Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • awE Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achna wrote:
    Oł noł moj owulak znow bledszy niz wczoraj... Chyba se owulacja jaja ze mnie robi... No ale jak nie przed jego wyjazdem to może akurat jak wroci sie wstrzeli w moment... No nic mi innego i tak nie pozostaje niz liczyć na cud :)

Dobrej nocy 🌃 😍😘

Achna, czasem z takich zakręconych i niepewnych cykli, wychodzą najlepsze "wiadomości" 🙂 Także trzymam kciuki, żeby ten cykl, mimo wszystko był TYM szczęśliwym 👍

Achna lubi tę wiadomość

23.12.2020 - ⏸️ 🍀
    03.01.2021 - 💔6 tc
    04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta :(

---
    24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    U mnie niestety i ten cykl poszedł.. :| no cóż..

Zdecydowaliście się z mężem na klinikę, wczoraj umówilsmy się na 22go. Mam nadzieję, że wreszcie ktoś nami się zajmie od A do Z..

Daj koniecznie znać po wizycie jak wrażenia, plan leczenia itd. Ja już na poważnie zastanawiam się nad kliniką niepłodności.
    Papillon masakra! Sama bym się trzęsła jak galaretka ze strachu 😢

Ja to mega emocjonalna jestem. Kilka razy w miesiącu mam tak, że zwyczajnie muszę sobie popłakać i wypuścić emocje, zazwyczaj pod prysznicem. Potem zbieram dupkę i walczę dalej. Ja nawet nie potrafię rozmawiać o niepłodności z niektórymi osobami, bo od razu mi łzy w oczach stają. Wczoraj rozmawiałam z babcią przez telefon i pytała mnie czy już może w ciąży jestem bo ona tak mocno się modli za nas. Dobrze, że mnie nie widziała, łzy mi ciurkiem ciekły i praktycznie nic przez telefon nie mówiłam, bo nie byłam w stanie.
    Wczoraj też byliśmy z mężem u przyjaciół. Końcówka ciąży już u nich. Usłyszeli wcześniej diagnozę, że dziecko może być bardzo ciężko chore i lepiej JE usunąć. Nie zrobili tego, kolejne badania pokazały, że jednak jest zdrowe, ale i tak będą się stresować dopóki się nie urodzi i nie zobaczą czy faktycznie wszystko jest w porządku. Obie wczoraj ryczałyśmy jak bobry (nie przy mezach). Bo to życie często nas tak mocno doświadcza, że ciężko to udźwignąć. Wybaczcie, tak mnie wzięło na sentymenty.

"Cierpliwy do czasu dozna przykrości, ale później radość dla niego zakwitnie".
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam antidotum na gorsze dni, zamawiam ciuchy przez internet z przeróżnych butików internetowych 🤣 a że ostatnio tych gorszych dni jest więcej to boje się, że mój luby puści mnie wkrótce z torbami 😆

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

starania o pierwsze dziecko od 01.2020

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    badania nasienia - 09.2020
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️
    bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️

30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
    17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
    23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
    26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • awE Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clausix, Papillon, Alisek .. mam to samo, zrobiłam się bardziej wrażliwa, płaczliwa, uczuciowa.. czasem aż sama się dziwię jak reaguję na niektóre, nawet niepozorne sytuacje.. chwilami rozczulają mnie rzeczy, którymi kiedyś bym się nie wzruszyła..

.. chyba starania włączają w nas jakiś wyższy level wrażliwości. Te różne, często skrajne emocje, od optymizmu i nadziei, przez radość po smutek, żal i rozczarowanie, robią nam chyba papkę z mózgu 😉

Clausix lubi tę wiadomość

23.12.2020 - ⏸️ 🍀
    03.01.2021 - 💔6 tc
    04.01.2021 - pierwsza (i ostatnia) wizyta :(

---
    24.05.2021- sono-HSG - lewy jajowód drożny, prawy udrożniono
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillon jejku dobrze, że się nic poważnego nie stało! Musisz go teraz odstresować 🤭🐝

Domma dokładnie, jak pisze Hannah, daj znać po wizycie co dalej 🙂

Hannah zrób sobie może listę za i przeciw albo napisz nam co Cię wstrzymuje przed decyzją albo jakie masz wątpliwości i pomożemy 😉

