Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
-
WIADOMOŚĆ
-
Hannah, przykro mi
Ale może dobrze, że ma na względzie bezpieczeństwo. Jednak w klinikach nie ma takiej styczności z covidem (przynajmniej nie powinno być), choć to znowu koszt, wiadomo:(
Jak chcesz mogę Ci podać namiary na lekarza, do którego trzeba iść prywatnie i kieruje na laparo z NFZ do fajnej kliniki, w której jest tylko oddział ginekologiczny. Terminy są naprawdę szybkie.
Właśnie on też mi powiedział, że lepiej zrobić laparo niż hsg, ale myślałam że gada tak, bo zajmuje się laparoa wychodzi na to że to że więcej lekarzy tak uważa.
Jaka klinikę poleciła Ci ta lekarka, jeżeli mogę wiedzieć? Jak coś napisz wiadomość😘
I głowa do góry, może los tak chciał żeby w tym niebezpiecznym okresie nie narażać się na hsg w szpitalu.. Ale swoją drogą ta ginekolog też niezła, że nie wiedziała jakie wymazy są Ci niezbędne. No chyba że co szpital to inne wymagania..💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
Hania, tak mi przykro 😩😩 ale czemu hsg odradzala robić? Wydaje mi się że dużo dziewczyn zaczyna od drożności zanim robi histero albo laparo... podobno często udaje się jajowód udroznic podczas tego zabiegu hmmm 🤔
Przykro mi, że znów masz pod górkę ale mam nadzieję, że niebawem się to skończy...
-
bambusek93 wrote:Natunka jak się okazało, że jestem w ciąży to lekarz od razu wystawił mi l4 z kodem B. Później, gdy zaczął się proces poronienia to niczego nie zmieniał. Nawet, gdy było już po, to w dalszym ciągu byłam na tym samym zwolnieniu.
Dziękuje Kochana. Ja dziś idę na drugą betę i do lekarza. Ciekawe co zadecyduje 🙄
-
Natka95 wrote:Dziewczyny, co tu tak ucichlo?
Paulina nie lubię bieli
Clausix, Masza, Hania where are you? 🤔🤨 wiem, że u Was ten wegetacyjny czas 🐒, ale musicie nas tu wspierać 😁😁
Ami jak samopoczucie? Już po owluce tak jak u mnie pewnie, więc teraz czekanie 😋 ja byłam pozytywnie nastawiona, ale jakoś zjeżdza mi nastrój, że znów nic z tego 🤦♀️ cycki mam takie że zaraz wybuchną i lewy sutek się powiększył, ale to żadne oznaki 🤣 pewnie znów proga wywaliło 🤔
Alisek, laparo już jutrojak nastawienie?
Miłego tygodnia 🥰
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Hania, przykro mi
ja jak coś to nie nastawiam się na badanie drożności na nfz. Nikogo prosić się nie będę, zrobie prywatnie w klinice gdzie chodzę, robi ją moja gin. Badanie 550 zł.
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Hannah, przykro mi
Ja w przyszłą środę jestem zapisana na histeroskopię i też nie wiem jak to się potoczy i czy mnie przyjmąod soboty mam delikatne plamienia więc @ za rogiem
a takie nadzieje pokładałam w tym cyklu, znów porażka
2015-2017 starania naturalne i 2x histeroskopia - usuwanie przegrody macicy
2018-Letrozolle+ ovitrelle, sono-hsg ok
2019 - starania naturalne, strata w 9tc
2020-2021-clo, aromek, ovitrelle, histeroskopia
VIII 2021- laparokopia - niedrożne jajowody,drobne ogniska endometriozy usunięte
IX 2021-III 2022 - 2 procedury brak zarodków, wszystkie padały po 3 dobie
V 2022 Kriobank Białystok 3 procedura - 5 ❄️❄️❄️❄️❄️
VII 2022 - immunolog - Kir AA, brak wszystkich DS, NK 17%, Allo mlr 0%, Cross-match 46,7 %,Hla C1C2, Mąż Hla C2C2. Kariotypy ok.
VIII 2022 - immunosupresja
Niedoczynność, Hashi, IO,PAI homo, MTHRF - hetero
-
Nie dobrze się dzieje 😫 niech październik się kończy, bo jak widać nie jest to najlepszy miesiąc ☹ mimo wszystko dużo uśmiechu wam życzę dziewczyny ❤
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Hej dziewczyny, tak was podczytuje ale jestem juz na skraju wariactwa w moich domysłach wiec poprosze was o rady
Moja @powinna byla przybyc do mnie 28 dc. @ nie było a test ciążowy negatywny.
Test powtórzyłam 30 dc i tez biel vizira.
Wczoraj rano miałam bardzo delikatne plamienie takie kawa z melkiem które w ciągu dnia przeszły i wieczorem bylo czysto.
