X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩
Odpowiedz

Bo i dla nas wyjdzie słońce 🤩

Oceń ten wątek:
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natunka wrote:
    Może ten kremowy śluz coś zwiastuje 🤞🏻 U mnie to była taka pierwsza, pierwsza oznaka ciąży 😄
    No w mojej majowej CB też tak mialam że zalewal mnie sluz ale miałam przy tym wyższe tempki, takie bardziej 36,9 czy 37 A teraz to takie lipne jak zawsze w drugiej fazie 🙄 jeszcze parę dni i testowanko 🥰 ha paaaareee.... aż 2 😁😁😁

👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
    👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌
  • Natunka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    No w mojej majowej CB też tak mialam że zalewal mnie sluz ale miałam przy tym wyższe tempki, takie bardziej 36,9 czy 37 A teraz to takie lipne jak zawsze w drugiej fazie 🙄 jeszcze parę dni i testowanko 🥰 ha paaaareee.... aż 2 😁😁😁

Kurczę... Może tempka Cię robi w konia 🙈 Trzymam mocno kciuki, ale tak mocno, mocno 🥰 Takie 2 dni to się ciągną, a ciągną 🙄

Mama8latka lubi tę wiadomość

• Kzz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Kzz dziękuję jakoś leci:) ten cykl na luzie, bo owulacja z niedrożnego jajowodu. Czuje się już dobrze. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej no i że bobasek się u nas pojawi, tak na to czekam♥♥

Jedynie ostatnio jak na złość usłyszałam pytanie kiedy my będziemy mieć dzidziusia. Po czym jak odpowiedziałam, że nie wiem bo u nas to nie takie łatwe, to następne pytanie było 'Ale chcecie mieć tak?; Także nie mam słów, było mi mega smutno, ale też nie rozumiem, jak po takiej odpowiedzi można się nie kapnąć, że ewidentnie chcemy ale jest problem i nie możemy mieć, ale o dziwo byłam opanowana i jakoś to przeżyłam.
    Natomiast inna sytuacja była taka, że jedna osoba dość sporo wie o naszych staraniach, mówiłam o operacji, o tym niedrożnym jajowodzie a ta osoba wypaliła z uśmiechem na ustach, na luzaku ' no ale to przecież najwyżej adoptujecie sobie dziecko za jakiś czas'. Jakby mnie ktoś strzelił w pysk, tak jakby te moje długie starania nic nie znaczyły, były głupstwem. Przecież nie ma problemu, że nie umiem zajść w ciąże, nic się takiego nie dzieje, o co cała panika. To mnie już mocno zabolało i do dziś we mnie siedzi. Dlatego już z nikim ze swojego otoczenia nie chce o tym rozmawiać, chyba że będzie to osoba, która doskonale wie co czuję, bo przechodzi przez to samo. Czuję za mało zrozumienia i wsparcia u ludzi.

Ale generalnie jest ok, daję radę i się jakoś pozbierałam i walczę.
    Buziaki:*
    Kochana pamiętaj ze jeszcze jede jajowód masz drożny wiec nie martw się na pewno wam się uda. Najważniejsze że jest owu. Ja to się bardzo zastanawiam nad in vitro .zobaczymy co wyjdzie mam miec spr drożność jajowodów, jak nie bedzie po monitoringu cech owu to stymulacja będzie . Jeżeli nie wyjdze to poddamy się in vitro. Móże i wy taką opcję wezmiecie pod uwagę?
    Ech ci ludzie wokół nicnie rozumjeją ! Albo te ich teksty może wy nie wiecie jak ? .... mi też ciągle teść biadoli liedy wnukiem zostanie ja też odpowiadam ze za młoda jestem na dzieci albo dom jeszcze nie zbudowany :D masakra ciężko się opanowac w takich sytuacjach....
    Ale musimy byč silne !!!!

