Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
hannah_92 wrote:Hmmm.... a czy ten śluz jest rozciągliwy? Masz wrażenie uczucia ślisko-mokro? Może jesteś dopiero przed owulacją?💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
MayMasza wrote:Jak nie urok to..meh moje TSH też skoczyło, a było takie ładne miedzy 1,4-1,7, nie wiem skąd to 2,26 wczorajsze ;/
A odczuwasz już jakies? Ja dzisiaj zaczęłam 'aromkowanie' w przyszły piątek monitoring!
Na koniec lipca miałam TSH 1,47 więc przyzwoicie.
Dziś 1dc, więc idę kupić aromka i zaczynam brać w sobotę Jest kilka preparatów z tym samym lekiem, jaki bierzecie?
Odblokowali już stronę z badaniami, mam nadzieje, że M się zapisze...33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Alisek93 wrote:Właśnie wydaje mi się że nie jest rozciągliwy. Nie mam uczucia śliskości, libido niskie. Zerknij na mój wykres, ovu wyznaczyło mi wczoraj..ale nie było pozytywnego testu owulacyjnego. Jejuu im dłużej się w to zagłębiam tym bardziej popieprzone to wszystko 😒
To może faktycznie jesteś świeżo po owulacji. Ja się tak mega specyficznie czuje po owulace, także czuję, że już po jestem. Zerknęłam na wykres, faktycznie wyznaczyło Ci na wczoraj.
Te testy czasem nie wychodzą, rożne są powody. Dlatego ja osobiście ich nie robię. Jedynie teraz użyłam monitora płodności, ale tam nie ma żadnych wątpliwości przy interpretacji wyniku.
A kiedy robiłaś te testy? O różnych porach czy z porannego moczu? Ja bym robiła chyba z porannego, bo czasem jak jest mocz mocno rozcieńczony to one nie wychodzą."Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Papillon tak jak napisala hannah_92 nie porównujemy wyników z 2 różnych labow i mi to nawet powiedziala wczoraj piguła jak robiłam bete że jak chce robić przyrost to mam przyjść do niej w piątek bo jak zrobie gdzie indziej to moge doznać szoku bo bywają tak rozjechane wyniki...
Głowa do góry i jesteśmy nadal w grze 💪 🍀♥️hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Alisek93 wrote:Właśnie wydaje mi się że nie jest rozciągliwy. Nie mam uczucia śliskości, libido niskie. Zerknij na mój wykres, ovu wyznaczyło mi wczoraj..ale nie było pozytywnego testu owulacyjnego. Jejuu im dłużej się w to zagłębiam tym bardziej popieprzone to wszystko 😒
Clausix cieszę się, że paczka już w Paczkomacie.
Dziewczyny trzymam kciuki za Aromka ✊💓
A całkiem sporo teraz z Was go bierze 😁 Musi się udać!!!Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
Achna wrote:Papillon tak jak napisala hannah_92 nie porównujemy wyników z 2 różnych labow i mi to nawet powiedziala wczoraj piguła jak robiłam bete że jak chce robić przyrost to mam przyjść do niej w piątek bo jak zrobie gdzie indziej to moge doznać szoku bo bywają tak rozjechane wyniki...
Głowa do góry i jesteśmy nadal w grze 💪 🍀♥️
Zbieram się z podłogi. Jak nie teraz to w październiku!!!Achna lubi tę wiadomość
Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
-
hannah_92 wrote:To może faktycznie jesteś świeżo po owulacji. Ja się tak mega specyficznie czuje po owulace, także czuję, że już po jestem. Zerknęłam na wykres, faktycznie wyznaczyło Ci na wczoraj.
Te testy czasem nie wychodzą, rożne są powody. Dlatego ja osobiście ich nie robię. Jedynie teraz użyłam monitora płodności, ale tam nie ma żadnych wątpliwości przy interpretacji wyniku.
A kiedy robiłaś te testy? O różnych porach czy z porannego moczu? Ja bym robiła chyba z porannego, bo czasem jak jest mocz mocno rozcieńczony to one nie wychodzą.
Na większość jest napisane, żeby nie robić z porannego33 lata, starania od 10.2019
💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix wrote:Na większość jest napisane, żeby nie robić z porannego
Aaaa to chyba, że tak. Ja tylko przez dwa cykle je robiłam, tak ok. godz 16:00 jak wróciłam z pracy.
Dużo dziewczyn narzeka, że nie wychodzą, więc myślałam, że test z porannego moczu załatwiłby sprawę, ale jak jest napisane że nie można to lipa.
Ciekawe czemu akurat korzystając z monitora płodności właśnie z porannego polecają robić"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:To może faktycznie jesteś świeżo po owulacji. Ja się tak mega specyficznie czuje po owulace, także czuję, że już po jestem. Zerknęłam na wykres, faktycznie wyznaczyło Ci na wczoraj.