Ja zawsze byłam bardzo wrażliwa, moja mama się zawsze śmiała, że gdyby jej płacili za każdą moją łzę to by była milionerką 😅 Pewnie wynika to z mojej nadwrażliwości, bardzo łatwo się wzruszam, czy to film, serial czy po prostu przyroda, ludzie, wydarzenia, muzyka. Właściwie potrafią mi łzy napłynąć z każdego powoduz czasem dramat 🤦🏼‍♀️

hannah_92, Papillon lubią tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • Domma Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, opiszę wszystko i dam znaka! :) zapowiada się ciekawie, mamy zerezerwować sobie około 3h - 4h na wizytę, w tym samym dniu odbędą się badania które lekarz mi zleci i badanie nasienia, wyniki w ten sam dzień i od razu kolejna wizyta. Jestem dość dobrze nastawiona 🤩🤩🤩🤩

hannah_92, Niezapominajka 🍀, Clausix, Papillon, Alisek93, Reikja lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    AMH 2,3 - >1,93 (po laparo)
    ❌MTHFR - heterozygotyczny (C677T)
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    05.21 -> 2 IUI ❓(bemfola + menopur+ 2x pregnyl) nie pękły ❓
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka 🍀 wrote:
    Papillon jejku dobrze, że się nic poważnego nie stało! Musisz go teraz odstresować 🤭🐝

Domma dokładnie, jak pisze Hannah, daj znać po wizycie co dalej 🙂

Hannah zrób sobie może listę za i przeciw albo napisz nam co Cię wstrzymuje przed decyzją albo jakie masz wątpliwości i pomożemy 😉

Ja zawsze byłam bardzo wrażliwa, moja mama się zawsze śmiała, że gdyby jej płacili za każdą moją łzę to by była milionerką 😅 Pewnie wynika to z mojej nadwrażliwości, bardzo łatwo się wzruszam, czy to film, serial czy po prostu przyroda, ludzie, wydarzenia, muzyka. Właściwie potrafią mi łzy napłynąć z każdego powoduz czasem dramat 🤦🏼‍♀️

Dzięki kochana za podsunięcie pomysłu, chyba rzeczywiście stworzę sobie taka listę!😊

Liczyłam dziś na miły wieczór🐝 ale lipa:( jutro 10 dc, może jutro zdziałamy...

Niezapominajka 🍀 lubi tę wiadomość

• Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Jasne, opiszę wszystko i dam znaka! :) zapowiada się ciekawie, mamy zerezerwować sobie około 3h - 4h na wizytę, w tym samym dniu odbędą się badania które lekarz mi zleci i badanie nasienia, wyniki w ten sam dzień i od razu kolejna wizyta. Jestem dość dobrze nastawiona 🤩🤩🤩🤩
    Można wiedzieć jaka nazwa kliniki? Jak nie chcesz pisać na forum to proszę na priv, bo brzmi fajnie :) a ciekawa jestem.

Ps. Jestem z centrum Śląska, Ty chyba też Śląsk bo widziałam starsze posty, więc tym bardziej 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 22:45

hannah_92 lubi tę wiadomość

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
    morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Domma Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Można wiedzieć jaka nazwa kliniki? Jak nie chcesz pisać na forum to proszę na priv, bo brzmi fajnie :) a ciekawa jestem.

Klinika Bocian :)

hannah_92 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    03.21 IUI 😭 (lametta +menopur + ovitrelle) pęcherzyk nie pękł.. Torbiel - > 21 dni antykoncepcji
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:
    Dziękuję ❤️ to pewnie Katowice, więc też tam uderzę 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Papillon Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulżyło mi dziewczyny, że nas jest więcej😅 Fajnie wiedzieć, że nie tylko ja potrafię się popłakać na filmie czy też bez żadnego większego powodu. Co do męża to czekam na koniec okresu i go pocieszę 🐝🐝🐝
    Domma nastawienie jest bardzo ważne. Super, że jest plan 😁
    Hannah_92 spokojnie to dopiero 9dc, nic się nie stanie jak zaczniecie działać jutro ❤️ Przepraszam, ale pamiętam jakie masz cykle. Kiedy mniej więcej masz owulkę?
    Niezapominajka dzisiaj zgrzeszyłam 😂 przez teściową. Zjadłam dzisiaj schabowego z ziemniakami i na deser sernik 😍 Nie jadłam takich pyszności chyba z 3 miesiące, ale nie jest mi z tym źle. Jem tak zdrowo na co dzień, że stwierdziłam, że nic się nie stanie 😜

Niezapominajka 🍀, awE lubią tę wiadomość

Mamy to !!! 11dpo⏸️😍 28.09
    30.11 7,4 cm chłopiec 💙🥰
    ckaiikgnsmllond0.png
  • Niezapominajka 🍀 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papillonku i bardzo dobrze!!! W końcu, bo już myślałam, że jesteś kosmitką 🤣 Nie jeść totalnie nic niedozwolonego i ani grama cukru to naprawdę tak zdrowe, że może już nawet niezdrowe 🤣 Czasem nawet trzeba sobie dogodzić, i tak na codzień trzymasz zdrową dietę, ruch, suplementację w 100%, więc taki grzech to nie grzech. Ode mnie masz rozgrzeszenie 🤭 Mam nadzieję, że i Tobie NAC pomoże i będzie szybsza owu i nie 🐵, a ⏸️ wyhodowane na serniczku teściowej 🤭😅😘