• MamaRo Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy mierzycie temperaturę od pierwszego dnia cyklu ? W pochwie ?👀
    Dziś mój pierwszy dzień cyklu i chce spróbować mierzenia temperatury ale nie do końca wiem jak się za to zabrać.. tzn coś tam czytałam ale akurat w Ty temacie mam wątpliwości🤔

• MamaRo Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hannah_92 wrote:
    Kzz dziękuję jakoś leci:) ten cykl na luzie, bo owulacja z niedrożnego jajowodu. Czuje się już dobrze. Mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej no i że bobasek się u nas pojawi, tak na to czekam♥♥

Jedynie ostatnio jak na złość usłyszałam pytanie kiedy my będziemy mieć dzidziusia. Po czym jak odpowiedziałam, że nie wiem bo u nas to nie takie łatwe, to następne pytanie było 'Ale chcecie mieć tak?; Także nie mam słów, było mi mega smutno, ale też nie rozumiem, jak po takiej odpowiedzi można się nie kapnąć, że ewidentnie chcemy ale jest problem i nie możemy mieć, ale o dziwo byłam opanowana i jakoś to przeżyłam.
    Natomiast inna sytuacja była taka, że jedna osoba dość sporo wie o naszych staraniach, mówiłam o operacji, o tym niedrożnym jajowodzie a ta osoba wypaliła z uśmiechem na ustach, na luzaku ' no ale to przecież najwyżej adoptujecie sobie dziecko za jakiś czas'. Jakby mnie ktoś strzelił w pysk, tak jakby te moje długie starania nic nie znaczyły, były głupstwem. Przecież nie ma problemu, że nie umiem zajść w ciąże, nic się takiego nie dzieje, o co cała panika. To mnie już mocno zabolało i do dziś we mnie siedzi. Dlatego już z nikim ze swojego otoczenia nie chce o tym rozmawiać, chyba że będzie to osoba, która doskonale wie co czuję, bo przechodzi przez to samo. Czuję za mało zrozumienia i wsparcia u ludzi.

Ale generalnie jest ok, daję radę i się jakoś pozbierałam i walczę.
    Buziaki:*
    Najbardziej dziwi mnie to że takie teksty najczęściej padają z ust kobiet... matek... i prawda taka że nawet empatia nie jest tu specjalnie potrzebna bo one znają to uczucie kiedy pragnie się tak bardzo... nie trzeba starać sie miesiącami czy latami żeby to rozumieć bo pragnie się tak samo od pierwszego cyklu starań.

hannah_92 lubi tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:
    Dziś mój pierwszy dzień cyklu i chce spróbować mierzenia temperatury ale nie do końca wiem jak się za to zabrać.. tzn coś tam czytałam ale akurat w Ty temacie mam wątpliwości🤔
    Ja mierze od 1dc , mam pod poduszka termometr i chusteczki nawilzane, mierze wycieram A po wstaniu myje termometr pod woda, nie jest to nic niekomfortowego 😉 szybko przywykniesz 👍

MamaRo lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:

Ja zaczynam mierzyć jak skończy mi się okres, zwykle w 4-5 dc ;)

MamaRo lubi tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ja mierze od 1dc , mam pod poduszka termometr i chusteczki nawilzane, mierze wycieram A po wstaniu myje termometr pod woda, nie jest to nic niekomfortowego 😉 szybko przywykniesz 👍
    No dziękuję bardzo ☺ szybki konkretny instruktaż bez owijania w bawełnę zdecydowanie dodał odwagi😃
    Nawet czuje lekkie podekscytowanie 😋

• Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:

Ja w pierwszy dzien, kiedy z rana nie mam jeszcze @, a pozniej w 4-5 dc, kiedy juz tylko plamie. Nie ma potrzeby mierzenia przez caly okres.

MamaRo lubi tę wiadomość

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wskazówki 😊💞
    Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał mój wykres😃 wg monitoringu owulacja niby jest ale trochę przestałam ufać mojemu gin i chetnie sama się przekonam.. poza tym zaczynam mieć wątpliwości czy dobrze celujemy a tak wszystko będzie jasne 🤗