A kiedy robiłaś te testy? O różnych porach czy z porannego moczu? Ja bym robiła chyba z porannego, bo czasem jak jest mocz mocno rozcieńczony to one nie wychodzą.
No może faktycznie przegapiłam pik, ale niemniej jest to bardzo dziwne, bo nigdy tak nie miałam.
A może bezowulacyjny💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
hannah_92 wrote:Aaaa to chyba, że tak. Ja tylko przez dwa cykle je robiłam, tak ok. godz 16:00 jak wróciłam z pracy.
Dużo dziewczyn narzeka, że nie wychodzą, więc myślałam, że test z porannego moczu załatwiłby sprawę, ale jak jest napisane że nie można to lipa.
Ciekawe czemu akurat korzystając z monitora płodności właśnie z porannego polecają robić
Nie wiem czy da się przegapić pik nawet robiąc raz dziennie? Ja robię raz dziennie, o 17 jak wracam z pracy, po około 3h bez siusiania i picia. Przeważnie mam 2-3 dni pozytyw z czego jeden taki ewidentnie walący po oczach33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
Laski, wracając do płodnego śluzu - jak go kurczę odróżnić od tej wydzieliny po stosunku ?? w sensie, nie od razu po, ale w ciągu dnia
Mam wrażenie, że to się tam jakoś miesza i np. jak 🐝🐝🐝 jest rano to ja potem cały dzień mam śluz, który dla mnie wygląda jak płodny.. dziś tak mam
Wiecie o co mi chodzi, czy tylko ja mam taki problem 🤣🤣 ?? -
Clausix wrote:Nie wiem czy da się przegapić pik nawet robiąc raz dziennie? Ja robię raz dziennie, o 17 jak wracam z pracy, po około 3h bez siusiania i picia. Przeważnie mam 2-3 dni pozytyw z czego jeden taki ewidentnie walący po oczach💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246
-
Natka95 wrote:Laski, wracając do płodnego śluzu - jak go kurczę odróżnić od tej wydzieliny po stosunku ?? w sensie, nie od razu po, ale w ciągu dnia
Mam wrażenie, że to się tam jakoś miesza i np. jak 🐝🐝🐝 jest rano to ja potem cały dzień mam śluz, który dla mnie wygląda jak płodny.. dziś tak mam
Wiecie o co mi chodzi, czy tylko ja mam taki problem 🤣🤣 ??
Wczoraj czułam w ciągu dnia jak coś ze mnie wylecialo i już byłam szczęśliwa, że dużo śluzu, wiesiołek pomaga, itp..
Ale potem powachalam to (sorki jak to kogoś obrzydza 😆) no i zapach nasienia. A na wkładce wyglądalo jak typowy płodny śluz. Dlatego- jedyną moja rada to niuchnij to 🤣Natka95, hannah_92, Zoe oznacza życie lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246
-
Natka95 wrote:Laski, wracając do płodnego śluzu - jak go kurczę odróżnić od tej wydzieliny po stosunku ?? w sensie, nie od razu po, ale w ciągu dnia
Wiecie o co mi chodzi, czy tylko ja mam taki problem 🤣🤣 ??
Ja doskonale wiem o co Ci chodzi:D:D możesz troszkę tego śluzu 'przełożyć' do szklanki z wodą. Śluz się utrzymuje na powierzchni, plemniki nie, to będziesz miała większa jasność, bo tak to nie za bardzo da się to rozróżnić.
Jak robiłam owulaki to sikałam do słoika i w słoiku zawsze widziałam takie kłaczki śluzu pływającego, to było dla mnie też potwierdzeniem, że mam dni płodne.
Generalnie powiem Wam, że to masakra. Kobieta nie ejst w stanie się upewnić na 100% co do tej owulacji, tyle niewiadomych.
Alisek oj to faktycznie dziwne, że nie wyłapało:(( Cykle bezowulacyjne się zdarzają 1-2 razy w roku i to jest normalne. Teraz jedyne co możesz zrobić to mierzyć tempkę, bo ona pokaże czy była owulacja czy nie lub ewentualnie zrobić badanie progesteronu.Natka95 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Clausix wrote:Na koniec lipca miałam TSH 1,47 więc przyzwoicie.
Dziś 1dc, więc idę kupić aromka i zaczynam brać w sobotę Jest kilka preparatów z tym samym lekiem, jaki bierzecie?
Odblokowali już stronę z badaniami, mam nadzieje, że M się zapisze...
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
M zapisany na środę! Trzymajcie kciuki żeby wszechświat był łaskawy i nic się do tego czasu nie pogmatwało 😜
Papillon, Natka95, Mala_syrenka, Niezapominajka 🍀, Alisek93, Achna, MayMasza, hannah_92, krolik, unify, Mggg, bambusek93, Reikja lubią tę wiadomość
33 lata, starania od 10.2019
💊 M - Fertilman Plus 2x1
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."