Dzisiaj rano zaskoczyło mnie krwawienie widoczne tylko przy podcieraniu, takie dziwne ale krwistoczerwone...
Czy myślicie ze moje nadzieje wlasnie runęły i nici z fasolki? Nie ukrywam ze jak spóźniała się ta @ to mialam nadzieje ;( dodam ze oczywiscie objawy jak pobolewanie jajników, zawroty glowy czy problemy z zasypianiem sa nadal ;/
Nie wiem juz co o tym myśleć -
Dziękuje kochane za wsparcie:* wróciłam do domu, odetchnęłam, porozmawiałam z mężem i zdecydowaliśmy, że może i lepiej nie robić tego w szpitalu. Jakbyście widziały ten pokój tam i ten sprzęt. Porażka!!!! Na sam widok było mi słabo. Sprzet przedpotopowy!!!
Dzwoniłam do prywatnych dwóch klinik czy nie robią czasem drożności na NFZ no i niestety nie, ale koszt to trochę przegięcie. W jednym 700 zł, a w drugim 800 zł plus badania tj. Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia, badania wirusologiczne plus test COVID i czystośc pochwy! Wyszło by prawie z 2000zł!!! Nie stać mnie:( W większości miejsc chcą te wymazy na te bakterie, także lekarka ze szpitala miała rację. Tym bardziej jestem zła na moją ginekolog, że tylko jakiś zwykły wymaz bakteriologiczny mam wykonany.
Stoję w miesjcu i nie wiem co dalej, brakuje mi sił i ilośc kasy na to wszystko mnie przeraża:(
Alisek wysłałam Ci zaproszenie do grona przyjaciółek, napiszę Ci wiadomośc jak zaakceptujesz:*
Natka im więcej czytam tym się bardziej przekonuje, że chyba lepiej od razu laparoskopię robić, pokaże wszystko, a tak to najpierw HSG, a potem pewnie i tak laparoskpia prędzej czy później. sono-HSg ponoć mniej inwazyjne, nie ma kontrastu tylko sól fizjologiczna. Już mam taki mętlik w głowie, że gorzej się nie da.
Tak czy siak to już ostatni cykl, a potem przymusowa przerwa, do starań wrócimy po Nowym Roku, może coś wymyślę do tego czasu...
Trzymam za Was kciuki i podczytuję cały czas♥♥"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Hania, zaakceptowałam
faktycznie te 2000zł to jakiś kosmosNie wiedzialam, ze w klinikach juz wszedzie chcą wymaz na covid...
💁♀️28
🙋♂️31
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
26.07 18dpo beta 2246
-
Cześć dziewczyny
sorki za nieobecność w weekend, ale potrzebowałam odetchnąć. Od starań, od sytuacji w kraju, od wszystkiego. Tak na prawdę przydało by się jeszcze kilka dni odcinki, ale trzeba wrócić do rzeczywistości.
U mnie 3 dc, zdecydowałam, że biorę NAC w tym cyklu. M nadal suplementuje fertilman i czarnuszkę. W końcu musi się udać
Też mam trochę wrażenie stania w miejscu, nie wiem co dalej robić, ale daje sobie te dwa miesiące do końca roku jeszcze na spokojne starania. W styczniu namówię M na powtórkę badań, jak będą lepsze to wrócę do swojej gin i zaplanujemy co dalej, może stymulacja, może hsg, nie wiem.
Widzę kilka nowych twarzy (nicków) - cześć i czołem, rozgośćcie się, oby nie na długo
33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Natka95 wrote:Dziewczyny, co tu tak ucichlo?
Paulina nie lubię bieli
Clausix, Masza, Hania where are you? 🤔🤨 wiem, że u Was ten wegetacyjny czas 🐒, ale musicie nas tu wspierać 😁😁
Ami jak samopoczucie? Już po owluce tak jak u mnie pewnie, więc teraz czekanie 😋 ja byłam pozytywnie nastawiona, ale jakoś zjeżdza mi nastrój, że znów nic z tego 🤦♀️ cycki mam takie że zaraz wybuchną i lewy sutek się powiększył, ale to żadne oznaki 🤣 pewnie znów proga wywaliło 🤔
Alisek, laparo już jutrojak nastawienie?
Miłego tygodnia 🥰
Jestem jestem, nie zniknęłamtzn tylko połowicznie - cały czas jestem na bieżąco z wątkiem, podczytuję, ale jakoś się nie wypowiadałam
Nie miałam ostatnio sił witalnych na to
Bardzo ale to bardzo Wam wszystkim kibicuję i trzymam kciuki za testy, wszystkie dopiero rozpoczęte cykle i rosnące jajeczka!