• Juliet Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Postanowiłam dzisiaj oddać się ozdabianiu domu. Pojechaliśmy po choinkę. Miała być jodła, jest świerk. Mieszkanie przystrojone, za oknem dużo śniegu, no endorfiny mi dzisiaj podskoczyły. Jest dużo lepiej niż wczoraj, bo właśnie wczoraj o tej godzinie jeszcze byłam zwinięta pod kołdrą i płakałam. Już nawet nie chodziło o te starania, po prostu chyba przerosło mnie tzw. "życie"... Wiecie... moja praca (ostatnio mocno stresująca przez nowych pracowników), zastój w pracy M, codzienne drobne porażki i ten spadek temp... Po prostu nazbierało się we mnie negatywnych emocji i wybuchłam. Wystarczyła drobna iskierka, ale dziś już mi lepiej. M wyprzytulał, wycałował i rozśmieszał. Jest lepiej ❤
    Dopiero teraz weszłam na forum. Spojrzałam na swój wykres, a tam tyyle komentarzy od was 😍 jesteście cudowne! Dziękuję Wam za wsparcie z całego serca 🥰🙏 bardzo mi się miło zrobiło 🥰

P.S.
    Dzisiaj nie testowałam nawet 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 01:39

Paulinaaa lubi tę wiadomość

Dh3Vp2.png

31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
    01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
    03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
    05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
    19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
    04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
    06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
    09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
    26.07.21 - 1340g 🥰💙
    13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
    07.10.21 - 3920g 💙
    13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙

03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane

Starania od 04.2020

Nasienie:
    Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
    Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
    Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
    Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
    Morfologia 2% (> 4%) ➖
    Zwiększona lepkość ➖
  • Mama8latka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo Proszę bardzo 🥰 oczywiście nie trzeba od 1dc ale ja dzięki temu wiem że u mnie tempka wraca do podstawowej dopiero w ok 2 dc, powoli spada. I wykres jakiś taki bardziej kompletny 😊

Juliet czasem tak jest że wiele drobnych spraw się zbierze na raz i na każdym kroku coś i coś to wkoncu mozna mieć dosyć.... Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło kochana !! 🤗

Miłego dnia dziewuszki ❤

Paulinaaa lubi tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam bardzo anty jesli chodzi o testy owu, bo naprawdę przy I ciąży one mi nie wychwycily owulacji, mialam negatywne a zaszlam...ale moze zle robilam cos? nie wiem

teraz wiem ze ja mam owu pozniej niz zwykly kalendarzyk pokazywal ( ja z tych co nie chcą mierzyc temp )
    i pierwsze cykle starania byly do maks 15 dc, a w tamtym miesiacu owu potw monitoringiem i testami w 18dc, w tym miesiacu od 15 dc pozytywne owulaki, wczoraj 16 dc mega pozytywny, zrobilam teraz tez i jest pozytyw. nie wiem czy ten jest miarodajny bo to o 8 rano robiony ale kreski mocne. wiec owu tez mam pozniej niz pokazują aplikacje i wyliczenia. dlatego polecam testy owu :D :D :D

Grudzien uwazam za naprawde najprzyjemniejszy miesiac do starań <3 Ja przynajmniej POKI CO mam super podejscie, luz, ta choinka w domu itp jakoś dają mi energie lepsza ;) nie jestem totalnie sfiksowana na staraniach w tym miesiacu. a w zeszlych bylam,myslalam ,analizowalm a teraz robie jedynie testy owu i wchodze na forum do poludnia jak jestem sama w domu. i to tyle.. ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo!
    Dziewczyny, przytulam Was wszystkie. Bądźcie silne damy radę! Będziemy mamami.

Juliet, to jak masz taką super atmosferę to dziś wieczorkiem grzane winko i książka/netflix.

Ja mam zamiar jakoś jechac po choinkę pod koniec następnego tygodnia. :)

Juliet, hannah_92 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Ja bylam bardzo anty jesli chodzi o testy owu, bo naprawdę przy I ciąży one mi nie wychwycily owulacji, mialam negatywne a zaszlam...ale moze zle robilam cos? nie wiem

teraz wiem ze ja mam owu pozniej niz zwykly kalendarzyk pokazywal ( ja z tych co nie chcą mierzyc temp )
    i pierwsze cykle starania byly do maks 15 dc, a w tamtym miesiacu owu potw monitoringiem i testami w 18dc, w tym miesiacu od 15 dc pozytywne owulaki, wczoraj 16 dc mega pozytywny, zrobilam teraz tez i jest pozytyw. nie wiem czy ten jest miarodajny bo to o 8 rano robiony ale kreski mocne. wiec owu tez mam pozniej niz pokazują aplikacje i wyliczenia. dlatego polecam testy owu :D :D :D

