A czy ten stosunek LH do FSH jak jest taki wysoki to coś złego. Czytałam, że może objawiać się PSCO, tylko że ja 🐵 mam książkowo co 28-30dc i krwawienie 5 dni.. -
Lisa_ wrote:Cześć dziewczyny, w czwartek idę zrobić badania tej tarczycy, pójdę do innego labo zobaczyć co tam wyjdzie.
A czy ten stosunek LH do FSH jak jest taki wysoki to coś złego. Czytałam, że może objawiać się PSCO, tylko że ja 🐵 mam książkowo co 28-30dc i krwawienie 5 dni..
Nie jest jeszcze taki wysoki teraz jest jakaś dziwna moda na diagnozowanie PCOS u wszystkich to jest generalnie jedno z kryteriów, ale jest ich wiele, także spokojnie Jeżeli są regularne miesiączki, owulacje występują, to ja bym się nie przejmowała. Miałaś kontrolę usg jajników?33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Mama8latka wrote:W poprzednim cyklu badalam proga to był 13. To był cykl na CLO. Nastepny miałam już bez Clo tylko sam NAC i mialam owulacje, później było ładne ciałko zolte i teraźniejszy okres juz jest z krwia nie jakis czarny. I też nie dostałam nic na poprawę endo. I nie wiem co zrobic
A jak reagowałaś na clo? był jeden pęcherzyk czy więcej? Pękał? Bo u mnie clo bardzo różnie działało. Raz były przestymulowane jajniki a raz w ogóle, więc ja bym brała zapewne, teraz z aromkiem też będę brać. Clo na dłuższą metę osłabia endo ale jak nie bierzesz ciągle to myślę, że nie powinno być źle
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Clausix wrote:Nie jest jeszcze taki wysoki teraz jest jakaś dziwna moda na diagnozowanie PCOS u wszystkich to jest generalnie jedno z kryteriów, ale jest ich wiele, także spokojnie Jeżeli są regularne miesiączki, owulacje występują, to ja bym się nie przejmowała. Miałaś kontrolę usg jajników?
Clausix lubi tę wiadomość
-
Lisa_ wrote:2 lata temu TSH miała 2,38, bo sprawdziłam właśnie wyniki przy tamtej ciąży 👼..
Ale wtedy lekarz nic nie mówił, że wysoka czy coś.. Więc nie zwróciłam nawet na to uwagi.
Moja endo mówi, że poniżej 2,5 powinno być przy staraniach, ale laski z wyższymi zachodzą Lubi też na początku ciąży podskoczyć, więc ja np będę prawdopodobnie zwiększać dawkę leków jak zaciążę.
Jeżeli do tej pory było wszystko ok, to skontroluj u endo wyniki i spokojnie się starajcie33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Moja endo mówi, że poniżej 2,5 powinno być przy staraniach, ale laski z wyższymi zachodzą Lubi też na początku ciąży podskoczyć, więc ja np będę prawdopodobnie zwiększać dawkę leków jak zaciążę.
Jeżeli do tej pory było wszystko ok, to skontroluj u endo wyniki i spokojnie się starajcie
Tylko nie wiem czy iść do gina endo czy samego edno?. -
MayMasza wrote:Hmm niech się zastanowię i pogrzebię pamiecią.. w sumie racja, na clo zawsze miałam ciemne okresy (tak mi się wydaje) ale to też sprawka duphastonu. Na aromku jakby trochę lepiej.
A jak reagowałaś na clo? był jeden pęcherzyk czy więcej? Pękał? Bo u mnie clo bardzo różnie działało. Raz były przestymulowane jajniki a raz w ogóle, więc ja bym brała zapewne, teraz z aromkiem też będę brać. Clo na dłuższą metę osłabia endo ale jak nie bierzesz ciągle to myślę, że nie powinno być źle
Do końca roku mam być w ciazy i mnie to nie obchodzi o !! 😁😁Papillon, Clausix, MayMasza, bambusek93, hannah_92 lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Hanka dziękuję, ale implantacja w 4dpo to chyba niemożliwe ale dzięki za wiarę!
Tak czy siak i tak te wykresy można sobie wsadzić w dupę, przydają się do wyznaczenia owulacji, ale na pewno nie przesądzają czy będzie się w ciąży, bo Clausix byłaby już 3 razy.
O 20 mam mieć wyniki badań, walnęłam sobie też lipidogram jak już i tak stałam godzinę, bo wieki nie robiłam, a pomimo, że jestem szczupła to zawsze mój zły cholesterol był wysoki xD
Wszystkim, które są w okresie około owulacyjnym życzę bzyków aż do upadłego 😁😁😋😋
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 10:26
Clausix, Mama8latka, MayMasza lubią tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Papillon wrote:Hanka dziękuję, ale implantacja w 4dpo to chyba niemożliwe ale dzięki za wiarę!
Tak czy siak i tak te wykresy można sobie wsadzić w dupę, przydają się do wyznaczenia owulacji, ale na pewno nie przesądzają czy będzie się w ciąży, bo Clausix byłaby już 3 razy.
O 20 mam mieć wyniki badań, walnęłam sobie też lipidogram jak już i tak stałam godzinę, bo wieki nie robiłam, a pomimo, że jestem szczupła to zawsze mój zły cholesterol był wysoki xD
Wszystkim, które są w okresie około owulacyjnym życzę bzyków aż do upadłego 😁😁😋😋
Kocham ten gif hahahaPapillon lubi tę wiadomość
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Tempka wysoko, szyjka nisko, cycki bolą, ale pozostałych "normalnych" objawów @ brak... weź tu bądź mądry człowieku... zabije mnie ta niepewność raczej nie, ale może może może jednak... proszę proszę... ehhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 10:49
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Clausix wrote:Tempka wysoko, szyjka niska, cycki bolą, ale pozostałych "normalnych" objawów @ brak... weź tu bądź mądry człowieku... zabije mnie ta niepewność raczej nie, ale może może może jednak... proszę proszę... ehhh
Znam ten stan i znow te nasze piękne wykresy 😂🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Clausix wrote:Nie jest jeszcze taki wysoki teraz jest jakaś dziwna moda na diagnozowanie PCOS u wszystkich to jest generalnie jedno z kryteriów, ale jest ich wiele, także spokojnie Jeżeli są regularne miesiączki, owulacje występują, to ja bym się nie przejmowała. Miałaś kontrolę usg jajników?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Clausix wrote:Tempka wysoko, szyjka niska, cycki bolą, ale pozostałych "normalnych" objawów @ brak... weź tu bądź mądry człowieku... zabije mnie ta niepewność raczej nie, ale może może może jednak... proszę proszę... ehhh
-
Mama8latka wrote:Szczerze Ci powiem że pojęcia zielonego nie mam ,bo nie miałam monitoringu 🤷♀️🤷♀️🤷♀️ sproboje najwyżej ten cykl wezmę CLO+NAC i jak będę miała czarny okres to odpuszcze i zostanę tylko na NAC. Trochę eksperyment no ale co ,wszystkiego będę się chwytac byleby wyszlo 😋😋
Do końca roku mam być w ciąży i mnie to nie obchodzi o !! 😁😁
Ty jesteś o tyle w lepszej sytuacji, że masz owulacje jako tako 'swoje' to już jakieś ułatwienie jednak
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