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Alisek wiadomość wysłana:)
Clausix powodzenia z NAC, mam nadzieję, że pomoże♥
Ja sobie też chyba dam te miesiące do końca roku na jakieś ewentualne badania, a po Nowym Roku ruszymy już pełną parą, bo mam dość stania w miejscu i czekania na niewiadomo na co. Teraz poszłam do lekarza, zrobiłam wymazy, wydałam kasę a i tak nici z tego. Mogłam zainwestowac w test na trombofilię, którą mam w planach. No ale cóż... teraz muszę bardziej wszystko przemyśleć. COVID nam komplikuje wiele rzeczy.
Mam nadzieję dziewczyny, że Wy tu zasypiecie rkeseczkami to forum! Paulinaaa liczyłam na Ciebie, Natka trzymam kciuki cały czas!♥
U mnie 8 dc, 2 tygodnie bez ♥♥♥ także juz wariujęskoro nie idę na to HSG to musimy działać, bo już nie mogę wytrzymać
Natka95 lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
hannah_92 wrote:Alisek wiadomość wysłana:)
Clausix powodzenia z NAC, mam nadzieję, że pomoże♥
Ja sobie też chyba dam te miesiące do końca roku na jakieś ewentualne badania, a po Nowym Roku ruszymy już pełną parą, bo mam dość stania w miejscu i czekania na niewiadomo na co. Teraz poszłam do lekarza, zrobiłam wymazy, wydałam kasę a i tak nici z tego. Mogłam zainwestowac w test na trombofilię, którą mam w planach. No ale cóż... teraz muszę bardziej wszystko przemyśleć. COVID nam komplikuje wiele rzeczy.
Mam nadzieję dziewczyny, że Wy tu zasypiecie rkeseczkami to forum! Paulinaaa liczyłam na Ciebie, Natka trzymam kciuki cały czas!♥
U mnie 8 dc, 2 tygodnie bez ♥♥♥ także juz wariujęskoro nie idę na to HSG to musimy działać, bo już nie mogę wytrzymać
Poprzedni cykl miałam na NAC i Aromku, ale liczę na to, że żołnierze są coraz silniejsi i w końcu dopłyną, więc jajka muszą być dobre i czekaćOstatnio zapłaciłam 380 zł za wizytę i usg (chociaż za pierwszym razem za to samo zapłaciłam 200...) a mój ubezpieczyciel, który zarzekał się, że zwraca kasę za usługi, oddał mi uwaga - 60 zł. Szaleństwo...
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Muszę się trochę wyluzować, porobić coś dla siebie, pobyć z M, wyrzucić z głowy chociaż na chwilę termometry, suple, wizyty... oczywiście nadal będę mierzyć i łykać, ale spróbuję podejść do tego na spokojnie w tym miesiącu. Mam nadzieję, że chociaż trochę się to uda. Nie mam już siły po prostu ciągle o tym myśleć, M też powoli ma dość mnie płaczącej w poduszkę lub jego ramie. Muszę na chwilę spuścić z tonu, zejść z obrotów, by nie zwariować
Nie wiem czy jest na to jakiś skuteczny sposób, ale będę go szukać
hannah_92, Juliet lubią tę wiadomość
Clausix wrote:Muszę się trochę wyluzować, porobić coś dla siebie, pobyć z M, wyrzucić z głowy chociaż na chwilę termometry, suple, wizyty... oczywiście nadal będę mierzyć i łykać, ale spróbuję podejść do tego na spokojnie w tym miesiącu. Mam nadzieję, że chociaż trochę się to uda. Nie mam już siły po prostu ciągle o tym myśleć, M też powoli ma dość mnie płaczącej w poduszkę lub jego ramie. Muszę na chwilę spuścić z tonu, zejść z obrotów, by nie zwariować
Clausix, kojarzę że Ty brałas niepokalanka? czy on faktycznie obniża prolaktynę? musze coś ogarnąc by móc mniej brać bromergonu, bo pierdykne z nim
27.12.2020 - II 🍀
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
Clausix wrote:Muszę się trochę wyluzować, porobić coś dla siebie, pobyć z M, wyrzucić z głowy chociaż na chwilę termometry, suple, wizyty... oczywiście nadal będę mierzyć i łykać, ale spróbuję podejść do tego na spokojnie w tym miesiącu. Mam nadzieję, że chociaż trochę się to uda. Nie mam już siły po prostu ciągle o tym myśleć, M też powoli ma dość mnie płaczącej w poduszkę lub jego ramie. Muszę na chwilę spuścić z tonu, zejść z obrotów, by nie zwariować
Super plan!ja mam podobnie, ale zobaczę jak wyjdzie w praniu. Starania będą zawieszone, więc może faktyznie uda mi się wyluzować. Życzę Ci powodzenia♥
Clausix lubi tę wiadomość
"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie". -
Super, chyba nici z mojej laparo, bo wyszedł znowu zły wymaz:)
chyba nigdy nie wyplenię tego dziadostwa💁♀️28
🙋♂️31
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
26.07 18dpo beta 2246