Grudzien uwazam za naprawde najprzyjemniejszy miesiac do starań <3 Ja przynajmniej POKI CO mam super podejscie, luz, ta choinka w domu itp jakoś dają mi energie lepsza ;) nie jestem totalnie sfiksowana na staraniach w tym miesiacu. a w zeszlych bylam,myslalam ,analizowalm a teraz robie jedynie testy owu i wchodze na forum do poludnia jak jestem sama w domu. i to tyle.. ;)
    Ja na testach owu jestem od kilku miesięcy i pokazują pik praktycznie co miesiąc w tym samym czasie-16dc a zazwyczaj w 17 dc ból owulacyjny nie do przegapienia😖... bylam też na monitoringu z 3 razy ale zawsze wypadało na 19 dc i było już po owulce... zawsze celowaliśmy w 16 i 17 dc i wcześniej ale zmęczeni staraniami do 18 dc nigdy nie dobrnęliśmy😋... I tak sobie myślę co jeśli mam owu w 18 dc na co może wskazywać długość cyklu 32dni ... trochę nieczytelne to co napisałam ale generalnie chodzi o to że zdecydowałam się na mierzenie temp. bo to w sumie jedyny sposób żeby dowiedzieć się kiedy dokładnie to drogocenne jajo zostaje uwolnione 😊

• MamaRo Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że monitoring codziennie w okresie okołoowu. ale ja w tym roku wydalam już tyle u mojego gina że dopóki nie znajdę w ciażę nie zostawię u niego ani pół grosza 😤

• Kzz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Hej dziewczyny. Postanowiłam dzisiaj oddać się ozdabianiu domu. Pojechaliśmy po choinkę. Miała być jodła, jest świerk. Mieszkanie przystrojone, za oknem dużo śniegu, no endorfiny mi dzisiaj podskoczyły. Jest dużo lepiej niż wczoraj, bo właśnie wczoraj o tej godzinie jeszcze byłam zwinięta pod kołdrą i płakałam. Już nawet nie chodziło o te starania, po prostu chyba przerosło mnie tzw. "życie"... Wiecie... moja praca (ostatnio mocno stresująca przez nowych pracowników), zastój w pracy M, codzienne drobne porażki i ten spadek temp... Po prostu nazbierało się we mnie negatywnych emocji i wybuchłam. Wystarczyła drobna iskierka, ale dziś już mi lepiej. M wyprzytulał, wycałował i rozśmieszał. Jest lepiej ❤
    Dopiero teraz weszłam na forum. Spojrzałam na swój wykres, a tam tyyle komentarzy od was 😍 jesteście cudowne! Dziękuję Wam za wsparcie z całego serca 🥰🙏 bardzo mi się miło zrobiło 🥰

P.S.
    Dzisiaj nie testowałam nawet 🙈

Będzie dobrze ;) nastrój świąteczny poprawi ci nastawienie.
    Dobrze cię rozmumiem. Niestety branża w ktorej jesteś jest ciężka wbrew pozorom.

• Kzz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam nie kupywać testów owu zniechęcona przez tamten miesiąc ale tym pozytywem w 12 dc sie skusilam :D

Mka lubi tę wiadomość

• Mama8latka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulakow już nie mam ani jednego, będę zamawiać jeśli małpa by przyszła A aktualnie moja szafka wygląda tak :
    bcc4c4de5400.jpg

🙈🙈🙈🙈 Jestem nienormalna 😂😂😂😂

Clausix, Paulinaaa, Kzz, MamaRo, Achna lubią tę wiadomość

👼 2019r -15tc 💔
    👼 2019r - 9tc 💔
    2 x CB 💔
    06.2023r - CB 💔
    06.2024r - CB 💔

• Clausix Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama8latka wrote:
    Ja owulakow już nie mam ani jednego, będę zamawiać jeśli małpa by przyszła A aktualnie moja szafka wygląda tak :

🙈🙈🙈🙈 Jestem nienormalna 😂😂😂😂

No piękna hahaha 😂 moja przez uprzejmość Jednorożca wygląda podobnie hahaha mało zużyłam testów, kilka allegraków :P A w 13 i 14dc strasznie blade owulaki... mam nadzieję, że dzisiaj już coś pokaże bo ile można czekać :P Mam dziś jakiś wzrost libido i odliczam godziny do domu, może to dobry znak ;)

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