Papillon lubi tę wiadomość

👩🏼29 PCOS, IO, PAI-1 4G/5G hetero, AMH 3.48
    🧔🏼31

𝟐𝟎𝟏𝟗:
    Maj: rozpoczęcie starań 🌱
    𝟐𝟎𝟐𝟎:
    Maj: Gameta Gdynia
    🔸6 cykli stymulowanych
    𝟐𝟎𝟐𝟏:
    Czerwiec:
    🔸3 IUI (2 IUI CB💔) ➡️ 14dpi: 156, 16dpi: 404, 24dpi: 5280, 27dpi: ❤️
    𝟐𝟎𝟐𝟐:
    Luty: Łucja 3090g, 53cm 👶🏼🩷

“𝐸𝑣𝑒𝑛 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑙𝑒𝑠 𝑡𝑎𝑘𝑒 𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑡𝑙𝑒 𝑡𝑖𝑚𝑒.” 🕊️
  • ajwii2 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mowa o płaczu to jest jestem strasznym wrażliwcem, głównie jeśli chodzi o dzieci. Kiedyś mnie w ogóle nie ruszały 😅a dzisiaj płakałam, bo jutro córka do żłobka idzie i juz tęsknię 😅 zamiast się cieszyć z ostatnich chwil wolności przed pójściem do pracy to najchętniej bym ją wypisała i została w domu, a potem klnęła jakby sie drugie pojawiło 🤪

Papillon czasem trzeba! Ja teraz miałam 2 dni luzu wieczorami, bo okres to wolno, ale już wracam na dobre tory 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 23:05

2cs - długie cykle
    początek starań sierpień '20
    pregna start, niepokalanek, siemię lniane, tran

'18 14tc poronienie zatrzymane
    maj '19 córka <3
  • MayMasza Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernikozercy łączmy się! Nic co słodkie nie jest mi obce 😂 słone zabierzcie ale słodkie zawsze! Omnomnomnom😂😂😂😂

Dzień dobry w poniedziałek:) oby ten tydzień był dobry dla nas wszystkich na każdym polu naszej walki :)

8USFp2.png
    Witamina D -> 78
    HSG 2019 -> drożne
    AMH 1,91

badanie nasienia 2019 vs 2021
    morfologia 4% -> 3% ❌
    Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
    Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
    Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
    Ruchome 58,14 %(2021) ✅
  • Alisek93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wszystkim ❤️
    Melduje dziś 7/8dpo i brak objawów, prócz wilczego głodu, który raczej sugeruje zbliżającą się @.

Tymczasem czekam na pobieranie krwi (prog i PRL) 😀

💁‍♀️28
    🙋‍♂️31

morfologia 6%✔️
    ruchliwe 80%✔️

26.07 18dpo beta 2246 <3
    2fwas65gpmhv53wd.png
  • Domma Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisek93 wrote:
    Dziękuję ❤️ to pewnie Katowice, więc też tam uderzę 😀

Tak Katowice, fajnie że tak blisko. Widzę też że mniej więcej mamy tak samo co do starań.

3mam kciuki!! :)
    Pozdrowionka :)

👱‍♀️ 30l.
    ❌PAI-1 homozygotyczny
    02.21 laparoskopia
    Endometrioza 1 st.
    Udrożnione jajowody 💪
    Jakieś cuda!
    26.05 beta 6675 ✊
    Pawełek 29.01.22 ❤️👶
  • Achna Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie jem slodkiego bo mnie nie ciganie ale za sernik teściowej oddałabym wiele 😂 😂 😂

04.11.2021 ⏸️🍀
    28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰

👼11.2020r. 11tc💔

👱‍♀️ 29 lat
    3dc:
    AMH- 5,53
    Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
    Lh-7.78-->6,84✔️
    Fsh-7.48-->8,57✔️
    Estradiol-59.54--> <20 ❌
    Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
    Testosteron-0.27✔️
    👱‍♂️29 lat
    morfologia 4 %--->5%✔️
    Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️

“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”
  • unify Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słodyczy w ogóle nie lubię 😝 mogą leżeć czekoladki , ciasteczka, ciasta ,nawet nie tkne. Ale za to chipsy lub fast foody pożeram wzrokiem😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 07:30

MayMasza lubi tę wiadomość

atdc2n0a92hantdh.png
  • hannah_92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domma wrote:

Oooo ja też ze Śląska, do Katowic mam jakieś 40 min także jak dasz znać to też się tam wybiorę♥

• hannah_92 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unify wrote:
    ja słodyczy w ogóle nie lubię 😝 mogą leżeć czekoladki , ciasteczka, ciasta ,nawet nie tkne. Ale za to chipsy lub fast foody pożeram wzrokiem😅

Ja się pytam jak można nie kochać słodyczy???? Jak to jest możliwe?:D:D

Ja generalnie na diecie jestem, ale odkąd skończyłam kwarantannę i odwiedzam bliskich to non stop żre słodkie, co chwile ciasta, torty, wczoraj i 2 dni temu pyszny serniczek, o którym wspominacie♥

Bez słodyczy ciężko mi żyć haha:D

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